![]() |
ceviz yaprağını kesinlikle atmalısınız
|
Alıntı:
Mutfak atıklarından enzim yapmak. - YouTube |
Alıntı:
|
Kültür mantarının soyduğum kabuklarını enzime atabilirmiyim?
|
Temizleyerek atabilirsiniz
|
Bu hafta sonu yine enzim hazırladım. İçindekiler; maydanoz, patates kabuğu, yumurta kabuğu, semizotu, havuz, çay posası, kuru maya, yoğurt suyu, kuru incir, kuru siyah üzüm, kuru kayısı ve pekmez. Karışımı hazırladıktan yarım saat sonra gaz çıkışı başladı :)
|
kuru meyvelerin olması çok fayda sağlıyor
|
bahçeye enzim yetiştiremiyorum...
|
Alıntı:
enzimlerin de çoşması gerekiyor.... şaka bir yana enzim çok faydalı bir çalışmadır |
Enzime tohuma kaçmış semizotunun dalını koyabilir miyim , koyabiliyorsam tohumlarla beraber koyayım mı
|
Koyabilirsiniz
|
sayın Antihistaminik cevabınızı az önce okudum.Çok teşekkürler.Hazırladığım karışıma sadece klorsuz su ilave edeceğim.Saygılar sunarım.
|
Son kullanma tarihi 8 ay geçmiş harnup pekmezini kullanabilir miyim ? ( hiç açılmamış cam kavanozda )
Eğrelti otu , at kuyruğu vb. otları koyabilir miyim ? Üzerinde tohum olan otları tohumlarından arındırıp koysam olur mu ? |
Alıntı:
Alıntı:
kaçırdınız bu cevabı sanırım. |
Alıntı:
|
Bol çeşit kaliteli enzim
organik asaslı hemen her bitkiyi koyabilirsinzi |
Alıntı:
|
Alıntı:
elinizde var ise kuru üzümü özellikle tavsiye ederim |
Enzim harika bir şey, inandım iyice. Mesela 'bioenerji' üretimi için büyük ölçeklerde kullanılıyormuş. Neyse daha pratik açıdan Tayland'dan bir makaleye rastladım (Asian Journal of Food and Agro Industry, 2009, S169). Üç grup meyve üzerine deney yapmışlar
1) tatlı meyveler. Kullandıkları meyveleri hiç tanımıyorum, oraların tropik meyveleri olacak. Bizim elma armut kavun karpuza mukabil olduğunu tahmin ettim. 2) Ekşi meyveler. Aralarında limon, portakalı da sayıyorlar. 3) Nişastalı meyveler. Muz ve tatlı patatesi bu gruba koymuşlar. Bir ay sonunda enzimlerin azot, potasyum, fosfor değerlerini ölçmüşler. En iyi grup 'nişastalı meyveler' grubu. Diğer iki grup ise aşağı yukarı aynı. |
Bu şekilde araştırma neticelerini bulup bizlerle paylaşan arkadaşlara hususen teşşekur etmeliyiz
meselenin bilimsel yönüde ispatlanmış oluyor |
Sayfanız ve paylaşımlarınız çok güzel. Henüz 31. sayfadayım. Enzime başladım bile. Ancak acil bir sorum olacak. Bir yer edindik eşimle. Yıllardır kullanılmamış. Birkac güne kadar içindeki otları kestirip toprağı hazır hale getireceğiz ama benim gözüm içindeki boyumu aşmıs ama isimlerini bilmediğim otlarda. Onlarla ne yapabilirim? Enzim,kompost????
|
kompost daha mantıklı
enzim için çok gelebilirler |
Sayın Safranlı cevap için teşekkürler. Hemen kompost sayfasına ziyarete gideyim bari :)
|
dolapta biraz fazlaca beklediği için yemek istemediğim yarım karpuzum var ve
değerlendirmek istiyorum. üzüm pekmezi, elma, patates kabugu, salatalıkla beraber enzim yapabilirmiyim bu karpuzdan? ha birde böceklenmiş ve kurtlanmış pirincim var 1 kg kadar (:D) bakliyat böceklenmesi başlığında bahsetmiştim :) nerden başlamalıyım? |
Merhabalar
Sayfanızdan öğrendiklerimle bir kaç şişe enzim yapmıştım. Birini süzdüm ama ph ını ölçemedim daha. Balkonda sıcakta duruyor iki günde bir gazını alıyorum. Eşim kızdığı için enzim yapmaya ara vermiştim. Ama dayanamadım içi kötü çıkan bir karpuzu blendırdan geçirdim kola şişesine doldurdum ancak diğer artıklar çöp muamelesi görünce ben de dedim tekrar birikene kadar beklesin. Kenardaki eski enzim den az bir şey ekledim. Sıvı olarak karpuz suyu yetmişti zaten. Birkaç saat sonra iyi ki bakmışım. Davul gibi şişmişti. |
Aktifleşmesinin sebebi eski enzim mi?
O zaman eski enzime olmuş gözüyle bakabilir miyim? Yenisi hala gaz çıkartıyor pekmez eklememe gerek kalmadı mı? yoğurt suyu eklemediğim için iyi bakteri olmayacak mı içinde? Yardım eder misiniz? |
İki şişe yeni enzim yaptım, ağırlıklı ananas kabuğuna muz ve limon kabuğu ilave ettim. Bileşimim şu şekilde oldu:
450-500 gr parçalanmış meyve kabuğu 50 gr pekmez 1 tatlı kaşığı kuru maya 1.2 lt su Mutfak lavabosunun altında uykuya yatırdım ki bir saat geçmeden gaz çıkışı başladı ve bir hafta sonra çok azaalarak şu anda tamamen durdu. 26 Eylül'de hazırlamıştım. Meyveler dibe çöktü, renk berrak ve koku hoş. Acaba bu kadar kısa sürede olmuş olabilir mi? |
Alıntı:
Enzim yaparken yararlı bakterileri besleyeceğin pekmez, melas, kahverengi şeker vs. mutlaka kullanmalısınız. Enzim yaparken yoğurt suyu kullanmanız ise şart değil. eğer kullanırsanız laktik asit bakterilerisi de ilave etmiş olursunuz ki daha iyi olur. Enzimdeki 1-3-10 kuralına dikkat ettiğiniz sürece iyi kalitede enzim elde ediyorsunuz. Selamlar... Saygılar... |
Merhabalar tesadüf eseri keşfettim burayı yazıları okuyunca da cok etkilendim öğretmenlik yaptığım okulda enzimden bahsedince öğrencilerimizle beraber yapabileceğimiz bir proje olabileceğine karar verdik inşallah bizde başarılı olabiliriz
iyi ki varsınız :) |
Merhabalar yeniden az önce enzim yapmaya karar verdim ve akşam eşimle beraber yediğimiz 2 ekşi ve 1 tatlı nar kabupu ve 1/4 tatlı nar 4-5 mandalina kabuğunu mutfak robotundan geçirdim ve kavanozuna yerleştirdim çeşmeden aldığım suyu dinlendirip kullanabileceğimi okumuştum daha önceki sayfalarda suyuda dinlendirmeye bıraktım pekmezde hazırda bekliyor acaba yanlış **** eksik yaptığım bir şey var mı
ben ingilizce öğretmeniyim ve eğer ben yapabilirsem okuldaki fen bilgisi öğretmeni ile beraber öğrencilere proje olarak okulda yaptırmayı ve bu projeyi bir cok kişiye duyurmayı amaçlıyoruz o yüzden yardımlarınız benim için çok önemli şimdiden herkese teşekkür ederim ii geceler |
Forum saati Türkiye saatine göredir.
GMT +2. Şu an saat: 19:50. (Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.) |
Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2025