![]() |
|
![]() |
#121 |
Ağaç Dostu
|
Kudret hocam maşallah, o ne öyle? Amazon ormanları gibi olmuş. Yakında domatların içinde babunlar dolaşmaya başlarsa hiç şaşırma ![]() ![]() 2011 yılının son çeyreğinde yapılacaklar listesi: 1- Mutlaka bir adet sera bekçisi temin edilecek. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#122 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 29-07-2007
|
Berbere gidersek iş kötü , onun için salıverdik gidiyor. sevgili huysuz. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#123 |
Ağaç Dostu
|
Merhabalar sevgili malbman, bu orman insanı korkutuyor herşey çıkabilir. Onun için fazla yanaşmıyorum, sadece uzaktan resim çekebiliyorum. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#124 |
Ağaçsever
Giriş Tarihi: 30-11-2010
|
Sayın Kudret Bey; Domateslerinizin son resimlerini görünce şaşırmamak elde değil.Sera bekçisi gerçekten mükemmel çalışmış.Kendisini kutluyoruz ![]() ![]() Bu arada domatesler sera bekçisini de aralarına katmışlar ![]() Ellerinize,emeğinize sağlık. Saygılar. Düzenleyen sevilseyyar : 06-07-2011 saat 12:57 Neden: İmla hatası düzeltmesi. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#125 |
Ağaç Dostu
|
Haklısınız Sevil hanım, bekçi ile domatesler çok yüz göz oldular, benim çalışmamı engelliyorlar. Araya bir mesafe koymamız gerekiyor.. Birde bekçinin yanınıza gelip domates nasıl budanırmış öğrenmesi lazım. ![]() ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#126 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 24-03-2009
|
Sevgili Kudret bey, Terasınız Gerçekten tam bir yeşillikler içinde orman olmuş. Ben bu sene 3. yılda balkonda domates salatalık, biber ve güvey feneri yetiştiriyorum. En çok hoşuma giden de çevredeki komşuların şaşırmaları ve sorularıdır. Sizin komşular böyle bir dolu dolu yeşilliğe ne diyorlar acaba merak ediyorum. Son resimlerde dikkatimi çeken bir husus var. Domateslerin tepe noktasında demir var ve kuşlar var resimlerden fark edemedim mi? bilemiyorum ama bu kadar büyüyen domatesleri ipe alabiliyormusunuz? Diğer dikkatimi çeken husus da domateslerin her tarafı yemyeşil gözüküyor. Altt dallardaki yapraklar hiç mi yaşlanmıyor? Sararmıyor? |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#127 |
Ağaç Dostu
|
Merhabalar sayın soilless, haklısınız teras gerçekten yemyeşil bir ormana döndü. Fakat şansızlığımız 10. katta olmamız ve çevreden görünür olmaması. Sadece karşımızda bir daire var o komşularımızda yeni taşındılar umarın henüz merak edecek zaman bulamamışlardır. Malumunuz bir eve yerleşmek çevreyi tanımak biraz zaman alır. Tesbitiniz doğru, üstte bir profil demir ve iplerin bağlana bilmesi için izdüşümleri teknelerin ekseninde ve üç delikli lama demirler var. yani bir tekneye üç kök ektiğimizde tam köklerin merkezine gelen askı iplerini bağlaya bilmek için. İpleri önce bir kancaya bağlıyor , kancalarıda deliklere geçiriyorum. Buraya kadar herşey normal de askı ipleri gereği gibi kullandığımı söyliyemem. Fideler 60-70 cm oluncaya kadat bir veya iki domates askısıyla bağladım ama ondan sonra bağlamak mümkün olmadı.Anlıyacağınız domatesler şu anda birbirlerine yaslanarak birbirlerinden kuvvet alarak ayakta duruyorlar. Tabiiki ağırlıkları dolayısı ile çökmüş durumdalar. Dolayısı ile askıya alabilseydim gerçek boyları görünecekti. Şu anda olduklarından kısa görünüyorlar. Yaprakların renklerine gelince resimde genel olarak görünüyor ama daha detaylı resim çekip yükliyeyim, en altaki en yaşlı yaprakla en üstte ki en genç yaprak arasında inanın fark yok. Hertarafı yemyeşil. En alttakilerin koyu gölgede olasına rağmen hiç bir sararma belirtisi yok. Bugün fideler" artık domatesler diyelim çünkü bayağı büyüdüler" yedi haftalık, parkurun genişliği 80 cm olmasına karşılık genişlik tam 2 metre oldu. yani 120 cm taşmış durumdalar. Merak ediyorum bir ay sonra neolacak acaba. şu anda dallar yerlerde, herhalde balkonun 1-2 metresini daha işgal edeceğe benziyor. Birdahaki sezona parkurda değişiklk yapmayı düşünüyorum. O zaman herşeyi daha yakından daha detaylı görebileceğiz. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#128 |
