agaclar.net

Geri Dön   agaclar.net > Üretim, Bakım, Düzenleme, Temel Malzemeler > Topraksız Tarım
(https)

Beğeni Düzeni270Beğeniler

Bookmark and Share Dış Bağlantılar Konu Araçları Mod Seç
Eski 06-07-2011, 09:28   #121
Ağaç Dostu

malbman's Avatar

Giriş Tarihi: 25-04-2008
Galeri: 15
Kudret hocam maşallah, o ne öyle? Amazon ormanları gibi olmuş. Yakında domatların içinde babunlar dolaşmaya başlarsa hiç şaşırma

2011 yılının son çeyreğinde yapılacaklar listesi:

1- Mutlaka bir adet sera bekçisi temin edilecek.

malbman Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 06-07-2011, 09:32   #122
Ağaç Dostu

Giriş Tarihi: 29-07-2007
Berbere gidersek iş kötü , onun için salıverdik gidiyor. sevgili huysuz.

Kudret Tezel Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 06-07-2011, 09:38   #123
Ağaç Dostu

Merhabalar sevgili malbman, bu orman insanı korkutuyor herşey çıkabilir. Onun için fazla yanaşmıyorum, sadece uzaktan resim çekebiliyorum.

Eski 06-07-2011, 12:54   #124
Ağaçsever

Giriş Tarihi: 30-11-2010
Sayın Kudret Bey;
Domateslerinizin son resimlerini görünce şaşırmamak elde değil.Sera bekçisi gerçekten mükemmel çalışmış.Kendisini kutluyoruzİleriki çalışmalarınızda koltuk almayı ve budamayı da yapabilen yeni bekçiler tasarlamanızı bekliyoruz
Bu arada domatesler sera bekçisini de aralarına katmışlarSanırım çalışmanızı zorlaştırıyordur.Dediğiniz gibi 2-3 metre uzakta durması gerekiyormuş.
Ellerinize,emeğinize sağlık.
Saygılar.

Düzenleyen sevilseyyar : 06-07-2011 saat 12:57 Neden: İmla hatası düzeltmesi.
sevilseyyar Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 06-07-2011, 17:35   #125
Ağaç Dostu

Haklısınız Sevil hanım, bekçi ile domatesler çok yüz göz oldular, benim çalışmamı engelliyorlar. Araya bir mesafe koymamız gerekiyor.. Birde bekçinin yanınıza gelip domates nasıl budanırmış öğrenmesi lazım.

Eski 06-07-2011, 21:09   #126
Ağaç Dostu

Giriş Tarihi: 24-03-2009
Sevgili Kudret bey,

Terasınız Gerçekten tam bir yeşillikler içinde orman olmuş. Ben bu sene 3. yılda balkonda domates salatalık, biber ve güvey feneri yetiştiriyorum. En çok hoşuma giden de çevredeki komşuların şaşırmaları ve sorularıdır. Sizin komşular böyle bir dolu dolu yeşilliğe ne diyorlar acaba merak ediyorum.

Son resimlerde dikkatimi çeken bir husus var. Domateslerin tepe noktasında demir var ve kuşlar var resimlerden fark edemedim mi? bilemiyorum ama bu kadar büyüyen domatesleri ipe alabiliyormusunuz?

Diğer dikkatimi çeken husus da domateslerin her tarafı yemyeşil gözüküyor. Altt dallardaki yapraklar hiç mi yaşlanmıyor? Sararmıyor?

soilless Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 06-07-2011, 22:25   #127
Ağaç Dostu

Merhabalar sayın soilless, haklısınız teras gerçekten yemyeşil bir ormana döndü. Fakat şansızlığımız 10. katta olmamız ve çevreden görünür olmaması. Sadece karşımızda bir daire var o komşularımızda yeni taşındılar umarın henüz merak edecek zaman bulamamışlardır. Malumunuz bir eve yerleşmek çevreyi tanımak biraz zaman alır.
Tesbitiniz doğru, üstte bir profil demir ve iplerin bağlana bilmesi için izdüşümleri teknelerin ekseninde ve üç delikli lama demirler var. yani bir tekneye üç kök ektiğimizde tam köklerin merkezine gelen askı iplerini bağlaya bilmek için. İpleri önce bir kancaya bağlıyor , kancalarıda deliklere geçiriyorum. Buraya kadar herşey normal de askı ipleri gereği gibi kullandığımı söyliyemem. Fideler 60-70 cm oluncaya kadat bir veya iki domates askısıyla bağladım ama ondan sonra bağlamak mümkün olmadı.Anlıyacağınız domatesler şu anda birbirlerine yaslanarak birbirlerinden kuvvet alarak ayakta duruyorlar. Tabiiki ağırlıkları dolayısı ile çökmüş durumdalar. Dolayısı ile askıya alabilseydim gerçek boyları görünecekti.
Şu anda olduklarından kısa görünüyorlar.
Yaprakların renklerine gelince resimde genel olarak görünüyor ama daha detaylı resim çekip yükliyeyim, en altaki en yaşlı yaprakla en üstte ki en genç yaprak arasında inanın fark yok. Hertarafı yemyeşil. En alttakilerin koyu gölgede olasına rağmen hiç bir sararma belirtisi yok.
Bugün fideler" artık domatesler diyelim çünkü bayağı büyüdüler" yedi haftalık, parkurun genişliği 80 cm olmasına karşılık genişlik tam 2 metre oldu. yani 120 cm taşmış durumdalar. Merak ediyorum bir ay sonra neolacak acaba. şu anda dallar yerlerde, herhalde balkonun 1-2 metresini daha işgal edeceğe benziyor. Birdahaki sezona parkurda değişiklk yapmayı düşünüyorum. O zaman herşeyi daha yakından daha detaylı görebileceğiz.

