![]() |
|
![]() |
#783 |
Yeni Üye
Giriş Tarihi: 09-05-2009
|
klimanın atık suyu ile b5a kullanılabilir mi?hepinize sevgiler. |
![]() |
![]() |
![]() |
#784 | |
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
Sevgili cumaöğretmen, şu anda B5A hakkında kullanımı ve mantığı hakkında konuşacak bir ben varım, cevap verebilecek bunun dışıdna sadece kullananlardır. Sorduğunuz soruların cevapları bu başlıkta verildi aslında ve hatta Toprak TV de yayınlanan yayınlarda da var ve ayrıca sorduğunuz sorunun objektif olmak babında "Birileri de bu siteyi ticari amaçla kullanıp bizleri yanıltmasınlar. "cümlesiyle beni de kastettiğinizi düşünüp cevap vermedim ki sizi yanıltan ben olmayayım olaki ticari düşünüyorumdur. Aslında sorduğunuz soruların cevapları bu başlıkta defalarca verildi bende 10 yıl öğretmenlik yaptım ama hem soru sorup hemde cevabı verecek kişilerin konuşmamasını isteyen bir sizi gördüm şahsen ancak bunun B5A'nın heyecanıyla farkına varmadan düşülmüş veya aslında farklı soru sormak istemişte yanlış ifade edilmiş bir durum olarak algılamak lazım diye de düşünüyorum. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#785 |
Yeni Üye
Giriş Tarihi: 07-03-2009
|
sayın doga sever;ben b5a degılde sizin dediğiniz ürün hakkında olumlu bir şeyler söyleseydim sanırım bu yorumu yapmayacaktınız.Kaldı kı ben sızın bahsettiğiniz ürünle alakalı olumlu ya da olumsuz bir şey söylemedim.Bu alınganlıgınız neden kaynaklanıyor anlamış değilim.Sayın tudor'un yazdıklarına cevabende test ettirmek bize düşmez demişsiniz ama karalamak sanırım sizin göreviniz.Yanlış anlaşılmasın ben birilerini savunmak ya da yermek için yazmıyorum ama sayın dogqasever'ın yazdıklarınıda anlamakta zorlanıyorum.Bu alınganlık neden acaba saygılar... |
![]() |
![]() |
![]() |
#786 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 05-04-2007
|
Hayret neden yanlış anlamakta ısrar ediyorsunuz. Piyasaya büyük iddialarla bir ürün çıkmış. Ürün ben varım ve dünyada tekim diyor. Bir sürü insan da aynı vagona biniyor. Vagona binmeyen birkaç kişi "Peki, haklısınız, doğrusunuz ama söyleyin bakalım nedir bu ürünün aslı diye" sorunca, vagondakiler "Bu ne alınganlık?" diyor. Bunun nesi alınganlık? Ortada bir gerçek var: Bu ürünü ben üretmedim ve üretenlere de bu ürünün içinde ne var? Neden bu kadar kötü kokuyor? Etki mekanizması nedir? İçinde hangi mikrocanlılar var? diye soramaz mıyım yani? Neden konuları duygusallaştırıyorsunuz? Burada başka bir sıvı mikrobiyal gübre daha var: Bionem mesela. Peki hiç mi merak etmiyorsunuz ben neden aynı soruları Bionem için sormuyorum diye? Çünkü içinde psedomonas flourecense olduğunu Bionem belirtmiş ve bu mikroorganizma da tüm dünyada herkesce tarımdaki etkisi biliniyor ve isptlanmıştır. Bunlar literatüre de geçmiştir. Benim de b5a için merak ettiğim budur? Bunu siz de merak etmelisiniz. Ben de aynı şeyi size soruyorum: Neden bu kadar vurdumduymazlık? Ortaya bir ürün çıkıyor ve muhteşem ve dünyada benzersiz olduğunu söylüyor ve siz niçin bu ürünün içinde ne olduğunu ve nasıl bir mekanizmayla görev yaptığını merak etmiyorsunuz? Eğer siz biliyorsanız bize de anlatın lütfen. Saygılar Not: Artık bu konuda yazı yazmak istemiyorum. Lütfen eğer bilimsel açıklama getirmeyeceklerse, kimse bana hitaben yazı yazmasın. |
![]() |
![]() |
![]() |
#787 |
Yeni Üye
Giriş Tarihi: 22-03-2008
|
dut denemesi
