View Single Post
Eski 24-12-2009, 14:30   #1
Sarıcan
Ağaç Dostu
 
Sarıcan's Avatar
 
Giriş Tarihi: 28-11-2008
Şehir: Küçükyalı-ISTANBUL
Mesajlar: 1,498
Enzim (Enzyme)

Sevgili Arkadaşlar;

Bu bölüme bir daha yazmayı düşünmüyordum. Fakat yaptığım araştırmalar sonucu edindiğim bulgular, hepinizin ilgisini çekeceğini ve bilmeniz gerektiğini umduğum bir konuya rastlayınca ve daha önce de tartıştığımız konuya çok yakın uygulamalar içeren bir konu olduğu için bilgilenmenizi istedim.

Uygulaması ve yapılması için hiç bir özel cihaz gerektirmeyen, tamamen evsel malzemelerden faydalanarak, kimseye muhtaç olmadan yapabileceğiniz bir çalışma. Bu konuda çok güzel bir internet sitesi buldum ama konunun biraz daha bilimsel olarak tartışılması en büyük arzum.

http://www.o3enzyme.com/enzymeproduction.htm

Sitede kendi evsel organik artıklarınızdan kendi enzimlerinizi nasıl yapabilirsiniz, elde edilen sıvının tarım dahil bir çok konuda ki uygulama alanları ve faydalarına dair bilgiler bulacaksınız.

Enzim üretiminden artan katı atıklarıda aynen fermentasyonla elde edilen katı atıklar gibi toprakla karıştırarak gübre olarak kullanılabileceği söyleniyor.

Bu arada 29.10.2009 da yoğurt kabından yaptığım fermentasyon kovasında sıvısı süzülen katı atıklar iki aydır bekliyordu. Tartışmalardan bıkkınlık geldiği için öylesine unutmuştum. Konu benim için tekrar güncel hale gelince yoğurt kovasını boşaltmak aklıma geldi. İki ay geçmesine rağmen katı atıkta en küçük bir bozunma emaresi yoktu. Kokusu ve görüntüsü kullanılabilir nitelikte olduğu için evde bulunan saksı toprağı ile karıştırıp iyice kompostlaşmasını sağlamak üzere gerekli işlemleri yaptım ve beklemeye aldım.

Çalışmayı ayrıntılı olarak resimledim ve yoğurt kovasınıda yeni bir operasyon için tekrar küçük bir değişiklik yaptım ve nargile şişesini küçülttüm. İlgilenen arkadaşlar içinde onunda imalat safhaları belli olsun diye tekrar resimledim.

Yorumlarınızı ve paylaşımlarınızı bekliyorum. Saygılar.

Eklenen Resimler
   

Düzenleyen Sarıcan : 31-12-2009 saat 20:04 Neden: Eklentilerin tercümesi
Sarıcan Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön