Sayın üyeler;
Aranızda sayın Bekir Sıtkı ARI'yı en yakından tanıyan kişiyim...Bu platformda yazılan bazı eleştiriler sayın ARI yı oldukça üzdü...Sayın ARI nın serzenişini ve psikolojisini çok iyi anlıyorum...Kolay değil; bir ürüne yıllarını vereceksin,varını yoğunu harcayacak,hayatını bilime adayacaksın ortaya bir buluş çıkaracaksın ve bu ürünün ülkende kalması için,ülke ekonomisine vereceği katkı için direnecek,tüm imkansızlıklara ve diğer ülkelerden sunulan imkanlara rağmen bu ülkeye kazandırmak için mücadele edeceksin sonra da en çok bu ülkenin insanları tarafından eleştirileceksin!...
Bu durum bizler için makul karşılanabilir belki...Ancak bu işin tüm meşakkatine katlanmış biri olarak sayın Bekir Sıtkı ARI'nın motivasyonunu oldukça etkiledi...Hani bir söz vardır (amiyane tabirle) İT YAZI GÖRÜR AMA YEDİĞİ AYAZI O BİLİR...İşte durum bu...İnsanları kaybetmek ve onları küstürmek kolaydır.Maharet bu değerleri kazanabilmek ve sahip çıkmaktadır...
Ancak merak etmeyin; Sayın Bekir Sıtkı ARI hiçbir yere gitmeyecektir...O'nun nekadar ülkesini ve insanları seven birisi olduğunu en yakından bilen kişiyim...Bizim sayın ARI'nın felsefi olarak yazdıklarıyla değil;ortaya çıkardığı ürünle ilgilenmemiz gerektiğini düşünüyorum...
Ayrıca sayın ARI'nın üzerinde çalıştığı projeleri de az çok biliyor,bu ülkeye daha çok şeyler kazandıracağına da inanıyorum...
Sadece şunu söylemek istiyorum:
Bu başlığın buralara gelmesinin nedenini serzenişte bulunmak yerine, öz eleştiri yaparak bulmalıyız....
Bu bağlamda,Sayın Selahattin YILMAZ'a gelen bu mesajın his yoğunluğu anında bir iç dökme,dert paylaşma olarak değerlendirilerek, forumdan silinmesini ve asıl konumuz olan B5A nın etkileri,kullanımı,Türk tarımına sağlayacağı katkılarına dönmeyi istirham ediyorum...
Vermiş olduğum bir söz var; B5A ile ilgili AB den alınmış olan bazı belgeleri ve enstitütü raporlarını elime ulaştığında sizlere sunacağım.Bundan şüpheniz olmasın...
Burada amaç üzüm yemek olmalı;bağcıyı döğmek değil...
SAYGILARIMLA...
|