agaclar.net

Geri Dön   agaclar.net > Üretim, Bakım, Düzenleme, Temel Malzemeler > Temel Konular (Toprak, Gübre, Tohum, Sulama)
(https)

Beğeni Düzeni140Beğeniler

Sadece okunabilir konu

Bookmark and Share Dış Bağlantılar Konu Araçları Mod Seç
Eski 29-07-2008, 15:25   #271
agaclar.net

malina's Avatar

Giriş Tarihi: 03-04-2004
Galeri: 88
Konuya, soru sorulmasını doğru bulmayan üyeler için dahil oldum.

Alıntı:
Eğer bu tartışmalar sitenin amacının dışına çıkarak siteye zarar verirse buna çok üzülürüm...
Üslubuna uygun tartışmaktan kimseye zarar gelmez. Buna bu site de dahil Üslubu uygun değilse zaten sonuçlarına katlanır, ki böyle biri yok...

Lütfen rahat olun...

malina Çevrimdışı   Başa Dön
Eski 29-07-2008, 15:35   #272
Ağaç Dostu

Giriş Tarihi: 13-04-2006
Galeri: 25
En doğru sonuca ulaşmanın yolu konu hakkında farklı görüşler farklı yorumların yapılmasıdır.

Sizi biri eleştirmiyorsa zaten hiçbir iş yapmıyorsunuz demektir

B5a iddialı bir ürün bu nedenle bu ürün hakkında bu kadar yorum yapılması doğal , yorumlar devam da etmeli.

denizakvaryumu Çevrimdışı   Başa Dön
Eski 29-07-2008, 15:49   #273
Yeni Üye

Giriş Tarihi: 29-07-2008
B5a sıvı organik gübre

Sevgili arkadaşlar okuduğum kadarıyla b5a yı kullanan arkadaşlar çiçeklerde ve evlerinin bahçelerinde kullanmışlar.ben 33 dönüm alanda organik kırmızı biber yetiştiriyorum.b5a kullandım ve şuanda kimyasal gübre kullanan tarlalar ile benim tarlamdaki biberler arasında bir fark yok.niye kimyasal gübre kullanarak toprağı öldüreyim?eylül ayında hasat başlayacak buradan sizlere nekadar ürün aldığımı söyleyeceğim.kullanmadan kimse polemik yapmasın.

yenice Çevrimdışı   Başa Dön
Eski 29-07-2008, 15:49   #274
Ağaç Dostu

Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi Selahattin YILMAZ Mesajı Göster
Bende okuyorum okuyorum artık gına geldi, içim karardı ve artık denizakvaryumunun sorduğu "Örneğin Helicobakteri bu üründe var mı yok mu ?" sorusunu "Helicopter bu üründe var mı yok mu ?" şeklind anladığım gibi Hüseyin beyin cevabını da "B5A helicopter ihtiva etmez" şeklinde anladım okudum neyseki farkında vardım da rahatladım. Millet bu başlığı resmen uçurdu...

B.M.R. TARIM HAYVANCiLiK GÜBRE ITHALAT-IHRACAT
SAN.TIc.LTD.STI.

ÜRÜN ISMI : B5A

KATEGORISI : MIKROORGANIZMAL TOPRAK DÜZENLEYICI (SIVI GÜBRE)
IÇERIGI : KIMOzIN PERFORMANSi, LACTOBUcILLIuS BULGARICUS,STREPTOCOCUS TERMOBHILUS,
HELICOBACTER TÜREVLERI

ÜRETIM ASAMALARI

1 -KULLANILAN MALZEMELER: (1 KG B5A IçIN)
*LOGR.MELAS
*20 GR ARPA UNU
*i CC MISIR YAGI
*i CC KEKIK YAGI
* i CC SUSAM YAGI
*1 CC SARIMSAK YAGI
* iOCC KIMOzIN PERFORMANSi IçIN PEYNIR MAYASi
* i 00 GR MUCOR PERFORMANSi IçIN INKÜBASYONSUZ YOGURT.
I. ASAMA:
LOGR MESLAS % 50 SULANDIRILIR. 20 GR. ARPAUNU ILE KARiSTiRILIR. ARPA UNU IÇERIGINDE
BULUNAN MATERYALLER VE KisMI TESBIT EDILEMEYEN MIKROORGANIZMALARlN MELAS IÇERISINDE
ORY ANT ASYONU SAGLANIR.SÜREÇ 2 SAAT TAKIBEN KIMOzIN PERFORMANSi IçIN iOCC HERHANGI BIR
PE'i1-;iR ivlAYASi KARiSTIRILIR. i SAAT 20 DK. SÜREÇ SONUNDA 100 GR. INKIBASYONA TABI TUTULMAMIS
YOGURT ILAVE EDILEREK 2 SAAT 20 DK. BEKLETILIR.
II. ASAMA :
BAKTERILERIN IHTIYACI OLAN ENERJI VE PROTEIN AÇiSiNDAN ZENGIN OLAN 800 GR MELAS
ILAVE EDILEREK 44 DERECE SiCAKLiKTA 2 SAAT 50 DK. (170 DK.) FERMANTASYONA UGRA TILlR.
FERMANTASYON SONUNDA ÜSTE TOPLANMiS AEROBIK BAKTERILER ALINIR.KALAN ÇÖKELTI % 20
DIYONIZE SU ILE SULANDIRILARAK 20 DK. DAHA BEKLETILIR. TAKIBEN MIKTARiN % 40 VE % 60 KADAR
( TRANSPIRASYONA BAGLI OLARAK) 58 DERECEYE KADAR iSiTILMIS DIYONIZE SU ILAVE EDILEREK
BAKTERI ÜREMESI YAVASLA TIRlLlR BÖYLECE BAKTERI HÜCRELERINDE APOPT AZ BASLATiLiR.
APOPT AZ AÇiKLANMASi : HÜCRE MEMBRANLARiNDA BULUNAN SITOKROM -C MADDESININ AYRiLiSiNi
HizLANDiRiP YASLi BAKTERILERIN ÖLÜMÜNÜ HiZLANDiRMAK VE YANLiS PROTEIN VE AMINo ASIT
SENTEZINI AZALTMAK.
III.ASAMA :
MISIR YAGI, KEKIK YAGI, SUSAM YAGI VE SARIMSAK YAGINI YUKARDAKI ÖLÇÜLER DAHILINDE
ILAVE EDILMESi.
AÇIKLAMA : YUKARIDAKI SAYDlGIMIZ YAGLAR HAKKINDA;
1- MISIR YAGI : LIPID BIR MADDE OLDUGU IçIN PROTEIN SENTEZINE TOPRAKTA KATiLiR.
2 - KEKIK YAGI : TOPRAGI SiCAK TUTAR MEVCUT BAKTERILERIN KÖK VE ÇEVRESINDE KOLONIzE
OLMALARiNi SAGLAR. AYRiCA DEZENFEKT AN ÖZELLIGI VARDiR. iÇERiGiNDE FiTONSIT AGIRLlKLI
DEZENFEKT ANLARiN OLUS SEBEBIYLE KULLANiLiR.
3- SUSAM YAGI : iÇERIGiNDE BULUNAN VIT AMIN VE MINERALLERLE DIGER KULLANILAN BÜTÜN
MADDELERIN HER TÜRLÜ FONKSIYONUNDA DESTEKLEYICI ROL OYNAR.
4- SARIMSAK YAGI : TABIATTA BULUNAN VE SONRADAN TÜRETILEN TÜM VIRÜS, VIROIT, MIKROP
SINIFlNDAKI; HER TÜRLÜ ORGANIZMAL (BITKI VE INSAN ORGANIZMALARI ) YASAMi TEHDIT EDEN
HASTALiK OLUSTURAN MIKROORGANIZMAL CANLILARiN ÜREMESINI ENGELLEYEREK VE SONRADAN
OLUSMALARiNIN ÖNÜNE GEÇTIGI IçIN KULLANiLiR

http://www.bahcesel.com/forumsel/8938-post32.html

Eski 29-07-2008, 15:59   #275
Ağaç Dostu

Yukardaki açıklamalardan B5a nın insan sağlığına zararlı bir karışım içermediği anlaşılıyor tek kafamı karıştıran linkteki içeriğinde HELICOBACTER TÜREVLERI şeklinde yazılması.

Bu konuda bir açıklama gelirse sevinirim.

Eski 29-07-2008, 16:20   #276
Ağaç Dostu

Giriş Tarihi: 19-06-2008
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi malina Mesajı Göster
Konuya, soru sorulmasını doğru bulmayan üyeler için dahil oldum.

Üslubuna uygun tartışmaktan kimseye zarar gelmez. Buna bu site de dahil Üslubu uygun değilse zaten sonuçlarına katlanır, ki böyle biri yok...

Lütfen rahat olun...
Sevgili malina,
Elbette üslubuna uygun tartışma verimli olur. Bilimsel verilere dayanmadan, önyargılı bir yaklaşım, üstüne üstlük insanları takıma ayırmak, üslubsüzlüğe yol açıyor. Bu durumda da, üsulsüzlük meydana geliyor. Sonuç; "üsulsuzluk ,vüsulsuzluktur".

Emine Aktaş Çevrimdışı   Başa Dön
Eski 29-07-2008, 18:08   #277
agaclar.net

malina's Avatar

Soruların bilimsel olması gerekmiyor ki... Üstelik soru sormak için önyargılı olma zorunluluğu yok mu? Bunlar üslupsuzluk sayılmaz.

Sıradan vatandaş olarak en saçma soruları bile sormak gerekiyor. Karşı taraf bunları cevaplar... Soruları soran arkadaş, "ürünü kötülemek için sormuyorum" anlamına gelen cümleler kurdu üstelik...

Alıntı:
Ancak sunuda eklemeliyim kullandiginiz urun kesinlikle kotutudur diyemem ama iyidir de diyemem bunu tarim bakanligi belirler ben degil.
Alıntı:
Kesinlikle amacim bu gubreyi kotulemek degildir. Degerli bir peyzajci meslaktasimi mecburi emekliye ayirdik. nedeni kimyasal maddelerin kullanimindan kaynakli kanser.Endisem sadece bundandir. Ancak tekrar soylemek isterim ki bu siviya iyi ya da kotu diyemem.
Alıntı:
Bu urunun yeni olmasi kotu anlamaina gelmemeli bu mantik içerisde degilim bunun adi provakotorluk olur ki ulkede yerli sermayeyi desteklemek gerekliligine inaniyorum.

Eski 29-07-2008, 18:14   #278
Ağaç Dostu

yakamozsimsek's Avatar

Giriş Tarihi: 01-09-2007
Saniyorumki bu konuyu bu kadar uzaklara tasiyan benim. Sadece amacim su idi urunu satan kisi içerisinde kimyasal karisimlar'da mevcuttur .
Kullanma kilavuzuna **** pazarlama uslubuna sunlari katmaliydi.
B5a organik gubre maskesiz onluksuz uygulanamaz .
Iç mekanlarda uygulanirken mutlaka pencereler açik olmalidir.
Bun tur anlatimlar musteriyi kaybettirmez aksine guvenini arttirir.
Burada tartisilan konu bu sivinin urune verdikleri degil urunun içerisindekilerdir.
Tekrar etmek istiyorum bu urune organiktir raporu verilmistir.
Bu rapor içerisinde farkli karisimlar yoktur demez.
Bu ingilizce olan raporun aynisindan sanirim analiz yapan turk yetkilide vermistir.
Neden bu rapor degilde ingilizcesi konulmustur.
Insanlarin aldigi urunu tartismaya gerek yoktur . Eger tartisirsak konu ne kadar urun veriyor mantigina yonelirki konuyu yani sorunun ozunu kaybederiz.

yakamozsimsek Çevrimdışı   Başa Dön
Eski 29-07-2008, 18:18   #279
Ağaç Dostu

yakamozsimsek's Avatar

Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi Emine Aktaş Mesajı Göster
Sevgili malina,
Elbette üslubuna uygun tartışma verimli olur. Bilimsel verilere dayanmadan, önyargılı bir yaklaşım, üstüne üstlük insanları takıma ayırmak, üslubsüzlüğe yol açıyor. Bu durumda da, üsulsüzlük meydana geliyor. Sonuç; "üsulsuzluk ,vüsulsuzluktur".
Degerli emine aktas bir bayan olarak bu urunu hamile oldugunuzda evinizin içerisinde gonul rahatligi ile kullanirmiydiniz?Iç mekanda karninizda yavrunuzu tasirken.

Eski 29-07-2008, 19:21   #280
Ağaç Dostu

sayın yakamozsimsek;
Ben çocuklarımın ve kendimin sağlığını düşündüğüm için, hormonsuz ve organik gıdaları tercih ediyorum.

Bir mühendis olarak, gözlemlerimin sonucunu aktarmamı " uçmak " olarak algılamanız doğrusu beni üzmüştür.

Tarım Bakanlığından izinli, resmi bir ürünü kullanmam ve tavsiye etmem kadar normal bir davranış olamaz.

Sıkıntılarınız ve şüphelerinizin olması normaldir. Bunu yansıtış şekliniz kafa karıştırır niteliktedir.

Ben haytımda yaptığım işin etik olmasına özen gösteririm. Kendim için uygulamıyacağım bir ürünü başkası için tavsiye etmem.

Bu ürün de piyangodan çıkmadı, uzmanların titiz incelemesi ile araştırıp ,geliştirilen bir ürün.
Dolayısı ile içim rahat kullanıyorum.

Eski 29-07-2008, 20:29   #281
Ağaç Dostu

yakamozsimsek's Avatar

Sanirim sorumu anlamadiz. Bunun turkçe yazimdaki **** dusunduklerimi yaziya çeviremememdeki ozurume bagislayiniz. Sunu sormak istemistim eger ingilizce yazan belgedeki kullanimda gaz çikartmaktadir ibaresini ele alir isek evinizde kapali bir alandayken bu siviyi kullanirmiydiniz. Gerçi sunu eklemek isterim organik bir yasam savunucusu oldugunuzu dusunerek bundan dolayi mutlu oldum. Bu urunu ureten sahsa karsida ozel bir karsi propaganda yapmak amaci içerisinde degilim. Dunya ulkelerindeki oligarsik yapiyi ele alirsak ulkedeki ureticiyi zaten onlar bogmaktadir. Burada bizlere dusen gorev yuzde yuz yerli mali kullanmaktir. Ancak burada yerli mal ureticilerinin ellerindeki malin ne amaçla kullanilabileceginin pazarlamasini yapmayi iyi bilmelidir. Bunun içindir ki insanlara satis yaparken kullanma kilavuzunu oldugu gibide anlatmalari sarttir. Ben bu urunun nasil imal edildigini bilmek istemiyorum bu urunu ureten insanida kirmak gibi bir amacim yok . Ticaret guzeldir ancak bilinçli ticaret yapan insanlar kazanabilir. Bunada su ornegi vermek isterim benim elimde kapi gibi turkiye cumhuriyetinin bana vermis oldugu organik gubre vardir delili ise analizdir. Ve bir arkadas bana sordu çimlerim **** sebzelerim olumsuz. Burada yapilmasi gereken su olmaliydi. Bu konuda uzman olan arkadaslardan yardim aliniz eger sorunun gubre oldugunu soylerseler benim gubrem aslanlar gibidir.Yok eger sorun toprak ph'i ise benim gubrem mucize yaradamaz. Amacim bu urunu satan arkadasin ne kalbini kirmak nede ona umutsuz bir hava yaratmaktir.
Eger kalplarinizi kirdiysam uzgunum.
Bu arada hocam yazimi duzeltmeye çalistim. Bakinca hatalarimi soylersen sevinirim.

