View Single Post
Eski 11-03-2011, 13:10   #60
mtugrul33
Ağaç Dostu

Giriş Tarihi: 27-02-2009
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi akinselcuk Mesajı Göster
Sayın mtugrul33,

Bu ürettiğiniz çileği direk Anamur da mı elden çıkarıyorsunuz ? Yoksa Mersine mi götürmek gerekiyor ? Bozyazı da 500 m2 bir sera kursak sizce uygun olur muydu ? Alan bakımından bir yorum yapar mısınız ? Mesela bu iş katlı bile olsa 1-2 dekardan az olmamalı gibi . . .

Hem okul hem serayı idare edebildiğinize göre akrabalar mı var ? Güvendiğiniz işçiler mi var ? Bu iş nasıl oluyor ?

Saygılar...
Sn.Akın Bey,
Çileğin pazarlanması sorunsuz.Anamurdaki çilek komisyoncuları aayağınızdan gelip alıyorlar.Anamur ile Bozyazı bitişik iki semt gibidir.Akın Bey,500 m2 serada katlı sistem yaparsanız yaklaşık 10 bin fide dikersiniz.Elbette ekilen alanın artması kar oranınızı arttırır.Bu sistemde tüm işler ayakta egilmeden yapıldığı için işçilik çok kolay olmaktadır.Normal sistemde çalışan insanlarda bel fıtığı olayları çok fazla görülüyor.Bu sistemde ise bu mümkün değildir.Ben saat 14.30 dan sonra artan zamanda işlerin tamamını kendim yapabiliyorum.Kurulumu tamamladıktan sonra iş otomatiğe dönüyor.Sadece bu aydan sonra çilek toplamada işçi çalıştırmaya başlanacak.Çünkü ürün miktarı artıyor.Şu an haftada iki kere 100-150 kg.çilek topluyoruz.bunu eşim ile beraber topluyoruz.Başkada herhangi bir akraban yardım almış değiliz.
eğer Bozyazıda böyle bir çalışma düşünürseniz,size yardımcı olabilirim.benim serayı gelip gezebilirsiniz.Ayrıca Anamur ve Bozyazıda kurulmuş daha teferruatlı seralardan da fikir edinebilirsiniz.
Umarım bir nebze yardımcı olmuşumdur.Selamlar,saygılar.

mtugrul33 Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön