View Single Post
Eski 09-07-2009, 17:02   #807
idris şenol
Ağaç Dostu

idris şenol's Avatar

Giriş Tarihi: 07-05-2009
malesef biberlerde bir sorun yaşadım
sorunu tam anlamıyla çözemedim
yanlız size verileri aktarıyım
b5a uygulamasını fide aşamasında 100 litre suya 100 gr olarak geçen ay patım yapraktan tüm ürünlerime verdim
ve fide aşamasında özel toprağa dikilmeden önce ki fide döneminde verdim
ve yine aynı zamanda dikilecek yerlerin damla sulama yapılan damlalıkların olduğu yereler püskürtme işlemi ile b5a uyuladım işim münasbetiyle istanbula döndüm annem ve babam daha sonra bu söz konusu damlaların olduğu yerelere fideleri dikmiş
dediğim gibi işim sevebiyle bire bir her aşamasında olamadım
toprak olarak kumlu toprak,biz buraya dikim yapılmadan önce bolca koyun gübresi verdik
iki uygulam yaptım ilki yapraktan 100 gr 100 litre suya yapraktan ve 1 ay sonra 200 gr 100 litre suya kök uygulaması
ekilen biberlerin büyük çoğu sizlere ömür ve yeni ekilmelerde ölmeler devam etti
birde diyer yazımda bahsettiğim gibi bu biber fidelerin diblerin %26 amnayum nitrat bire kahve kaşığı dibine verilmiş ben sonradan öğrendim bu nekadar etki yapmış bilmiyorum
ama işin ilgince kovlarda ekili biberlerinde nerdeyse çiçek,biber verme aşamasında ani ölümler beni şok etti
ekilen kovlarda koyun gübresi yoğun
valla arkadaşlar sayın HÜSEYİN OVAK bey ne desem bilmiyorum sevinç ve hüznü bir arada yaşadım
bahçeye tam anlamıyla ben hükmedemedim
b5a uygulamalarım orantı olarak uygulama normal olduğu kanısındayım
diyer ürünlerim son derece güzel gelişiyor
çok sık olmasına nazaran yukarda resmi olan salata bu boya erişene kadar görmemişim allta kalmış ama lezzeti süperdi çekirdeklenme yok lezzeti ufak olan salatlıklarla aynı
fasulye zibil gibi toplamaya yetiştiremiyoruz
aşağdaki sonuçlar benim izlenimlerim
yapılanlar ve olumsuz sonuçları
1.. kumlu toprak
2.. gübre yoğun
3.. fide aşamasında can suyu olarak veya fideliklere püskürtme yapılması
4..kimyevi gübreleme
5.. gibi

Eklenen Resimler

idris şenol Çevrimdışı   Başa Dön