kiziltan eğer maksadım ticaret olsaydı inanın Köye gelmezdim.
Ekonomi tahsili yaptıktan sonra kısa birkaç yıl kendi mesleğimi yaptıktan sonra hep esnaflıkla uğraştım ekmeğimi çeşitli sektörlerde esnaflık yaparak çıkardım . Yani ekmeği çıkarmak için yapılabilecek bir çok konuda oldukça tecrübem var.
Benim emelim, emekli aylığıyla temiz bir ortamda doğanın içinde
Aklimin erdiği kadar temiz yiyecekleri kendim üretmek .
Bu yolla dünyaya hakim ticaret sistemine kendi çapımda direnmek . Yani tüketmek yerine kendi yiyeceğimi kendim doğal ve temiz bir şekilde üretmek , artanını köy pazarında kendim satmak . Ve satarken de Hanımım bu köylü değil. Tamamını kendim sıfır ilaçla tertemiz ürettim diyebilmek .
Bu tavır hem çocuklarıma örnek olsun , hem de anadoluda hanımlar çalışır erkekler gezer zihniyetine bir protesto olsun ,
Hem de ilaç olmadan temiz ve yeteri kadar yiyecek üretilebiliyormuş örneğini sözel olarak ve ilaveten davranışlarımla verebilmeyi hedefliyor.
Topraksız tarım için verdiğiniz örnekler için teşekkürler.
Akıllı vanayı biliyorum . Dahası İstanbul'da ilk denememi akıllı saksı ile yapmıştım . Tartesten almıştım . O zaman tartesten akıllı saksı ve besin eriyiği alarak balkonda domates - kudret narı - Ve saksıda çilek yetiştirmiştim . Bütün site hayretler içinde benim balkonu izlerdi.
Şimdi Kudret Hoca Sayesinde daha mükemmeline sahibiz.
Sera bekçisi .
Tam burada önemsidiğim , hepimizin bildiği ama bazen unutularak ikinci plana atıldığı için bazı problenlerle karşılaşılan bir konu aklıma gelmişken hatırlatmak isterim .
Topraksız tarım yapılacak ise bitkinin istediği besinleri hazırlayıp önüne hazır koymakla iş bitmiyor.
Bitkinin öncelikle olmazsa olmaz istediklerini de ona hazırlamak lazım .
Isı
ışık
nem
Bunlar bitkinin istediği seviyede değilse probleminiz var demektir.
Mesela bitki 6,5 ph lı - ec 1,6 istiyorsa
Ama ısı 18 derece ise , ışık yeterli değilse , nem seviyesi normal değilse ,
Bu karnımız aç ama yağmur altında , 40 derece sıcaklıkta , ve zifiri karanlık bir ortamda önümüze konan bonfileyi yeme gibi bir durumdur .
Hadi biz İnsanız yeriz belki , ama bitki bu konfor konusunda çok hassas asla önüne konan ihtiyacı olan bu besinleri yemez. Veya yeteri kadar yiyemez. ve hastalanır . Büyüyemez .
Arkadaşlar bu anlattığımı hepimiz biliyoruz ama diğer teferruatlara kapıldığımızda bazen ihmal ediyor veya ikinci plana atıyoruz. Ve sonrasında yaptıklarımız da bir işe yaramıyor.
SAĞLICAKLA KALIN
|