Öncelikle ilginize teşekkür ederim arkadaşlar. Fazla sinirlenilmediği sürece doğruyu bulmak adına tartışmak güzel.
Benim çimlerimdeki sorunun ne olduğunu aslında gözlemlerime ve yaşadıklarıma göre bulmaya çalışıyorum. Mesela Mine Hanım'ın bir yazısını okuyorum, "çimlerden havanan boz kelebeklere dikkat" diyor. Aynı günlerde çimlerde gezerken onlarca boz kelebek havalandığını görüyorum. Hemen önerilenleri uygulamaya başlıyorum. Tabii ki mucize beklemiyorum çünkü çimlerdeki hasarlı bölgelerin öyle bir iki günde düzelmeyeceğini biliyorum. 2 insektisit uygulamasından sonra boz kelebekler yokoldu. Artık bir tane bile görmüyorum. Ancak bahçeyi çiçek dikmek için kazdığımda 1-2 tane Kadılokmasına raslıyorum. Bunlar da yanlış hatırlamıyorsam iki sene toprak altında bitki kökleriyle beslenip, sonra kanatlanıyorlar. Çimlerin köklerini de yeme olasılığı var mıdır? bilmiyorum. Kadılokmaları için henüz ilaç kullanmadım. Sonra bakıyorum mantar oluşumları başlamış, fungusit ve yanında bir çok şey kullanıyorum. Çok uzun süredir savaşıyorum

"Hem sıkıldım hem yoruldum, olduğu gibi kalsın pes ediyorum" derken B5A'yı görüyorum. Organik oluşu ilgimi çekiyor. Mucize bekliyorum derken aslında tersini söylemek istiyorum
Şu anda yağan yağmur çim biçme ve fotoğraf çekme işlemimi ertelememe neden oldu. Biçip çekmek istiyorum çünkü ilk fotoğraflarla eşit durum olsun ki farkı görelim. Yarın kurursa biçip çekeceğim.
B5A yı bahçe sulama deposunda hazırladığımdan, tüm ağaçlarımda, güllerimde, süs bitkilerimde kullandım. İşlerimin yoğunluğundan dolayı bitkilerimi pek kontrol edememiştim. Dün akşam güllerimin her dalının ucundan filiz verdiğini, dipten yeni sürgün verdiğini ve çok keyifli olduğunu fark ettim. Güllerim bu gübreyi sevdi diyebilirim. Gübreli suyla gülleri hem sulamış hem de yapraklarını yıkamıştım.
Normal sardunyalarım daha bol açmaya başladılar. Fakat Sakız Sardunya larda bir değişik yok henüz.
Meyve ağaçlarımda tüm yıl boyunca düzenli kullanıp, şimdiye kadar hiç meyve vermeyen Kiraz, Ceviz, Erik ve Kırmızı Elma daki durumu da gelecek baharda yazacağım.
Bu arada Hüseyin Bey ve kardeşi gerçekten çok ilgililer. Telefon ediyorlar, bilgilendiriyorlar, durumu merak edip soruyorlar. Günümüzde hemen tüm sektörlerde ürünü alana kadar hizmet verenlere bir daha ulaşamazken, doğrusu bu ilgilerini ve ürünlerinin arkalarında duruşlarını takdir ediyorum ve teşekkür ediyorum. E para kazanıyorlar diye düşünenlere ise benim aldığım hatta daha parasını bile ödemediğim bir litrelik gübre için 4 defa şehirlerarası uzun telefon konuşması yaptığımızı da ekleyeyim.
Sevgili Yakamozşimşek önceki sayfaya çimlerimin durumunun fotoğraflarını eklemiştim. İlginize çok teşekkür ederim. Sanırım çimlerde tek bir sorun değil bir kaç sorunu beraber yaşadım. Şu anda sorunlar bitti fakat sarsılan yerlerin toparlanması gerekiyor. Seneye gübreyi düzenli kullanarak çimlerin yaza daha güçlü girmesini sağlayacağım. Turf-Set i aldığım bayiideki Bey "Önemli olan sağlıklıyken kullanmak, hasta bir insana istediğiniz kadar meyve-sebze yedirin iyileşemez, mucize beklemeyin." demişti.