Forumda en son okuduğum yazılar topraksız tarım konusundaki büyük hevesimi neredeyse kıracak düzeyde ve ÖDÜMÜ KOPARDI .
Ne olacak bu tartışmanın sonucu gerçekten merak içindeyim .
Bu arada belirteyim , ne kadar ödüm koparsa kopsun , Korku ile baş edebilecek yaşlardayım.
O yüzden Topraksız dneme ve öğrenme konusunda geri adım atmayacağım .
Bu bilimsel araştırmaların altında bazen , gerçekten bilimsel araştıma mı yatıyor yoksa bir kazanç kapısının övülmesi mi yatıyor anlamak zor oluyor.
Bir zamanlar yumurta fazla tüketmeyin diyorlardı , şimdi tersini de söyleyenler var.
Her söylenen bilimsel gibi görünen söz ve makale gerçekte hangi çıkar sistmine yarıyor veya hangi ürünün pazarlamasına hizmet ediyor diye düşünmeden yorumlanmamalı .
Bir ürün pazarlayacaksan , önce mevcut ürünleri kötüleyeceksin , onları itibarsızlaştıracaksın , ondan sonra kendi ürününü pazarlıyabileceksin .
Bu konuda milyon dolar paralar harcanıyor. Ve sözüm ona bilimsel makaleler yayınlatılıyor.
Buna alet olmadan , topraksız tarımda böcek ilacı kullanmadan ot ilacı kullanmadan her bitkinin istediği besin miktarlarını ona hazır vererek yapılan tarımın mümkün olan en temiz tarım olduğuna inanıyorum .
Tüccar bilim adamlarından allah hepimizi korusun