![]() |
|
![]() |
#572 |
Ağaç Dostu
|
Bu konularda piyasaya açılıp ticari işlemlere başlamak için öncelikle arazi denemeleri kayıtlı ve inanılır olarak belgeli şekilde bitki türleri yaşı ile orantılı olarak sonuçlarının bilimsel verileride açıklanmak üzere onaylanmış olması lazım. |
![]() |
![]() |
![]() |
#573 | |
Kaybettik...
|
Alıntı:
Benim merak etiğim B5A daki NPK her yıl tonlarca ürün aldığımız toprağa gereken besinleri geri kazandıracak düzeyde mi? Analiz sonuçlarından görebildiğim kadarı ile, ve B5A'nın aplikasyon şekli, dozajlaması ve sıklığı sonucu içeriğindeki NPK değerleri yetersiz görüyorum. Toprağın tekstürel yapısını düzenlemek başka bir şey, bunun için gerekli besini de takfiye etmek başka bir şey diye düşünüyorum. Bilmem bu konuda da mı yanılıyorum? Saygılarımla |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#574 |
Ağaç Dostu
|
Hüseyin Bey ve Doğal Doğa ile Yalova fuarında görüştüğümüzde bana şu açıklama yapılmıştı. B5A bir takım bakterilerden oluşuyor. Toprağa B5a uyguladıktan sonra, en fazla 15 gün içerisinde tohum kök salmış olmalı. Yoksa bakteriler yaşayacak ortam bulamadığı için ölüyor ve yeniden B5A uygulaması gerekiyor. Yani bakterilerimiz simbiotik bakteriler. Köklere yerleşerek bitkinin besin almasını kolaylaştırıyor. Ve bitki hangi besine ne kadar ihtiyaç duyuyor ise o kadar almasını sağlıyor. B5A'nın tek başına besleyici bir özelliği yok. Ancak topraktaki mevcut olanı çabuk ve sağlıklı bir şekilde almasını sağlıyor. Ben, o gün bana anlatılardan en basitiyle bunu anladım. Bilmiyorum doğru mu... |
![]() |
![]() |
![]() |
#575 | |||
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
Alıntı:
Alıntı:
Hüseyin beyin mesajlarından bazı alıntılar da bu savı destekliyor. |
|||
![]() |
![]() |
![]() |
#576 |
agaclar.net
Giriş Tarihi: 22-03-2007
|
Bu izahatlar da ürünün biyolojik özellikli olduğu anlamına geliyor. Bu durumda ürünün biyolojik analizi ve buna göre tescili gerekiyor. Sanıyorum böyle bir çalışma varmış, sonuçlar çıktığında bilgileneceğimizi umuyorum. |
![]() |
![]() |
![]() |
#577 |
Ağaç Dostu
|
(Sentetik (restriksiyon) hormonlar hariç bütün gübreler 20 gün civarında toprakta çözünme yaparken 51 saat ile 15 gün arasında bitki üzerinde bir takım gelişmeler B5A ile görülmektedir. Dünyada başka bir gübrede olmayan bir diğer özelliği de toprakta ne kadar kimyasal kullanılırsa kullanılsın 10 gün ile 30 gün arasında toprağı renatüre (doğal haline çevirir) etmesidir.Türkiye de organik tarım şartları çok ağırdır. Kısaca organik tarıma 4 ile 5 yıl arasında geçiş yapılabilmektedir. Bu geçiş süresinin bu denli kısalması B5A nın gücünün bir diğer göstergesidir. Her türlü toprakta, her türlü bitkide, her türlü sulama sistemleri ile uygulanabilen B5A toprakları dinlendirme (nadasa bırakma) formatlarının da gereksiz olduğunu göstermiştir. Normalde ayçiçeği bitkisi 3 sene ara ile ekilebilir. B5A ile yapılan çalışmalarda 3 yıl arka arkaya ayçiçeği bitkisi ekilip ürün alınmıştır. İŞTE BU B5A....Kaynak:http://www.ortarb5a.com/b5a_tarimda_etkileri.asp ) Hiç bir gübre niteliği olmasa bile, iddia edildiği gibi, toprağın tekstürel yapısında gerçekleştirilen bu iyileştirme etkisi bile, toprakların geri kazanımı açısından güzel bir gelişmedir diye düşünüyorum. Saygılarımla... |
![]() |
![]() |
![]() |
#578 |
Ağaçsever
Giriş Tarihi: 17-12-2008
|
BEYLER YETER; Ben Bekir Sıtkı ARI. Onkelif 'in linknden yazdığım için özür dilerim. B5A şöyle böyle demogojilerini bırakalım artık.Hakikaten kınağı geldi.Bu ülkede teröristen daha kötü yargılandık.Ben bizlere bir takım rantların direktifler doğrultusunda konvaqnsiyoneltarım anlayışını ve bilgilerinin dıında hareket ediyorum. Sizler B%A yı alıp kullandıysanız çalışma şekkillerini,bitkiye olan faydalarını içeriğin ihangi tekniklerle analiz ettiniz ve tespit ettiniz?Ki B5A hakkında ve benim hakkımda bir sürü iyi veya kötü konuştunuz.Birilerinin menfaati yok üçkağıtçılığımız kalmadı.Üniversitelerdeki veriler şunlar bunlar.Ne bu yaa ...Yeter artık. Bu iş veya yapmaya çalıştıklarınız maksadını aştı artık.Zamanı gelince sizin bilimsel veriler dediğğüniz enstitü ve testler açıklanacak.Kamu bunu öğrenecek.Ki dünyada bir tek Türkiye deki üniversiteler bir buluşa imza atamamış.Somalidekilerin bile buluş niteliğindeki projeleri var.Ki USA daki beyin gücünün%34 ü Türklerden oluşuyor.Neden gitti bu insanlar. Yani bende israile gidersem raha mı edeceksini.Kardeşim yurt dışının kapıları bana açık hem de sonuna kadar.Hemde istediğim şartlarda.İnanın direncimin sonuna geldim.Her an gidebilirim.Siz burada kişiler üzerinde konuşurken ben diktiyazom ve spermatozom formatlarda çalışmalar yapmaktayım.Lanet olsun çalışmalarımı yurt dışında değerlendirme kararı aldırttınız. Ben diyorum kanser vakaları arttı.Enbüyük etmen konvansiyonel tarım ürüleri siz hala npk bellemişsiniz.Bu gün ATP proteininin ADP ye indirgendiğinde açğa çıkan enerji 7000 calori.8883 metrede insanın 1.7 günlük ihtiyacı. Bir bitki topraktan aldığı miktarın %3 ile %15 şini ürüne çevirir.Kalanını toprağa iade eder.Topratan aldığının 3 katından fazlasını atmosfer ve güneşten sağlar.Her yıl %385 oranında topraklar zenginleşesi gerekirken neden sizin direttiğiniz sistemler toprakları yok etti? Dağda NPK yok.Süren çapalayan da yok (Domuzdan başka) ilaçlama yok.Her yıl oralarada ürün artışı oluyor da neden sizin gübrelediğiniz NPK lı toğpraklarda ürün olmuyor. Neden hastalıklarçoğalıyor.Herkes öğrendi konvANSİYONEL TARIMIN NE OLDUĞNU.dÜNYADAİ HER KES.Ama biz hala öğrenmek istemiyoruz.Hala NPK.Ne bu ya NPK ne imi bu güne kadar kullandınız da ne oldu.Ne yaptı bu NPK. Hatamız nerede biliyormusunuz.Biz tabiata ders vermeye ve hükmetmeye kalkıyoruz.Elin amerikalısı örümcek ağının molekül yapısını %35 taklit ederek kevlar yapar ve saniyede 210 metre hızla giden bir mermi 0.1 mm kalınlığındaki kevlarda geçemez.Elin amerikalısınız dünyadan toparladığı beyinler şimdi çekirgelrin radar sistemini inceleyiparaç konsepti yaparlarBiz bakarız.Yapan olursa hazmedemeyip,yok ederiz.Neden mi çekirgeler.Çünkü milyonlarcası aynı anda havalanır ve bir birlerine hiç çarpma riskleri yoktur. Kardeşim tabiat bizden ders almaz.Boşuna anlatmayı bitkilere derslerinizi.Ama onlar bize iyi ders verir.Tıpkı şimdi olduğu gibi.Nasanın yaptığı araştırmalara göre Türkiye topraklarının kullaım ömrü 11 yıl kaldı.Her yıl 26 adete van gölü kadar alan çölleşiyor.Sayın engin bilgili kardeşlerim bunların nası önüne geçeceğiz.Bir öğrenelim bakalım. Alır kullanırsınız işinze gelirse Hüseyin beye sipariş verirsiniz işinize gelmezse eyvallah.Başkasını kullanısırsınız.Ne ben ne ortaklarım nede BMR tarım camiasından her hangi birisi herhangi bir gübreyi veya ürünü kötülemedik.Kimseylede kıyaslamayın.Bizim formatımız ayrı.Varsa teknik imkanlarınız braz vatan millet sakarya deyin analiz ediverin.Ne çıkarabileceksiniz.Edemediğiniz tespileri etmiş gibi de göstermeyin.Bu yakışık almaz. Ki ben alışkınım bu millete Atatürk'e kadar,Fatih'e kadar eleştiririz.Bende diyorum ki benim ATATÜRK'Ü VEYA FATİH' ELEŞTİREBİLMEM İÇİN en az onlar kadar olmam lazım.Ondan sonra ben buna hak kazanırım.Doğrusu da bu.Saygılarımla.Bu iş bitmiştir. Alır kullanısıız.Gözlemlerinizi yazarsınız.Varsa imkanlarınız test edersiniz.Test tkniklerini ve parametreleriniz açıklayarak tabi.Varsayımlarla sakın hareket etmeyin.Çünkü insana en büyük zararı bir kendisi verir birde varsayımlar. Sayısal lotoda varsayımlar üzerine oynanır.Aksi halde sözleriniz loto dan öteye gitmez.Kendi değerinizden kaybedersiniz. Varsa bildikleriniz.Söyleyin bende öğreneyim.Çünkü tek bildiğim hiç br şey bimediğimdir. Diyebilen bir insanım saygılarımla BEKİR SITKI ARI. UMARIM BU YAZDILARIMDAN DOLAYI ELİF HANIMIN LİNKİNİ KAPATMAZSINIZ. HAKKIMDA İYİ VEYA KÖTÜ YAZANLARIN HEPSİNE TEŞEKKÜR EDİYORUM.KÖTÜLER OLMASA İYİLERİN,İYİLER OLMASA KÖTÜLERİN NE OLDUĞU ANLAŞLMAZDI. |
![]() |
![]() |
![]() |
#579 |
Ağaç Dostu
|
Sevgili Bekir bey, buradaki tartışmaları kıyas alarak bir karara varmanıza üzülürüm. Bırakın B5a tartışılsın bende zaman zaman b5a nın gördüğüm etkileriyle buradaki tartışmaları hep zıtlıkla karşıladım ancak gördümki b5a hakkında ne kadar önyargım varsa kullandıkça giderdi ve yine burada da aynısı oldu yani ne kadar tartışma endişe verici boyutlara ulaştıysada ürün hep kendisini ispatladı (En azından benim için). Sizinle mesleki olarak telefonda görüşmüşlüğümüz var zaten ve genel bir kanınız vardı dış ülkelerden gelen talepler doğrultusunda. Ama bu ülke için değeceklerin yanında bir kaç kişinin eleştirmesi sizi yıldırmasın sonuçta her eleştiri bir açılım demektir bir anlamda. Bu anlamda lütfen küsmeyin darılmayın. Hatta ben isterimki bu forumda Onkelif'in kulanıcı adıyla değilde kendi adınıza üye olup yazılara katılın, agaclar.netin üye psikolojisini yaşayın ve mümkünse paylaşımlarımıza, toplantılarımıza ve tanışmalarımızaktılın ve şahit olun. Göreceksiniz ki burada eleştiren insanlar b5a yı tanıyınca farklı düşünecek, sizi tanıyan insanlar ürünü anlayacaklar. Bırakın kelimelerin sizi etkilemesini ve ürününüzün etkisine güvenin. |
![]() |
![]() |
![]() |
#580 | |
Ağaç Dostu
|
Sayın Onkelif ve ya Bekir Bey ilk olarak şunu söylemek isterim ki, buradan daha tarafsız bir platform bulmanız çok zordur. Daha geçen hafta bir üyemiz tarafından Alıntı:
Bizim burada amacımız, bilenler ile bilmeyenleri bir araya getirerek, seviyeli bir tartışma ortamı yaratmak, bilginin yayılmasını sağlamaktır. Biz bilmediğimiz bir ürünün yandaşı veya karşıtı olamayız. Ancak anlamaya çalışırız. Bunun için üreticinin olduğu kadar, deneyenlerin tecrübelerine, bilimsel raporlara ve karşıt görüşlere ihtiyaç duyarız. Bu elde ettiğimiz sonuçlarıda kendi bilgilerimle kıyaslarız. Yanlışımız var ise düzeltiriz, eksiğimiz var ise tamamlarız, katılmadığımız noktaları ise belirtiriz. Ama şunu eklemem lazım ki, burada ki herkes, NPK diye adlandırdığımız temel bitki besinlerinin sadece fenni gübrede yer almadığını bilir. Dolayısı ile bizim NPK veya besin elementi derken dışarıdan verilecek olan hayvansal gübreleride, suyuda hesap ettiğimizi bilmelisiniz. Eğer soru soruyor isek, bu B5A'nın hakikaten bahsedilen özelliklere sahip olmasını dilediğimiz içindir, anlamaya çalıştığımız içindir. Provakasyon amaçlı kişiler zaten aramızda çok uzun barınamazlar. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#581 | |
agaclar.net
|
Alıntı:
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#583 | |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 02-12-2008
|
Alıntı:
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#584 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 17-06-2007
|
Sayın Bekir Sıtkı Arı Bey ya da Onkelif Tercihlerinize ve her türlü iyi çalışmaya saygı duymakla birlikte; Lütfen basit bir dille ürününüzün "Tarımda Kullanılan Organik, Organomineral, Özel, Mikrobiyal ve Enzim İçerikli Organik Gübreler ile Toprak Düzenleyicilerin Üretimi, İthalatı, İhracatı, Piyasaya Arzı ve Denetimine Dair Yönetmeliğin" hangi kısmına uyduğunu neden bakteri var denilmesine rağmen Tarım Bakanlığının belgesinde bakteriden söz edilmediğini, belgede bakteriden söz edilmemesine rağmen neden ısrarla içinde bakteri olduğuna değinildiğini, bu ürünün yukarıdaki yönetmeliğe göre MELAStan farkını açıklar mısınız? Para vererek aldığımız ürünü bilmek hakkımızı kabul edersiniz sanırım. |
![]() |
![]() |
![]() |
#586 |
Ağaçsever
Giriş Tarihi: 05-08-2008
|
Bence bu konu hakkında bilinen herşey yazılıp çizildi. İnsanları yıpratmaya sindirmeye ve aşağılamaya yönelik tartışmalarla bir yerlere varılabileceğini sanmıyorum. Birilerin niyetini okurken kendi niyetleri ortaya çıkan kişilere soruyurum; karalamak köstek olmak çok kolay, amacınız nedir? Elbette eleştiri yapılacak, elbette birşeyler sorgulanacak ama bunu yaparken yıkıcı **** yapıcı olmanın sınırlarını hepimiz ayırt edebilecek insanlarız. Neden yapıcı eleştirilerde bulunmuyoruz? Ürünü kullananların aldığı sonuçlar ortada, benim ve komşumun evindeki saksılarda da gözle görülür değişiklikler var. Herşey bir yana bu ürünün incelenmesi sonucunda hiçbir işe yaramadığı ortaya çıksa bile (bence böyle bir ihtimal yok) ülkemizde bu gibi ümit vadeden çalışmaların yapılması kim ne derse desin bana gurur veriyor. |
![]() |
![]() |
![]() |
#587 | |
agaclar.net
|
Alıntı:
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#588 | |
Ağaç Dostu
|
Bekir beyden bana gelen bir mail. Elçiye zeval olmaz. Sadece olanlara birileri sebep, birileri şahit, diğerleri de seyirci oluyorlar ve bu hiç değişmiyor. Bense hangisi olduğumu şaşırdım ama nasıl olurmuşta anladım ve bence bu memleket bundan daha iyisini de haketmiyor bildim: Alıntı:
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#589 |
Ağaç Dostu
|
İnsanlar soruyor, bakteri var mıdır, dışarıdan besin takviyesi gerekir mi? Aldığımız cevap keramet arayın. Ancak bu kadar bilimsel olunabilinir, bir ürün bu kadar şüphe altına sokulabilir, bu kadar insanlarla dalga geçilebilinir. Teşekkür ederiz. |
![]() |
![]() |
![]() |
#590 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 17-06-2007
|
Sayın Selahattin Yılmaz, Keşke böyle bir iletiye aracı olmasaydınız.Bu kesinlikle bir alim düzeyi değil. Ayrıca bu ürün melastan mı ibaret.Ziraat mühendisi olarak sanırım cevaplama nezaketi gösterirsiniz. Ayrıca:Bu ürün hakkında bir iki söz söylediğim için o çirkin sözlerden alındım. Sadece "KÖTÜ SÖZ SAHİBİNE YAKIŞIR" demekle yetiniyorum. Saygılarımla... |
![]() |
![]() |
![]() |
#591 |
Ağaç Dostu
|
Sevgili basenkar, size hala cevap vermeyeceğim çünki o kadar tartışmanın ve söylenen sözün ve içeriği konusunda tartışılan, sorular sorulmuş ve cevap verilmiş ürün için bu soruya cevap vermeyi abes görüyorum. Zira bu başlığın gerisindeki konularda cevaplarınız var, hatta içeriğini bile yayınlandı orada cevabınızı bulursunuz. Süreçte ben kimsenin avukatı değilim. Benim cevap vermeyi anlamsız görmem tamamen benzer sorulara defalarca cevap verildiği halde birde bu cevabın benden istenmesidir. Ben sadece b5a yı kullanan, gerekli tüm yasal evraklarını orjinaliyle görmüş (Hüseyin beyle görüştüm size evrakları ve deneme numunesi gönderecek), kullandığı için ürünün etkisine şahit olmuş ve agaclar.net üyesi olması hesabıyle Hüseyin OVAK'ı tanıma fırsatı bulmuş bir kişiyim dolayısıyla da Bekir beyle tanışıklığım ve görüşmüşlüğüm var ve bununda sizi tanımamdan tek farkı ekstradan 2 defa telefonda Bekir beyle görüşmüş olmak. Benim Bekir beyin yazdıklarına sözüm olmaz yazdıkları ona aittir, sizin yazdıklarınıza da. Ama gerçek şu ki Bekir bey sadece sizin değil agaclar.net içinde, karşımızda duran sanık sandalyesindeki kişi değildir. Bu sonucu başından gördüm, tavrım aklıma gelenin gözüm önünde gerçekleşmesinedir. |
![]() |
![]() |
![]() |
#592 |
agaclar.net
|
yakamozsimsek damat ferit gibi üyeler soru sormanın adabını öğrenirler diye bir süre bekleyip forumdan uzaklaştırıldı. Onun dışında bu forumdan bıktım artık denecek bir durum olduğunu sanmıyorum. Kimseyi sanık sandalyesine oturttuğumuzu da hiç sanmıyorum. Ortada bir ürün varsa tabii sorular sorulacaktı... Baştan bu yana cevap verebilecek kişi olarak hiç ortada görünmeyen, sadece ürünü pazarlama durumunda olan Hüseyin Bey'i, konusu olmayan alanda cevaplar vermek zorunda bırakan biri olarak, yabancı ülkelerle yapacağı bağlantılar için başarılar dileriz. Umarım onlar hiç soru sormaz ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#593 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 16-05-2007
|
Selahattin bey! Yukarıdaki okuduğum email beni hayrete düşürmüş durumda. Sözüm size değil tabikii. Ancak soru sorulmasından veya üzerinde yorum yapılmasından bu kadar çekinilen bir ürünün savunulmasını, insanların iyi niyetinin kullanılmasını doğru bülmuyorum. İnancın arkasına saklanarak hiç kimsenin bir yere varabileceğinide düşünmüyorum. Kerametmiş beyefendi pazardan alınan bir şeymiş gibi yazmış. Üzülerek belirteyim aslında zavallı kendisidir bu zatın. Buraya yazı yazan herkes yaratıcının kendilerine bahşettiği aklını kullanan insanlar. Kullanmasalar onlardan iyisi olmayacaktı. Emin olun bu olay beyin göçü falanda değil. Beyin göçünün nasıl olduğunu hepimiz çok iyi biliyoruz. Yüce dinimizin çıkar amaçlı buralara kadar kullanılmasına üzüldüğümü belirtmeden edemiyeceğim. Hemde sözde bilim adınna. Vay vay vay halimize. Saygıyla.... |
![]() |
![]() |
![]() |
#594 |
Ağaç Dostu
|