Düzenleyen yakamozsimsek : 29-07-2008 saat 21:38
Eski 29-07-2008, 20:50   #282
Kaybettik...

praecox's Avatar

Giriş Tarihi: 12-06-2006
Galeri: 21
Sayın yakamozşmşek

Alıntı:
Sanirim sorumu anlamadiz. Bunun turkçe yazimdaki **** dusunduklerimi yaziya çeviremememdeki ozurume bagislayiniz. Sunu sormak istemistim eger ingilizce yazan belgede kullanimda gaz çikartmaktadir ibaresini ele alirsak evinizde kapali bir alandayken bu siviyi kullanirmiydiniz.
siz neden bu gaz konusuna taktınız? nerden çıkartığınızı da anlamış değilim?
Orada olağandışı ısınmalardan bahsediliyor. Sadece şayet olağan dışı ısınırsa diyor...
hem tercüme edemiyorsunuz... hemde yarım yamalak tercüme progrmalrındaki söylemlere takılıp kalıyorsunuz. Sadece bu sıvı ısıtılırsa maske takacaksınız. Hem safety data sizi hiç ilgilendirmiyor, bu sadece uzman kişilere özel. son kullanıcı için değil sadece işin ehli yeterli eğiytimi olanlar için.
Size acıbadem örneğini verdim onu damı okumadınız anlamadınız?
Sizin aşağıda o linkini verdiğiniz organik gübrenin safety data sheet i var mı? varsa yollayın orda da öyle yazacaktır.

YOK MASKE TAKMAK GİBİ BİR OLAY. Siz soğan ayıklarkende maske takarmısınız? Ama anlaşılan o ki takınca da takıyorsunuz. Siz hiç normal yanmakta olan bir gübreden çıkan gazlarla ilgilendiniz mi?
Aman ha yanına sigaranızla yaklaşmayın. Aynı şekilde barsağınızda da flatulens olursa degaze etiğinizde Musculus sphingter anallunusunuz yakın bir yerde çakmak tutmayın.

YANİ söylettiniz ha.

praecox Çevrimdışı   Başa Dön
Eski 29-07-2008, 21:44   #283
Ağaç Dostu

yakamozsimsek's Avatar

Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi praecox Mesajı Göster
Sayın yakamozşmşek

siz neden bu gaz konusuna taktınız? nerden çıkartığınızı da anlamış değilim?
Orada olağandışı ısınmalardan bahsediliyor. Sadece şayet olağan dışı ısınırsa diyor...
hem tercüme edemiyorsunuz... hemde yarım yamalak tercüme progrmalrındaki söylemlere takılıp kalıyorsunuz. Sadece bu sıvı ısıtılırsa maske takacaksınız. Hem safety data sizi hiç ilgilendirmiyor, bu sadece uzman kişilere özel. son kullanıcı için değil sadece işin ehli yeterli eğiytimi olanlar için.
Size acıbadem örneğini verdim onu damı okumadınız anlamadınız?
Sizin aşağıda o linkini verdiğiniz organik gübrenin safety data sheet i var mı? varsa yollayın orda da öyle yazacaktır.

YOK MASKE TAKMAK GİBİ BİR OLAY. Siz soğan ayıklarkende maske takarmısınız? Ama anlaşılan o ki takınca da takıyorsunuz. Siz hiç normal yanmakta olan bir gübreden çıkan gazlarla ilgilendiniz mi?
Aman ha yanına sigaranızla yaklaşmayın. Aynı şekilde barsağınızda da flatulens olursa degaze etiğinizde Musculus sphingter anallunusunuz yakın bir yerde çakmak tutmayın.

YANİ söylettiniz ha.
Illa birilerinin caninin yanmasinimi bekleyeceksiniz . Asiri isinma diyorsunuz konu açildiginda neden tercume etmediniz birde turkiye cumhuriyetinin vermis olmasi gereken buna benzer turkçe yazi olmasi gerekirdi diye dusunuyorum bu nerede eger verildi ise. Birde sunu siz cevaplayiniz bu noktada madem uçuyorsunuz bu urunu pazarlarken kimyasal maddeler yoktur diye satmiyormuydunuz . Ne degistide simdi kimyasal maddeleri kabul ediyorsunuz. Fazla isindiginda gaz çiktigini kabul ediyorsunuz . Aslen benimde istedigim yere gelmis oldunuz. Cok tesekkurler bundan sonrasini artik insanlarin ve mali piyasaya suren ve samimiyetine inandigim kisinin gerekeni yapacagina inaniyorum.

