View Single Post
Eski 13-08-2011, 04:08   #749
rasheedsky
Yeni Üye

Giriş Tarihi: 09-08-2011
Ben arpa çimiyle beslenilmez demiyorum sadece arpa çimi ve samanla bu iş olmaz şimdi hayvan insana benzemez hele ki inek hiç benzemez insanda bir miğde var ama inekte 4 e bölün müş halde her biri başka emilim başka öğütme sindirim ile çalışır. hayvan için güzel bi besin değeri neden sindirebilir ham protein oranı çok yüksek hemen kana karışıyor doktorsunuz portakal suyu hemen kana karışır değil mi buda öyle ama nasıl anne sütünün yerini bişey tutmuyor yemlerde de yoncanın yerini hiç bir şey tutmuyo sanmayın ki zamanında araştırmalar yapılmamamış bir çok üniveriste arpa hasılı ile bir çok deneyler yapmış ve melasla karıştırılarak silaj yapılmasını önermiş.En büyük problem şişme yapması hayvan çatlar ölür gaz sıkışması çünkü bunun önüne geçmeniz için rasyonu iyi ayarlamak gerekir. yazın rasyon farklıdır kışın başka yazın yemi az tüketirler sütçüler farklı oranı biraz daha düşüktür ama kışın yem masrafları artar hayvan kendini ısıtacak enerji proteini bulacak ondan sonra gelişimini sağlayacak protein ve enerjiyi et ve süte dönüştürecek. İnsanlar basit bir olay olarak görüyor ama yeminiz ne kadar kaliteli olursa o kadar az veterinere ihtiyaç duyarsınız. Kaliteli ot arpa çimi fazla kullanım ve miktarlar beni şu anda düşündürüyor ve 3 gündür toplantı halindeyiz uçuk bi fikir ama imkansızda değil benim patronum yeni şeylere çok açık bakın türkiyenin en büyük biogaz tesisleri burada türkiyede koyunlara çoğuz doğurtturma denemesi ilk burada yapıldı bir çok şeyi deniyoruz ben deniycem ve görcem bakalım ne olacak bunu profesionel bir rasyoncu ile yapcam.

rasheedsky Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön