agaclar.net

Geri Dön   agaclar.net > Üretim, Bakım, Düzenleme, Temel Malzemeler > Temel Konular (Toprak, Gübre, Tohum, Sulama)
(https)

Beğeni Düzeni140Beğeniler

Sadece okunabilir konu

Bookmark and Share Dış Bağlantılar Konu Araçları Mod Seç
Eski 11-07-2009, 13:00   #1
Ağaç Dostu

Dogasever's Avatar

Giriş Tarihi: 05-04-2007
Selahattin Beyciğim sizlere ve ürünlerinize saygım sonsuz. Hele hele biyolojik ürünler konusunda çalışan insanlara her zaman saygı sevgi duymuş ve desteklemişimdir. Çünkü bizim ve sizin rakiplerimiz, bizler değil; kimyasal madde üreten batılı dev firmalardır. Bu firmalar para gücüyle istediklerini yaptırmaktadırlar. Ürününüzü denemedim. Ancak, bunun nedeni EM kullanmamdır. Çünkü EM tüm gereksinimlerimize yeterince yanıt veriyor. Sizin ürününüzü de kullanmak isterim. Mutlaka Türkiyeye döndüğümde bu fırsatım olacaktır. Ancak benim anlatmak istediğim konuyu maalesef ya ben anlatamıyorum ya da siz anlamıyorsunuz. B5A ya da Bionem veya EM (veya diğer mikrobiyal ürünler) hepsi birbirinden farklıdır ve hepsi kendine özgüdür. Örneğin, Bionem, pseudomonas flourecen içerir, EM'de Pseudomonas Flourecen dahil 82 farklı Etkin Mikroorganizma vardır. Ama temel bileşeni laktik asit bakterileri, mayalar, aktinomisetler, yararlı küfler ve fototropik bakterilerdir. Bunların arasındaki sinerji, temel etki mekanizmasını oluşturur. Yani EM ile Bionem de etki mekanizması açısından birbirlerinden farklıdır. B5A ise, sizlerin deyimiyle, replikasyon yoluyla yararlı mikroorganizmaların çoğalmasını sağlar (lütfen yanılıyorsam düzeltiniz). Şimdi temelde Bakanlık düzeyinde mikrobiyal gübre olarak kayıtlı bu ürünlerin hepsinin aslında gerek içerik ve gerek işleyiş mekanizması olarak birbirlerinden farklı oldukları açık seçik ve net olarak ortadadır. Yani bu açıdan bakıldığında (mekanizma ve içerik) ürünlerin tamamı birbirinden farklıdır. Bu açıdan baktığınızda bu ürünlerin hepsi diğerlerinden farklı olduklarını iddia edebilirler! Ama yukardaki iddialarınıza baktığınızda siz bu açıdan farklıdır demiyorsunuz ki, siz aşağıdaki gibi, sonuç ve etki açısından muadilsiz ve emsalsizdir diyorsunuz. Aşağıya bakınız lütfen:
- Dünyada başka muadili ve emsali yoktur. Çünkü;
a-) Toprakta organizmal ve mikroorganizmal canlılığı arttırır. (Diğerleri de yapıyor!)
b-)Toprağın organizmal ve mikroorganizmal canlılar tarafından işlenmesini sağlar. (Diğerleri de yapıyor)
c-)Topraktaki canlı organizmaların arttırılması toprağın doğal olarak gübrelenmesi demektir. Örneğin bir solucanın 1 yılda işlediği toprak miktarı, bir traktörün 1 saatte işlediği toprak miktarına eşittir. (Bu da sadece bir gerçek!)

Sizin farklılık için öne sürdüğünüz a, b, c şıkları hem Bionem hem de EM için de doğrudur. Umarım ne demek istediğimi bu defa anlatabilmişimdir. Yani hepsi yukardaki a, b, c şıklarında belirtilen etkilere sahiptir. Demek ki bu şıklar yüzünden ya da yukardaki mesajda anlattığım diğer şıklar yüzünden B5A'nın emsalsiz, muadilsiz olması olanaksız. Ama etki mekanizması açısından ürününüzün farklı olduğunu savunabilirsiniz. Bu açıdan bakıldığında EM'de ve Bionem de diğerlerinden farklıdır. Umarım konu açıklığa kavuşmuştur. Başarı dileklerim ve saygılarımla.