Tartışmayı bilimsellik dışına çıkarmak istemem ancak Bekir beyi de tanıdığımdan onun oradaki "Şu anda da örnekle anlatayım annenin kan gurubu aRH + babanın kan gurubu b RH + anne karnındaki çocuğun kan gurubu AB RH +Farklı kanlarıbirbirlerine versen ölüm oluyor da anne karnında rahimde nası bu kan diğerini ve çocuğu besliyor.Rahman ve Rahim olan ALLAH'IN ADIYLA DA Kİ kerametin peşindeyim.Böylelikle çoğu hastalıkları anne karnında çözülebileceğine inanıyorum." cüm lesine dayanarak bu sonucu çıakrıyorsanız benim anladığım şudur: "Senden büyük Allah var padişahım çok yaşa" yani inandığı Rabbine karşı bir isyan etme olarak algılanmaması mantığıdır, bunu dile getirmenin neresi bilim adına endişe verici anlamakta zorlanıyorum. Cümle kuruşundan, heyecanından, kızgınlığından, konudan konuya geçmesinden ve alınmasından ben bunu anlıyorum. Yoksa görüşmelerimde bilimsel bilgilerine karşı benim diyecek lafım asla olmadı hatta yetişemediğimi de söylemeliyim. Biliyorsunuz bizim insanımız işine Allah kelamı ile başlar ve eğer belirli sınırları aştığını düşündüğünde bunu insanların yanlış anlamalarını engellemelerini önlemek içinde sık sık dile getirir. Bunu farklı dile getirmek insanların tarzıdır. Ben oraya takılmıyorum, takılmamda. Zira biliyorum ki kendi işini çok iyi dile getiren birisi ezik olduğu bir konuyu çokta iyi dile getiremeyebilir. Bizler cümlelerimize İnşallah, Maşallah, Allah izin verirse kelimeleri ile nasıl başlıyorsak gördüğüm o dur ki o da kendi sınırlarından ve ifade tarzından "Rahman ve Rahim olan ALLAH'IN ADIYLA DA Kİ kerametin peşindeyim." (yani orada bir keramet olduğunu düşünüyor ve bunu ortaya çıkarmak istediğini belirtiyor). Yahu kelimelerin gelebilecekleri anlamlarıda bana açıklattırdınız ya, eh diyeyim yani. Adamın kızgınlığını tasvip etmediğim kadar kelimelerin kifayetsizliğine takılıp kalmayıda anlamsız görüyorum. Tartışmanın geldiği boyutları işte bu yüzden endişe ile karşılıyorum. Konular dağılıyor, konudan konuya atlanıyor, kişilerin tarzi kelimelerine takılınıyor ve kısır ve anlamsız sonuçlara doğru ilerliyoruz ve çoğunluklada başladığımız yere dönüyoruz. Yani kurulan cümlelerden Bekir beyin aslında kendisini bize karşı ifade edemeyen ancak agaclar.neti ciddiye almada kayıtsız kalmadığını yani aslında burada olan biteni takip/merak ettiğini ben anlıyorum. Ve yine anlıyorum ki son derece üye psikolojisi içerisinde agaclar.net cazibesine kapılıp buradan ayrılmak istemediğini belkide bizim görüşlerimize değer verip ancak beklediğinden çok fazla ona karşı tepki gösterildiğini algılıyorum. Ancak kimsenin avukatı değilim sadece anladığımı anlamaya çalıştığımı ifade ettim. Şunuda açıklamayı bir gereklilik görüyorum ki Bekir beye forumu takip etmesi gerektiğini ve kendisini tanıtarak veya tanıtmadan aktarlık (esas mesleği) bilgileriyle burada tıbbi bilgilerini paylaşmasını benim tavsiye etmişliğim vardır. Ve bir çok arkadaş için onun varlığını ve bilgi paylaşımını forum için bir fırsat gördüm. Ancak benim tavsiyemle mi gelmiştir, geldiyse B5A konusuna yazılanlara tahammül edememişmidir bilemiyorum. İşte benim B5A yı ve içeriğini anlamada forum açısından bir fırsat gördüm ve sanık diye nitelendirmem bunun içindir. Olmasaydı iyiydi, ne diyeyim. Yani kısaca forum için bilgilenme açısından fırsat gördüğüm bir kişinin böyle bir diyaloğa sürüklenmesi odur içerlediğim. Konunun normale dönmesi ve artık tartışmayı uzatmamak adına ve bu başlık normal konusuna dönene kadar yazmayacağımı da belirtmek isterim. Buyrun söz hakkı olanlar konuşsun tartışsın. |
![]() |
![]() |
![]() |
#595 | |
agaclar.net
|
Selahattin, #639 numaralı mesajda bize anlatmaya çalıştıklarını anlıyorum. Sadece şunu merak ediyorum. Alıntı:
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#596 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 29-05-2008
|
Sayın üyeler; Aranızda sayın Bekir Sıtkı ARI'yı en yakından tanıyan kişiyim...Bu platformda yazılan bazı eleştiriler sayın ARI yı oldukça üzdü...Sayın ARI nın serzenişini ve psikolojisini çok iyi anlıyorum...Kolay değil; bir ürüne yıllarını vereceksin,varını yoğunu harcayacak,hayatını bilime adayacaksın ortaya bir buluş çıkaracaksın ve bu ürünün ülkende kalması için,ülke ekonomisine vereceği katkı için direnecek,tüm imkansızlıklara ve diğer ülkelerden sunulan imkanlara rağmen bu ülkeye kazandırmak için mücadele edeceksin sonra da en çok bu ülkenin insanları tarafından eleştirileceksin!... Bu durum bizler için makul karşılanabilir belki...Ancak bu işin tüm meşakkatine katlanmış biri olarak sayın Bekir Sıtkı ARI'nın motivasyonunu oldukça etkiledi...Hani bir söz vardır (amiyane tabirle) İT YAZI GÖRÜR AMA YEDİĞİ AYAZI O BİLİR...İşte durum bu...İnsanları kaybetmek ve onları küstürmek kolaydır.Maharet bu değerleri kazanabilmek ve sahip çıkmaktadır... Ancak merak etmeyin; Sayın Bekir Sıtkı ARI hiçbir yere gitmeyecektir...O'nun nekadar ülkesini ve insanları seven birisi olduğunu en yakından bilen kişiyim...Bizim sayın ARI'nın felsefi olarak yazdıklarıyla değil;ortaya çıkardığı ürünle ilgilenmemiz gerektiğini düşünüyorum... Ayrıca sayın ARI'nın üzerinde çalıştığı projeleri de az çok biliyor,bu ülkeye daha çok şeyler kazandıracağına da inanıyorum... Sadece şunu söylemek istiyorum: Bu başlığın buralara gelmesinin nedenini serzenişte bulunmak yerine, öz eleştiri yaparak bulmalıyız.... Bu bağlamda,Sayın Selahattin YILMAZ'a gelen bu mesajın his yoğunluğu anında bir iç dökme,dert paylaşma olarak değerlendirilerek, forumdan silinmesini ve asıl konumuz olan B5A nın etkileri,kullanımı,Türk tarımına sağlayacağı katkılarına dönmeyi istirham ediyorum... Vermiş olduğum bir söz var; B5A ile ilgili AB den alınmış olan bazı belgeleri ve enstitütü raporlarını elime ulaştığında sizlere sunacağım.Bundan şüpheniz olmasın... Burada amaç üzüm yemek olmalı;bağcıyı döğmek değil... SAYGILARIMLA... |
![]() |
![]() |
![]() |
#597 |
agaclar.net
Giriş Tarihi: 22-03-2007
|
Ağaçlar.net'de tek bir konu üzerinde 22 sayfalık bir iletişimin yapıldığı başka bir konu yoktur herhalde. Kimi mantıklı, kimi duygusal, kimi desteksiz bir şekilde ürünü öven, kimi objektif deneyimlerini paylaşan, kimi art niyetli, kimi samimiyetle bu ürünün ne olduğunu sorgulayıp anlamaya çalışan yüzlerce mesaj. Oysa yine ağaçlar.net'de benzeri başka ürünler de tartışıldı. Hiç biri bu kadar uzamadı. Neden? Sebebi basit. Diğer ürünlerin ne olduğu ya da ne olmadığı sağlanan bilgilerle kısa sürede üzerinde uzun tartışmalara gerek bırakmayacak şekilde anlaşıldı. Yanıtlanmamış soru kalmadı. Bilgiye dayanan sonuçlara göre forumların takipçileri bu ürünleri kullandılar veya kullanmadılar. Peki, B5A'da farklı olan neydi? Onu da yanıtlayalım. Sorulara yanıt bulunamadı. Dahası, sorulara çelişkili, bazen yanıltıcı yanıtlar verildi. Çok basit ve yanıtının da gayet somut olması gereken soruların yanıtı duygusal oldu. Yine eleğimizi sallayalım, ne var elimizde diye. - Biyolojik olarak sunulan bir organik gübre söz konusu olan. - Bu ürünün tescili biyolojik değil, sadece organik sıvı gübre. Dolayısıyla biyolojik özellikleri tescilinde, ruhsatında görünmüyor. - Bu durumda soruluyor nedir diye (ki insanların bunu kullanabilmelerinin ön şartı bilinmesini gerektirir. Bunun için tescil ve ruhsat kurumu var). - Önce mycoplasma'lar ve bir sürü bakterinin adı geçiyor. Sonra canlı bakteri yok deniyor. - Fakat ürünü kullanma isteğindeki kişilere biyolojik bir ürün kullanma talimatları verilmeye devam ediliyor. - Bu çelişkilerden dolayı, ürün hakkında sağılıklı bilgi verebilecek birileri yanıtlanıncaya kadar tartışmaya ara veriliyor. - Bu süre içinde sadece saha denemelerinden alınacak sonuçların görüşülmesi öneriliyor (kaldı ki, içeriği bilinmeyen biyolojik bir ürünün denenmesi cesaret gerektirir. Ürünü buzdolabında yiyeceklerle birlikte muhafaza eden arkadaşlarımız dahi oldu) - Forumu takip edip ürünü temin eden üyelerin uyguladıkları bir kaç deneme sonucu da paylaşıldı. Bazıları olumlu bazılarında ise etkisiz olduğu ifade ediliyor. - Sonra ürünün mucidi ve sahibi çıkıyor ortaya. Umutlanıyoruz bilmek istediklerimizi öğreneceğiz diye. - Fakat yanıtları öğrenmek yerine, özetle ürünün kerametini görememiş olanlarımızın kafasızlıkla suçlanması dışında bir açıklama alamıyoruz. Durum bundan ibaret. Sorular hala aynı ve oldukları yerde duruyorlar. Ticari olarak piyasaya sürülerek satılmakta olan bir ürünün her türlü uygunluk prosedüründen geçmiş, yanıtlanmamış sorusunun olmaması beklenirdi. Ortada (henüz) yanıtlanamayacak soru varsa ürünün piyasaya sürülmemesi gerekirdi. Soru soranlara hakaret etmek, her seferinde "ülkemiz topraklarının nasıl da kimyasallar tarafından tahrip edildiği ve bu ürünün mucizevi bir şekilde bu tahribatı yok edecek tek ürün olduğu"nun vurgulanması (ki bunu herkes biliyor zaten) yerine, tüketiciyi tatmin edecek bir yaklaşım daha yerinde olurdu. Kaldı ki, bir ürünü başka bir ürünmüş gibi piyasaya sunmak tüketicinin yanıltılma çabası anlamına gelir ki, bu kabul edilebilir bir durum olmamalıdır. Ürünün biyolojik olma olasılığı ise bu durumun vehametini arttırmaktadır. Öyle ya, tüketici nereden bilecek bu ürünün içinde şarbon mikrobu olmadığını. Son günlerde sözü edilen, ümit ederimki geçerli kurumlar tarafından yapılacak olan, ürünün sunum özelliklerini tam olarak ortaya çıkaracak analizler, testler ve bunlara ait raporları görene kadar kendi adıma yeterlilik önergesi veriyorum. |
![]() |
![]() |
![]() |
#598 | |
agaclar.net
|
Alıntı:
yakamozsimsek ve damat ferit tarafından yapılan eleştirilere herkesin söz hakkı var diye karışmadık. İşin tadını kaçırınca ikisini de engelledik. Yazılarını silmedik ki, benzeri soru soracaklar tekrar zahmete girmesin. Ayrıca, diğer üyelere de örnek olmak açısından, nasıl davranırlarsa, nasıl davranacağımızın örneği olarak durmasını da yararlı gördük. Bunun dışında eleştireceğiniz ne var? |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#599 |
Ağaç Dostu
|
Sn.MeyveliTepenin 642.nolu mesajdaki görüşlerine katılıyorum. Kendisi objektif biçimde olayı özetlemiş. Bu forumda, bir başka gübrenin destekleyicileri haricinde, B5A için yazılan yazılar, sadece B5A yı daha fazla tanımak için yazılan yazılar. Ama malasef MeyveliTepenin de belirttiği bazı konularda cevap alamadık. |
![]() |
![]() |
![]() |
|
|