Eski 08-07-2011, 12:02   #128
Yeni Üye

Giriş Tarihi: 07-06-2011
Bekçinizin maaşallahı var.
Her eve bundan bi tane gerek.
Acaba bekçinizin de satışını düşünüyormusunuz?

real_agabey Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 08-07-2011, 13:06   #129
Ağaçsever

superi80's Avatar

Giriş Tarihi: 06-07-2009
Görüntü gerçekten çok güzel .Emeğinize ve ellerinize sağlık.Ben balkon çalışmalarını artık tarlaya taşıdım.İnsan bitkilerin içinde çalıştıkça rahatlıyor,dinleniyor.Ben bütün gün çalışıp, ortaya çıkan işlere baktığımda işte dinlenmek bu diyorum.

superi80 Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 08-07-2011, 13:41   #130
Ağaç Dostu

Teşekkürler sayın superi80,haklısınız bitki yetiştirmek gerçekten çok zevkli, çok dinlendirici bir uğraş.hele birde sizin gibi tarlaya aktarıla bilirse çalışmalar süper. Biz henüz aktaramadık, balkonda dinlenmeye, avunmaya çalışıyoruz.

Eski 08-07-2011, 20:16   #131
Ağaç Dostu

Sevgili Kudret bey,

En alt yapraklarda dahi sararma olmaması gerçekten çok çok iyi. Benim balkondaki domateslerin alt yaprakları çoktan temizlendi bile.

Parkur nedeniyle askıya alamamanız da kesin gelişimi etkilemiştir.

Detaylı resmini bekliyoruz.

Seneye elin kolun girebileceği ara da çalışabileceğiniz aralıkta ve sıklıkta bir parkur yapmanız şart oldu gibi.

Ama insan kıyamıyor. ilk sene 4 fide ektiğim yere, sıkıntıyı görmeme rapğmen 2. sene aynı alana 3 fide ektim. Bu sene 2 tane ektim. Ama bir tane daha eksem mi diye baktım gözümün ucuyla. İnsan elinde fazla fide olunca kıyamıyor. Sanki bir canlıyı çöpe atıp öldürüyormuşunuz gibi oluyor. Arkadaşın bahçesi var aslında ona da verebilirim. Ama bu seferde açgözlülüğüm tutuyor herhalde. Yine de arkadaşa bir kaç fide veriyorum da ekebildiğim kadar zorlayarak ekiyorum.

Eski 08-07-2011, 22:15   #132
Ağaç Dostu

Sevgili soilless onu daha önce söylemiştim, amatör aç gözlü olur diye. Yalanda dedemişiz hani. Ama dediğiniz gibi artık amatörlüğü, duygusallığı bir kenara bırakıp domatesi domatesin kurallarıyla yetiştirmeli diyorum. Bukadar amatörlük yetmezmi. Ancak balkon şartlarında yinede tam olarak istediğimizi veya gerekeni yapabileceğimizden endişeliyim.

Eski 09-07-2011, 19:21   #133
Ağaç Dostu

Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi Kudret Tezel Mesajı Göster
Sevgili soilless onu daha önce söylemiştim, amatör aç gözlü olur diye. Yalanda dedemişiz hani. Ama dediğiniz gibi artık amatörlüğü, duygusallığı bir kenara bırakıp domatesi domatesin kurallarıyla yetiştirmeli diyorum. Bukadar amatörlük yetmezmi. Ancak balkon şartlarında yinede tam olarak istediğimizi veya gerekeni yapabileceğimizden endişeliyim.
Sn Fusion1 dediği doğru, bu bebeğimiz sera bekçisini tüm hünerlerini gösterebileceği bir sera ortamında test etmek şart oldu.

Şu an bu kadar net bir performans farkı gösteriyorsa gerçek bekçiliğini yapabileceği ortamda nasıl da sevinir coşar diye tahmin ediyorum.

