View Single Post
Eski 27-07-2011, 15:53   #139
Kudret Tezel
Ağaç Dostu

Giriş Tarihi: 29-07-2007
Sevgili arkadaşlar, sevgili Şafak arkadaşımızın merak ettiği gibi sizlerde merak ediyorsunuzdur herhalde domates ormanını. Birkaç günlüğüne şehir dışına çıkmıştık, birazda işlerin yoğunluğundan cevap geç kaldı kusura bakmayın.
Sera bekçisi görevini yapıyor.hemde hiç eksiksiz. ve arıza yaparsa başına geleceklerin de farkında sanırım. Zira bir arıza yapması halinde, kendisini sevgiyle kucaklıyan domateslerin sonu olur. Bunun farkında ki hiç hata yapmadan çalışıyor.
Hernekadar el ayak girmesede geçen gün çocuklar 3-4 kg kadar domates topladılar, bu günde eşim ayni galeriden girerek 5 kg domates toplamış. özellikle tartım. Açılan dehlize baktığımda görünen çok daha fazla domates var. Ancak ne yazıkki bazı domateslerde zamanı geçtiği için çürümelerde sözkonusu. Domates ormanının koyu gölgesinde kızarma biraz zor olacağa benziyor . Bu toplananlar dışa yakın olanlar. içte kalanların akibeti meçhul. İpe alma imkanı olmadığı için iç kısımda kırılan dallar kuruyarak sararmış.
Domates ormanı balkonun ortalarına doğru ilerliyor. Bukadar gözlem yeter deyip harekete geçmek lazım diye düşünüyorum ama nasıl bilemiyorum.
İşte resimler.

Eklenen Resimler

Kudret Tezel Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön