View Single Post
Eski 13-11-2013, 20:02   #112
vetman996
Ağaç Dostu.

vetman996's Avatar

Giriş Tarihi: 21-08-2008
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi İsmail Karagülle Mesajı Göster
Saygıdeğer arkadaşım , ben seni hiçç yanlış anlamadım .Senin endişelerini ben de paylaşıyorum .

Toprakta tarım da topraksız tarım da diğer her konuda iyi niyetli İnsanlar elinden geldiğince doğru şeyler yapmaya çalışıyor.

Hepimiz hem fikiriz topraksız tarım mevcutlar arasında en temizi , Senin üzerinde durduğun mahsurları olabilir .Ve sen bunları da izale edecek bir metod üzerinde kafa yormuşsun .

Ve sadece kafa yormakla kalmamışsın, emek ve zaman ve para da harcamışsın. Çok da güzel lafı yetmez mükemmel iş yapmışsın.

Ve zaten bu konuya başlarken sen de hissetmişsin'' bir çok arkadaşımın itirazları olacak polemiklere neden olacak ama söylemeden olamayacak şeklindeki fikrini de söylemiştin ''

Bence ana fikirde düşüncede ayrı bir tarafımız yok .

Ben konuyu anlatırken Biraz da espirili olarak ödüm koptu gibi bir söz söyledim . Bu söz her ne kadar espirili ise de Bahs ettiğim iki ağabeyimin kanser illeti ile karşılaşması ve birini yakın zamanda kaybetmemiz , bizlerde bu konu hakkında gerçekten de ödümüz kopma çok da abartılı sayılmaz bir anlatım şekli.

Sonraki yazılarda bu sözcük biraz fazlaca kullanıldı . Ve cevap vermemeye çalıştım . Sadece ikimizin yazıştığı ve konuştuğu bir platform olsa eminim hiç bir şekilde polemik yapma durumuna düşmeyiz. Ve bu platformda fikir ayrılığına düşmeyeceğim bir kaç arkadaştan biri ve en önde gelenisiniz.

Hem uslubun hem Bilgileri paylaşma şeklin , müteşebbis kabiliyetin taktirle ve beğeni izlediğim bir arkadaşımsın. Seni zevkle takip ediyorum . Ve sizinle gurur duyuyorum .

Bu kadar yağ yeter.

Şimdi küçük bir eleştiri .

Niyetinin öyle olduğunu söylemiyorum .

Ama Konuya sert girişin ( senin uslubunu bilen birileri, yine sen baz alınarak bu sertliğin farkına varabilir)

Ve senin yaptığın işleri paylaştığın eylemleri bilen birileri , uslubundaki sert girişe bakınca , Bu vetman solucan gübresi işine girdi .Topraksız tarımda bu gübrenin kullanımı temelinden başlayarak , Solucan gübresi reklamı yapıyor bu yüzden topraksız tarımda kullanılan kimyasallar kanser yapıyor diye sert giriyor . Diye düşünebilir.

Ben bunları benim seni anladığım gibi senin de beni anladığını bildiğim için , ve bu olgunlukta olduğunu bildiğim için çok açık biçimde anlaymaya çalıştım .

Solucan gübresi konusu , çok doğru bir araştırma ve neticede muaffak olması çok muhtemel bir konu . Zaten topraksız tarım konusunda senin endişelerini paylaşan bir çok insan var. O yüzden fazlaca sert girmeye gerek yok . İnanıyorum ki senin bu konuda çalışmaların ve sonucunda laboratuvar testlerin sonunda topraksız tarımda kimyasal besin kullanımı ile solucan gübresi kullanımı arasında ki fark görülecektir.

Fazla lafa gerek kalmadan solucan gübresi almak veya yapmak isteyenler çığ gibi çoğalacaktır.

EL NETİCE; Topraksıza devam , Topraksızda daha sağlıklı daha yüksek verimli metodları aramaya devam . Yolun açık şansın bol olsun .
Başarılarının devamını yürekten dilerim .

Sağlıcakla kal.
Saygıdeğer İsmail Abicim Merhaba.

Ben senin işte bu dobralığını çok seviyorum. Lafı eveleyip gevelemeden anladığın gibi söyledin. Çok teşekkür ederim.

Forumda bir arkadaş Madalyonun iki yüzü vardır demişti. Eğer ben ürettiğim solucan gübresini tanıtmak için böyle yazı paylaştıysam; benim yazılarıma karşı çıkan arkadaşın biri kimyasal gübre satmak için, diğeri de daha çok ürün elde edip daha çok kazanmak için karşı çıkıyorlar anlamı çıkar o zaman. Bunu düşünmek hiç şık olmaz.

Kıymetli abi, siz İstanbul'u terkedip çeşitli fedakarlıklarla bir şeyler yapmaya çalışıyorsanız daha sağlıklı ürünler etmeniz gerekmez mi? Eğer olaya ticari gözle bakıyorsanız o zaman Sayın Ankafar'ın gittiği yoldan gitmelisiniz. Çünkü onun gittiği yol daha fazla ürün elde etmek üzere çizilmiş ve denenmiş yoldur. Hata yapma oranınız daha düşüktür.

Eğer hem sağlıklı olsun hem de verimli olsun derseniz denemeleri kendiniz yapıp görmelisiniz. Solucan gübresi satın almanıza da gerek yok. Topraktan toplayacağınız solucanlardan da gübre elde edebilirsiniz. Bu belki daha uzun zaman alır ama sonuçta başarıya ulaşırsınız.

Değerli Abi, topraksız tarım dünyada ne kadar gözde ise, solucan gübresi de dünyada o kadar gözde. Her ikisi de tarımda yepyeni ufuklar açıyor.

Topraksız tarımın başka bir şekli de "aquaponic garden". Topraksız tarım denilince sadece "hydroponic sistem" veya "ortam kültürü sistemi" anlaşılmamalı yani. Burdan da benim aquaponic sistemi övdüğüm anlaşılmasın. Demek istediğim bu sistemde kimyasal gübre kullanılmadan yetiştiricilik yapılabildiğini anlatmaya çalışıyorum. Bu sistemde dışarıdan besin eriği vermeden balık dışkısıyla bitki yetiştiriyorsunuz. Benim düşündüğüm sistemde ise dışarıdan besin eriği yerine doğal gübre vermek. Bununla ilgili denemelerin devam ediyor.

Sizin yukarıdaki yazınızı okuyunca bir e-ticaret sitesi kurup kimyasal gübre satışı da yapmam gerektiğine karar verdim. Çünkü kimyasal gübre satışı daha karlı. Eğer böyle yaparsam solucan gübresi satışı yapmak için yazmadığımı daha iyi anlatabilirim belki. Aynı zamanda topraksız tarım yapacak arkadaşlara da faydam olur belki. Ayrıca en az kimyasal gübre kullanarak topraksız tarım Ar-Ge çalışmalarıma kaynak bulmuş olurum.

Size çalışmalarınızda başarılar diliyorum.

Selamlar... Saygılar...

vetman996 Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön