agaclar.net

agaclar.net (https://www.agaclar.net/forum/)
-   Temel Konular (Toprak, Gübre, Tohum, Sulama) (https://www.agaclar.net/forum/temel-konular-toprak-gubre-tohum-sulama/)
-   -   Enzim (Enzyme) (https://www.agaclar.net/forum/temel-konular-toprak-gubre-tohum-sulama/18541.htm)

hasan_ka 12-12-2012 10:22

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi aviator34 (Mesaj 1066202)
çook pardon yaa 130 tl bölü 180kg = 0.722 kuruş.

Estağfurullah dikkatim çekti şaka yollu söyledim kafalar karışık olur o kadar :)

aviator34 15-12-2012 20:18

ve 1-2-3 derken salonun en güzel köşesi balık enzimleri ile dolar...

http://sphotos-e.ak.fbcdn.net/hphoto...66025603_n.jpg

http://sphotos-a.ak.fbcdn.net/hphoto...13390167_n.jpg

Öndeki üçlü Balkabağı ağırlıkta, meyve ve sebze karışımı,aktivatör olarak melas kulandım *bunları blendır'dan bilerek geçirmedim dönüşüm süresi uzun olsun istedim kokuları turşu gibi gaz çıkışı çok yoğun değil normal mi ?.nargile olayıda gayet pratikmiş ve kullanışlı.



Arka üçlü balık enzimi (mandalina kabuğu-elma-armut-muz-turp-pekmez) blendır'dan geçirdiğim için 11 günde bu hale geldiler.gaz çıkışı yoğun koku İĞRENÇ bu normalmi ? ve bu enzim 20 günde kullanıma hazır olurmu ?



http://sphotos-g.ak.fbcdn.net/hphoto...53636319_n.jpg


saygılar...

kimyager147 18-12-2012 10:14

1 Eklenti(ler)
Biriktirdiğim evsel atıkları örneğin; muz kabuğu, patates kabuğu, domates, salatalık, çay posası vb ürünleri mutfak robotundan geçirdim.
Gerçi ortalığı baya bi batırdım ama olsun değeçek insallah.

kimyager147 18-12-2012 10:17

1 Eklenti(ler)
Sonra sistemi kurdum.
Gaz çıkışı 10-15 dk sonra başladı.
Yalnız anlamadığım şekilde enzim içeriği kabarmaya başladı, hava tahliyesini kapatıp patlayacaktı yetişmeseydim.
Şimdi durum iyi herşey yolunda.

aviator34 20-12-2012 21:54

Arkadaşlar 1-3-10 oranına göre koyacağımız em miktarı ne olmalıdır ?


Agriton'un em'ini kullanan **** başka bir em ürününü kullanıp tavsiye edecek olan varmı ?

hasan_ka 20-12-2012 22:04

Arkadaşlar merhaba 3 ay kadar önce yaptığım enzimleri ucuz analog tip ph ölçerlerle ölçüyordum, 5-7 arası çıkıyordu. Dün ph ölçer kağıtlarla ölçtüğümde ise değeri 3.5 4 civarı çıktı. Tadı ise sirkeye yakındı sizce enzimim olmuş mu :)

Halil Önen 20-12-2012 22:14

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi hasan_ka (Mesaj 1072083)
Arkadaşlar merhaba 3 ay kadar önce yaptığım enzimleri ucuz analog tip ph ölçerlerle ölçüyordum, 5-7 arası çıkıyordu. Dün ph ölçer kağıtlarla ölçtüğümde ise değeri 3.5 4 civarı çıktı. Tadı ise sirkeye yakındı sizce enzimim olmuş mu :)

Olmuş...:)

Halil Önen 20-12-2012 22:16

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi aviator34 (Mesaj 1072075)
Arkadaşlar 1-3-10 oranına göre koyacağımız em miktarı ne olmalıdır ?


Agriton'un em'ini kullanan **** başka bir em ürününü kullanıp tavsiye edecek olan varmı ?

5 lt. lik kaba yarım ya da bir çay bardağı kadar ema olur. EM i bu firmadan başka satan bilmiyorum Yok galiba...

hasan_ka 20-12-2012 22:29

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi Halil Önen (Mesaj 1072090)
Olmuş...:)

Peki abi bu benim Analog ucuz tip ph metre ile sadece toprak ph değeri mi ölçeyim yoksa yanlış mı ölçüyor ?

Toprak Nem-pH-Işık Ölçer - MagicPlant
Bendeki ürünle linkteki ürünle aynı tip ve özellikte, belki de aynısıdır :)

Halil Önen 20-12-2012 22:50

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi hasan_ka (Mesaj 1072101)
Peki abi bu benim Analog ucuz tip ph metre ile sadece toprak ph değeri mi ölçeyim yoksa yanlış mı ölçüyor ?

Toprak Nem-pH-Işık Ölçer - MagicPlant
Bendeki ürünle linkteki ürünle aynı tip ve özellikte, belki de aynısıdır :)

Bilemiyorum...

