View Single Post
Eski 11-11-2013, 10:46   #107
İsmail Karagülle
Ağaç Dostu

İsmail Karagülle's Avatar

Giriş Tarihi: 30-03-2009
Topraksız tarım da öcü mü - yoksa neler oluyor ?Anlamaya açalışıyorum

Forumda en son okuduğum yazılar topraksız tarım konusundaki büyük hevesimi neredeyse kıracak düzeyde ve ÖDÜMÜ KOPARDI .

Ne olacak bu tartışmanın sonucu gerçekten merak içindeyim .

Bu arada belirteyim , ne kadar ödüm koparsa kopsun , Korku ile baş edebilecek yaşlardayım.

O yüzden Topraksız dneme ve öğrenme konusunda geri adım atmayacağım .

Bu bilimsel araştırmaların altında bazen , gerçekten bilimsel araştıma mı yatıyor yoksa bir kazanç kapısının övülmesi mi yatıyor anlamak zor oluyor.

Bir zamanlar yumurta fazla tüketmeyin diyorlardı , şimdi tersini de söyleyenler var.

Her söylenen bilimsel gibi görünen söz ve makale gerçekte hangi çıkar sistmine yarıyor veya hangi ürünün pazarlamasına hizmet ediyor diye düşünmeden yorumlanmamalı .

Bir ürün pazarlayacaksan , önce mevcut ürünleri kötüleyeceksin , onları itibarsızlaştıracaksın , ondan sonra kendi ürününü pazarlıyabileceksin .
Bu konuda milyon dolar paralar harcanıyor. Ve sözüm ona bilimsel makaleler yayınlatılıyor.

Buna alet olmadan , topraksız tarımda böcek ilacı kullanmadan ot ilacı kullanmadan her bitkinin istediği besin miktarlarını ona hazır vererek yapılan tarımın mümkün olan en temiz tarım olduğuna inanıyorum .

Tüccar bilim adamlarından allah hepimizi korusun

Düzenleyen İsmail Karagülle : 11-11-2013 saat 10:48 Neden: Sembol yerleştirme
İsmail Karagülle Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön