![]() |
|
![]() |
#3 |
Ağaç Dostu
|
Sn. denizakvaryumu hastalık ve zararlılar için ilaçlama yapıyoruz,eurepgap sertifikamız olduğu için ilacı dozajında kullanıyoruz ve ilaç bekleme süresini doldurmadan kesinlikle hasat yapmıyoruz,işletmemiz sürekli denetim altında. Ürünlerimizin çoğu yurtdışına gidiyor,diğer kalanda büyük marketlere gidiyor,yani %100 kalite,% 0 kalıntı. ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4 |
Ağaç Dostu
|
Kaç ilaçlamaya gelince rutin bir programımız yok,hastalık ve zararlılara göre karar veriyorum.Hastalıkları önlemek için aslında organik ilaçları kullanıyorum vede canlı bakteri kullanıyorum.Yani kötülerle iyileri savaştırıyorum.****** hep biz galip geliyoruz... ![]() ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#7 |
Ağaç Dostu
|
Evet bizim seradada yukarıda yazan her şey mevcut,ayrıca bambus arısını türkiyede üreten şirketlerde var,sizlerde domates ektiğinizde dölleme yapmalısınız,basit bir tekniği var zamanı geldiğinde konuşuruz bu konuyuda. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#8 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 29-07-2007
|
Teşekkürler Denizakvaryumu,bu yazınız kafaları karıştıran birçok soruya yanıt vercek sanıyorum.<arkadaşlarımızı daha bir iç huzuru ile topraksız tarım yapmaya teşvik edecek kanısındayım. Arkadaşlar. dört günkük bir süre şehir dışına çıkmak zorundayım .önümüzdeki haftadan itibaren besin eriyiği siparişlerinizi ulaştırmaya çakışacağım.Açık adreslerinizi bildirmenizi rica ediyorum. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#9 |
Ağaç Dostu
|
Sn.envor dağıtacağınız domates fideleri yukardaki resmini yayınladığınız domates fidelerinden ise bu fideleri alanlar domates bolluğundan bu yaz domates almazlar artık ![]() yalnız o domatesleri toplamak için bir de merdiven almak lazım...Ağaç gibi domates fideleri ve her taraftan domates fışkırıyor. Yok yok ben önce çeri ile başlayayım ,bu işe bir ısınayım ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#10 |
Ağaç Dostu
|
Çeri domatesin uzamayacağınımı sanıyorsunuz? ![]() ![]() ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#12 |
Ağaç Dostu
|
![]() ![]() ![]() Bularda bizin cherr domateslerimiz,cinsi conchita bence dünyanın en lezzetli domatesi,o kadar lezzetli ki bir türlü olgunlaştıramıyoruz,biraz kızardımı hemen mideye indiriyoruz... ![]() Sabırsızız sabırsız... ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#14 |
Ağaç Dostu
|
Antalya iklimi olan bölgelerde %30 gölgeleme yapılırsa yetiştirilebilir,çok aşırı sıcak olmayan bölgelerde ****** yetiştirilebilir. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#16 |
Yeni Üye
Giriş Tarihi: 28-02-2008
|
Sevgili Kudret Bey, Tesadüf eseri bulduğum bu forum, benim oldukça merakımı uyandırdı. Bir süredir yazışmalarınızı okuyor ve anlamaya çalışıyorum. Ben bu zamana kadar maydonos bile yetiştirmedim ama yoğun İstanbul yaşantısında beni dinlendirebilecek bir hobi olarak, topraksız tarım konusunda denemeler yapmak istiyorum. Oturduğum evin pimapen ile kapatılmış yaklaşık 1X3m lik balkonu var. Burada su kültürü ile domates ve çilek yetiştirebilirmiyim diye oldukça heyecanlandım. Yazışmalarınıza baktığımda kendimi sıfır noktasında görüyorum. Besin eriyiği ve tohum **** fide konusunda bana yardımcı olabilirmisiniz acaba? Bunun dışında ihtiyacım olabilecek diğer malzemeleri temin için adres, telefon temin edebilirmisiniz acaba? Saygı ve Selamlarımı size ve tüm arkadaşlara sunarım. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#17 |
Kaybettik, Allah rahmet eylesin
|
İyi günler, Sizden bir isteğim var, eğer yanıt verebilirseniz çok sevinirim. Sera yapım maliyeti dışında, sadece topraksız tarım için şu anki yatırım maliyetiniz nedir? bir de kullandığınız ortam nedir. Teşekkür ederim |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#18 |
Ağaç Dostu
|
Eh ayrı bir başlık açıldığına göre Sn envor bize topraksız tarımda domates için kullandıkları besin eriyiğinin formülünü söyler artık ![]() Sn envor topraksız tarımda domates yetiştirmek için : 100 lt suya katacağımız 12 adet besinin adları ve oranları nedir? İsterseniz tankı A ve B diye de ayırabiliriz . Teşekkürler. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#19 | |
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
(40.000-60.000euro gibi rakamlara anahtar teslimi sera yaptırılabiliniyor.) Kullandığımız ortam domateste perlit,franbuazda cocopeat&perlit yalnız mevcut seradan topraksıza geçmenin maliyeti çok fazla olmasa gerek diye düşünüyorum. |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#21 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 23-07-2006
|
Sevgili Envor , Çok güzel maşallah. Bunlar topraksız mı ? Bu nasıl domates böyle sarmaşık gibi.Süperler .. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#22 |
Ağaç Dostu
|
envor, Canlı bakteri dediğiniz ne ? Benim kırmızı örümcekten başım belada.Nasıl kurtulabilirim.Ne tavsiye edersiniz. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#24 |
Ağaç Dostu
|
Biraz konu dışı olcak ama affınıza sığınarak yazıyorum. Pepino,passion ve limon. Saksıda yetiştiriyorum.En çok pepinoda var.Yapraklar ve çiçek tomurcukları dökülüyor. Açmadan dökülüyor.Yaprakların üstünü ağ gibi kaplama oluyor.ve küçük böcekler var. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#25 |
Yeni Üye
Giriş Tarihi: 10-03-2008
|
Çok güzel fotoğraflar... Acaba bu domatesleriniz fidelerinden alabilir miyiz? |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#26 | |
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
![]() ![]() |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#27 |
Ağaç Dostu
|
Sn. Gokhan Basan,malesef şu an için fide elimizde yok,belki Ağustos ayında yeni dikim yaparken olur,o zaman siz yine bir hatırlatın zahmet olmazsa tedarik ederiz. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
|
|