![]() |
|
![]() |
#11 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 30-03-2009
|
Topraksız tarım da öcü mü - yoksa neler oluyor ?Anlamaya açalışıyorum
Forumda en son okuduğum yazılar topraksız tarım konusundaki büyük hevesimi neredeyse kıracak düzeyde ve ÖDÜMÜ KOPARDI . ![]() Ne olacak bu tartışmanın sonucu gerçekten merak içindeyim . Bu arada belirteyim , ne kadar ödüm koparsa kopsun , Korku ile baş edebilecek yaşlardayım. O yüzden Topraksız dneme ve öğrenme konusunda geri adım atmayacağım . Bu bilimsel araştırmaların altında bazen , gerçekten bilimsel araştıma mı yatıyor yoksa bir kazanç kapısının övülmesi mi yatıyor anlamak zor oluyor. Bir zamanlar yumurta fazla tüketmeyin diyorlardı , şimdi tersini de söyleyenler var. Her söylenen bilimsel gibi görünen söz ve makale gerçekte hangi çıkar sistmine yarıyor veya hangi ürünün pazarlamasına hizmet ediyor diye düşünmeden yorumlanmamalı . Bir ürün pazarlayacaksan , önce mevcut ürünleri kötüleyeceksin , onları itibarsızlaştıracaksın , ondan sonra kendi ürününü pazarlıyabileceksin . Bu konuda milyon dolar paralar harcanıyor. Ve sözüm ona bilimsel makaleler yayınlatılıyor. Buna alet olmadan , topraksız tarımda böcek ilacı kullanmadan ot ilacı kullanmadan her bitkinin istediği besin miktarlarını ona hazır vererek yapılan tarımın mümkün olan en temiz tarım olduğuna inanıyorum . Tüccar bilim adamlarından allah hepimizi korusun Düzenleyen İsmail Karagülle : 11-11-2013 saat 10:48 Neden: Sembol yerleştirme |
![]() |
![]() ![]() |
Etiketler |
topraksız tarım |
|
|