agaclar.net

Geri Dön   agaclar.net > Üretim, Bakım, Düzenleme, Temel Malzemeler > Topraksız Tarım
(https)

Beğeni Düzeni135Beğeniler

Bookmark and Share Dış Bağlantılar Konu Araçları Mod Seç
Prev Önceki mesaj   Sonraki mesaj Next
Eski 09-08-2011, 03:38   #11
Yeni Üye

Giriş Tarihi: 09-08-2011
merhaba

merhaba ben türkiyenin büyük bir çiftliğinde çalışmaktayım görevim besi hayvanlarının yem ve rasyonları sağlık durumlarıyla ilgileniyorum arpa hasılını kullandık bu sene tarlamızda bulunan arpayı bictik ve rasyona karıştırdık hayvan başı 3 kg olarak tam 1 hafya boyunca kullandık ve tartım yaptık holstein ırkının besi performansı iyi değildir ve günlük canlı ağırlık artışını 1.5 oranında ( 270 hayvanın ortalamasıdır) oluştu ve bende bi heyecan uyandırdı ).Hemen rasyonu vereyim sizlere 1kg yonca 1 kg arpa samanı 6.2 kg kesif (fenni) yem ve o günden beridir arpa hasılını nasıl elde ederim diye araştırma yapıyordum helal olsun sizlere süper bir iş çıkartmışsınız şimdi baştan sona kadar bi kaç defa okuyup deneyimlerinizden yola çıkarak denemeler yaparak bu işi burada yapamyı planlıyorum tabi ondan sonra kendi işletmemde inşallah besleme yönünden merak ettiğiniz bişeyler varsa besi dana ve koyunculuk namına yardım ederim saygılarımla

rasheedsky Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön

Gönderme Kuralları
Yeni konu gönderemezsiniz
Konulara yanıt veremezsiniz
Ek dosya yükleyemezsiniz
Kendi gönderilerinizi düzenleyemezsiniz

BB code Açık
Smilies Açık
[IMG] Kodu Açık
HTML Kodu Kapalı
Trackbacks are Açık
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık

Forum saati Türkiye saatine göredir. GMT +2. Şu an saat: 16:21.
(Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.)

Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2025