agaclar.net

Geri Dön   agaclar.net > Üretim, Bakım, Düzenleme, Temel Malzemeler > Temel Konular (Toprak, Gübre, Tohum, Sulama)
(https)

Beğeni Düzeni140Beğeniler

Sadece okunabilir konu

Bookmark and Share Dış Bağlantılar Konu Araçları Mod Seç
Eski 29-12-2008, 13:29   #601
Ağaç Dostu

Hüseyin Ovak's Avatar

Giriş Tarihi: 29-05-2008
Bir özeleştiri de benden;

B5A başlığına ilk yazmaya başladığımda üyelerimizin B5A yı tanımasını ve kullanımları konusunda yardımcı olmayı hedeflemiştim.Bunu ne kadar başarabildim bilmiyorum...Ancak zaman zaman gelen sorular karşısında cevaplayamadıklarım (bazıları formülü deşifre etmemek adına, bazıları da bilgi eksikliğimden) oldu...

Bazen de suskun (kalmak zorundaydım) kaldım...Tabi ki alışıla gelmiş bir tarım sistemi içerisinde sıradışı bir üründen bahsetmek (hele benim gibi bu mesleğin dışında biri olarak) oldukça zor bir iş... Ancak yine de hemen hemen tüm sorularda teknik arkadaşlara danışarak, cevap vermeye çalıştım...Burası her ne kadar bir forum olsa da bazı yasal mevzuatlardan dolayı zaman zaman ya suskun kaldım, ya da konuyu geçiştirmeye çalıştım. Ancak hep dürüst oldum...Yine dürüstçe söylemeliyim ki; zamanı geldiğinde B5A ile ilgili yanıtlanmamış soru kalmayacaktır...Sadece biraz zaman....

Ben Hüseyin Ovak olarak B5A nın yeni bir teknoloji olduğuna,Ülke tarımına ve ekonomisine çok şeyler katacağına,insanların daha sağlıklı beslenmesine fevkalade katkıda bulunacağına inandım ve sizlere bunu anlatmaya çalıştım... Bunu yaparken de üyelerin ürünü kulaktan dolma, ya da reklamasyon bilgilerle değil B5A yı bizzat deneyip etkilerini kendi gözleri ile görmelerini istedim...(Bu durumu bazı üyeler ticari olarak algılasa da..)

Kısacası kimyasal gübre ve zirai ilaçlarla kirlenmiş ve kirlenmeye devam eden topraklarımızı,atmosferi ve yeraltı sularını iyileştirebilmek,insanların beslenirken çeşitli hastalıklara maruz kalmalarını engelleyebilmek,çiftçinin ürün yetiştirebilmek için girdi fiatları altında ezilmesine seyirci kalmamak adına birşeyler yapmak istedim... Başarılı oldum ya da olamadım....Ancak amacım buydu...

Fakat gübre ve zirai ilaç piyasası çok büyük bir rant...Bu piyasanın içinde olabilmek ve kendini kabul ettirebilmek ciddi bir şekilde maddi güce dayanmakta...Bu bağlamda da bazı sorunlar yaşandı...

Tüm bunların yanında AB ülkelerinde bazı tescil ve araştırma enstitülerine başvurulmuş olmasına rağmen sizlerin önerisi doğrultusunda Türkiye'den de bazı Üniversite ve araştırma enstitüleri ile bağlantı kurdum...Ancak bu sektörde inceleme ve araştırmalar uzun bir süreç alıyor.Bu nedenle (henüz) tamamlanamayan bu sonuçları size bildiremedim,bildiremezdim...

Ne bileyim hatırlamadığım daha bir sürü hata ya da eksiklerim ile sanırım bu başlığın buralara gelmesinde oldukça sorumluyum diye düşünüyorum...Sizlerin kafalarınızı karıştırıp,yanlış yönlendirmişsem özür diliyor, Saygılar sunuyorum...

Hüseyin Ovak Çevrimdışı   Başa Dön
Eski 17-01-2009, 18:16   #602
Yeni Üye

Giriş Tarihi: 16-11-2006
b5a hakkında￿￿1

merhaba arkadaşlar!
22 saydadır biraz sıkılarak birazda b5a hakkında ciddi şeyler bulabilir miyim diye okudum.
B5a gübresini enine boyuna tartışmıssınız .Hoşuma gitti .Bu güne kadar internette b5a hakkında böyle bir tartışma olmamıştı.Ürünü geçen yaz bende kullandım.Biz açık alanda yazlı kışlı sebze ekeriz.Ürün beni baya heyacanlandırmıştı,bir litre ile 7 dönüm olmadı 5 dönüm.Müthiş bir şey dedim hem bitkiyi besleyeceksin hem topragı bozmayacaksın hem saglıklı ve bol ürün alacalsın gerçekten çok güzel.

Hemen ürünü satan firmayla irtibat kurup iki litre istedim daha dogru ilk önce bekir beyle temasageçtim . Herkes gibi benimde sorularım vardı.Ve bekir hocayla konuştuk denemek için ürün siparisi verdik .Nisan 15 te ekmiş oldugumuz 4 dönüm domates ve 3 dönüm hıyar da kullanmaya başladık .Fideleri dikdikten sonra can suyuyla birlikte vermeye başladık ama malesef mayıs ın 9 unda bir tolu bütün bitkiler enkaza döndü .Dedim sezunu başlamadan bidirdik ama bir hafta sonra bir gübreli su bitkiler yeniden ışkın vermeye başladı .
Çok şükür kurtardık.
Bitkilerin yeniden ışkın vermesi b5a sayasinse mi yoksa vermiş oldugumuz diger gübrede mi onu tam bilemiyorum.
Bizim yanlışımızda burada oldu keşke diyorum iki üç hatta sadece gübreyi deneseydim.Onun için birşey anlamadım ama bu yaz yarım litre alıp küçük bir paselde deneyecegim .Bizde gübre gideri çok fazla oluyor ilerde yüzlerce dönüm ekecegimize göre umarım ürünle ilgili cd videolarda,fotograflarda ve şu ana kadar deneyen kişilerin yazdıkları olumlu etkileri bende görürüm.
Ürünle ilgili antalyadan ümit beyle,bilal durmuş beyle ,cemal beyle ve ismini hatırlayamadım birkaç kişiyle konuştum.
Ümit bey ürünü hem satıyor hemde kendi seraasında kullanıyor sagolsun taa buraya( iskenderun ) kadar geldi.Bilal bey vidyodaki kiş(i patlıcan serasından 25 ton ürün aldıgını söyleyen kişi .) Yalnız bilal bey b5a ile birlikte başka organik gübreleri kullandıgını söylüyor.

Bir başka kiş(CEMAL BEY)i biber serasından her toplamaya 750 kg biber aldıgını söylüyor yalnız bir süre sonra biber ucuzlayıbca 33 AN gübresi kullanmaya başlamış.
Bir başka kişi ( bu amcanın ismini unuttum) salatalık serası nemetottan dolayı komple kavrulmuş bu üründen sonra yeniden ışkın verip verime yatmış.
Ben bunlarla bire bir telefonda görüştüm hepsinin söyledigi ürünün iyi oldugu ama pahalı oldugu.
Şimdi ben bu üründen bir yarar göremedim ama ürünü kötüleyemem önümüzdeki yaz daha net görecegiz.

Ürünün kzötü yanı biraz nazik bir ürün olması.Diger kimyasallarla karıştırmayacaksın,gün batımından sonra vereceksin*ve bunun gibi .Bu biraz insanı zorluyor özellille geniş alanda kullanacagımız düşünülürse.

Birde şu var insanlar soruyor merek ediyor .Bende Ümit eyin ,Bekir beyin kafasını az şişirmedim .
Ya dedim tek bir ürün nasıl oluda bitkinin makro ve mikro besin ihtiyaçlarını karşılar ve bir sürü soru sagolsunlar dilleri döndügünce anlattılar.

Bakın tekrar söylüyorum ben bu üründen zahiren fayda göremedim ama burda uygulama hatası bende küçük bir alanda sadece bu ürünü denesydim olumlu ve olumsuz bir kanıya varırdım.ama olmadı ama bu yaz böyle yapacagım.

Birde ürünün içerigini kimse yüzde yüz açıklama zorunda degil .Arkadaşlar örneklerini vermiş coca cola keyifle içiyorsunuz ama bunun içinde ne var diye sızlanmıyorsunuz .Bilmen gerekenler zaten üzerinde yazılı bırakında birazıda yapana kalsın.
Ben size iki örnek daha vereyim FLORA X diye bir ürün alman malı .Bitkisel kökenli ve birkaç iz elemenle desteklenmiş organik bir gübre .Bununda içeriginin tamamı bilinmiyor adamlar söylemiyor.Bu ürününde iddalı bir sloganı var;" GELECEGİN ÜRÜNÜ" kimse kalkıp bu ürünü tartışmıyor .
Yine amerikan yapımı bir organik gübre ismini hatırlayamadım.Bunu satan ziraatcide aynı şeyi söylüyor içinde bilmedigimiz birkaç şey var diyor.

Eminim bu ürün BAYER gibi diger büyük firmalardan çıksaydı kimsenin sesi çıkmayacaktı.BAYER bu yapar ya denecekti .Kendi insanımıza biraz güvelim.
Bazı bilgiler kitabidir bazı
ları ümmidir yani Allah vergisidir.Bu kardeşimizde böyle olabilir ayrıca kendisi araştırmış yani fiili duasını yapmış.
neyse bu kadar yeter
saygılarr

salah Çevrimdışı   Başa Dön
Eski 17-01-2009, 23:24   #603
Ağaç Dostu

Giriş Tarihi: 28-11-2007
B5a ürün içeriği nedir, ürün içeriğini bilmeden ürünü kullanmak kimse istemez

Özcan2007 Çevrimdışı   Başa Dön
Eski 18-01-2009, 09:10   #604
agaclar.net

malina's Avatar

Giriş Tarihi: 03-04-2004
Galeri: 88
Ne o konuyu tekrar baştan mı alacaksınız?

malina Çevrimdışı   Başa Dön
Eski 18-01-2009, 12:24   #605
Ağaç Dostu

Giriş Tarihi: 02-12-2008
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi malina Mesajı Göster
Ne o konuyu tekrar baştan mı alacaksınız?
Ben bu filmi görmüştüm.

Oğuz Alper Çevrimdışı   Başa Dön
Eski 20-01-2009, 23:50   #606
Yeni Üye

Giriş Tarihi: 20-01-2009
trapzon hurması ağaçlarım var kullanabirmiyim

aksu16 Çevrimdışı   Başa Dön
Eski 21-01-2009, 16:54   #607
-

Giriş Tarihi: 01-01-2009
*** sadece izliyorum.Zamanı gelince süprizim olacak

çilekeş Çevrimdışı   Başa Dön
Eski 21-01-2009, 17:10   #608
-

Giriş Tarihi: 01-01-2009
Sübrizimi açıklıyorum.Bence b5a nın mucidi birkaç kişinin ulaşabildiği biri olmaktansa,herkesin ulaşabilmesi gereğine inanıyorum.Çünkü o türkiyenin ve herkesin olmalı.Uzun çalışmalardan sonra sayın BEKİR SITKI ARI nın cep telefonu numarasını elde ettim xxxxx SAYGILARIMLA.....

Düzenleyen malina : 21-01-2009 saat 22:26 Neden: Numara silinmiştir
çilekeş Çevrimdışı   Başa Dön
Eski 21-01-2009, 18:15   #609
agaclar.net

MeyveliTepe's Avatar

Giriş Tarihi: 22-03-2007
Bekir beyin telefon numarasını bilmenin ne faydası var anlamadım. Bekir bey sorulan soruları biliyor. Yanıtlamak isteseydi burada zaten yanıtlayabilirdi.

MeyveliTepe Çevrimdışı   Başa Dön
Eski 21-01-2009, 18:20   #610
Ağaç Dostu.

MSaygin's Avatar

Giriş Tarihi: 25-01-2006
Galeri: 36
Bence kim olursa olsun, kimsenin telefonunun burada açıkça verilmesi doğru değil, silinmesi gerektiğini düşünüyorum.

MSaygin Çevrimdışı   Başa Dön
Eski 21-01-2009, 19:10   #611
Ağaç Dostu

Kudret's Avatar

Giriş Tarihi: 11-08-2006
Galeri: 52
Siz numarasını bulmuşsunuz. İllede kendisiyle görüşmek isteyen arkadaşlar da bulup arayabilir.

Kendisinden izin almadan telefon numarasını vermeniz bence çok yanlış. MSaygın beyin söylediği gibi bence de silinmeli.

Kudret Çevrimdışı   Başa Dön
Eski 21-01-2009, 19:40   #612
Ağaç Dostu

Selahattin Yılmaz's Avatar

Giriş Tarihi: 16-05-2006
Galeri: 15
Bekir bey zaten bu tarz görüşmelerden kaçan birisi değil, bence arkadaş hala hıncını hırsını alamamış olsa ki zaman zaman hortlayıp mesajlarla Bekir beye **** Hüseyin beye veya B5A ya sataşıyor. Oysa aralarındaki sorunlar kendilerini ilgilendirir burası kimsenin günah çıkartma yeri **** canım sıkıldı senle uğraşacam yeri değil. Bu yer B5A organik gübrenin tartışıldığı yerdir.

İnsan belli bir yaşta olgun bir bayan **** erkekse duygularına sahip çıkmalı, yaşadıklarından ders almalı ve kendi özeli kendisinde kalmalı, bunu bir hırs vesilesi yapmamalı. Bahanesi ne olursa olsun böyle bir uğraşı hep kendi zararınıza olur. Karşımda kendisiyle uğraşmak yerine, kendi arızalı duygularını kontrol etmeyi öğrenmek yerine karşıdakiyle uğraşmayı yeğleyen ve her zamanda aynı hataya düştüğü için bundan zarar gören birisi var dye düşünüyorum ve öyle biliyorum. Bu doğru değil, insanların özeli var ve insanların izni olmadan bu tarz numaraları burada yayınlamaya hakkınız yok oysa eğer çok arzu ediyorsanız açın telefonunu doya doya görüşün. İsteyene de Bekir bey zaten numarasını verir.

Boş iş. Allah akıl fikir ve izan versin.

Selahattin Yılmaz Çevrimdışı   Başa Dön
Eski 21-01-2009, 20:46   #613
Ağaç Dostu

Giriş Tarihi: 30-07-2006
Galeri: 29
Kendi isteği ve bilgisi dışında bir başkasının özel bilgilerini kamuya açık yerlerde ifşa etmeniz hiç etik bir davranış değildir. Telefon numarası silinmiştir. Çok isteyen arkadaşlar B5A hakkında Sayın Hüseyin Ovak ve ya Sayın Doğal Doğa ile özel mesajla, e-posta ile ve ya bu başlıkta bilgi alışverişinde bulunabilir.

Todor Çevrimdışı   Başa Dön
Eski 21-01-2009, 23:02   #614
Ağaç Dostu

sasahin's Avatar

Giriş Tarihi: 23-08-2007
Galeri: 10
izlediğiniz söylemiş ve on altı dakika sonra (ki arada izlenecek bir şey olmamış) sürprizini açıklamış sayın çilekeş. İlginç...

sasahin Çevrimdışı   Başa Dön
Eski 23-01-2009, 23:04   #615
agaclar.net

Mine Pakkaner's Avatar

Giriş Tarihi: 06-01-2006
Galeri: 99
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi çilekeş Mesajı Göster
Sübrizimi açıklıyorum.Bence b5a nın mucidi birkaç kişinin ulaşabildiği biri olmaktansa,herkesin ulaşabilmesi gereğine inanıyorum.Çünkü o türkiyenin ve herkesin olmalı.Uzun çalışmalardan sonra sayın BEKİR SITKI ARI nın cep telefonu numarasını elde ettim xxxxx SAYGILARIMLA.....
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi çilekeş Mesajı Göster
*** sadece izliyorum.Zamanı gelince süprizim olacak
Bu mesajları görünce çok şaşırdık ve yapılan densizliğe hep birlikte üzüldük, hatta biz telefon numarasını sildik, hepimiz bu tavrı eleştirdik, kınadık.

Ancak boşuna üzülmüş gibi görünüyoruz. Çilekeş isimli üye Bekir Arı'nı çok sevgili dostu, hatta neredeyse forumumuzda kendi adına sözcüsü, onun ağzından bize mesajlar yazan Onkelif. Aynı bilgisayardan bağlanıyorlar. Ya da aynı üyenin iki ayrı hesabı.

Yani uzun çalışmalar sonucu telefon numarası elde etttiği filan masal.

Çileşkeş isimli üye hesabı kapatılmıştır.

Mine Pakkaner Çevrimdışı   Başa Dön
Eski 23-01-2009, 23:09   #616
Ağaç Dostu

Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi Mine Pakkaner Mesajı Göster
... hepimiz bu tavrı eleştirdik, kınadık.
...
Bu durumda abesle iştigal durumu, o zaman akla şu geliyor, acaba bu durumun Bekir beyle alakası ya da bağlantısı nedir?

Danışıklı bir durum ve çocuk gibi bir oyun algınalıyorsa buda ayrı bir kınama gerektirir ******.

B5A ya yapılabilecek en iyi baltalama işte bu...

Eski 24-01-2009, 01:31   #617
Ağaç Dostu

sasahin's Avatar

Adam gerçekten sürpriz yapmış olur bu durumda...

Eski 27-01-2009, 22:27   #618
Ağaç Dostu

Hüseyin beyle görüştüm artık sertifikaları ve resmi belgeleri aldıktan sonra bu başlığa yazacak, gördüklerini ve yaşananları üzüntüyle okuduklarını söyledi. Ayrıca Bekir beyle de durumu görüştüm kendisi 20 gündür (son bir kaç gündür Kütahya'da) Antalya'da olduğunu ve nete girmediğini söyledi. Ayrıca mesajların kendilerine ait olmadığını da belirttiler.

Sonuçta birileri devamlı hortlayıp ha bire bu başlığı karıştırıyor.

Eski 31-01-2009, 22:11   #619
Ağaç Dostu

Giriş Tarihi: 17-06-2007
Sayın;..................

Başbakanlık Bilgi Edinme Merkezine göndermiş olduğunuz, B5A adlı ürüne ait bilgi talep eden başvurunuz incelenmiştir.

1-B5A ürünü, Genel Müdürlüğümüzce 23.10.2007 tarihinde 2164 numara ile olarak Tescil Belgesi düzenlenmiştir.
2- Sıvı Organik Gübre olarak Tescil Belgesi düzenlenmiştir.
3-Ürüne Mikrobiyal Gübre olarak Tescil Belgesi düzenlenmemiştir.Mikrobiyal Gübre olarak Tescil Belgesi olmayan bir ürün piyasaya arz edilemez.

Besenkar Çevrimdışı   Başa Dön
Eski 02-02-2009, 20:21   #620
/

Giriş Tarihi: 04-08-2007
Arkadaşlar hepsini okuyamadım kısım kısım baktım çünkü bir tartışma içindesin.
kısacası sonuç nedir?almamı kullanmamı tavsiye edermisiniz sonuçta benim 50metrekarelik bir bahçem var 4 meyve fidanı yazın domates salaktalık enginar falan.ne dersiniz alıp kullanayımmı çünkü bu bahçeye 20 senedir hiç gübre atılmamış.

monser Çevrimdışı   Başa Dön
Eski 06-02-2009, 19:23   #621
/

Alooo kimse yokmu gübrelik mi oldu herkes?

Eski 06-02-2009, 19:31   #622
agaclar.net

malina's Avatar

Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi monser Mesajı Göster
Alooo kimse yokmu gübrelik mi oldu herkes?
Alıntı:
Arkadaşlar hepsini okuyamadım
Birinin size özetlemesini bekleyinceye kadar, okusanız daha iyi olmaz mıydı?

Eski 07-02-2009, 14:07   #623
/

Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi malina Mesajı Göster
Birinin size özetlemesini bekleyinceye kadar, okusanız daha iyi olmaz mıydı?
Kusura bakma ama 6 cı sayfaya kadar geldim ama yirmi küsür sayfa yahu, birisi diyecekki ; al kullan **** yok kardeşim sakıncalıymış kullanma..bu kadar zormu?

Eski 07-02-2009, 16:56   #624
Ağaç Dostu

Günüm's Avatar

Giriş Tarihi: 07-08-2006
Zor ki sizin deyiminiz ile yirmi küsur sayfa olmuş.
Okuyun... Karar sizin.

Günüm Çevrimdışı   Başa Dön
Eski 07-02-2009, 18:02   #625
agaclar.net

malina's Avatar

Alıntı:
al kullan ya da yok kardeşim sakıncalıymış kullanma
Bu kadar basit olsa 23 sayfadır forum ahalisi ne yazışıyor? Konu ilk sayfada biterdi...