dut denememde size bahsetmiştim. denemediğim ağaca ne yapacak diye denemesini yaptım. karşılaştırmak için önceki gönderdiğim resimlere bakarsanız anlarsınız. bu resim 1 sefer topraktan b5a verilmiş olup 7 gün sonra çekilmiştir. uygulanmış yazılı resimler ise daha önce gönderdiğim ağaçtan görüntüler bu ağaçta devamlı yenmesine rağmen ürün verimini görmemek mümkün değil. ayrıca sanki yedikçe tekrar yerine dutlar çıkıyor. inanın daha şok içerisindeyim... |
![]() |
![]() |
![]() |
#788 |
Yeni Üye
Giriş Tarihi: 22-03-2008
|
b5a denemesi
ayçekirdeği ve nohut b5a denemesi. tarihlere bakarsanız aradaki değişmenin nasıl olduğunu göreceksiniz. ben bu denemeleri kendi bahçemizde denedim. çiftçilerin normal tarlaya ektikleri ayçekirdeklerinden yaklaşık 20 gün sonra dikmeme rağmen tarladaki ay çekirdekleri 15-20 cm civarında olmasına rağmen b5a ile denediğim ayçekirdeğim 50-60 cm boyuna ulaştı gelişimide çok güzel. ay çekirdeği olunca o zamanda fotoğraflayıp gönderecem. domates ve biber fidesindede denemek için küçük 4 karık yaptım. 3 karığa uyguladım 1 karığa uygulamadım. aradaki fark resimde. yorumu size bırakıyorum... ara ara gelişimlerini resimleyip gönderecem. |
![]() |
![]() |
![]() |
#789 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 09-02-2009
|
B5A'nın Organik Gübre Tescil belgesi ve belgeler arasındaki farklardan hangisi doğru, hangisi ne? 23/10/2007'de tescillenmiş ve bu belge 5 yıl süre için geçerlidir derken, aynı firma tarafından 07/05/2009 tarihinde bir belge daha alınmış ve belgelerde aşağıdaki değerler birbirinden farklı, acaba değerler değiştirildiği için mi yeni belge alınmış, yoksa iki ayrı ürün mü oluyor? Belgenin birisi BMR tarım, birisi ORTAR linklerinden alınmadır. Farklı değerler; Organik Azot: %1,5'tan %1'e inmiş Suda çözünür K20: %3'ten % 2'ye inmiş Ph değerleri: 5-7 iken, 8,5-10,5 olarak değişmiş Ambalaj tipi: Yenileri eklenmiş |
![]() |
![]() |
![]() |
#790 |
Ağaç Dostu
|
http://www.ortarb5a.com/sertifika.html http://www.bmrtarim.net/sertifikalar.html Bir önceki mesajımda belirtiğim iki ayrı tescil belgesi, yukarıdaki linklerde bulunuyor ve iki linkte şu an faal. Ayrıca verdiğim linklerdeki diğer belgelerde de, aynı kişi ve aynı firma tarafından, aynı ürün için alınmış olmasına rağmen, bariz farklılıklar var. Bunun açıklaması ne olabilir? Takliti çıkmış vs. lafları vardı, o yüzden incelemek gereği duydum, birinden biri taklit mi acaba? Ya da ne? |
![]() |
![]() |
![]() |
#791 |
Ağaç Dostu
|
Sn. Selahattin YILMAZ'ın satış başlığı altında verdiği linkte de İngilizce bir şeyler çıkıyor, o da ayrı bir soru işareti oluşturdu bende? http://www.bmrtarim.com/iletisim.html |
![]() |
![]() |
![]() |
#792 |
Ağaç Dostu
|
Arkadaşlar sürekli BMR tarımı izlerseniz elbette hatalar bulursunuz, firma sürekli gelişiyor mesela şirket olarak önemine binaen www.bmrtarim.com.tr adresinden yayın yapıyorlar firma ismini internette resmleştirdiler yani. Ayrıca malum ortarb5a ise Hüseyin beylerin şirketi ve yoğunluklarından dolayı sitelerini güncellemedikleri için eski tescil belgesi duruyor orada. B5A için lütfen resmi sitelerini baz alınız.. Ayrıca bence bu tarz eksiklikleri mail yoluyla sitelerindeki iletişim maillerine atarsanız eminim doğrusunu yapacaklardır. |
![]() |
![]() |
![]() |
#793 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 28-04-2009
|
Sayın Selahattin Yılmaz, Güneye bakan 40 metrekare bahçemde; 5 adet yasemin(her çeşidi), 3 adet gül, 3 adet limoni servi, 3 adet clematis, 30 adet domates, 5 adet patlıcan, bulunmaktadır.Nisan ayında yanmış keçi gübresi karıştırdım toprağa. Yeniden gübreleme zamanı geldi mi,hangi tür gübre kullanmalıyım? |
![]() |
![]() |
![]() |
#794 | |
Yeni Üye
|
Alıntı:
B5A'da henüz bazı belirsizlikler var. Ziraat fakültesi hocalarının haberi yok. Belgeler henüz tamamlanmamış. Bu nedenle tereddüde düştüm. Bu sitede yazanların bazıları B5A üreticisi firmayla direkt bağlantılı. Sözlerim ve sitemim onlaradır. Herkese bol ürünler ve esenlikler dilerim. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#795 | |
Yeni Üye
|
Alıntı:
Teşekkür eder, çalışmalarınızda başarılar dilerim. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#796 |
Ağaç Dostu
|
Teşekkürler sevgili Cuma öğretmen, ancak Ziraat Fakültelerinin haberi var Çukuraova üniversitesinde deneme sonuçları çok başarılı, ayrıca ege ünv de ve bir kaç ünv de ayrı ayrı deneme çalışmaları devam etmektedir. |
![]() |
![]() |
![]() |
#797 | |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 05-06-2008
|
Alıntı:
Sevgiyle kalın. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#798 | |
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
Genelde benim tecrübem biberlere annenizin verdiği gübrenin fazla geldiği yönünde zira b5a topraklarda tam hakim olamamışsa o gübrenin etkisinide tolere edemez. Bence biberlerinizi bolca sulayın ve B5A nın etkin olmasını bekleyin, o gübre üzerinden 10 gün geçtikten sonra b5a veya 10 gün öncesinde b5a verilse sorun yaşaazdınız. Yine de bolca sulamanız size yardımcı olacaktır ve mümkünse buraya resim yerleştiriniz görelim durumu. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#799 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 12-12-2006
|
b5a ilekimyasal gübre neden uyusmuyor. Teknik olarak süreç hakkinda bir bilgi var mI? |
![]() |
![]() |
![]() |
#800 |
Ağaç Dostu
|
Taze kimyasallar ortamda b5a yı etkiliyor, gözlemlerimde bu kimyasalların bitkiyide kimyasalın etkisine sürüklediğidir örneğin bitkide çiçeklenmeyi artıran b5a ya karşı kimyasal verildiğinde kontrolü kimyasal alıyor ve bitkideki çiçeklenme mekanizması geriliyor ve kimsayalın etki mekanizmasına dönüyor. Ancak üzerinden kimyasal gübrelerde 3 gün kimyasal ilaçlarda 10 gün geçmsi gerekiyor ki b5a etkili olabilsin. |
![]() |
![]() |
![]() |
#803 |
Yeni Üye
Giriş Tarihi: 23-05-2008
|
Sayın Doğasever Aşağıdaki adres de sayın denizakvaryumu B5a nın terkibini kaynağı ile birlikte vermiştir. Umarım faydalı olmuştur. http://www.agaclar.net/forum/showpos...&postcount=273 Saygılarımla. |
![]() |
![]() |
![]() |
#805 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 07-05-2009
|
b5a gübresi ile gübrelen ve alınan sonuçlar |
![]() |
![]() |
![]() |
#806 |
Ağaç Dostu
|
b5a vealınan sonuçlar dometes ,salata,kavun,karpuz,kabak,fasulye sebzelerinde sorun yok özlikle fasulye ve kabak ,hıyar(badem)çok iyi sonuçlar bu gördünüz yerelere yaklaşık 3 yıldan beri kabak ve salata ekilmekte bu yıl başka yere ekicektim fakat b5a yı burda denemek istedim sonuç memnuniyet verici amaaaaa |
![]() |
![]() |
![]() |
#807 |
Ağaç Dostu
|
malesef biberlerde bir sorun yaşadım sorunu tam anlamıyla çözemedim yanlız size verileri aktarıyım b5a uygulamasını fide aşamasında 100 litre suya 100 gr olarak geçen ay patım yapraktan tüm ürünlerime verdim ve fide aşamasında özel toprağa dikilmeden önce ki fide döneminde verdim ve yine aynı zamanda dikilecek yerlerin damla sulama yapılan damlalıkların olduğu yereler püskürtme işlemi ile b5a uyuladım işim münasbetiyle istanbula döndüm annem ve babam daha sonra bu söz konusu damlaların olduğu yerelere fideleri dikmiş dediğim gibi işim sevebiyle bire bir her aşamasında olamadım toprak olarak kumlu toprak,biz buraya dikim yapılmadan önce bolca koyun gübresi verdik iki uygulam yaptım ilki yapraktan 100 gr 100 litre suya yapraktan ve 1 ay sonra 200 gr 100 litre suya kök uygulaması ekilen biberlerin büyük çoğu sizlere ömür ve yeni ekilmelerde ölmeler devam etti birde diyer yazımda bahsettiğim gibi bu biber fidelerin diblerin %26 amnayum nitrat bire kahve kaşığı dibine verilmiş ben sonradan öğrendim bu nekadar etki yapmış bilmiyorum ama işin ilgince kovlarda ekili biberlerinde nerdeyse çiçek,biber verme aşamasında ani ölümler beni şok etti ekilen kovlarda koyun gübresi yoğun valla arkadaşlar sayın HÜSEYİN OVAK bey ne desem bilmiyorum sevinç ve hüznü bir arada yaşadım bahçeye tam anlamıyla ben hükmedemedim b5a uygulamalarım orantı olarak uygulama normal olduğu kanısındayım diyer ürünlerim son derece güzel gelişiyor çok sık olmasına nazaran yukarda resmi olan salata bu boya erişene kadar görmemişim allta kalmış ama lezzeti süperdi çekirdeklenme yok lezzeti ufak olan salatlıklarla aynı fasulye zibil gibi toplamaya yetiştiremiyoruz aşağdaki sonuçlar benim izlenimlerim yapılanlar ve olumsuz sonuçları 1.. kumlu toprak 2.. gübre yoğun 3.. fide aşamasında can suyu olarak veya fideliklere püskürtme yapılması 4..kimyevi gübreleme 5.. gibi |
![]() |
![]() |
![]() |
#808 |
Ağaçsever
Giriş Tarihi: 17-06-2008
|
hobicililer için ne zaman ufak boyutta üretim yapılacak ben şahsen olursa alırım.Firmaya mesaj çektim Burak SALCI bana dediği hobi amaçlı ürünümüz yok ;Eğer zaten memnun kalırsam bunu memleketim rize'ye götürmeyi düşünüyorum.Bakımsız kalan bir çok ağacım var.Umarım alakasız bir yere yazmamaşımdır.Cevabınızı bekleyeceğim. |
![]() |
![]() |
![]() |
#809 |
Ağaç Dostu
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#810 | |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 05-04-2007
|
Alıntı:
Linki inceledim. Bol bol "tek gubre," "muadili olmayan,"yararli mikroorganizmalari artiran tek gubre" "tek ve emsalsiz organik gubre" gibi sozlerle dolu bu linkiniz. Lutfen, bu tur sifatlari kullanmayi birakiniz. Kim oldugunuzu ve ne yaptiginizi bilmiyorum ve simdiye kadar da urununuz icin bizzat bircok sikayet aldigim halde hic bir kotu ya da olumsuz sey soylemedim. Sizin urununuzun bu konularda ilk urun degildir. Ayni isi yapan ilk urun EM'dir. Biz Turkiyeye ilk EM'yi getirdiğimizde, piyasada hiçbir mikrobiyal ürün yoktu. Benim Milliyet'te yazdığım blog yazılarını takiben ve verdiğim seminerler neticesinde insanlar topraktaki yararlı mikroorganizmaların artırılarak, verimin artırılabileceğini, hastalıkların bastırılabileceğini öğrendiler. Ondan sonra piyasaya siğer mikrobiyal ürünler çıktı. EM'nin dünyada ortaya çıkışı ise, 1970'li yılların sonudur. dünyada yararlı mikroorganizmaları artırmak için ürünler vardır. Ayrıca, Türkiyede Bionem adlı ürün de topraktaki yararlı mikroorganizmaları artırmaktadır. Ama hiç kimse sizin kadar agresif bir pazarlama taktiği uygulamamaktadır. Ayrıca, EM hakkında ilk yazılar yazmaya başladığımda bana kök söktüren site yöneticilerini de protesto ediyorum. Site'nin bu agresif pazarlama taktiğinin bir parçası olmalarına izin verdikleri için. Tekrar ediyorum, benim kesinlikle ürününüze ya da herhangi bir ürüne karşı olumsuz hiçbir düşüncem yoktur. Ve but tür ürünlerin kullanımının yaygınlaşması taraftarıyım. Sadece sizin bu piyasadaki toprağın yararlı mikroorganizmalarını artıran, organik tarıma geçişi sağlayan, vs. tek ürün olmadığınızı hatırlatmak isterim. Benim itirazımın olduğu tek nokta budur! Lütfen insanlara bu konuda "tek"iz diye yanlış bilgi vermeyiniz! Saygılarımla. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
|
|