Toprağın pH ını ölçen sıvı için aynı değeri verir mi?..

hasan_ka 20-12-2012 22:58

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi Halil Önen (Mesaj 1072118)
Bilemiyorum...

Toprağın pH ını ölçen sıvı için aynı değeri verir mi?..

Ben araştırayım o zaman, tekrar teşekkürler Halil abi iyi geceler.

aviator34 21-12-2012 12:44

enzim konusunun 1. sayfasında resimli çok güzel bir anlatım var

''oluşum esnasında şişenin üzerinde beyaz bir katman olabilir paniğe kapılmayın bir avuç şeker atın''

diyor bu bizim bildiğimiz beyaz şekerdenmi bahsediyorlar yoksa pekmez **** melas mı ?
aynı olay benim 2 enzim şişemde olduda ne yapmalıyım acaba ?

saygılar...

Çamtepe 21-12-2012 13:01

Beyaz katman beni hiç paniğe sevketmemişti zaten.. Ama illaki şeker ekleyecekseniz pekmez/melas ekleyin..

aviator34 22-12-2012 07:49

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi Çamtepe (Mesaj 1072350)
Beyaz katman beni hiç paniğe sevketmemişti zaten.. Ama illaki şeker ekleyecekseniz pekmez/melas ekleyin..

teşekkürler.

kimyager147 27-12-2012 16:11

1 Eklenti(ler)
Bu enzimin son hali.

aviator34 29-12-2012 12:24

Arkadaşlar aldığım ph ölçerin kalibrasyonunu yaptıktan sonra 25 günlük olan balık enzimlerinde uyguladım.değer 5.7 çıktı.

Öğrenmek istediğim ph'ın 3,5 - 4 olması enzimin oluşum süresinemi bağlı ?
Sayın safranlı sanırım balıklı enzimler 2 aydan kısa sürede olmuyorlar.

Safranlı 29-12-2012 15:51

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi aviator34 (Mesaj 1077320)
Arkadaşlar aldığım ph ölçerin kalibrasyonunu yaptıktan sonra 25 günlük olan balık enzimlerinde uyguladım.değer 5.7 çıktı.

Öğrenmek istediğim ph'ın 3,5 - 4 olması enzimin oluşum süresinemi bağlı ?
Sayın safranlı sanırım balıklı enzimler 2 aydan kısa sürede olmuyorlar.

evet aynen öyle balık enzimi oldukça uzun sürüyor
bu enzimleri salondan çıkardınız değil mi...
aman sorun olmasın
kabak bana patlamasın
balık enzımlerini bahçenizde yapın veya hemen bahçenize getirin
erken baharda mart başında bomba etkisi yapacaktır
yanlız kokusu çok çok kötüdür
balıkları oldugu gibi topraga gömmekte bu aylar için çok dogru bir yöntem olacaktır
cennet memleketimde hazinelerin heba olması ne kötü...

Safranlı 29-12-2012 16:01

benim bahçem dere kenarında...
bazen düşünüyorum....
şöyle güzel bir ağ alsam balıkları toplasam;
uygun boydakileri alıp küçükleri affederek hemen oracıkta enzım yapsam diye niyetleniyorum
ancak derenin balıklarına kıyamıyorum
hemşehrim olan hamsiyi çok seviyoruz
ama onun da artıkları kalıyor kediler nasipleniyor
sogukta hayvan açken enzime koyamıyorum
süreklilik açısından enzim güzel bir yöntem
şöyle tazesinden çöpe gidecek gibi balıklar olsada bolca enzim yapsak
ya da et balık kurumu balık gübresi üretse ne güzel olur
avrupadaki her türlü artıgın önce elektirik ürettigini sonrada toprakla buluştuğunu okuyor ve duyuyoruz
cennet yurdumun bol güneşi topralarımızın her türlü atıgıyla buluşabilse üretim rekorları kırardık
devamlı okuyoruz anlamaya çalışıyoruz ki:
temel sorun organik madde eksikliği
tarımda organik madde sorununu çözebilsek ve zararlılar ile doğal mücadele sistemimizi kurabilsek bütün tarımsal sorunlar çözülmüş demektir

aviator34 30-12-2012 09:18

ph gene kaynadı :) 3. ye mi yazsam acaba ?

Çamtepe 30-12-2012 10:29

İsterseniz biraz daha bekleyin, veya melasla birlikte fermantasyonu bir süre daha devam ettirin. Tercih sizin.

Koku çok dayanılmazsa melas eklerken lactobacillus kültürü ekleyebilirsiniz. Lactobacillus kültürünü nasıl elde edebileceğiniz bu sayfalarda yazıyor olmalı, ya da Meyvelitepe'nin Blog'unda var.

Basitçe, pirinci (ben bulgur'dan da yaptım) bir kap suyun içinde bir süre bekletin. Suya bir miktar tozundan bırakacaktır. Bu L. Bacillus besininiz olacak. Bu suyu ağzına bir kağıt havlu kapatarak (büyük tozlar girmesin diye) bir hafta ılık ve karanlık bir yerde bekletin. Daha sonra süzüp üstüne süt ekleyin. Süt bir iki gün içinde kesilecektir. Sarı serumu üstte toplanıp protein kısmı çöktüğünde sarı serumu aldığınızda elinizde l.bacillus kültürünüz olacaktır :)

aviator34 30-12-2012 11:44

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi Çamtepe (Mesaj 1077769)
İsterseniz biraz daha bekleyin, veya melasla birlikte fermantasyonu bir süre daha devam ettirin. Tercih sizin.

Koku çok dayanılmazsa melas eklerken lactobacillus kültürü ekleyebilirsiniz. Lactobacillus kültürünü nasıl elde edebileceğiniz bu sayfalarda yazıyor olmalı, ya da Meyvelitepe'nin Blog'unda var.

Basitçe, pirinci (ben bulgur'dan da yaptım) bir kap suyun içinde bir süre bekletin. Suya bir miktar tozundan bırakacaktır. Bu L. Bacillus besininiz olacak. Bu suyu ağzına bir kağıt havlu kapatarak (büyük tozlar girmesin diye) bir hafta ılık ve karanlık bir yerde bekletin. Daha sonra süzüp üstüne süt ekleyin. Süt bir iki gün içinde kesilecektir. Sarı serumu üstte toplanıp protein kısmı çöktüğünde sarı serumu aldığınızda elinizde l.bacillus kültürünüz olacaktır :)

Biraz daha bekliyeyim sonuçta balık enzimi uzun sürede oluyormuş.

Lactobacillus ilave ettiğimiz zaman sadece kokunun gitmsinemi yardımcı oluyor ?

Çamtepe 30-12-2012 21:56

Sn Aviator34,

Uzmanı değilim, forumdaki üstatlar daha güzel yazar. Hatırladığım kadarı ile L.bacillus ortamdaki NH3 gibi molekülleri de ayrıştırmak suretiyle kokunun giderilmesine yardımcı oluyor, ama faydaları daha geniş. Bir çok patojenin oluşmasını engelliyor diye biliyorum. Bu başlık altında ve EM başlığında uzunca yazıldı. (EM'in içinde de ağırlıklı olarak L. Bacillus bulunuyor).

Ben fidan dikiminde bile kullandım. Ürettiğim L. bacillus'ları zaman zaman keson kuyuma ve sulama havuzuma salıyorum. Ben yararına inanıyorum.

Örneğin en son yaptığım kompostuma da ekledim, şu anda yeşil ağırlıklı olduğu için yoğun bir koku oluşmuş olmasını bekliyordum ama sadece hafif bir turşu kokusu ile kurtardık sanırım :)

Selamlar

kimyager147 02-01-2013 08:02

Arkadaşlar enzimi süzdüm fakat 2-3 gün sonra üzerinde beyaz bir tabaka oluştu acaba işlem doğrumu bir hata varmı?

Çamtepe 02-01-2013 12:21

Merhabalar

Bu adreste üstte oluşacak beyaz tabakanın problem olmadığı yazılmış.
Garbage Enzymes

Bu adresteki aşağıdaki resimde beyaz tabaka açıkça görülüyor zaten:
http://www.ecowalkthetalk.com/blog/w...GE-300x225.jpg

Tura 02-01-2013 13:26

1 Eklenti(ler)
Bugün süzdüğüm enzim.

Eklenti 358882

Siyah üzüm, melas ikilisinden yapıldı.
Köşede bekliyordu.
60 gün durdu.
PH 3.
Bütün parçalar dibe çökmüş.
Renk kırmızımsı...temiz bir görüntüsü var.
Bitkiler bayram edecek.

Safranlı 02-01-2013 14:41

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi tura (Mesaj 1079197)
bugün süzdüğüm enzim.

Eklenti 358882

siyah üzüm, melas ikilisinden yapıldı.
Köşede bekliyordu.
60 gün durdu.
Ph 3.
Bütün parçalar dibe çökmüş.
Renk kırmızımsı...temiz bir görüntüsü var.
Bitkiler bayram edecek.

lokum gibi olmuş
ancak içindeki çeşitliliği arttırabilseydiniz
çifte kavrulmuş lokum olucaktı

abay54 02-01-2013 19:10

Güzel olmuş ilk denemeye bende başladım çocuklarımla birlikte...

abay54 02-01-2013 19:35

4 Eklenti(ler)
işte çocuklarımla enzim çalışmalarım....

aviator34 02-01-2013 20:37

Maşallah askerler hazır :) doğramayı verin gitsin en uzun o sürüyor

abay54 02-01-2013 21:53

Askerler evet doğramayı öğreniyorlar ama gönüllerinin bir yerinde toprak sevgisi olsun istedim
siz onları birde fındıklıktaki ok maceralarını görseniz..)))


Forum saati Türkiye saatine göredir. GMT +2. Şu an saat: 20:35.
(Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.)

Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2025