Eski 29-07-2008, 22:21   #284
agaclar.net

malina's Avatar

Yakamoz iyice komikleşti durum

Sen praecox'un yazdıklarını anlayamıyorsan, benim Türkçe kursunu da anlayamazsın
Boşuna mı uğraşıyorum ne?

praecox,

Alıntı:
Aynı şekilde barsağınızda da flatulens olursa degaze etiğinizde Musculus sphingter anallunusunuz yakın bir yerde çakmak tutmayın.

YANİ söylettiniz ha.
Yani söylemeye başlamışken, tam söyler misin Terbiyen müsade etmiyorsa, bana yaz, ben yapıştırayım

Eski 29-07-2008, 23:14   #285
Ağaç Dostu

yakamozsimsek's Avatar

http://www.hydroparadise.com/rubriqu...ue-120_66.html Linke tikladiktan sonra ilk urune bakiniz yuzde yuz organik.http://www.jardinage-bio.com/web/FUM...4-produit.html yuzde yuz naturel. Simdi artik zorlamaya basladiniz sinirimi yazmak zorunda kaldim.Dunyanin ekolojik bir dongusu vardir. Hiç bir nesne yoktan var olmaz vardan'da yok olmaz. Umarim bunlari okulda ogrenmissinizdir. Bu eko sistemin içerisinde var olan naturel kaliplarin içerisinde hiç bir olusum sinirlarinin disina çikamaz. Nasil bir elmaya bir syprea asilayamazsak buna doga izin vermez ise uretilen yuzde yuz naturel sivilarda'da izin vermez. Bunun mumkunati yoktur. Sivi gubrenin uretilme nedenlerinden bir tanesi sanirim amaci ortaya koyacaktir.Bu amaçta sudur. Dunya çapinda'ki genis arazilerde çalistirilan isçilerin maliyeti ve kati gubrenin hizli bir sekilde çurume yolu ile topraga karsimamasi sonucu bitkinin gerektigi anda gubrenin içerisinde bulunan CHO3 yi rahatlikla koklerin ulasamamasi sonucu gubrelerin su ile karistirilarak ortaya çikarilmis olan sivi gubrelerdir. Devam edelim. Gunumuzde organik tarima konulan sinirlar mevcuttur. Ancak bu sinirlari hiçe sayan tarim isçilerimizden bazilarinin uygulamakta olduklari sistemden sadece bir tanesi sudur. Ekinini ekmeden once arazide çikan yabani otlari buyuk **** buyuk bas olarak tabir ettigimiz koyun,keçi,at gibi hayvanlarini araziye salarak ve burada hayvanlarin yabani otlari temizlemeleri mide ile ogutup diskilama yolu ile topraga birakmalarindandir. Arazi açik bir sekilde temizlendikten sonra at **** diger buyuk bas hayvan ile topragi surerek tarimini gerçeklestirir. Dunyadaki nufus artmasindan dogan tarimin onemi ve bu tarimdan payini almak isteyen kimyasal madde ureticileri gubreleri kimyasal olarak uretmeyi basarmis ve bunlari piyasaya surmustur. Cunku insanlarin kendi çaplarinda tarima hazirladiklari sivi gubre normal gubrelerden olup boy atma kok salma tatlandirici bol meyve verme gorevini buyuk oranda vermemesi karsiligi piyasaya sunulmustur. Tamamen basitce evlerde dahi yapilabilecek bazi sivi gubreleri yazayim. Ancak sadece bir tanesi yazmak istiyorum. 10 litre yagmur suyuna 1 kilo isirgan otu katilarak 3 gun bekletilir ve en fazla on gun içerisinde kullanilir.Bu karisim isirgan otunun uzerindeki dikenler sayesinde pulvizator ile kullanildiginda bazi zararlilarda ortadan kaldirir . Dunyanin hiç bir yuzde yuz organik sivi karisimi bir kimyasal karisim gibi etki gosteremez.
Bunun imkansiz oldugu bir gerçekliktir ve bu gerçeklik hep boyle olacaktir .Dunyanin içerisinde doganin bize dogal yollardan verdigi guç bilinmektedir.

