agaclar.net

Geri Dön   agaclar.net > Üretim, Bakım, Düzenleme, Temel Malzemeler > Topraksız Tarım
(https)

Beğeni Düzeni270Beğeniler

Bookmark and Share Dış Bağlantılar Konu Araçları Mod Seç
Prev Önceki mesaj   Sonraki mesaj Next
Eski 15-06-2011, 19:13   #11
Ağaç Dostu

Giriş Tarihi: 29-07-2007
Merhaba sevgili arkadaşlar. Sera bekçimiz iş başında, ve deneme sürecinde. Birçok arkadaşımız hani denenmişti diyebilirler, haklılarda. Ancak denemek pogramlanan işlevini yerine getirmekle bitmiyor. Aynı sistemi bir adım daha ileri taşıyabilmek için neler yapılabilir düşüncesi içerisindeyim.
Birinci şık denendi. EC nin sürekli kontrol altında tutulması bitkinin sağlıklı gelişmesi için elzem. Sağlıklı gelişen bitkinin verimininde artacağı çok normal. ( tabii bu domates budamasını bilenler için geçerli ) . PH kontrolunü daha önce açıklamıştım, cam elektrot pek cazip gelmiyor. Şu anda başka yol olmamakla birlikte, yinede PH ölçme çalışmalarına ara vermiş değilim.Daha doğrusu araştırma programından çıkartmış değilim. Vakit buldukça çalışmalarım devam edecektir. Besin dengesi iyiden iyiye bozulmuş kullanıla bilir formun ötesine geçmiş suyun değiştirilmesi belki amatörce bir çalışma için geçerli olabilir ama, profösyonel bir çalışma için mutlaka bir arıtma tesisi, veya dahada ilerisi su tahlil labaruvarı gerektiren konudur. Azalan besin elementlerinin tesbit edilerek besin eriyiğine dahilini idealimiz olan ayrı bir konu dur. Bu konunun dışında bırakmak lazım. Ama besin eriyiğinin dengesinin bozulduğunu tesbit edebilmek için, kullanılan su miktarı ile, sarf edilen stok eriyikleri miktarının saptana bilmesi önem arz eder. Bunun için basit fakat kullanışlı bir ölçü sistemin sera bekçine dahil edilmesi konusunda düşüncelerim var. Bu iş manuel olarak takip edilebilir ama bunu bir sisteme bağlamak bir standar getirmek umarım çok fayda sağlıyacaktır.
Sera bekçisinin bu haliyle yapabilecleri başlangıçtada anlattığım gibidir.
çıtayı biraz daha yükseltmek, biraz daha geliştirmek çabalarım sürmektedir. Bu çalışmalara yardımcı olabilecek görüş ve düşüncelerinizi bekliyorum.Saygılarımla.

Kudret Tezel Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön

Gönderme Kuralları
Yeni konu gönderemezsiniz
Konulara yanıt veremezsiniz
Ek dosya yükleyemezsiniz
Kendi gönderilerinizi düzenleyemezsiniz

BB code Açık
Smilies Açık
[IMG] Kodu Açık
HTML Kodu Kapalı
Trackbacks are Açık
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık

Forum saati Türkiye saatine göredir. GMT +2. Şu an saat: 21:34.
(Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.)

Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2025