View Single Post
Eski 11-08-2011, 20:00   #744
rasheedsky
Yeni Üye

Giriş Tarihi: 09-08-2011
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi tarık şahin Mesajı Göster
http://www.agrosan.net/ziraat/fizibilite.php

Biraz eski bir çalışma ama yazan fiyatlar güncellendiğinde umarım faydası olur.
ataların bir sözü var :''EVDEKİ HESAP ÇARŞIYA UYMAZ'' fizibilite sadece bi fikir veriri oysaki arazi şartları çevresel faktörler bu işin içine girdiği zaman yaw biz ne hesapladık ne aldık dersiniz. o yüzden hayvancılık büyük bir risktir sadece riskleri azaltabilirsiniz. şap olur aşı yaptırmazsınız hayvan şaptan ölür hayvan brucella olur atık buzağı yapar buzağınız ölür. veya 25 lt süt hesaplarsınız 35 lt süt alırsınız gibi şeyler en iyi fizibilite gözlem dir yani deneyim insan bir şeyde uzman olmak istiyorsa gönül vermeli. siz inekleri bir duygusal bağlı hayvan olarak görürseniz ki ben ilk zamanlar öle görüyordum kaybedersiniz. onlar adete bir makina gibi düşünün sürekli üretim yapıyorlar hem makina yapan hemde ürün çıkartan bir maki buzağı vermesi süt vermesi et vermesi gibi şeyler.o yüzden benden size tavsiye elinizdeki paranın son kuruşuna kadar hayvancılığa girmeyin deneyiminiz yoksa batarsınız.DOST ACI SÖYLER. alın 5 tane hayvan ne yapıyo hangi saatlerde yem yiyo hangi saatlerde yatıyo hangisi yem yemedi hangisi su içmedi yürüyüşü kafası dikmi eğikmi kulaklar düşmüşmü vs. şeyler ben okulu bitirince herşeyi biliyorum demiştim. işe girince her gün bir şey öğrendim dedimki ben boşa okumuşum yine de okumak bize bi taban hazırladı ama sizde gözlem edin bu işi yapanların yanına gidip bilgi alın hayvancılık sınırsız paralı sınırsız cefalı sınırsız zevkli bir o kadarda can sıkıcı ve zevksiz yeri gelir bıkar yeri geldiğinde iyiki bu işi yapıyorum dersiniz. o yüzden diyorum ki hayvancılıkta herşey GÖZLEM ile başlar

rasheedsky Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön