View Single Post
Eski 01-02-2010, 14:25   #269
shrub
Ağaçsever

shrub's Avatar

Giriş Tarihi: 05-12-2007
Sayın Yolcu, Dün akşam sizin mesajınızı yazmadan önce bunun çok daha ayrıntılı olanını ben yazmak istiyordum fakat her zamanki gibi gereksiz bir tartışma olmasın diye bundan kaçındım, teşekkür ederim. Söylediklerinizi çok daha ileri boyutta detaylandırmak gerekirse zaten ziraat mühendisliği programı mevcut birimleri içinde barındırmaktadır. Söylediklerimiz veya söylemek istediklerimiz ağırmı geliyor bilmiyorum ama birileri bol keseden konuşuyor diye düşünüyorum. Bakın bir tornacıya herhangi bir makineyi gösterin inanki birebir aynısını ve hatta daha da iyisini yapar bu su göötürmez bir gerçek ama onun Sıfırdan yapılması, tasarlanması ve gerçeğe aksedilmesi analitik bir sürecin sonucudur. Burda bir çok arkadaşımız, meslektaşımız hocamız ve abilerimiz ablalarımız var kimse onların düşüncelerini veya görüşlerini yatsımıyor. Bir kişi çıkıpta "topraksız kültür yeni bir olgu bunu ben keşfettim edasında" olmakla ilgisi alakası olmadığı bir konuda LİTERATÜR verebilecek Düzeydeyse ufak bir tavsiyede bulunmak ister
im. 20'den fazla ziraat fakültesi var. Herbirinin iyi veya kötü birer kütüphanesi mevcut. Oralarda birçok konu üzerine yapılmış 100'lerce lisans,yüksek lisans ve doktara çalışmaları mevcut. Bu konularda yazılmış makaleler bulunuyor. Okuyun, Tarayın, Araştırın ve hatta ünv. hocalarınla birebir konuşun inanın çok farklı noktalara ulaşıcaksınız. Bu işte araştırma yapmak ve bilginizi, becerinizi, pratiğinizi geliştirmek için buralardan başlayabilirsiniz. İnternette Google.'da search yaparak bir konuda gerçek ve doğru anlamda yetkin bilgiye ulaşamazsınız. Bu sadece sürecin basit bir parçası. Şunuda söylemek isterim 4-5 Ziraat Mühendisini cebinden çıkarabilecek üreticilierimiz var. Eğer hobbyden bir üst sınıfa atlamak isteyenler için bunları önerebilirim. Ülkemizde yeni yeni algılanan bir vaka gibide bu konuya yaklaşmamak gerekir. Bu konuda çalışan insanlar 1-2 yıldır bu konudan haberdar değiller. Tesadüfen veya şansa biryerlerden okumuş olan bir kişi için değişik, ilgi çekici ve hatta vaybe gibi....çok heyecan verici bir durum yaratmış olabilir. Tıpkı kamuoyunun GDO,Organik Tarım, Hormon, şifalı bitkiler.....v.b. konularda zihinlerinde yer etmesi önüne çıkan herkesin uzmanı veya alakası olmadığı konularda konuşması... İyice herşeyi basit ve düzeysiz bir hale getiriyor. Herkes herşeyi yapabilir ama kaidelerine uymak şartıyla. Araştırmayı ve denemeyi taklit etmek ve kopyalama yapmakla karıştırmamak lazım.
Saygılarımla,

Düzenleyen shrub : 01-02-2010 saat 15:55
shrub Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön