View Single Post
Eski 16-11-2013, 20:19   #120
İsmail Karagülle
Ağaç Dostu

İsmail Karagülle's Avatar

Giriş Tarihi: 30-03-2009
kiziltan eğer maksadım ticaret olsaydı inanın Köye gelmezdim.

Ekonomi tahsili yaptıktan sonra kısa birkaç yıl kendi mesleğimi yaptıktan sonra hep esnaflıkla uğraştım ekmeğimi çeşitli sektörlerde esnaflık yaparak çıkardım . Yani ekmeği çıkarmak için yapılabilecek bir çok konuda oldukça tecrübem var.

Benim emelim, emekli aylığıyla temiz bir ortamda doğanın içinde
Aklimin erdiği kadar temiz yiyecekleri kendim üretmek .
Bu yolla dünyaya hakim ticaret sistemine kendi çapımda direnmek . Yani tüketmek yerine kendi yiyeceğimi kendim doğal ve temiz bir şekilde üretmek , artanını köy pazarında kendim satmak . Ve satarken de Hanımım bu köylü değil. Tamamını kendim sıfır ilaçla tertemiz ürettim diyebilmek .

Bu tavır hem çocuklarıma örnek olsun , hem de anadoluda hanımlar çalışır erkekler gezer zihniyetine bir protesto olsun ,
Hem de ilaç olmadan temiz ve yeteri kadar yiyecek üretilebiliyormuş örneğini sözel olarak ve ilaveten davranışlarımla verebilmeyi hedefliyor.

Topraksız tarım için verdiğiniz örnekler için teşekkürler.

Akıllı vanayı biliyorum . Dahası İstanbul'da ilk denememi akıllı saksı ile yapmıştım . Tartesten almıştım . O zaman tartesten akıllı saksı ve besin eriyiği alarak balkonda domates - kudret narı - Ve saksıda çilek yetiştirmiştim . Bütün site hayretler içinde benim balkonu izlerdi.

Şimdi Kudret Hoca Sayesinde daha mükemmeline sahibiz.
Sera bekçisi .

Tam burada önemsidiğim , hepimizin bildiği ama bazen unutularak ikinci plana atıldığı için bazı problenlerle karşılaşılan bir konu aklıma gelmişken hatırlatmak isterim .

Topraksız tarım yapılacak ise bitkinin istediği besinleri hazırlayıp önüne hazır koymakla iş bitmiyor.

Bitkinin öncelikle olmazsa olmaz istediklerini de ona hazırlamak lazım .

Isı
ışık
nem

Bunlar bitkinin istediği seviyede değilse probleminiz var demektir.

Mesela bitki 6,5 ph lı - ec 1,6 istiyorsa

Ama ısı 18 derece ise , ışık yeterli değilse , nem seviyesi normal değilse ,

Bu karnımız aç ama yağmur altında , 40 derece sıcaklıkta , ve zifiri karanlık bir ortamda önümüze konan bonfileyi yeme gibi bir durumdur .
Hadi biz İnsanız yeriz belki , ama bitki bu konfor konusunda çok hassas asla önüne konan ihtiyacı olan bu besinleri yemez. Veya yeteri kadar yiyemez. ve hastalanır . Büyüyemez .

Arkadaşlar bu anlattığımı hepimiz biliyoruz ama diğer teferruatlara kapıldığımızda bazen ihmal ediyor veya ikinci plana atıyoruz. Ve sonrasında yaptıklarımız da bir işe yaramıyor.
SAĞLICAKLA KALIN

İsmail Karagülle Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön