View Single Post
Eski 13-08-2011, 04:34   #750
rasheedsky
Yeni Üye

Giriş Tarihi: 09-08-2011
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi fusion1 Mesajı Göster
degerli arkadaşım biliyorum konunun uzmanısınız. Ben çocuk hastalıkları uzmanıyım ve yıllarım bebek rasyonu ,reçetesi yazmakla geçti. Bu KONUDAKİ rasyon reçete ve olur olmaz yorumlarına sadece gülümsedim. Haydi hep beraber etegimizdeki taşları dökelim ve BİR inegin,koyunun, keçinin hangi ortamlarda ( yaz, kış sıcak iklim, soguk iklim ...vb etmenler de )ne tür beslenmesi gereksinmelerini irdeleyebilelim. RASYON analizlerimizi inek, koyun,keçi arpaçimi ,bugday çimi, arpa,darı,çavdar,yonca, hava iklim yaz ,kış .. ve diger parametreleri degerlendirerek tartışabilelim..
estağfirullah daha uzmanı değiliz ne ki 3 senemizi vermişiz daha hele bir 15 seneyi bulalım adam gibi gecemizi gündüzümüzü verelim ondan sonra olduk herhalde deriz şimdi olur veya olmaz adamlar besler veya beslemez ben diyorumki olur beslenir ayakları tutmaz yine beslenir zayıflar yine beslenir buzağısı atık yapar yine beslenir ama besi hayvanında süper olur çünkü sadece et içindir bu zağı ve süt verme gibi ibr ihtimali yok araştırdım bunu söyleyen prof. allah öle profların neyse bişey demiycem biz ne tubitak projeleri gördük aylık 6ilyarı alıp saçma sapan işler yapan profları 1 değil 2 değil ben size rahat 15 adet sayayım ama ne gerek var oda işini yapıyo konumuz o değil adam demişki 2 tava yedirebilinir yani 8 kg dan 16 kg demekki 16 değilde 17 yeyince bu hayvana bişey oldu şimdi 35 ile 42 kg arasında miğdesi bunu kaldıran bir hayvanı siz 18 kg arpa çimi 5 kg ( o bile fazla saman fazla verilmez) 10 kgda fenni yem verdik (fazla fenni yem şişmeye neden olur) hayvan yedi afiyet olsun yesin ben size diyorum verimi yükselir bir anda ilginç gelir sevinirsiniz tam 10 gün sonra anya ve konya olayını görürsünüz. Biz bunlara maruz kalınmasın istiyoruz atlar yesin süper atlar için besi hayvanıda yesi ama inekte orada bi dursun sadece rasyondaki diğer yem oranları azaltarak arpa çimini yükseltin çok şahane yaratıklardır inekler ama dengesi bozuldumu neler olur neler haberlerde izlediniz mi bilmiyorum angusların ciğerleri eriyor dediler neden olur:
1 hastalıktan (gelenlerin hepsi hasta geldi o zaman )
2 yediği besinden ( amerika kıtasında mısır silajı hayvanlara çok verilir buda eti yeşilimsi ve diğer organları dayanıksız hale getirir.)
size sadece bir örnek

rasheedsky Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön