Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi Selahattin Yılmaz
|
Sayin Selahattin Bey
Linki inceledim. Bol bol "tek gubre," "muadili olmayan,"yararli mikroorganizmalari artiran tek gubre" "tek ve emsalsiz organik gubre" gibi sozlerle dolu bu linkiniz. Lutfen, bu tur sifatlari kullanmayi birakiniz. Kim oldugunuzu ve ne yaptiginizi bilmiyorum ve simdiye kadar da urununuz icin bizzat bircok sikayet aldigim halde hic bir kotu ya da olumsuz sey soylemedim. Sizin urununuzun bu konularda ilk urun degildir. Ayni isi yapan ilk urun EM'dir. Biz Turkiyeye ilk EM'yi getirdiğimizde, piyasada hiçbir mikrobiyal ürün yoktu. Benim Milliyet'te yazdığım blog yazılarını takiben ve verdiğim seminerler neticesinde insanlar topraktaki yararlı mikroorganizmaların artırılarak, verimin artırılabileceğini, hastalıkların bastırılabileceğini öğrendiler. Ondan sonra piyasaya siğer mikrobiyal ürünler çıktı. EM'nin dünyada ortaya çıkışı ise, 1970'li yılların sonudur. dünyada yararlı mikroorganizmaları artırmak için ürünler vardır. Ayrıca, Türkiyede Bionem adlı ürün de topraktaki yararlı mikroorganizmaları artırmaktadır. Ama hiç kimse sizin kadar agresif bir pazarlama taktiği uygulamamaktadır. Ayrıca, EM hakkında ilk yazılar yazmaya başladığımda bana kök söktüren site yöneticilerini de protesto ediyorum. Site'nin bu agresif pazarlama taktiğinin bir parçası olmalarına izin verdikleri için. Tekrar ediyorum, benim kesinlikle ürününüze ya da herhangi bir ürüne karşı olumsuz hiçbir düşüncem yoktur. Ve but tür ürünlerin kullanımının yaygınlaşması taraftarıyım. Sadece sizin bu piyasadaki toprağın yararlı mikroorganizmalarını artıran, organik tarıma geçişi sağlayan, vs. tek ürün olmadığınızı hatırlatmak isterim. Benim itirazımın olduğu tek nokta budur! Lütfen insanlara bu konuda "tek"iz diye yanlış bilgi vermeyiniz! Saygılarımla.