B5A yı bende kullandım. Kuruyan limoni servilerde, kullandıktan 20 gün sonra ağaçlarda gözle görülür bir canlanma oldu. Ayrıca mart ayında dikmiş olduğum incir fidanlarından bir tanesi kurumuştu. Sökmeyi düşünürken, deneme amacıyla, 15 gün önce bu ilacı kullandım.
Geçen gün kontrol ettiğimde fidanın gözlerinde patlamalar oluştuğunu gördüm.Enteresan!!
Bu ürünü ilk kullananlardan birisi olarak mennuniyetimi de sitemizde belirtmiştim.
Ancak son günlerde yaşanan tartışmalar, bu ürünü kullanmayı çok istememe rağmen bende bazı teredütler oluşturmuştur.
Genelde de ürünü kullanan kişilerin çoğu memnun olduklarını belirtmişlerdir.
Ancak benim tereddütüm, benim için oldukça kıymetli olan, bahçe ve ağaçlarımda bu ürünü kullandıktan birkaç yıl sonra telafisi mümkün olmayan sıkıntılar yaşarmı yım sorusudur.
Ayrıca şunu da belirtmek gerekir ki; daha önce hiçbir ilaç ve gübreyi kullanırken, bu kadar detaylı bir tartışma yaşamamış ve araştırma yapmamış olmamdı.Herhangi bir problem karşısında ziraii ilaç satıcısının tavsiye ettiği ilacı tereddütsüz kullanırdım.
Acaba buradaki problem B5a nın tanınmış ve büyük bir firma tarafından icat edilmemiş olması mı, bilemiyorum.(sakın bmr tarımı küçümsediğim düşünülmesin)
Sonuç olarak bu konuda yorum yapan arkadaşların, bu ürünü kullanmalı mı, yoksa kullanmamalı mıyız hakkında net cevap vermelerini rica ederim.
|