Hafta sonu oyumu kullanmak için İstanbul'daydım. Kudret beyin EC otamatı sera bekçisini ve domateslerini görmeden Fethiye'ye dönmek olmazdı. Cumartesi günü için sözleştik ve saat 12 gibi Kudret beyin meşhur topraksız tarım terasındaydım. (meşhur diyorum çünkü artık bu teras yakında TV ye çıkıyor)
İlk gördüğüm, dengeli beslenme sonucunda çok güzel bir gelişme gösteren ve seracıların tam istedikleri yeşil renkte olan Yeniçeri F1 ve Beef domatesleri oldu. Çoğu arkadaşın merak ettiği ve fotoğraflarda yapraklar arasında kalan ve pekiyi seçilemeyen maçaları (salkımları) saydım, dördüncü ve beşinci salkımı yapmışlardı. garlangufa'nın fotoğrafında da görüldüğü gibi gövde kalınlıkları ise işaret parmağım gibi kalınlaşmış her taraftan yaprak fışkırmıştı. Tabii söylemeden geçemeyeceğim Kudret Beyede söyledim, işlerinin yoğunluğundan koltuk altlarını almağa vakit bulamamıştı. Domateslerin çoğu bir iki dallanma yapmıştı. Bu sırık domatesi için büyük bir handikaptı.
Kudret beyin anlattıkları ile gördüklerimi ve edindiğim izlenimleri birleştirerek siz topraksız severlerlere, objektif olarak iletmek isterim ki!
- Her şeyden önce, sera bekçisi uzun bir araştırma ve çalışma sonucunda ortaya çıkmış komplike bir alet.
- Yetiştirmek istediğiniz bitkinin EC sini kaç yapmak istiyorsanız (2 – 2,2 – 2,5
vb.) bir düğme ile ayarlıyorsunuz bundan sonra sera bekçisi besin eriyiğinin EC sini, siz hiç müdahale etmeden istediğiniz optimum düzeyde tutuyor.
- Deponuzdaki besin eriyiği eksildiğinde eksilen kısmını otomatik olarak tamamlıyor.
- Drenaj suyunda eksilen elementleri tamamlıyor ve size defalarca kullanabilme olanağı sunuyor.
- O bu işleri yaparken, size diğer çalışmalarınızı yapmanız için bol bol vakit bırakıyor
- İster amatör ister profesyonel, balkon, tarla yetiştiricileri ve seracılar tarafından rahatlıkla kullanılabilir dört dörtlük bir alet.
Eğer, sera bekçisinin başka unuttuğum özellikleri varsa Kudret beyin onları bizlere hatırlatacağından eminim.
Kudret beyi çalışmalarından dolayı kutlarım.