Eski 29-07-2008, 23:29   #286
Ağaç Dostu

yakamozsimsek's Avatar

Devam etmek gerekirse toprak altindaki var olan isleyis yani sabit olan disk ile diskin çevresinde dolasan ve genel adi cho3 olan (kalsium phosphor gibi elementelrin genel adidir) bu CHO3 içerisindekilerin ayni bir miktanis islemi le bir birine yapisarak diskin uzerindeki kendisine ait olan alana yerlesir. Ve buradan kok bu elementleri alir kisacasi kok gider arar disk sunmaz . Bu islem toprak altindaki kok ile gubrenin arasindaki kaynasmadir.Insan oglunun sivi gubrelerin içerisine katmis oldugu choux (belki kireç?) ve diger onemli elementlerden olan bakir ve digerlerini elde etmis oldugu aslen kayip olarak degerlendirilebilecek olan çurumus meyvelerden elde edilerek karisima katilabilir.Ancak bu karismlarim yuzlerce çesidinide yapsaniz diga buyutecegi kadarini buyutur . Sadece degisen ona hazirlanan bu tur ozel karisim ile daha rahat yasam alani saglanmis olur. Bir bitkinin ihtiyaci yok ise kokune istediginiz kadar yuzde yuz organik gubre dokunuz ne ise yarar. Burada kim bana diye bilirki kimyasal olmadan karisimimiz boy attirir.

Eski 29-07-2008, 23:31   #287
Ağaç Dostu

yakamozsimsek's Avatar

Belkide yazimin anlasilmadigini dusunerek bir de belge eklemek gerekir ancak umarim basarabilirim. Beni taniyanlar ne kadar beceriksiz oldugumu bilirler bu konuda.))

Eski 29-07-2008, 23:56   #288
Kaybettik...

praecox's Avatar

Neyi belgeliyaceksiniz bilemem... veya neyi organik veya inorganik olarak kabuledeceksiniz onu hiç bilemem ama size sadece şunu sormak istiyordum...

fasulye veya nevi bir bakliyat yediğinizin ertesi bağırsak aktiviteleriniz sonucunda oluşturacağınız methan gazı ağırlıklı olarak M. sphişngter analusunuzun laxasyonu sonucu açığa çıkartacağınız gazı doğal gaz olarak kabul edecekmisiniz yoksa bu da mı kimyasal bir katkı sonucu oluşmuş bir şey mi?????

Bu tür gazlar için de sefety data sheetler var yani maske takmamız mı gerekiyor yoksa ne?
Yoksa Emine hanımın çiftlikde doğum yapması mı yasaklandı da hebrim yok?

Siz Patric süsskindind in bir de parfüm romanının baş sayfalarını okuyun da 1700 lerde hayat nasılmış ona bakalım...

Yeter ya hu?

Eski 29-07-2008, 23:57   #289
Ağaç Dostu

yakamozsimsek's Avatar

Uzgunum eklemek istedigim bilgi resmini su an için bulamadim. Ancak yarin bulabilirim sanirim. Neyse ben organik tarima doneyim.Bir meyve agacini ele alir isek bu meyve agaci her sene normal sartlarinda 50 kilo elma veriyor ise ve her sene bu elmalar dokuluyor ve orada toprak oluyor ise ve yapraklar'da keza ayni sekilde bu islemle ve digerleri toprak oluyorsa bu meyve agacinin veriminin nasil dusmesini bekleyebiliriz yaslilik hariç.Birde organik tarimda bu elma agacini ornek verirsek ve her sene meyvelerini toplar isek yapraklarini toplayarak yakar isek yabani otlari ve diger bitkileri yok eder isek bir zaman sonra bu urun 30 kiloya daha sonralarida 0 kiloya dusmezmi.Peki neden dunyanin kendine ait olan uretme kapasitesi insan oglunun tuketme hizina yetisememesi sonucu bu agacin uzerindeki meyvelerde toplayarak yedigimiz meyveleri dogaya **** o agacin dibine birakmamamizdan kaynaklanmamaktamidir.Bu elma agacina verilen gubrelerin sonunda meyve agaci kendi gucune ulasmaktadir.Kisacasi aldigimizi farkli bir yonde geriye vermektir.

Eski 30-07-2008, 00:03   #290
Kaybettik...

praecox's Avatar

Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi yakamozsimsek Mesajı Göster
Uzgunum eklemek istedigim bilgi resmini su an için bulamadim. Ancak yarin bulabilirim sanirim. Neyse ben organik tarima doneyim.Bir meyve agacini ele alir isek bu meyve agaci her sene normal sartlarinda 50 kilo elma veriyor ise ve her sene bu elmalar dokuluyor ve orada toprak oluyor ise ve yapraklar'da keza ayni sekilde bu islemle ve digerleri toprak oluyorsa bu meyve agacinin veriminin nasil dusmesini bekleyebiliriz yaslilik hariç.Birde organik tarimda bu elma agacini ornek verirsek ve her sene meyvelerini toplar isek yapraklarini toplayarak yakar isek yabani otlari ve diger bitkileri yok eder isek bir zaman sonra bu urun 30 kiloya daha sonralarida 0 kiloya dusmezmi.Peki neden dunyanin kendine ait olan uretme kapasitesi insan oglunun tuketme hizina yetisememesi sonucu bu agacin uzerindeki meyvelerde toplayarak yedigimiz meyveleri dogaya **** o agacin dibine birakmamamizdan kaynaklanmamaktamidir.Bu elma agacina verilen gubrelerin sonunda meyve agaci kendi gucune ulasmaktadir.Kisacasi aldigimizi farkli bir yonde geriye vermektir.

