agaclar.net

Geri Dön   agaclar.net > Üretim, Bakım, Düzenleme, Temel Malzemeler > Temel Konular (Toprak, Gübre, Tohum, Sulama)
(https)

Beğeni Düzeni140Beğeniler

Sadece okunabilir konu

Bookmark and Share Dış Bağlantılar Konu Araçları Mod Seç
Eski 27-07-2008, 23:56   #1
Ağaç Dostu

Giriş Tarihi: 02-06-2008
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi yakamozsimsek Mesajı Göster
Peki o zaman çimlerin sorununu dahi bilmeden mali nasil oneriyorsunuz. Biz buna uçmak deriz.
Sayın yakamozsimsek bu görüşünüze katılmıyorum. Emine hanımın söylediği genel toprak ve bitki bilgisi ve sanırım daha önce bu ürün üzerinde edindiği tecrübeler.

Doğal Doğa Çevrimdışı   Başa Dön
Eski 27-07-2008, 22:04   #2
Yeni Üye

Giriş Tarihi: 26-05-2008
sayın @Emine Aktaş aynen katılıyorum,@yakamozsimsek yazdıkları artık provakatörlük çizgisine kayıyor....!!!

damat ferit Çevrimdışı   Başa Dön
Eski 27-07-2008, 22:55   #3
Ağaç Dostu

yakamozsimsek's Avatar

Giriş Tarihi: 02-09-2007
Isinize gelmedi dimi allah kitap ne kaparsak ama salagin teki aaa kral çiplak dedigi için isinize gelmiyor malinizi icerdigi ozelliklere gore pazarlayin turk halkina her seye derman diye satmayin.

yakamozsimsek Çevrimdışı   Başa Dön
Eski 27-07-2008, 23:00   #4
Ağaç Dostu

yakamozsimsek's Avatar

G erçi bu konuyu sizinle tartismak bile saçmalik ama insanlara oyle bir nufus etmissinizki insanlar alirken cennetten gelme bir tarif gibi algilamis ve bunun içinde kimse mal kotu diye bilme ihtiyaci goremiyor yani tirsmis . Peki ama neden eger zararli boceklere karsi gubre satarsaniz insanlar ya yanlis kullandim diye dusunucek **** aa bak ona kok saldirmis diyecektir bitkinin sorunu kok saldirma digerinin ki zararli oburununki ise kopegin tuvaletinden kaynakli massallah ne siviymiski her seye derman .Nitratta isin cabasi yuzde yuz organik olarak sunuyorsunuz bunuda analizlerinizde bu insanlara ispatlayiniz hatta zararlilara ve kopek isemelerine de iyiy geldigi çimleri duzelettigi ile ilgili. Sevgili limonun derdi kesinlikle toprak içerisinde yasayan bir çesit tirtildir . Eger sizin gubreniz tirtil olduruyorsa kesinlikle ve kesinlikle analiz ile satilan arasinda fark vardir .

Var olan çimlerde kok kalmamiski neye mudahale edecek bu kadar olur allah bu milletin yardimcisi olsun.

Eski 27-07-2008, 23:56   #5
Ağaç Dostu

yakamozsimsek's Avatar

Kok olmayan **** hastaligin bulasmis oldugu hersene ayni sorunlarin yasandigi çimlere oneriliyor. Eger bir zararli toprak altinda kokleri yiyor ise gubre ne ise yarar.

Eski 28-07-2008, 00:01   #6
Ağaç Dostu

Giriş Tarihi: 02-06-2008
Alıntı:
Kok olmayan **** hastaligin bulasmis oldugu hersene ayni sorunlarin yasandigi çimlere oneriliyor. Eger bir zararli toprak altinda kokleri yiyor ise gubre ne ise yarar.
Kusura bakmayın çok tarım bilgim olmamakla beraber bitkilerin savunma mekanizmaları olduğunu okumuştum bir yerde. Sağlık bitkiler dışarıdan gelen saldırılara acımsı ekşimsi birşeyler salgılayıp onları kendinden uzak tutabiliyormuş. Sanırım bitki köklerinde de buna benzer bir savunma mekanizması oluşabilir sağlıklı **** sonradan sağlıklarına kavuşan bitkilerde.

Doğal Doğa Çevrimdışı   Başa Dön
Eski 28-07-2008, 00:15   #7
Ağaç Dostu

yakamozsimsek's Avatar

Sayin doga eger genel bir tanim yapmak gerekir ise bu dogrudur ancak genel bir tanim yerine direk hastaligi belirleyip mucadele yonteminin gelistirilmesi mantiklidir . Aksi taktirde losemili bir hastaya bobrek hastasi der ve bobregini alirsak bu hasta ancak psikolojik olarak rahatlar.Biraz açmak gerekirse elimizdeki gubremidir insec lere **** zararlilarla mucadele midir **** bitkiye boy attiricimidir . Kisacasi bu sivi analiz sonucu organik sinirin altinda olan bir sivi gubredir. Bu sivi kullanim alani gubrelemedir ilaçlama degil . Diyelimki yaban mersinini bir 4 ph digerini'de 9 lu ph li topraga ekelim ne urun farki olabilir .
Edinilen tecrubelere gelince edinilen tercubelerde ya bazilari gozde kaçirilmis ya gormemezlikten gelinmis **** tamen sans eseri bir aksilik olmamistirki sanirim bu ilaci alip burayayazanlarda uygun topraga uygun bitki dikmelerinden kaynaklidir.
Emine hanim uçtugu nokta surasidir mali satarken oyle titizlikle kelimeler seçilemejtedirki zararini gorenler dahi çikipta ses çikartamaz konuma gelmistir. Sanirim limon arkadas cesaret gostermis malin cennetten inme olmadigini çunku anlatilanin aksini gordugunu soylemistir anlatilan bu sivi insanlara oyla bir anlatilmiski limon arkadas bir haftada bahçesinin cennet olacagi kannatine varmis ve bu olmayincada soka ugramistir.
Bende diyorumki mali satarken ayaklar yere bassin ve mal uygun oldugu konumlarda kullanilsin.

Eski 28-07-2008, 00:21   #8
Ağaç Dostu

yakamozsimsek's Avatar

Bakin iste budur tesekkurler sayin ovak . Iste bir ticaret adaminin yapmasi gereken.

Emekli64 beğendi.
Eski 28-07-2008, 09:59   #9
Ağaç Dostu

Adalet Yağcı's Avatar

Giriş Tarihi: 25-06-2008
Galeri: 260
Alıntı:
Bakin iste budur tesekkurler sayin ovak . Iste bir ticaret adaminin yapmasi gereken.

Sayın Yakamozsimsek;

Sizin iyi niyetinizden şüphem yok ama sanırım anlatmak istediklerinizi yazarken yanlış kelimeler kullanıyorsunuz.

Bir süredir konuyu takip ediyorum, biraz saldırgan davranıyorsunuz.

Ben de bu ayın onundan beri B5A kullanıyorum, kesin bir şey söylemek için biraz daha beklemek gerektiğini düşünüyorum, üçüncü uygulamadan sonraki durum bence iyi bir fikir verebilir.

Emine Hanım ve Hüseyin Ovak Bey, hiçbir zaman bu sıvı böcelerede etkilidir demediler, ancak bitkilerin bağışıklık sistemlerinin güçleneceğini, hastalıklara karşı daha dirençli hale gelebileceğini söylediler.

Ben her yıl bahçeme sığır gübresi alıyordum, bu gübrenin yanması gerekiyor, ve bahçenin ortasında kötü bir manzara oluşuyor, kokusuda cabası, ayrıca ucuzda değil.

Uygulama pratikliği ve saklama kolaylığı açısından daha zahmetsiz olan B5A, eğer sığır gübresinin yerini tutacaksa elbette tercih ederim, hatta daha pahalı olsa bile.

Çok yakında bu konu ile ilgili gelişmeleri tarafsız bir şekilde sizinle paylaşacağım.

Sevgiyle kalın...

Adalet Yağcı Çevrimdışı   Başa Dön
Eski 28-07-2008, 14:50   #10
Ağaç Dostu

limon's Avatar

Giriş Tarihi: 14-03-2007
Galeri: 637
Öncelikle ilginize teşekkür ederim arkadaşlar. Fazla sinirlenilmediği sürece doğruyu bulmak adına tartışmak güzel.
Benim çimlerimdeki sorunun ne olduğunu aslında gözlemlerime ve yaşadıklarıma göre bulmaya çalışıyorum. Mesela Mine Hanım'ın bir yazısını okuyorum, "çimlerden havanan boz kelebeklere dikkat" diyor. Aynı günlerde çimlerde gezerken onlarca boz kelebek havalandığını görüyorum. Hemen önerilenleri uygulamaya başlıyorum. Tabii ki mucize beklemiyorum çünkü çimlerdeki hasarlı bölgelerin öyle bir iki günde düzelmeyeceğini biliyorum. 2 insektisit uygulamasından sonra boz kelebekler yokoldu. Artık bir tane bile görmüyorum. Ancak bahçeyi çiçek dikmek için kazdığımda 1-2 tane Kadılokmasına raslıyorum. Bunlar da yanlış hatırlamıyorsam iki sene toprak altında bitki kökleriyle beslenip, sonra kanatlanıyorlar. Çimlerin köklerini de yeme olasılığı var mıdır? bilmiyorum. Kadılokmaları için henüz ilaç kullanmadım. Sonra bakıyorum mantar oluşumları başlamış, fungusit ve yanında bir çok şey kullanıyorum. Çok uzun süredir savaşıyorum "Hem sıkıldım hem yoruldum, olduğu gibi kalsın pes ediyorum" derken B5A'yı görüyorum. Organik oluşu ilgimi çekiyor. Mucize bekliyorum derken aslında tersini söylemek istiyorum

Şu anda yağan yağmur çim biçme ve fotoğraf çekme işlemimi ertelememe neden oldu. Biçip çekmek istiyorum çünkü ilk fotoğraflarla eşit durum olsun ki farkı görelim. Yarın kurursa biçip çekeceğim.

B5A yı bahçe sulama deposunda hazırladığımdan, tüm ağaçlarımda, güllerimde, süs bitkilerimde kullandım. İşlerimin yoğunluğundan dolayı bitkilerimi pek kontrol edememiştim. Dün akşam güllerimin her dalının ucundan filiz verdiğini, dipten yeni sürgün verdiğini ve çok keyifli olduğunu fark ettim. Güllerim bu gübreyi sevdi diyebilirim. Gübreli suyla gülleri hem sulamış hem de yapraklarını yıkamıştım.

Normal sardunyalarım daha bol açmaya başladılar. Fakat Sakız Sardunya larda bir değişik yok henüz.

Meyve ağaçlarımda tüm yıl boyunca düzenli kullanıp, şimdiye kadar hiç meyve vermeyen Kiraz, Ceviz, Erik ve Kırmızı Elma daki durumu da gelecek baharda yazacağım.

Bu arada Hüseyin Bey ve kardeşi gerçekten çok ilgililer. Telefon ediyorlar, bilgilendiriyorlar, durumu merak edip soruyorlar. Günümüzde hemen tüm sektörlerde ürünü alana kadar hizmet verenlere bir daha ulaşamazken, doğrusu bu ilgilerini ve ürünlerinin arkalarında duruşlarını takdir ediyorum ve teşekkür ediyorum. E para kazanıyorlar diye düşünenlere ise benim aldığım hatta daha parasını bile ödemediğim bir litrelik gübre için 4 defa şehirlerarası uzun telefon konuşması yaptığımızı da ekleyeyim.

Sevgili Yakamozşimşek önceki sayfaya çimlerimin durumunun fotoğraflarını eklemiştim. İlginize çok teşekkür ederim. Sanırım çimlerde tek bir sorun değil bir kaç sorunu beraber yaşadım. Şu anda sorunlar bitti fakat sarsılan yerlerin toparlanması gerekiyor. Seneye gübreyi düzenli kullanarak çimlerin yaza daha güçlü girmesini sağlayacağım. Turf-Set i aldığım bayiideki Bey "Önemli olan sağlıklıyken kullanmak, hasta bir insana istediğiniz kadar meyve-sebze yedirin iyileşemez, mucize beklemeyin." demişti.

limon Çevrimdışı   Başa Dön
Eski 28-07-2008, 00:42   #11
Ağaç Dostu

kuzen38's Avatar

Giriş Tarihi: 30-10-2007
Bir bilgi ekleyeyim bu konuya: Benim balkonda sıvı olarak fısfısla gübre verdigim bitkilerimde herhangi bir börtü böcek oluşmadı.

kuzen38 Çevrimdışı   Başa Dön
Eski 28-07-2008, 12:05   #12
Ağaç Dostu

Selahattin Yılmaz's Avatar

Giriş Tarihi: 16-05-2006
Galeri: 15
Komşunun bahçesinden, domatesler neredeyse tamamen ölmüştü ve yapraktan ve topraktan 2 defa B5A uyguladım cep telefonu çekimi resimler ancak ölü görünenler B5A dan önce yeşil gözükenler ise B5A verildikten sonraki halleri

Name:  Görüntü002.jpg
Views: 1034
Size:  68.6 KB

Name:  Görüntü003.jpg
Views: 999
Size:  67.9 KB

Name:  Görüntü004.jpg
Views: 1008
Size:  69.0 KB

kendi domateslerimde ise şu anda bir şey yok, gayet güzel ve neşeliler.

Düzenleyen Selahattin Yılmaz : 28-07-2008 saat 13:15
Selahattin Yılmaz Çevrimdışı   Başa Dön
Eski 28-07-2008, 12:28   #13
Ağaç Dostu

üzüm's Avatar

Galeri: 1
B5A konusunu uzun süredir takip ediyorum. Ürünün çok yeni olması ve organik olarak sunulması nedeniyle Sayın yakamozsimsek'in endişelerinin bir kısmına bende katılıyorum.

Organik bahçecilikle ilgilendiğimden bu ürünü bahçemde şimdilik kullanmayı düşünmüyorum.

üzüm Çevrimdışı   Başa Dön
Eski 28-07-2008, 13:33   #14
Ağaç Dostu

Hüseyin Ovak's Avatar

Giriş Tarihi: 29-05-2008
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi uzum Mesajı Göster
B5A konusunu uzun süredir takip ediyorum. Ürünün çok yeni olması ve organik olarak sunulması nedeniyle Sayın yakamozsimsek'in endişelerinin bir kısmına bende katılıyorum.

Organik bahçecilikle ilgilendiğimden bu ürünü bahçemde şimdilik kullanmayı düşünmüyorum.
Sayın uzum;
Endişelerinizi gayet normal karşılıyorum çünkü; Hiçbir buluş ortaya çıktığı zamanlarda yaşayan insanlar tarafından tam olarak kabul görmemiş, şüpheyle yaklaşılmıştır...Ancak, etkileri ve sonuçları görüldükten sonra kabul görmüştür...Bu da doğal bir süreçtir...
B5a tamamen bitkisel menşeili ve organik bir üründür..Şuan da Türkiye'de ve Avrupa'da pek çok enstitüde araştırma sonuçlarının sonuna yaklaşılmıştır...Bu sonuçların raporları geldiğinde sizlere duyurulacaktır..Ancak takdir edersiniz ki, bu bir süreçtir ve zaman almaktadır..Saygılar...

Düzenleyen Hüseyin Ovak : 28-07-2008 saat 15:41
Hüseyin Ovak Çevrimdışı   Başa Dön
Eski 28-07-2008, 15:57   #15
Ağaç Dostu

üzüm's Avatar

Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi Hüseyin Ovak Mesajı Göster
...Şuan da Türkiye'de ve Avrupa'da pek çok enstitüde araştırma sonuçlarının sonuna yaklaşılmıştır...Bu sonuçların raporları geldiğinde sizlere duyurulacaktır....
Teşekkürler.

