![]() |
|
|
|
|
|
#1 |
|
Ağaç Dostu
|
Tarım Bakanlığından izin verilirken, ürün bir bütün olarak incelenir. İnsan sağlığına zarar veren bir kısım gözden atlanmaz. Ürün üreticileri insan sağlığına zarar vermeyen mikroorganizmalar olduğunu, özellikle belirtiyorlar. |
|
|
|
|
|
#2 | |
|
Ağaçsever
Giriş Tarihi: 21-05-2008
Şehir: Kayseri/Niğde
Mesajlar: 38
|
Alıntı:
Sizce bakteri içerikli bir ürün için sadece Tarım ve Köyişleri Bakanlığı'ndan izin alınması yeterlimi? Yani bu ürün direkt olarak insan sağlığı ile ilgili olduğundan Sağlık Bakanlığı'ndan herhangi bir izin gerektirmezmi? |
|
|
|
|
|
|
#3 | |
|
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
|
|
|
|
|
|
|
#4 | |
|
Kaybettik...
|
Alıntı:
Helicobacter pylori ise gastrit yaptığı var sayılan bir tür ancak burda Helicobacter pylori var denmiyor Sadece Helicobacter türevi var deniyor. Bu adı geçen her iki bakteri de imalat içinde aşağıda sayılı katılan madelerden nitrat ve vitaminler sentezliyorlar. Bu prosesler çok karışık. Türü benzese de aynı şekilde etki ediyor denmeyebilir. Örneğin mavi küflü rockfort peynirini zevkle yiyoruz. Ancak peynirde gri küf üreyince bu türün oluşturduğu aflatoxinlerin kanser yaptığını biliyoruz. Burada yaptığımız tam bilmeden bilimsel adları ucundan tutup en kötüye çekmek. Üretim şartlarını ve şeklini bilmek de önemli. Mavi küflü peyniri üretirken çok steril çalışılıyor. Özel kültürlerle inkube ediliyor. Aynı şekilde cammambert peynirinin üzeri de pamuk gibi beyaz bir küf kaplanıyor. Her küfün mayanın veya bakterinin insana ve/veya bitkilere patogen etki göstermesi gerekmiyor bilakis bazı sikluslarda çok iyi işler görülüyor. Bir diğer örneği bitkilerden verirsem solonacea sınıfından soyadına bakılmadan patlıcanla atropabelladonnayı karıştırıyoruz. Burada yapılan bakteri tam anlaşılmadan Latince bir ucundan tutup aman bu zehirlidir demeğe çalışılıyor. Yani bu bitki solonacea türevi derken güzel avrat otunun zehri uyandırılıyor akıllarda. aklınıza domates bile gelmiyor o anda. Amatörlerin veya konunun uzmanı olmayanların bu Latince isimlerin bir ucundan tutmaları buralara getiriyor. Ben yazılarımda artık Latince spesifik türü tanımlayan isimleri kullanmaktan kaçınıyorum. Görüldüğü gibi yanlış anlaşılıyor. Birileri bunları araştırmış denemiş olmalı ki bu izinler çıkmış. Ben bu ürün sakıncalıdır da demiyorum sakıncasızdır da… ancak bu şekilde yarı buçuk mikroorganizmalardan bahsedecek ve bunları genel değil de spesifik yapacaksak bunu burada mikrobiyolojide hatta bu dalda uzman birinin yazması daha doğru olur kanısındayım. |
|
|
|
|
|
|
#5 | |
|
Ağaçsever
Giriş Tarihi: 21-05-2008
Şehir: Kayseri/Niğde
Mesajlar: 38
|
Alıntı:
Söylediğiniz gibi bu mikroorganizmalar tarımsal faaliyetlerde kullanılıyor insan besini olarak değil. Bu ürün yumrulu bitkilerde kullanıldığında direkt insan besini olacağı için Sağlık Bakanlığı izninin gerekliliğini dile getirdim. Sormak istediğim şudur soymak üzere olduğunuz patatesinizin üzerine bu sıvı gübreyi döküp daha sonra o patatesi tüketirmisiniz tüketmez misiniz? Esas konu budur eğer bu denenmiş ve insan sağlıgına hiçbir zararı olmadığı (az miktarda uzun süreler alındığında organizmada birikim veya onkojenik etki yapmadığı) tespit edilmişse o zaman bu ürün benim gözümde güvenlidir. |
|
|
|
|
![]() |
|
|