Yeni Üye
Giriş Tarihi: 07-06-2011
|
Bekçinizin maaşallahı var. Her eve bundan bi tane gerek. Acaba bekçinizin de satışını düşünüyormusunuz? |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#129 |
Ağaçsever
Giriş Tarihi: 06-07-2009
|
Görüntü gerçekten çok güzel .Emeğinize ve ellerinize sağlık.Ben balkon çalışmalarını artık tarlaya taşıdım.İnsan bitkilerin içinde çalıştıkça rahatlıyor,dinleniyor.Ben bütün gün çalışıp, ortaya çıkan işlere baktığımda işte dinlenmek bu diyorum. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#130 |
Ağaç Dostu
|
Teşekkürler sayın superi80,haklısınız bitki yetiştirmek gerçekten çok zevkli, çok dinlendirici bir uğraş.hele birde sizin gibi tarlaya aktarıla bilirse çalışmalar süper. Biz henüz aktaramadık, balkonda dinlenmeye, avunmaya çalışıyoruz. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#131 |
Ağaç Dostu
|
Sevgili Kudret bey, En alt yapraklarda dahi sararma olmaması gerçekten çok çok iyi. Benim balkondaki domateslerin alt yaprakları çoktan temizlendi bile. Parkur nedeniyle askıya alamamanız da kesin gelişimi etkilemiştir. Detaylı resmini bekliyoruz. Seneye elin kolun girebileceği ara da çalışabileceğiniz aralıkta ve sıklıkta bir parkur yapmanız şart oldu gibi. Ama insan kıyamıyor. ilk sene 4 fide ektiğim yere, sıkıntıyı görmeme rapğmen 2. sene aynı alana 3 fide ektim. Bu sene 2 tane ektim. Ama bir tane daha eksem mi diye baktım gözümün ucuyla. İnsan elinde fazla fide olunca kıyamıyor. Sanki bir canlıyı çöpe atıp öldürüyormuşunuz gibi oluyor. Arkadaşın bahçesi var aslında ona da verebilirim. Ama bu seferde açgözlülüğüm tutuyor herhalde. Yine de arkadaşa bir kaç fide veriyorum da ekebildiğim kadar zorlayarak ekiyorum. ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#132 |
Ağaç Dostu
|
Sevgili soilless onu daha önce söylemiştim, amatör aç gözlü olur diye. Yalanda dedemişiz hani. Ama dediğiniz gibi artık amatörlüğü, duygusallığı bir kenara bırakıp domatesi domatesin kurallarıyla yetiştirmeli diyorum. Bukadar amatörlük yetmezmi. Ancak balkon şartlarında yinede tam olarak istediğimizi veya gerekeni yapabileceğimizden endişeliyim. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#133 | |
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
Şu an bu kadar net bir performans farkı gösteriyorsa gerçek bekçiliğini yapabileceği ortamda nasıl da sevinir coşar diye tahmin ediyorum. Sayenizde bunları düşünebiliyoruz. Elinize emeğinize sağlık |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#134 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 18-02-2009
|
Hocam sizi biraz önce tvnet diye bir kanalda tesadüfen gördüm. Ayrıca fideleriniz daha orman vasfını kazanmamıştı. ![]() Düzenleyen aydın : 11-07-2011 saat 00:44 |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#135 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 30-03-2010
|
Kudret Hocam, Bugün sizi tvnetteki programda izledİm.Güzel olmuş değerli bilgilerinizi paylaşmışşınız izleyicilerin faydalanmış olduklarını düşünüyorum. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#136 | |
Ağaçsever
Giriş Tarihi: 11-07-2011
|
Alıntı:
|
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#137 |
Ağaç Dostu
|
Sayın aydın siz sayın Mete den daha önce seyretmişsiniz anlaşılan. TVnet bana heber vereceğini söylemişti ama öyle olmadı maalesef iş tesadüflere kaldı. İnşallah banada tesedüfen seyretme fırsatı doğar. alakanıza teşekkür ederim. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#138 |
Ağaçsever
Giriş Tarihi: 08-04-2011
|
ormanınızın son durumu ne oldu merakla yeni fotoları bekliyoruz. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#139 |
Ağaç Dostu
|
Sevgili arkadaşlar, sevgili Şafak arkadaşımızın merak ettiği gibi sizlerde merak ediyorsunuzdur herhalde domates ormanını. Birkaç günlüğüne şehir dışına çıkmıştık, birazda işlerin yoğunluğundan cevap geç kaldı kusura bakmayın. Sera bekçisi görevini yapıyor.hemde hiç eksiksiz. ve arıza yaparsa başına geleceklerin de farkında sanırım. Zira bir arıza yapması halinde, kendisini sevgiyle kucaklıyan domateslerin sonu olur. Bunun farkında ki hiç hata yapmadan çalışıyor. Hernekadar el ayak girmesede geçen gün çocuklar 3-4 kg kadar domates topladılar, bu günde eşim ayni galeriden girerek 5 kg domates toplamış. özellikle tartım. Açılan dehlize baktığımda görünen çok daha fazla domates var. Ancak ne yazıkki bazı domateslerde zamanı geçtiği için çürümelerde sözkonusu. Domates ormanının koyu gölgesinde kızarma biraz zor olacağa benziyor . Bu toplananlar dışa yakın olanlar. içte kalanların akibeti meçhul. İpe alma imkanı olmadığı için iç kısımda kırılan dallar kuruyarak sararmış. Domates ormanı balkonun ortalarına doğru ilerliyor. Bukadar gözlem yeter deyip harekete geçmek lazım diye düşünüyorum ama nasıl bilemiyorum. İşte resimler. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#140 |
Ağaç Dostu
|
resimlerin devamı |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#141 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 07-05-2009
|
kudret bey dometesleriniz harika ![]() ![]() Bu gün 08.02.2019 izmirden swvgiler üsteki resimlerin ardından 7 sene geçmiş hey gidi günler Düzenleyen idris şenol : 08-03-2019 saat 10:03 |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#142 |
Ağaçsever
Giriş Tarihi: 08-04-2011
|
söylenecek kelime kalmamış maşallah nazar değmesin bekçinize, seri uretim nezaman başlayacak şimdi bunu merakla bekliyoruz.:d:d |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#143 |
Ağaç Dostu
|
sayın kudret beyin dometeslerini görünce daha fazla dayanamadım çat kapı geldim dediğim gibi önce ekmekleri fırından daha sonra marketten peyniri dometesleri görünce ayılıp bayılmayalım diye limonata da aldım ![]() her neyse sağ olsun Kudret bey onca işi arasına beni ağarlamasına ayrıca teşekkür ediyorum sevgili arkadaşlar birkaç aydan beri topraksız tarıma bende gönül verenlerden oldum çıktım iyde yapmışım ![]() Terasta topraksız ortamda yetişen dometesleri görünce önce birara şaşırdım inanamadım ![]() gerçekten resmen dometesler coşmuş en alttaki yapraklarda aynı sağlıkta en üstekilerde altın çilekler ,demetesler tabirir caisse zibil gibi dahada önemlisi görsel şölen kuder beyin dometesleri neden budamadığnı şimdi daha iyi anlıyorum,insan kıyamıyor,,,,. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#144 |
Ağaç Dostu
|
kudret beyin zamanı fazla olmadığı için maalesef pompanın suyu nerdeyse bitmek üzereymiş(bu sistem bahçenin diyer blümünde sera bekçisi yok) Düzenleyen idris şenol : 28-07-2011 saat 18:51 |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#145 |
Ağaç Dostu
|
terasın diyer bölümü manuel sistemle çalışan kısım kavun badem,biber mevcut burda da toprak yok Düzenleyen idris şenol : 28-07-2011 saat 18:55 |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#146 |
Ağaç Dostu
|
ev alma teras al demek insanın içinden geliyor |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#147 |
Ağaç Dostu
|
arkadaşlar hakikatten mekan konuşturuyor ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#148 |
Ağaç Dostu
|
arkadaşlar sezon finali tamamlandı huzlı bir şekilde geçtim kusuruma bakmayın dometeslerin içersi dolu dolu hiç boşluk yok lezzeti ,inanın şaşrtıcı güzel bademin kokusuda tadı da enfes Teşekkürler hocam elleriniz derte görmesin Düzenleyen idris şenol : 28-07-2011 saat 18:54 |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#149 |
Ağaç Dostu
|
Teşekkürler sevgili İdris Şenol, bugün gerçekten terasta geçen çok güzel günlerden biriydi. Beni mahcup ettiniz. Peynirimizde ekmeğimizde vardı, Sağolun zahmet etmişsiniz. Ama gerçekten güzel bir gün oldu. Teşekkür ederim. Sağolun, varolun. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#150 |
Ağaç Dostu
|
Sn idris senol şanslısınız İstanbuldasınız. Olsam 1 karpuzda ben kapar gelirdim. Burda dikkatimi çeken 3 durum var İlki yukarıdaki mesajda açik ve net. Gerçekten teras bahçe gibi algılanıyor |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
|
|