![]() |
|
|
|
|
|
#1 |
|
Ağaç Dostu
|
Bende okuyorum okuyorum artık gına geldi, içim karardı ve artık denizakvaryumunun sorduğu "Örneğin Helicobakteri bu üründe var mı yok mu ?" sorusunu "Helicopter bu üründe var mı yok mu ?" şeklind anladığım gibi Hüseyin beyin cevabını da "B5A helicopter ihtiva etmez" şeklinde anladım okudum neyseki farkında vardım da rahatladım. Millet bu başlığı resmen uçurdu... |
|
|
|
|
|
#2 |
|
Yeni Üye
Giriş Tarihi: 29-07-2008
Şehir: çanakkale
Mesajlar: 2
|
B5a sıvı organik gübre
Sevgili arkadaşlar okuduğum kadarıyla b5a yı kullanan arkadaşlar çiçeklerde ve evlerinin bahçelerinde kullanmışlar.ben 33 dönüm alanda organik kırmızı biber yetiştiriyorum.b5a kullandım ve şuanda kimyasal gübre kullanan tarlalar ile benim tarlamdaki biberler arasında bir fark yok.niye kimyasal gübre kullanarak toprağı öldüreyim?eylül ayında hasat başlayacak buradan sizlere nekadar ürün aldığımı söyleyeceğim.kullanmadan kimse polemik yapmasın. |
|
|
|
|
|
#3 | |
|
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 02-09-2007
Şehir: paris
Mesajlar: 282
|
Alıntı:
|
|
|
|
|
|
|
#4 | |
|
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
B.M.R. TARIM HAYVANCiLiK GÜBRE ITHALAT-IHRACAT SAN.TIc.LTD.STI. ÜRÜN ISMI : B5A KATEGORISI : MIKROORGANIZMAL TOPRAK DÜZENLEYICI (SIVI GÜBRE) IÇERIGI : KIMOzIN PERFORMANSi, LACTOBUcILLIuS BULGARICUS,STREPTOCOCUS TERMOBHILUS, HELICOBACTER TÜREVLERI ÜRETIM ASAMALARI 1 -KULLANILAN MALZEMELER: (1 KG B5A IçIN) *LOGR.MELAS *20 GR ARPA UNU *i CC MISIR YAGI *i CC KEKIK YAGI * i CC SUSAM YAGI *1 CC SARIMSAK YAGI * iOCC KIMOzIN PERFORMANSi IçIN PEYNIR MAYASi * i 00 GR MUCOR PERFORMANSi IçIN INKÜBASYONSUZ YOGURT. I. ASAMA: LOGR MESLAS % 50 SULANDIRILIR. 20 GR. ARPAUNU ILE KARiSTiRILIR. ARPA UNU IÇERIGINDE BULUNAN MATERYALLER VE KisMI TESBIT EDILEMEYEN MIKROORGANIZMALARlN MELAS IÇERISINDE ORY ANT ASYONU SAGLANIR.SÜREÇ 2 SAAT TAKIBEN KIMOzIN PERFORMANSi IçIN iOCC HERHANGI BIR PE'i1-;iR ivlAYASi KARiSTIRILIR. i SAAT 20 DK. SÜREÇ SONUNDA 100 GR. INKIBASYONA TABI TUTULMAMIS YOGURT ILAVE EDILEREK 2 SAAT 20 DK. BEKLETILIR. II. ASAMA : BAKTERILERIN IHTIYACI OLAN ENERJI VE PROTEIN AÇiSiNDAN ZENGIN OLAN 800 GR MELAS ILAVE EDILEREK 44 DERECE SiCAKLiKTA 2 SAAT 50 DK. (170 DK.) FERMANTASYONA UGRA TILlR. FERMANTASYON SONUNDA ÜSTE TOPLANMiS AEROBIK BAKTERILER ALINIR.KALAN ÇÖKELTI % 20 DIYONIZE SU ILE SULANDIRILARAK 20 DK. DAHA BEKLETILIR. TAKIBEN MIKTARiN % 40 VE % 60 KADAR ( TRANSPIRASYONA BAGLI OLARAK) 58 DERECEYE KADAR iSiTILMIS DIYONIZE SU ILAVE EDILEREK BAKTERI ÜREMESI YAVASLA TIRlLlR BÖYLECE BAKTERI HÜCRELERINDE APOPT AZ BASLATiLiR. APOPT AZ AÇiKLANMASi : HÜCRE MEMBRANLARiNDA BULUNAN SITOKROM -C MADDESININ AYRiLiSiNi HizLANDiRiP YASLi BAKTERILERIN ÖLÜMÜNÜ HiZLANDiRMAK VE YANLiS PROTEIN VE AMINo ASIT SENTEZINI AZALTMAK. III.ASAMA : MISIR YAGI, KEKIK YAGI, SUSAM YAGI VE SARIMSAK YAGINI YUKARDAKI ÖLÇÜLER DAHILINDE ILAVE EDILMESi. AÇIKLAMA : YUKARIDAKI SAYDlGIMIZ YAGLAR HAKKINDA; 1- MISIR YAGI : LIPID BIR MADDE OLDUGU IçIN PROTEIN SENTEZINE TOPRAKTA KATiLiR. 2 - KEKIK YAGI : TOPRAGI SiCAK TUTAR MEVCUT BAKTERILERIN KÖK VE ÇEVRESINDE KOLONIzE OLMALARiNi SAGLAR. AYRiCA DEZENFEKT AN ÖZELLIGI VARDiR. iÇERiGiNDE FiTONSIT AGIRLlKLI DEZENFEKT ANLARiN OLUS SEBEBIYLE KULLANiLiR. 3- SUSAM YAGI : iÇERIGiNDE BULUNAN VIT AMIN VE MINERALLERLE DIGER KULLANILAN BÜTÜN MADDELERIN HER TÜRLÜ FONKSIYONUNDA DESTEKLEYICI ROL OYNAR. 4- SARIMSAK YAGI : TABIATTA BULUNAN VE SONRADAN TÜRETILEN TÜM VIRÜS, VIROIT, MIKROP SINIFlNDAKI; HER TÜRLÜ ORGANIZMAL (BITKI VE INSAN ORGANIZMALARI ) YASAMi TEHDIT EDEN HASTALiK OLUSTURAN MIKROORGANIZMAL CANLILARiN ÜREMESINI ENGELLEYEREK VE SONRADAN OLUSMALARiNIN ÖNÜNE GEÇTIGI IçIN KULLANiLiR http://www.bahcesel.com/forumsel/8938-post32.html |
|
|
|
|
![]() |
|
|