Merhabalar sayın soilless, haklısınız teras gerçekten yemyeşil bir ormana döndü. Fakat şansızlığımız 10. katta olmamız ve çevreden görünür olmaması. Sadece karşımızda bir daire var o komşularımızda yeni taşındılar umarın henüz merak edecek zaman bulamamışlardır. Malumunuz bir eve yerleşmek çevreyi tanımak biraz zaman alır.
Tesbitiniz doğru, üstte bir profil demir ve iplerin bağlana bilmesi için izdüşümleri teknelerin ekseninde ve üç delikli lama demirler var. yani bir tekneye üç kök ektiğimizde tam köklerin merkezine gelen askı iplerini bağlaya bilmek için. İpleri önce bir kancaya bağlıyor , kancalarıda deliklere geçiriyorum. Buraya kadar herşey normal de askı ipleri gereği gibi kullandığımı söyliyemem. Fideler 60-70 cm oluncaya kadat bir veya iki domates askısıyla bağladım ama ondan sonra bağlamak mümkün olmadı.Anlıyacağınız domatesler şu anda birbirlerine yaslanarak birbirlerinden kuvvet alarak ayakta duruyorlar. Tabiiki ağırlıkları dolayısı ile çökmüş durumdalar. Dolayısı ile askıya alabilseydim gerçek boyları görünecekti.
Şu anda olduklarından kısa görünüyorlar.
Yaprakların renklerine gelince resimde genel olarak görünüyor ama daha detaylı resim çekip yükliyeyim, en altaki en yaşlı yaprakla en üstte ki en genç yaprak arasında inanın fark yok. Hertarafı yemyeşil. En alttakilerin koyu gölgede olasına rağmen hiç bir sararma belirtisi yok.
Bugün fideler" artık domatesler diyelim çünkü bayağı büyüdüler" yedi haftalık, parkurun genişliği 80 cm olmasına karşılık genişlik tam 2 metre oldu. yani 120 cm taşmış durumdalar. Merak ediyorum bir ay sonra neolacak acaba. şu anda dallar yerlerde, herhalde balkonun 1-2 metresini daha işgal edeceğe benziyor. Birdahaki sezona parkurda değişiklk yapmayı düşünüyorum. O zaman herşeyi daha yakından daha detaylı görebileceğiz.
|