Sayenizde bunları düşünebiliyoruz. Elinize emeğinize sağlık

Eski 10-07-2011, 23:57   #134
Ağaç Dostu

aydın's Avatar

Giriş Tarihi: 18-02-2009
Hocam sizi biraz önce tvnet diye bir kanalda tesadüfen gördüm. Ayrıca fideleriniz daha orman vasfını kazanmamıştı. Programın maalesef son bölümüne denk geldik. Teras bahçenizi de ayrıntılı görme imkanımız oldu. Bu sene topraksız tarıma tereddütlü kaldım ama gelecek yıl mutlaka deneyeceğim....

Düzenleyen aydın : 11-07-2011 saat 00:44
aydın Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 13-07-2011, 12:58   #135
Ağaç Dostu

Giriş Tarihi: 30-03-2010
Kudret Hocam,
Bugün sizi tvnetteki programda izledİm.Güzel olmuş değerli bilgilerinizi paylaşmışşınız izleyicilerin faydalanmış olduklarını düşünüyorum.

Mete Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 13-07-2011, 14:15   #136
Ağaçsever

Giriş Tarihi: 11-07-2011
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi Kudret Tezel Mesajı Göster
Sevgili arkadaşlarım , takdir edici, motive adici övgü dolu sözleriniz için hepinize sonsuz teşekkür ederim. Sözleriniz beni gerçekten mutlu etti sağolun var olun.
Birşeyi yaptım demek , bitti demekten çok kolay. Yaptım, sistem çok güzel sorunsuz çalışıyor.Resimlerini çekip sizlerle paylaşabilmek için uğraşıyorum. İnşallah bugün halledeceğim. Selamlar sevgiler.
sayın kudret bey.hayırlı günler.Bende yeni emekli olacağım yıllardır esintili 5.kat terasımda domates yetiştirmek istiyordum.her denemem toprak veya toprak+perlit olmasından herhalde başarısız.ancak 3 gündür sizin yazılarınızı okuyor ve terasımda topraksız tarım yapacağım inşallah.Sizden ricam besin eriyiklerini ve PH ve EC ölcerleri bana temin edebilirmisiniz.Kaç paraya ihtiyaç olduğunu da yazarsanız size göndereyim.Teşekkürler Süleymanİzmir

süleymanizmir Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 13-07-2011, 17:20   #137
Ağaç Dostu

Sayın aydın siz sayın Mete den daha önce seyretmişsiniz anlaşılan. TVnet bana heber vereceğini söylemişti ama öyle olmadı maalesef iş tesadüflere kaldı. İnşallah banada tesedüfen seyretme fırsatı doğar. alakanıza teşekkür ederim.

Eski 25-07-2011, 19:22   #138
Ağaçsever

Giriş Tarihi: 08-04-2011
ormanınızın son durumu ne oldu merakla yeni fotoları bekliyoruz.

şafak Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 27-07-2011, 15:53   #139
Ağaç Dostu

Sevgili arkadaşlar, sevgili Şafak arkadaşımızın merak ettiği gibi sizlerde merak ediyorsunuzdur herhalde domates ormanını. Birkaç günlüğüne şehir dışına çıkmıştık, birazda işlerin yoğunluğundan cevap geç kaldı kusura bakmayın.
Sera bekçisi görevini yapıyor.hemde hiç eksiksiz. ve arıza yaparsa başına geleceklerin de farkında sanırım. Zira bir arıza yapması halinde, kendisini sevgiyle kucaklıyan domateslerin sonu olur. Bunun farkında ki hiç hata yapmadan çalışıyor.
Hernekadar el ayak girmesede geçen gün çocuklar 3-4 kg kadar domates topladılar, bu günde eşim ayni galeriden girerek 5 kg domates toplamış. özellikle tartım. Açılan dehlize baktığımda görünen çok daha fazla domates var. Ancak ne yazıkki bazı domateslerde zamanı geçtiği için çürümelerde sözkonusu. Domates ormanının koyu gölgesinde kızarma biraz zor olacağa benziyor . Bu toplananlar dışa yakın olanlar. içte kalanların akibeti meçhul. İpe alma imkanı olmadığı için iç kısımda kırılan dallar kuruyarak sararmış.
Domates ormanı balkonun ortalarına doğru ilerliyor. Bukadar gözlem yeter deyip harekete geçmek lazım diye düşünüyorum ama nasıl bilemiyorum.
İşte resimler.

Eklenen Resimler

Eski 27-07-2011, 15:55   #140
Ağaç Dostu

resimlerin devamı

Eklenen Resimler

Eski 27-07-2011, 19:16   #141
Ağaç Dostu

idris şenol's Avatar

Giriş Tarihi: 07-05-2009
kudret bey dometesleriniz harika ) davet ederseniz fırından sıcak ekmek ,marketten beyaz peynirle bahçenize gelirim!)
Bu gün 08.02.2019 izmirden swvgiler
üsteki resimlerin ardından 7 sene geçmiş hey gidi günler

Düzenleyen idris şenol : 08-03-2019 saat 10:03
idris şenol Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 27-07-2011, 21:07   #142
Ağaçsever

Giriş Tarihi: 08-04-2011
söylenecek kelime kalmamış maşallah nazar değmesin bekçinize,
seri uretim nezaman başlayacak şimdi bunu merakla bekliyoruz.:d:d

şafak Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 28-07-2011, 17:35   #143
Ağaç Dostu

idris şenol's Avatar

sayın kudret beyin dometeslerini görünce daha fazla dayanamadım
çat kapı geldim
dediğim gibi önce ekmekleri fırından daha sonra marketten peyniri
dometesleri görünce ayılıp bayılmayalım diye limonata da aldım)
her neyse sağ olsun Kudret bey onca işi arasına beni ağarlamasına ayrıca teşekkür ediyorum
sevgili arkadaşlar birkaç aydan beri topraksız tarıma bende gönül verenlerden oldum çıktım iyde yapmışım
Terasta topraksız ortamda yetişen dometesleri görünce önce birara şaşırdım inanamadımsözün bittiği an derler ya işte öyle bir şey....
gerçekten resmen dometesler coşmuş en alttaki yapraklarda aynı sağlıkta en üstekilerde
altın çilekler ,demetesler tabirir caisse zibil gibi dahada önemlisi görsel şölen
kuder beyin dometesleri neden budamadığnı şimdi daha iyi anlıyorum,insan kıyamıyor,,,,.

Eklenen Resimler

Eski 28-07-2011, 17:38   #144
Ağaç Dostu

idris şenol's Avatar

kudret beyin zamanı fazla olmadığı için maalesef pompanın suyu nerdeyse bitmek üzereymiş(bu sistem bahçenin diyer blümünde sera bekçisi yok)

Eklenen Resimler

Düzenleyen idris şenol : 28-07-2011 saat 18:51
Eski 28-07-2011, 17:53   #145
Ağaç Dostu

idris şenol's Avatar

terasın diyer bölümü manuel sistemle çalışan kısım
kavun badem,biber mevcut
burda da toprak yok

Eklenen Resimler

Düzenleyen idris şenol : 28-07-2011 saat 18:55
Eski 28-07-2011, 17:54   #146
Ağaç Dostu

idris şenol's Avatar

ev alma teras al demek insanın içinden geliyor

Eklenen Resimler

Eski 28-07-2011, 17:56   #147
Ağaç Dostu

idris şenol's Avatar

arkadaşlar hakikatten mekan konuşturuyor)

Eklenen Resimler

Adalet Yağcı ve scaly beğendi.
Eski 28-07-2011, 18:02   #148
Ağaç Dostu

idris şenol's Avatar

arkadaşlar sezon finali tamamlandı
huzlı bir şekilde geçtim kusuruma bakmayın
dometeslerin içersi dolu dolu hiç boşluk yok
lezzeti ,inanın şaşrtıcı güzel
bademin kokusuda tadı da enfes
Teşekkürler hocam elleriniz derte görmesin

Eklenen Resimler

Düzenleyen idris şenol : 28-07-2011 saat 18:54
Eski 28-07-2011, 18:42   #149
Ağaç Dostu

Teşekkürler sevgili İdris Şenol, bugün gerçekten terasta geçen çok güzel günlerden biriydi. Beni mahcup ettiniz. Peynirimizde ekmeğimizde vardı, Sağolun zahmet etmişsiniz.
Ama gerçekten güzel bir gün oldu. Teşekkür ederim. Sağolun, varolun.

Eski 29-07-2011, 20:34   #150
Ağaç Dostu

Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi idris şenol Mesajı Göster
kudret beyin zamanı fazla olmadığı için maalesef pompanın suyu nerdeyse bitmek üzereymiş(bu sistem bahçenin diyer blümünde sera bekçisi yok)
Sn idris senol şanslısınız İstanbuldasınız. Olsam 1 karpuzda ben kapar gelirdim. Burda dikkatimi çeken 3 durum var İlki yukarıdaki mesajda açik ve net. Gerçekten teras bahçe gibi algılanıyor

Gönderme Kuralları
Yeni konu gönderemezsiniz
Konulara yanıt veremezsiniz
Ek dosya yükleyemezsiniz
Kendi gönderilerinizi düzenleyemezsiniz

BB code Açık
Smilies Açık
[IMG] Kodu Açık
HTML Kodu Kapalı
Trackbacks are Açık
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık

Forum saati Türkiye saatine göredir. GMT +2. Şu an saat: 14:57.
(Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.)

Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2025