Eski 28-07-2008, 13:29   #16
Ağaç Dostu

yakamozsimsek's Avatar

Sevgili uzum kendilerine ait sitedeki analiz raporunu gordum rapor urunun organik oldugunu belirtiyor bu konuda supen olmasin.

Benim kizdigim malin kendisine ureticinin guvenmeyip allah cc yi karistirmasi. turkiye cumhuriyetinin vermis oldugu analiz raporudur beni ilgilendiren.

Raporda organiktir'der. Ancak yuzde yuz organik diye satisi mumkun degildir bu konuda yuzde yuz organik belirtmesi yoktur bu yuzdende insanlari ina etmeye calismak için dinin kullanilmasidir.

Iste burada bir deli çikar ortaligi velveleye verir. Sunu belirtmek isterimki malin uretiicisi artik mantik içerisinde insanlara cevap vermeye baslamistir. Bu urunu gonul rahatligi ile organik bahçenizde kulllanabilirsiniz ancak içinizde supha kalmasin istiyorsaniz sadece bir dometeste deneyiniz ve analiz ettiriniz.

Bu urunun yeni olmasi kotu anlamaina gelmemeli bu mantik içerisde degilim bunun adi provakotorluk olur ki ulkede yerli sermayeyi desteklemek gerekliligine inaniyorum.
Saygilarimla.

Eski 28-07-2008, 14:00   #17
Ağaç Dostu

yakamozsimsek's Avatar

Yanliz unuttugum sey sevgili uzum piyasayada farkli versiyonlari çikmis diye duydum.
Aman satin alirken organik siviyi mutlaka devlet analiz kurumunun analizini iste gor bir sekilde ibraz edemiyorsalar alma.

Eski 28-07-2008, 14:07   #18
agaclar.net

malina's Avatar

Giriş Tarihi: 04-04-2004
Galeri: 88
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi Hüseyin Ovak Mesajı Göster
http://www.bmrtarim.net/index.php?op...id=7&Itemid=29

Sayın yakamozsimsek;
Yukarıdaki linki inceledikten sonra B5A nın Tarım Bakanlığından İznini sorgulamanızı öneririm!...

MATERIAL SAFETY DATA SHEET

Bu metin ingilizce. Özetle ne yazdığını söyler misiniz?

malina Çevrimdışı   Başa Dön
Eski 28-07-2008, 15:23   #19
Ağaç Dostu

Hüseyin Ovak's Avatar

Giriş Tarihi: 29-05-2008
Sayın Malina;
MATERIAL SAFETY DATA SHEET Malzeme güvenlik formu anlamına geliyor.. Tarım bakanlığının onayı; Linkte bulunan organik gübre tescil belgesi dir...MATERIAL SAFETY DATA SHEET tam bilgi sahibi olmamakla beraber sanırım yazılım ile ilgili birşey öyle tahmin ediyorum..Saygılar...

Hüseyin Ovak Çevrimdışı   Başa Dön
Eski 28-07-2008, 14:29   #20
Ağaç Dostu

yakamozsimsek's Avatar

Eger yanlis anlamadiysam kullanimda gaz maskesi kullanilmalidir diyor ama ingilizcem iyi degildir? Umarim yanlis anlamisimdir.chemical fransizcada chimique yani kimyasal olarak geçiyor ancak ne dedigini anlamis degilim .Valla ingilizce oldugu için ben anlamadim ingilizce bilen birisinin tercume etmesi daha iyi olur bende merak ettim.

Eski 28-07-2008, 15:05   #21
Ağaç Dostu

Giriş Tarihi: 13-04-2006
Galeri: 25
Aslında B5a nın sonuçlarını merak eden kişiler, basit bir "dene gör " yöntemi ile de test edebilir.

3 saksı alın.

Üçünde de aynı torf kullanın, sonra elinizde bulunan çabuk çimlenen tohumlardan üç saksıya dikin...Tohumlar her 3 saksıda da eşit miktarda olacak ve saksıların güneş alma durumu aynı olacak.

