View Single Post
Eski 13-06-2009, 17:15   #786
Dogasever
Ağaç Dostu

Dogasever's Avatar

Giriş Tarihi: 05-04-2007
Hayret neden yanlış anlamakta ısrar ediyorsunuz. Piyasaya büyük iddialarla bir ürün çıkmış. Ürün ben varım ve dünyada tekim diyor. Bir sürü insan da aynı vagona biniyor. Vagona binmeyen birkaç kişi "Peki, haklısınız, doğrusunuz ama söyleyin bakalım nedir bu ürünün aslı diye" sorunca, vagondakiler "Bu ne alınganlık?" diyor. Bunun nesi alınganlık? Ortada bir gerçek var: Bu ürünü ben üretmedim ve üretenlere de bu ürünün içinde ne var? Neden bu kadar kötü kokuyor? Etki mekanizması nedir? İçinde hangi mikrocanlılar var? diye soramaz mıyım yani? Neden konuları duygusallaştırıyorsunuz? Burada başka bir sıvı mikrobiyal gübre daha var: Bionem mesela. Peki hiç mi merak etmiyorsunuz ben neden aynı soruları Bionem için sormuyorum diye? Çünkü içinde psedomonas flourecense olduğunu Bionem belirtmiş ve bu mikroorganizma da tüm dünyada herkesce tarımdaki etkisi biliniyor ve isptlanmıştır. Bunlar literatüre de geçmiştir. Benim de b5a için merak ettiğim budur? Bunu siz de merak etmelisiniz. Ben de aynı şeyi size soruyorum: Neden bu kadar vurdumduymazlık? Ortaya bir ürün çıkıyor ve muhteşem ve dünyada benzersiz olduğunu söylüyor ve siz niçin bu ürünün içinde ne olduğunu ve nasıl bir mekanizmayla görev yaptığını merak etmiyorsunuz? Eğer siz biliyorsanız bize de anlatın lütfen. Saygılar
Not: Artık bu konuda yazı yazmak istemiyorum. Lütfen eğer bilimsel açıklama getirmeyeceklerse, kimse bana hitaben yazı yazmasın.

Dogasever Çevrimdışı   Başa Dön