Siz bunları toplayıp çıkartabiliyor iseniz vede bir sonuç elde ediyorsanız bir şey diyemem...

sadece şapka çıkartırım...

siz bahçenizde 15 yıl çapa sallamışken ben hayatımı boşa harcamışım demektir...
bu da bana ağır gelir...
siz burada B5A yı değil hayatınızı sorguluyorsunuz demektir bende eğitim yaşamımı boşa geçmiş olarak algılamama sebep oldurmıyacağım sizi .. siz ve sizin gibileri...

saygılarımla

Eski 30-07-2008, 00:08   #291
Ağaç Dostu

yakamozsimsek's Avatar

Bir bitkinin içerisine katki maddesi konulmadan elde edilecek urun bitkinin gucunun disana nasil çikabilmektedir.Doganin insanlara sundugu guç bellidir . Bu guc meyvelerin kullanilmasi ancak geriye organik olarak kazandirilmamasindandir.Uretilen araziden alinan bugdayin saplarinin arazi uzerinde yakilmasi halinde ortaya çikacak durum kisaca sudur .Olu toprak. Aldigimizi geri vermemek. Verimi hizlandirmak için degil verimi bitkinin gucune uygun olarak tasarlanmis olan organik tarima ve organik gubreye yonelis bundandir.Topragin dahada zenginlestirilmesi sadece ekinin en uygun konuma gelerek meyvelerini yapraklarini tohumlarini **** koklerini buyumesi gerektigi sekilde buyutmektir.Bunun için toprak zenginlestirmede en iyi yontem engrais verte yani yesil gubre olarak ele alabiliriz.Bunlarin bazilari sunlardir ispanak hardal yapiminda kullanilan bitki gibi.Ancak onlarca karisim yapsakta doganin var olan dogal uretme gucunu geçemeyiz.Organik tarima kimyasallarin katilma nedeni sudur çok genis arazilerde bio olarak engrais verte yani sivi gubrenin yetersiz **** pahali olmasindan kaynakli sinirli olarak katilmasina izin verilmistir.Bunlarda sinirlari oldugu ve analiz labaratuvarlarinda'ki aletler buna gore ayarlanmis olmasindan dolayi organik olarak çikar .Dunyanin hiç bir yuzde yuz karisimi doganin gelisminin uzerine çikamaz.
Neyse yarin devam ederim.

Eski 30-07-2008, 00:15   #292
Kaybettik...

praecox's Avatar

Yok ben yarını bekliyemiyeceğim...
sizin yukarıda yazmıya çalıştığınız thermodinamikin ilk kanunlarından biri o da energininin saklı kalması ile ilgili....
veya siz E=mc^2 yi yeni kerşfetiniz.
ancak öylesi bir anlaşılmaz yazıyosunuz ki... sökebilmek na mümkün.

Bravo

Eski 30-07-2008, 00:19   #293
Ağaç Dostu

yakamozsimsek's Avatar

Alıntı:
Yok ben yarını bekliyemiyeceğim...
sizin yukarıda yazmıya çalıştığınız thermodinamikin ilk kanunlarından biri o da energininin saklı kalması ile ilgili....
veya siz E=mc^2 yi yeni kerşfetiniz.
ancak öylesi bir anlaşılmaz yazıyosunuz ki... sökebilmek na mümkün.

Bravo
Karisikliktan dolayi uzgunum dikkatte ediyorum.Bence yazilarinizi sona saklasanizda konumu bir hiç ugruna dagatmasam.

Eski 30-07-2008, 00:23   #294
Kaybettik...

praecox's Avatar

Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi yakamozsimsek Mesajı Göster
Karisikliktan dolayi uzgunum dikkatte ediyorum.Bence yazilarinizi sona saklasanizda konumu bir hiç ugruna dagatmasam.
Hangi "HİÇ" uğruna dağıtıyorsunuz.
ne demek oluyor bu...?
Siz bir vantrolog musuuz da monoloğuuzu böldüm saygısızca?

Özür dilerim.

Eski 30-07-2008, 00:27   #295
Ağaç Dostu

yakamozsimsek's Avatar

Organik tarimda en buyuk hatalardan biri de sudur. Ekinin biçilmesi ve saplarin yakilmasi.Meyvelerin yenilmesi ve diskilama yolu ile kanalizasyona birakilmasi.Yaprak ve digerlerin yakilmasi.Hayati sivinin yani la sev **** bitkilerin aci suyu bu yapraklarin ekin saplarinin ve meyvelerin içerisinde olmalarindan dolayi toprak içerisinde ki zenginlestirme **** topragin kendini yenilemesinde en buyuk etkendir.Yakildigi taktirde bunlar sekil degistirecek ve doga uzun yillar sonra bunlari tekrar kazanabilecektir.Bunlarin yakilmasi yerine organik yapida degerlendirmek gerekirse bu artiklarin tamaminin içerisinde var olan la sev once compost sonra humus ve sonrada toprakta ozgurce dolasan engrains olacaktir .Yani diger adi ile cho3.Topragin kaybi sadece meyveler olacak ve senelere bu çalismayi yaydigimizda topragin canli kalmasi daha uzun surecektir.Isin gerçegi bunlari parça parça degilde duzgun bir sekilde yazmam gerekirdi ama neyse.
Bu aksamlik bu kadar.

