![]() |
|
![]() |
#11 | |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 27-02-2009
|
Alıntı:
Benim yaptığım,basit bir yapı.Tünel arası genişlik4,5 m.Tünellerde kullandığım malzeme boru değil.Profil demircilerde Te diye adlandırılan bir demir var.bunların en kalın cinsinden temin edildi.Tünel içine konulan A tipi oluk yapısı üç yerden destekli şekilde yere çakılıdır.Bu sistemde bir kaç noktadan tünellerle bağlantılıdır.Bu yıl ara ara esen sert rüzgarlara dayandı.Maliyeti en aza indirmek için ben özellikle hurda demirlerden yararlandım.Siz sıfır malzemedende,hatta boru ile de yapabilrsiniz.tamamen kendim tasarladım.****** eksik yönler olacaktır.Tünelde 7 metrelik eğilmiş te dimirleri sağ ve sol ayaklara 1,5 m.te demirlerini kaynattım.Bu konuyla ilgili forumda daha önce bilgi verdim.Amaç en az maliyete elden geldiğince en yüksek verim değilmi?Ben bu üreteme deneme amaçlı olarak yapıyorum.Verim istediğimiz gibi olursa bunu üç dönüme çıkarmayı hedefliyorum. Fide konusunda ise;ben osmanlı çileği ile ilgili çok şey işittim.Ancak yeme nasip olmadı.burada profesyonel çalışmada tomumdan üretim yapılmıyor.Fide fiyatları potu 15 kuruştan gidiyor.Tohumdan üretimi bu yıl merakımı gidermek için yaz döneminde Anamurun yAbanoz yaylasında deneyeceğim.Ben en az beş yıllık bir araştırmanın sonucunda bu işe niyetlendim.Umarım çalışmam iyi bir fikir verici olur.Saygılarımla. |
|
![]() |
![]() ![]() |
|
|