![]() |
Herkese selam.Forumu zevkle ve merakla takibediyorum. Benim sorum Enzim hazırlığında koyduğumuz suya 1.5kg İnek veya koyun idrarı ilave edebilirmiyiz.Bunun bir faydası olur mu.Konuya vakıf uzmanlaşmış arkadaşların cevabını bekliyorum.Sade ce su mu İdrar lı su mu?
|
Enzimde kullandıgınız yumurta kabukları direk kalsiyumdur...
Domatesinize yeter... Ancak saksınız küçükse topragı az olduğundan yeterli beslenemiyordur toprağınızın iyi kalitede olduğunu düşünüyorsanız sürekli azar azar enzim katarak sorunuzu çözebilirsiniz ama saksının yeterli derecede toprağı olmalı.... değerli dostlarım enzim çok çok faydalıdır her yerde kullanılabilir dahada meraklı arkadaşalarımız bitki beslemede organik esaslı tüm yöntemleri kullanabilirler |
Alıntı:
Yani bol ceviz ve ıhlamur yaprağı da koyalım :D Kaynak : Karatay Diyeti'yle Yaşam Boyu Sağlık' Bir de çok fazla yumurta kabuğu koydum fakat koyduklarım hiç yukarı çıkmadı hep dipte kaldı normal mi birde kabuklar köy yumurtası kabuğu değil çiftlik yumurtası kabuğuydu. |
Merhabalar bahçelerimizin kenarlarında yabani can erikleri var napolyon kirazı gibi olmuşlar hemde çok tatlılar çok yoğun olduğu için yere dökülüyorlar bu bordo renkteki can eriklerini enzim yapabilirmiyim eğer olursa çekirdeklerini ayıklamak gereklimidir cevap yazacak arkadaşlara şimdiden teşekkürler.
|
Alıntı:
|
Alıntı:
köy tavugu olsa idi çok daha iyi olurdu ama zararı yok şehirli tavuklarımızın yumurtası da olur enzimde aşure gibi ne bulduysanız koyabilirsizin tabi et kemik hariç aşuredeki gibi şöyle üstünde nar taneleinin oldugu bol cevizli kavrulmuş fındıklı ve bolca geleneksel üç ürünümüz (kuru kayısı,üzüm,incir)koyabilirsek deymeyin keyfimize..... doğadaki sevdiklerimiz bu kaliteli emzimi hak ediyorlar |
Alıntı:
10 kg atığa 10kg/3=3.33 kg pekmez, 33.3 litre su isterdi.. bunu da en az 45-50 litrelik kaba koymanız gerekirdi... enzim yaparken ilk denemeleri daha kücük ama sayıca bol yapmakta yarar var.. benim yaptığım 3 pet şişeden biri tutmamıştı mesela, ama geriye 2 pet dolusu (8 er litrelik petler) sağlam enzimim oldu. yogurt kabındansa 5-8-10 litrelik petlerde yapmanızı tavsiye ederim... malzemeyi bölüştürün ve oranlara mümkün olduğunca sadık kalın.. başlatmaya calistiginiz 10 kg atık 3-4 gündür klorlu suyun icinde durdu.. şans vermek icin de bir hayli pekmez eklemeniz gerekiyor.. bence sıfırdan başlayın.. kolay gelsin. |
Alıntı:
|
Alıntı:
|
Alıntı:
siz 2 nolu giriş yogurt kabından fermentasyon kabından bahsediyor olabilir misiniz acaba ? |
Alıntı:
|
Alıntı:
|
Alıntı:
kusuruma bakmayın hem yanlış anladığım hem de yardımcı olamayacağım için.. |
Alıntı:
|
Şubat ayında diktiğim ceviz ağaçlarıma bu hafta sonu yaptığım enzimden verdim. Ama bu sefer daha profesyonel düşünüp cevizlerin iyi gelişimini sağlayacak enzim yapmak istiyorum. Bunun içinde sizlerin yardımına ihtiyacım var. Hangi atıklardan kullanırsam cevizlerim daha iyi gelişir?
|
Alıntı:
Kendinizi sıkmayınınz ne buluyorsanız katabilirsiniz hiç strese gerek yok toprak gerekni yapacaktır temel felsefe söyledir büyüme döneminde azot içerikli meyve döneminde ise potasyum içerikli nevale kulanmak... |
1 Eklenti(ler)
Valla günllerdir okuyorum başlığı( vakit buldukça biraz uzun zaman aldı bitirmem) sevgili Nevsuneye de danıştım nihayet dün akşam bir enzim yaptım .
İçinde kabak, salatalık, muz, patates kabuğu fındık yaprağı ve yeşil fındık öbeği, salatalık yaprağı, kabak çiçeği, ahududu yaprağı, bir kaç dal semizotu ve yonca maya, yoğurt, iki dilim ananas ve iki küçük kavanoz pekmez var bakalım ne olacak:confused: Biraz ceviz kabuğu, üç ya da dört köy yumurtası kabuğu, yer fıstığı kabuğu da var.. |
Süpersiniz yaaaa...
|
Sn Safranlı ne dersiniz iyi bir karışım mı? :D
Aslında solucan gübresi de koyacaktım daha gelmedi belki eldiveni değiştirirken ilave ederim gelince. Bir de benim bir tavşanım var onun da bol miktarda gübresi eklesem mi ki :D:D |
1 Eklenti(ler)
An itibarı ile eldivendeki durum, ümitliyim.
|
valla gidiş çok süper
tavşanı katmayın bence tavşanı direk toprag katın |
[IMG]http://l1307.hizliresim.com/1c/4/pvyzq.jpg[/IMG][IMG]http://l1307.hizliresim.com/1c/4/pvz2u.jpg[/IMG]
Merhaba arkadaslar siteden bayadan beri takip ediyorum salatalık ve biberlerime kullanmak icin enzim denemesi yapmaya karar verdim umarım basarılı olurum.bunun ne kadar beklmesi gerekmektedir.sabırsızlanıyorum acaba faydası olacakmı diye merak ediyorum. simdiden yorumlarınız icin tesekkur ederim.. icindekiler kavun kabugu kiraz kayısı pekmez bol miktarda kara dut 2 adet salatalık yogurt limon 1 adet patates |
Bende siteden ogrendigim kadariyla gecen hafta bir enzim karisimi hazirladim. Meyve kabuklarini robottan gecirdim. Bos bir kahve kutusu vardi onun icine koydum. Icine biraz yogurt suyu ve iki cimdik ekmek attim. Agzini kapayip lavabonun altina koydum. Dun kutunun arkasindan birsey almak icin kenara cekmek istedim ve benim enzim sanki bir bomba olmus. Elimde bir patladi bu yer gok enzim posalari icinde kaldi. Rahat iki saat mutfat temizledim. Halisi, dolaplarin ici disi. Yani arkadaslar enzimlerinizi evde tutmayin, ben yandim siz yanmayin bari :)
|
Alıntı:
sitede bir kaç kişinin başına da geldi ancak her defasında burada uyarılar yapılmıştı gözünüzden kaçtı demekki.... |
Sn. Safranlı,yoğurt kabından enzim elde etmek için ikinci girişimimi de yaptım.İlkinde fermantasyon ve kabarcık çıkartamadım.İkinci dizenekte 2,5 lt yoğurt kabına 2 lt kadarına evdeki mutfak atıklarını(salatalık,karpuz kabuğu,şeftali kabuğu,taze fasulye vb)2 kaşık pirinç suyu,2 kaşık peynir suyu ve 100 gr pekmez dökerek kapağı kapattım.Alttan çeşmeli ve nargile sistemini de kurdum.Fakat 2 gün geçmesine rağmen yine kabarcık çıkmıyor.Yanlış nerede?selamlar.
|
Alıntı:
az yas maya at isterken |
Enzim fermantasyonu - YouTube
fokur forur kaynayan enzim karısımım dun marketten aldıgım yas mayanın yarısını ufalayıp icine attım aksam gordumki sisenin icinde parti var umarım hersey yolundadır saygılar..... |
Alıntı:
|
2 Eklenti(ler)
bu da benim düzeneğim.gerçi içindeki enzim değil sıvı gübre sanıyorum.su var atıktan çok.kabım 6 lt. 1-1,5 lt atık + 4 litre su var.
içine şunları attım; -kavun kabuğu -maydanoz -yumurta kabuğu -limon kabuğu -çay posası -elma-armut artığı -domates-salatalık kabuğu -kefir (yoğurdu+bakterisi) -ev yapımı ekşi yoğurt -harnup pekmezi -kuru maya -kıvırcık -ve EMA acaba enzimle sıvı gübrenin farkı nedir? |
Yoğurt kabından hayır çıkmadı ben de enzim yapmaya karar verdim
dut yaprağı,ceviz yaprağı,patates kabuğu ve kendisi,yumurta kabuğu,patlıcan kabuğu,karpuz kabuğu,pekmez,yağmur suyu,az hamur mayası ve pirinç suyu dün gece itibarı ile hazırlanmıştır.Ve bu gün şahane kabarcıklar çıkartıyor.:)) Yakında resim koyarım şimdi teravih namazına gidiyorum.selamlar. |
Forum saati Türkiye saatine göredir.
GMT +2. Şu an saat: 20:32. (Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.) |
Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2025