Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi soilless
Sn mtugrul33
hani derler ya adam gibi adam, sizin çilekler de çilek gibi çilek. Neden mi? pazara gittiğim de koyu kırmızı bordoya yakın renkte devasa büyüklükte ya da hayli ufak aynı kasada çilekleri görünce elim gitmiyor almaya. hormondan mı? cinsinden mi?, gdo'lumu? aşırı zehirli ilaçtan mı bilmem ama almıyorum.
Biz kdz ereğli'li olarak en iyi Osmanlı çileğini biliriz, taze yeriz, reçelini yeriz. Ancak sizin bu rubigemler kalp şeklinde, tohum derinlikleri, meyva rengi ve formu çok doğal canlı. lezzeti aromasını da buradan tadamıyoruz ama ereğli li olarak denemeye ve çilek gurusu olarak naçizane değerlendirmeye yapmaya da hazırız.)))
Emeğinize sağlık.
Topraksız tarım yaıpyorsunuz bu kadar optimum formda bu mevsimde ihracatlık ürün yetiştiriyorsunuz. Merakım şu ki;
- candem gübre, melas ve humik asiti nasıl kullanıyorsunuz?
- bunları fermante ederek belli miktarlarda mı bitki kök bölgelerine veriyorsunuz?
- bahsekonu gübrenin besin eriyiği ec değerlerine etkisi olmuyor mu?
- ema ve mikorozia gibi mikroorganizmalardan yararlanıyormusunuz?
|
Sn.Soilless,
Öncelekle topraksız tarıma yapmış olduğunuz katkılardan dolayı size de teşekkür etmeyi bir borç bilirim.Şimdi sorularınızı yanıtlayalım;
-Ben gübrelemede besin eriyiği kullanıyorum.Candem güborganik gübreyi 3 kg. olarak haftada bir gün veriyorum.Tüm besin eriyiği ile sulamalarımda 200ml.hümik asiti tank içerisine karıştırıyorum.Melası ise 1kg.olarak eritip candemle birlikte karıştırıyorum.Haftada bir gün de sadece su ile(gübresiz)sulayarak yıkama yapıyorum.
-Ec değerlerini ve ph değerlerini sık sık ölçüyorum.Bu değerleri yükseltmiyor.
-Sn.Soilless,bir ay ocak ayı içerisinde bazı bitkilerde sararma ve kurumalar oluştu.Bionemi köklerden kullandım(Dekara 1 lt.),yapraklardan da Roa ya ait bir mikroorganizma kullanıyorum.Gerçekten hangi topraksız tarım faaliyeti yaparsanız yapın mutlaka yararlı bir bakteri türünü kullamnmanız lazım Ben tavsiye ederim.Yapraklardan roa vereli bitki daha sağlıklıhale geliyor.Kök çalışması hızlanıyor,****** bu benim gözlemim.
ilginize teşekkür eder selamlarımı yollarım...