Dogasever Çevrimdışı   Başa Dön
Eski 11-07-2009, 13:21   #2
agaclar.net

MeyveliTepe's Avatar

Giriş Tarihi: 22-03-2007
Selahattin hocam,
Sizinle doğrudan ilgili olmayan bir konuda, bir tür savunma yapmak zorunda kalıyorsunuz. Oysa konu tamamen B5A'yı yapan ve piyasaya sürenlerle ilgili. Epeydir yazmaya gerek görmüyordum. Ama belki çok kısa bir özet iyi olur.

B5A, organik sıvı gübre tescilli. Fakat, ürün piyasaya sürülürken mikrobiyal özellikleri öne çıkarılıyor. Geçmişte hatırlarsınız bu mikrobiyal özellikler konusunda çok söz edildi, sorular soruldu. Fakat tutarlı bir yanıt alınamadı.

Burada problem şudur. Ürün şayet, öne çıkarıldığı gibi ise tescili de mikrobiyal olmalıdır ve mikro organizma içeriği tam olarak bilinmelidir. Bu, aynı zamanda bir kanuni zorunluluk. Değil ise ona göre davranılmış olunmalıydı.

Kendi adıma, B5A'nın toprak ve bitkiler üzerindeki etkisini çok merak ediyor olmama rağmen, mikro-organizma içeriğinin meçhul olmasından dolayı denemeye dahi cesaret edemiyorum (ki, kullandığım bir sürü mikrobiyal ürün var).

Aylar önce söylediğim bir şeyi tekrar edeceğim. Belki de çok önemli ve faydalı bir ürün, sahipleri ve yanlış politikaları sebebiyle şüpheli bir duruma sokuluyor malesef.

MeyveliTepe Çevrimdışı   Başa Dön
Eski 11-07-2009, 21:48   #3
agaclar.net

MeyveliTepe's Avatar

İyi niyet elbette tartışma konusu bile değil. Ayrıca Selahattin bey B5A'yı epey uzun zamandır çeşitli bitkilerde bizzat kullanıyor ve çok olumlu sonuçlar alıyor. Bu konuda yazdıkları da sağdan soldan derlediği yazılar değil, kendi deneyimlerinin sonucudur. Bu anlamda kuşku götürmez şekilde hakkını vermek gerekir.

Söylediğim gibi, konu ürünü üretenlerle ilgili ve ancak onlar soru işaretlerini ortadan kaldırabilir.

Eski 12-07-2009, 00:57   #4
Ağaç Dostu

Giriş Tarihi: 02-12-2008
Sizin yorumunuz üzerine size soruyorum. Acaba siz mikrobiyal tescilini gördünüzmü?

Şöyle özetleyeyim Organik bir gübreyi siz mikrobiyal gübre olarak lanse ediyorsunuz. Organik Bir gübre bizim alternatifimiz olamaz .

Evet bahsettiğiniz Bionem Mikrobiyal Gübre Firma Ortağıyım

Oğuz Alper Çevrimdışı   Başa Dön
Eski 12-07-2009, 01:06   #5
Ağaç Dostu

Selahattin Yılmaz's Avatar

Giriş Tarihi: 16-05-2006
Galeri: 15
Hayırlısı olsun Oğuz bey.

Selahattin Yılmaz Çevrimdışı   Başa Dön
Eski 12-07-2009, 01:18   #6
Ağaç Dostu

Bu iyi oldu bahanesi olur hiç değilse. Bir yıl önce B5A dan deneme numunesi istemiştim onlarda saolsunlar birim miktar gönderdiler öyle tanıştık sonuçta ben BMR tarımın yetkilisi değilim hatta kimsenin yetkilisi değilim. Madem ki firma ortağısınız banada birim miktar denemem için numune gönderirmisiniz üstelik yeni ürününüz Roa dan da denemek isterim B5A hakkında açıklama yaptığım kadar sizin ürünleriniz hakında da deneme sonuçlarını açıklarım forumda size de uyarsa.

Eski 12-07-2009, 01:23   #7
Ağaç Dostu

Ben daha güzel bir öneride bulunayım sizin ve benim onaylayacağımız forum üyelerimizden bir kişi veya 3 kişi seçelim . Bu kişiler B5A yı ve ROA yı aynı tür bitkilerde test etsinler. Ve sonucu onlar onaylasınlar . Hiçbir zırai mücadele ilacı , köklendiriciler ve gübreler kullanmadan ?

Eski 12-07-2009, 01:29   #8
Ağaç Dostu

Bu durum firmanın kendisinide ilgilendirir ama ben kendim için istiyordum ama eğer deneyen birileri çıkarsa ben Hüseyin beylere haber veririm neden olmasın.