Bu roka tohumu gibi sebze tohumu olabilir ya da elinizde bulunan çim tohumları olabilir.

Hatta ilkokulda yaptığımız gibi fasulye tohumu olabilir

1.saksıya sadece su

2.saksıya su+B5a

3.saksıya su+ kullandığınız gübre

ile sulayıp, sonuçları karşılaştırın derim.

denizakvaryumu Çevrimdışı   Başa Dön
Eski 28-07-2008, 16:23   #22
Ağaç Dostu

üzüm's Avatar

Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi denizakvaryumu Mesajı Göster
Aslında B5a nın sonuçlarını merak eden kişiler, basit bir "dene gör " yöntemi ile de test edebilir.
....
Sayın denizakvaryumu,
piyasaya yeni sürülen organik gübre bu şekilde test edilebilir demek ne kadar doğrudur; iki gübreyi karşılaştırmıyorum ki...

Sayın Ovak araştırma sonuçları eline geçince yayınlayacak.

Eski 28-07-2008, 15:30   #23
agaclar.net

malina's Avatar

B5A kullanımıyla ilgili bilgiler epey dağınık. Mesela, ürünün son kullanma süresi, güneş batımından sonra kullanılması gerektiği gibi bilgiler, daha sonra başka yazışmaların içinde görüldü.

Denizakvaryumu, ilk mesaj sana ait olduğu için, daha da önemlisi konuyla ilgili olduğun için; bu bilgileri bir araya getirip, mesajına ekler misin?

Eski 28-07-2008, 15:41   #24
Ağaç Dostu

Bu ilk mesaj olayı forumun başından beri savunduğum bir olay.

Forumda artık 100 sayfayı aşan çok sayıda konu var, her foruma giren yeni üyeye "önce bi 100 sayfayı oku, sonra sor" mantığı da yanlış çünkü bugün 100 sayfa olan konu yarın 500, 3 yıl sonra 1000 sayfa olacak

Bu nedenle 1. mesaj çok büyük önem arz etmekte ve konuyu açan kişi daha sonra o konuda biriken önemli mesajları kendisi 1. mesaja özetlemeli...Foruma yeni giren kişi o güne kadar yazılan mesajların özünü burada bulabilmeli.

1.mesaja aynı zamanda mod.ların da katkı sağlaması çok önemli.(konuyu açan kişi bu özetleme olayını 1.mesaja yapmazsa ya da özetleme yeteneği yoksa, özetleme olayı o konudan sorumlu mod.lar tarafından yapılmalı)

Bu tür bir uygulamayı yabancı bir forumda görmüştüm.

Ancak arıcılık gibi genel konu başlıklarında bu olay yapılamaz çünkü aynı başlık altında bir çok önemli başlık da var böyle genel başlıklar altındaki önemli başlıkları ayrı bir konu başlığı açılmalı.

Arıcılık-arı hastalıkları-arı türleri-kovanlar vs. gibi.

Eski 17-03-2009, 10:57   #25
Ağaçsever

Giriş Tarihi: 16-03-2006
bu konuyu ilk açtığımda bukadar yazı yazılacağını ve bu konuda bukadar bilgileneceğimi sanmıyordur 5-6 ay sonra forma tekrar girdiğimde yapılan denemeleri fidanlarım açısından heyecanlanarak okuyorum, mucize göremeyince geçen sene ürünün yarısını kullanmadım, bu sene deneylerden faydalanıp tekrar kullanacagım.

son olarak b5a ürünü satan firmaları kınıyorum bu ürün geçen sene 35 ytl idi forumlarda tartısınca, internette ismi sık geçmeye başlayınca fiyat 55-60 ytl ye çıkmış, bu düpedüz insanları kandırmak onları enayi yerine koymaktır, son 1 yılda ne oldu da ürünün fiyatına yüzde yüze yakın zam geldi, maliyetler mi arttı ? Bu nedenden dolayı ürün hakkındaki düşüncelerim sonderece olumsuzdur.

bu konuyu açan birisi olarak şimdi konuyu açtığıma pişmanım, ürünün reklamını yaparak ürünün fiyatını artmasına neden oluyoruz, ben iddia ediyorum bu ürünün fiyatı seneye en az 100 ytl olur.