Eski 30-07-2008, 00:30   #296
Ağaç Dostu

yakamozsimsek's Avatar

Alıntı:
Hangi "HİÇ" uğruna dağıtıyorsunuz.
ne demek oluyor bu...?
Siz bir vantrolog musuuz da monoloğuuzu böldüm saygısızca?

Özür dilerim.
Amacim sadece sunu soylemekti dikkatim dagiliyor .Yani yazdiklarimi kitaptan degil beyinden yaziyorum.Anlayisla karsilamanizi beklerdim. Malumunuzdurki hem turkçe karsiliklarini bulmam hem yazima dikkat etmem hem nerede kaldigimi dusunmem gerekiyorken sizin yazinizida gorunce sadece dikkatim dagiliyor.Aksi taktirde saygisizlik yaptiniz anlaminda soylemek istememistim.

Eski 30-07-2008, 09:05   #297
Ağaç Dostu

Hüseyin Ovak's Avatar

Giriş Tarihi: 29-05-2008
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi denizakvaryumu Mesajı Göster
Yukardaki açıklamalardan B5a nın insan sağlığına zararlı bir karışım içermediği anlaşılıyor tek kafamı karıştıran linkteki içeriğinde HELICOBACTER TÜREVLERI şeklinde yazılması.

Bu konuda bir açıklama gelirse sevinirim.
Sayın deniz akvaryumu ;
BMR tarım yetkilileri B5A nın formülünü açığa çıkaracak bir açıklama yapmayacaklaardır...Saygılar...

Hüseyin Ovak Çevrimdışı   Başa Dön
Eski 30-07-2008, 09:16   #298
Ağaç Dostu

Hüseyin Ovak's Avatar

Giriş Tarihi: 29-05-2008
(Bu ingilizce olan raporun aynisindan sanirim analiz yapan turk yetkilide vermistir.
Neden bu rapor degilde ingilizcesi konulmustur) diyorsunuz...
Sayın yakamozsimşek; www.bmrtarim.net adresinini sertifikalar bölümünde MATERİAL SAFETY DATA SHEET yazısının üstünde MALZEME GÜVENLİK BİLGİ FORMU başlığı altında bunun Türkçesi vardır...Yalnız bu kullanma klavuzu değildir..Bmr tarım bu ürününün bitkilerde kullanılması için kullanma klavuzu çıkarttı..Yoksa insanların bu ürünü içmesi,koklaması,eline, yüzüne gözüne sürsün diye değil... Bu form yanlışlıkla böyle birşey olursa uzmanlar tarafından değerlendirilmesi kolay olsun diye yazılmıştır...MALZEME GÜVENLİK BİLGİ FORMU' nu kullanma klavuzu gibi algılayıp insanları yanlış yönlendirmeyelim...
Saygılar...

Hüseyin Ovak Çevrimdışı   Başa Dön
Eski 30-07-2008, 09:50   #299
Ağaç Dostu

Sayın MeyveliTepe;
Haddimi aşmayı sevmem. Kendi alanımda, kendi saygınlığıma özen gösterdiğim kadar, başkalarının uzmanlık alanına da saygı gösteririm.

Mikrobiyoloji, bizim yüzeysel olarak gördüğümüz bir derstir. Dolayısı ile derste gördüğümüz temeller üzerinden yorum ve sonuca varmam, benim de sizin de kafasını karaştırır.

Tarım Bakanlığı, bir ürüne izin verirken, bu konuda deneyimli uzmanlarının görüş ve raporlarına göre izin verir. Tarım Bakanlığın da, vardığı sonuca göre "organik sıvı gübredir" izni benim için yeterlidir. Ben ürünün bu sıfatı ile ilgilenirim.

Eski 30-07-2008, 12:00   #300
Ağaç Dostu

limon's Avatar

Giriş Tarihi: 14-03-2007
Galeri: 637
))

Bu iş iyice içinden çıkılmaz hal aldı. Kısırdöngü....

Siz şimdi ne diyorsunuz bana, mermer kaplatayım mı? Mermerin bileşeni nedir? Isınınca gaz çıkartır mı?

Sevgili praecox, yani altı üstü gaz çıkartmayı öyle bir anlatmışsınız ki inanın korkudan, barsağımda flatulens olursa degaze edemeyeceğim artık. Allahtan sigara içmiyorum da ateşle yaklaşma ihtimali pek yok.

limon Çevrimdışı   Başa Dön
Sadece okunabilir konu

Gönderme Kuralları
Yeni konu gönderemezsiniz
Konulara yanıt veremezsiniz
Ek dosya yükleyemezsiniz
Kendi gönderilerinizi düzenleyemezsiniz

BB code Açık
Smilies Açık
[IMG] Kodu Açık
HTML Kodu Kapalı
Trackbacks are Açık
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık

Forum saati Türkiye saatine göredir. GMT +2. Şu an saat: 13:18.
(Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.)

Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2025