Bu durumda talip olan üçkişi tekerrür açsından daha uygun gibi görünüyor işin bilimselliğide önemli tabi bence bu konu tüm gaclar.neti ilgilendirdiğinden moderatörlerden rica edelim bu işi organize etsinler bende firma ile görüşeyim.

Eski 12-07-2009, 01:33   #9
Ağaç Dostu

Bunu neden istediğimi de firma yetkililerine iletirseniz çok sevinirim.

Reklamlarında Ürünümün adını kullandıkları için alıntılıyorum (Bu solisyon dünyanın en büyük markaları olan;agrovitanın 5 versiyonu ile,nutri-cal(amerikan),newland(ingiliz),peterson,bionem,bio plas,Türkiyede üretilen her türlü granül ve kimyasal gübrelerle,leonardit,organik orgonomineral,enzim içerikli her türlü gübre ve toprak katkı malzemesi ile kıyaslanmıştır ) bakalım gerçekten de böylemiymiş .

Tüm ağaçlar net huzurunda tescillenmiş olur .

Eski 12-07-2009, 01:51   #10
agaclar.net

MeyveliTepe's Avatar

Oğuz bey, belki içeriğinde Bacillus firmus olan Bionem ile kıyaslanmıştır ? Hatta bu bionem ile bile kıyaslanmış olabilir...

(affınıza sığınarak sonuncusu şakaydı )

Eski 12-07-2009, 01:52   #11
Ağaç Dostu

Ya hu herkesin bir sorunu varmış bir benim sorunum yokmuş B5A ile diyesim geliyor. Neyse firma adına bir açıklama yapmak istemiyorum ama her durumu ileteceğim. Hatta kozu olan diğer gübreler varsa onlarıda denemeye alalım forumdaki akıl karışıklığı giderilsin, adı geçen tüm gübreler akmı karamıymış görülsün.

Eski 12-07-2009, 23:11   #12
Ağaç Dostu

Sn.Selahattin Bey ;

Bu konu hakkında söylenebilecek herşeyi söyledim. Sizde elinizden geldiğince yanıtlamaya çalıştınız.

Yukarıda ki verdiğiniz bilgilerin ne kadar yanlış olduğunun hala farkında değilsiniz. Konunun uzmanı olmayışınızdan veya yanlış bilgilendiriliyor oluşunuzdan kaynaklanıyor olabilir diye düşünüyorum.

Sözü fazla uzatmadan B5A nın konu başlığı burada ROA ve BİONEM in konu başlıkları da mevcuttur.

Bionem için tescilleri ve analizleri , zararlı mikroorganizma içermediğine dair raporlar konu başlığında tüm üyelerimizin görebileceği okuyabileceği ve anlayabileceği şekildedir.

Benim B5A ile tartışma yaşamamın sebebi Reklamlarında ürünümüzün adını kullanmaları ve bir de organik gübre yi mikrobiyal gübre olarak tanıtılmasıdır. Yoksa etkilidir,değildir şeklinde bir konu asla gündeme getirmedim.

Kullanıcıların yorumları da tüm balşlıklarda mevcut.Polemik yapılacak bir durum yok kullanan kişiler olumlu ya da olumsuz yorumlarını tüm ürünlere yazmaktalar.

Yok o telefon açmış bu mesaj yazmış bunlar tavşan masalına girer.

Bir Z.Müh. olarak Biyolojik ürünlere , organik ürünlere verdiğiniz destek için de teşekkürler. Olması gerekende budur.

Herşey gönlünüzce olsun ! Sevgiler

Eski 12-07-2009, 23:38   #13
Ağaç Dostu

Sorunuzun cevabını almış olmalısınız. Bende istediğiniz soruların cevabını verdiğime göre üzerime düşeni yaptığıma inanıyorum. O nedenle sadece burada durması gerekenler dursun yeterli...

Eski 23-07-2009, 16:07   #14
Ağaç Dostu

Adalet Yağcı's Avatar

Giriş Tarihi: 25-06-2008
Galeri: 260
Sayın Selahattin Yılmaz ve Sayın Oğuz Alper;
B5A ve Bionem alan bir kullanıcı olarak kafamın bir hayli karıştığını belirtmek isterim.
Her yıl küçük bahçeme kendime yetecek kadar sebze dikiyorum, siz uzmanların bahsettiği teknik terimleri anlamıyorum, ben kısaca şunu bilmek isterim; Bahçem için Bionem mi, Roa mı yoksa B5A mı daha etkili ve faydalı olacak.
Geçen sene B5A almıştım, bu senenin başında da dört litre Bionem aldım, geçen sene kullanmaya başladığım B5A iki gün önceki kullanımımda bitti, bundan sonra elimdeki Bionem ile devam etmeyi düşünüyorum.
Çiftlik gübresini bahçedeki kötü görüntü ve kokusundan dolayı tercih etmediğim için bu ürünleri tercih ettim.

Bir de dikkatimi çeken bir oluşumu paylaşmak istiyorum, sanki bahçemdeki insektisit populasyonunda artış gözlemlemiş gibiyim, Bioneme bağlı bir oluşum olup olmadığına karar veremedim.
B5A ve Bionemi dönüşümlü kullandığım için hangisinin daha etkili bir ürün olduğunu anlayabilmiş değilim.
Yardımlarınızı rica ediyorum.

Adalet Yağcı Çevrimdışı   Başa Dön
Eski 13-07-2009, 00:30   #15
Ağaç Dostu

Selahattin Bey ;

BİONEM nedir? Bunun cevabını verebilirmisiniz?

Eski 13-07-2009, 00:36   #16
Ağaç Dostu

Bir Zıraat Mühendisi olarak lütfen soruma cevap verebilirmisiniz ?

Eski 13-07-2009, 00:49   #17
Ağaç Dostu

akcan67's Avatar

Giriş Tarihi: 02-04-2009
Dikkat

Sayın Oğuz Bey ve Sayın Selehattin Bey
Sizler bu forum üyeleri tarafından sevip sayılan kişilersiniz.Neden bu meseleyi karşılıklı oturup hem tanışmak hemde konuşmak istemiyorsunuz.Aksi takdirde bu münazaralardan elinize ne geçeçek.Her ikinizinde iyi niyet çabalarının boşa gidebileceğini hiç düşündünüzmü.Sizce bu tartışmanın sonunda kim kaybedecek ? Sizmi yoksa sizi sevenler mi ?

akcan67 Çevrimdışı   Başa Dön
Eski 13-07-2009, 00:43   #18
Ağaç Dostu

Anlaşamıyoruz . Bionem nedir ? Bunu açıklarmısınız Zıraat Mühendisi olarak ?

Eski 13-07-2009, 01:13   #19
Ağaç Dostu

Bir Zıraat Mühendisi olarak iki belgenin farklarını anlatırmısınız. Üyelerimiz bilgilenmesi açısından ?

Eski 13-07-2009, 01:14   #20
Ağaç Dostu

Çirkinleşiyorsunuz sizin seviyenize inmeyeceğim ve siz olmayacağım. Size yapmaya çalıştığınız şey yüzünden cevap vermeyeceğim yaptığınız şeyin adını bu saatten sonra forum üyeleri koysun.

Eski 13-07-2009, 01:16   #21
Ağaç Dostu

feriha's Avatar

Giriş Tarihi: 05-10-2007
Galeri: 5
Bir ürün mikrobiyal gübre, diğeri organik gübre.

Bunlar eşit ya da aynı mı sonuçları karşılaştırmak istiyorsunuz?

Bitki üzerinde farklı işlevleri yok mu? Beni aydınlatırmısınız?

feriha Çevrimdışı   Başa Dön
Eski 13-07-2009, 01:32   #22
Ağaç Dostu

Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi feriha Mesajı Göster
Bir ürün mikrobiyal gübre, diğeri organik gübre.

Bunlar eşit ya da aynı mı sonuçları karşılaştırmak istiyorsunuz?

Bitki üzerinde farklı işlevleri yok mu? Beni aydınlatırmısınız?
Karşılaştırma teklifi sayın oğuz beyden geldi şimdi aynı gübre değil diyor ne diyeyim benim ne dediğimin önemi yoksa kendi dediğininde önemi yok sanırım. Varılacak nokta belli karşılaştıralım mı karşılaştırmayalım mı söylese ha bire konuyu uzatıyor maksat varsa söylenir laf uzatılmaz. Bence bu iş olmayacak evir çevir nereye kadar?

Sanırım kendince yüreğini rahatlatmak adına benim üzerimden firmasal bir çarpışma yaratıyor gibi geliyor ne diyeyim ki onun gibi mi olayım sevmediğim iş.

Eski 24-07-2009, 07:52   #23
Ağaç Dostu

Adalet Yağcı's Avatar

Giriş Tarihi: 25-06-2008
Galeri: 260
Cevap için teşekkür ederim Selahattin bey, geçen yıl B5A ile biberlerimi zaptedememiştim
Dilerim, çiftlik gübresine bir daha ihtiyacım olmaz.

Adalet Yağcı Çevrimdışı   Başa Dön
Eski 27-07-2009, 20:52   #24
Yeni Üye

Giriş Tarihi: 09-05-2009
benim için b5a tam bir fiyasko

fbasal Çevrimdışı   Başa Dön
Eski 28-07-2009, 00:33   #25
Ağaç Dostu

Lilium's Avatar

Giriş Tarihi: 01-05-2008
Galeri: 106
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi fbasal Mesajı Göster
benim için b5a tam bir fiyasko
Sayın fbasal;

Nasıl kullandınız, aslın da kullanım talimatlarına aynen uydum diyorsunuz ama, ne kadar bir yerde kullandınız, kullandığınız yerde tüm bütün bir bahçeye mi uygulama yaptınız, biraz ayrıntıları ile yazarmısınız.

Ayrıca geniş bir alanda deneyim yapan arkadaşlar deneyimlerini paylaşırsa daha iyi bir netice ortaya çıkar, bir iki kök te deneyimler yanıltıcı olabilir.

Bence bir iki kökte deneyim yapan arkadaşlar "iyi veya kötü" deneyimlerini yazmasalar daha iyi olur düşüncesindeyim, üstte de yazdığım gibi yanıltıcı olabilir.

Daha geniş alanlar da örneğin bir dölüm domatesin yarısına atıp diğer yarısına hiç atmamak gibi deneyim yapmış arkadaşlar yazarsa daha iyi bir neticeye varırız.

Lilium Çevrimdışı   Başa Dön
Eski 27-07-2009, 21:25   #26
Yeni Üye

Giriş Tarihi: 09-05-2009
kullanma talimatlarına aynen riayet ettiğim halde hiç memnun kalmadım.asla tavsiye etmem.

fbasal Çevrimdışı   Başa Dön
Eski 03-08-2009, 22:33   #27
Ağaçsever

Giriş Tarihi: 18-08-2007
Meyve bahçelerinde toprağa B5A uyguladıktan 10-15 gün sonra yapraktan Süper Biofer kullanılmasının bir sakıncası olabilir mi?

Yaşar Aydın Çevrimdışı   Başa Dön
Eski 03-08-2009, 22:38   #28
Ağaç Dostu

Olmaz, ancak karşılaştıkları noktalarda ortamdaki kekik yağına rağmen süper bioferin etkisini zamanla ortadan kaldırır ona göre tedbirli kullanmalısınız.

Eski 09-08-2009, 00:07   #29
Ağaç Dostu

Tuzlanmanın olduğu alanlarda belli ki aşırı derecede gübreleme etkisi ile tuzlanma var ve özellikle bu alanlarda b5a yı tavsiye edilen dozun 2-3 misli kullanmanız veya b5a kullandıktan 4 gün sonra humik asit uygulaması yapmalısınız, yerine eğer bulabilirseniz toprağınızda tuzlanmanın önüne geçmek için size zeolit de tavsiye ederim ozaman tuzlanmanızı konrol altına rahat alabilirsiniz.

Sanırım telefon görüşmemizde size aşırı gübreleme nedeniyle eğer toprakta tuzlanma varsa b5a nın bunu ortaya çıkardığını ve daha yoğun dozda b5a kullanmanız gerektiğinide söylemiştim. Aklımıza gelen bir ihtimaldi ve sanırım öylede oldu.

Eski 10-08-2009, 23:36   #30
Ağaç Dostu

Giriş Tarihi: 13-04-2006
Galeri: 25
http://www.metacafe.com/watch/222535...tv_de_tan_t_m/

denizakvaryumu Çevrimdışı   Başa Dön
Sadece okunabilir konu

Konu Araçları
Mod Seç

Gönderme Kuralları
Yeni konu gönderemezsiniz
Konulara yanıt veremezsiniz
Ek dosya yükleyemezsiniz
Kendi gönderilerinizi düzenleyemezsiniz

BB code Açık
Smilies Açık
[IMG] Kodu Açık
HTML Kodu Kapalı
Trackbacks are Açık
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık

Forum saati Türkiye saatine göredir. GMT +2. Şu an saat: 07:44.
(Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.)

Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2025