Düzenleyen mavifatihguler : 17-03-2009 saat 12:08
mavifatihguler Çevrimdışı   Başa Dön
Eski 28-07-2008, 16:53   #26
Ağaç Dostu

Deneyde iki gübreyi değil B5a nın etkili olup olmadığını karşılaştırıyoruz.

Eski 28-07-2008, 18:01   #27
agaclar.net

malina's Avatar

Denizakvaryumu konuya buradan devam edebiliriz.

Site için öneriler

Eski 28-07-2008, 19:20   #28
Ağaç Dostu

yakamozsimsek's Avatar

http://www.bmrtarim.net/images/docs/...%20English.pdf
When heated to decomposition,this product will emit toxic fumes containing ammonia,nitrogen oxides, hydrojen sulfide,fhosfhorus oxides,sulfur oxides,potassium oxides,chloride compounds,and zing oxides ammonia vapors in the range of 15-28 percent can exolode on contact with a source of ignition.Use of welding or flame cutting equipment on or in an ammonia container is not recommended unless all ammonia has been purged,rinsed with water and any oil resudue removed.
ceviriyi yapan hemen cevir com
http://www.hemencevir.com:83/default...807291170q.txt

Ne zaman, ayrıştırmaya ısıttı, bu ürün, amonyağı içeriyor olan zehirli dumanlar yayacak, nitrojen oksitleri, hydrojen sülfidi, fhosfhorus oksitleri, kükürt oksitleri, potasyum oksitleri, klorür, birleştirir, ve yüzde 15-28'in sahasında vızıltı oksit amonyak buharları tutuşturmanın bir kaynağıyla temasta exolode, yapabilir. Üzerinde malzemeyi kesmeyi kaynak yapmak veya alevlenmekten kullan, veya bir amonyak kabında, tavsiye edilme, eğer bütün amonyak, temizlenmeseydi, duruladı, su ve herhangi bir yağla resudue, çıkardı.

Ceviri hemencevir.com.

Eski 28-07-2008, 19:21   #29
Ağaç Dostu

yakamozsimsek's Avatar

Aksama digerlerinide çevirirsek anlasilan baska bir durumda çikacak.

Eski 28-07-2008, 19:43   #30
Ağaç Dostu

yakamozsimsek's Avatar

http://www.bmrtarim.net/images/docs/...%20English.pdf

call physician or poison control center for most current information if professional advice is not available,do not induce vomiting.Never induce vomiting or give diluents(milk or water) to someone who is unconscious,having convulsions,or who cannot swallow.Get immediate medical attention.Victims of chemicale exposure and all rescuers must be taken for medical attention.Take copy of label and MSDS to physician or health professional with victim.

http://www.hemencevir.com:83/default...807291208g.txt

En güncel bilgi için doktor veya zehir kontrol merkezini çağır, eğer profesyonel tavsiye, müsait değilse, kusmayı ikna etme. Asla bilinçsiz olan birisine (Süt veya su) diluentsi kusmak veya vermeyi ikna etme, sarsılmalara sahip olmak, veya, kim yutama. Acil tıbbi dikkati al. Chemicale maruz kalmasının kurbanları ve bütün kurtarıcılar, tıbbi dikkat için alınmalıdır. Etiketin kopyası ve doktora MSDS veya kurbanla sağlık profesyonelini al.

Ceviri hemencevir.com

Sadece okunabilir konu

Gönderme Kuralları
Yeni konu gönderemezsiniz
Konulara yanıt veremezsiniz
Ek dosya yükleyemezsiniz
Kendi gönderilerinizi düzenleyemezsiniz

BB code Açık
Smilies Açık
[IMG] Kodu Açık
HTML Kodu Kapalı
Trackbacks are Açık
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık

Forum saati Türkiye saatine göredir. GMT +2. Şu an saat: 06:34.
(Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.)

Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2025