Eski 07-02-2009, 18:08   #626
Ağaç Dostu

malbman's Avatar

Giriş Tarihi: 25-04-2008
Sayın monser, henüz bilgiyi hap şeklinde sunacak teknolojimiz yok. Bu nedenle okumaya devam etmeniz gerekiyor.

Ayrıca benim için sakıncalı olan sizin için olmayabilir, ya da tam tersi.

malbman Çevrimdışı   Başa Dön
Eski 07-02-2009, 22:02   #627
Ağaç Dostu

sasahin's Avatar

Güzel olurdu ama sayın malbman... üç hap yut üç bilim öğren beş hap yut beş bilim öğren... Ben ümitliyim ama ilerde hap olmasa da çip olacak ...

Eski 08-02-2009, 17:51   #628
Yeni Üye

NutCracker's Avatar

Giriş Tarihi: 07-02-2009
Butun bir Pazar gunumu 23 sayfayi okuyarak gecirdim diyebilirim. B5A lanse edildigi sekilde gercekten cok ilginc bir urun. Butun bu bilinmezler, bilimsel kanitlarla umarim yakinda hepimizi tatmin eder.

Benim anladigim kadariyla zarar riski icermeyen, denenmesinde sakinca olmayan bir urun. Kimi elestrileri biraz haksiz bulmakla birlikte aklima bir takim tartismalar sarkastik bir yaklasimi da getirdi. Ret Kit okuyanlariniz(?) hatirlayacaklardir. Her seruveninde mucizevi olarak tanittiklari urunu satmaya calisan seyyar saticilar vardir. Bu urun ayak tirnagindan kellige kadar her derde devadir. Fakat aslinda urun siselenmis sudan baska birsey degildir... Gercegin farkina varan kasabalilar, saticilari katrana batirip tuye bular, kaziga oturtup kasabadan kovarlar. Bu hareket, bu urunu ureten, pazarlayan ve bilgi vermeye calisanlara bu forumda zaten yeteri kadar yapilmis...

B5A'nin ne denli mucize bir urun oldugunu kullanan cogunluk gormus ve paylasmis. Forma gonderilen resimler bunu gosteriyor. Urunun, kavram olarak standart dusunce ve bilinen bilimin disina cikilarak baslatilmis oldugu acik. Fakat profesyonel olmadigi idda edilen bakisin bu isi basarma potansiyelini de kucumsememek gerekir. Tarimda, laboratuvar ortaminda degil, doga sartlarinda ve uzun surecler sonrasi sonuc alindigi da bir gercektir.

Benim de merak ettigim bircok sey vardir. Her seyden once neden B, neden 5 ve neden A? Bu urun ne dusunulerek, nasil yola cikildi ve nasil gelistirildi? 1997'den beri hangi yollar izlenerek bu gunlere gelinip paketlendi? Su anki satislari nedir? Uzun vadede (5-10 yil) bilinen **** tahmin edilen sakincalari var midir? Bilesenlerin hammaddelerinin tamami yerli piyasadan mi elde edilmektedir? Hangi uygulamalar surekli olarak gozlemlenip test edilmektedir? Sanirim elestirilerin cogu da bu son iki-uc soruda toplanmistir.

Ve en onemlisi neden http://www.bmrtarim.net/ sitesi su anda kapalidir?
Ana sayfasi haricinde hicbir sayfaya girememekteyim. Sebebi acaba birileri kizdirdigi icin Sn. Ari mi kapatmistir, yoksa sirket merkezi tasinirken siteyi de mi yanlarinda goturmuslerdir?

Ayrica aldesem.com sitesinde urunun 62,90 TL olmasi, talebin arttigina mi isaret etmektedir? Yani konusacagimiza siparis mi vermelidir?

Saygilar,

NutCracker Çevrimdışı   Başa Dön
Eski 08-02-2009, 19:01   #629
/

Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi NutCracker Mesajı Göster
Butun bir Pazar gunumu 23 sayfayi okuyarak gecirdim diyebilirim. B5A lanse edildigi sekilde gercekten cok ilginc bir urun. Butun bu bi
Bu kadar işte yahu teşekkürler yorum için.gidip alıp kullanacağım gerçi buradaki ilaç ve tarım ürünleri satanın daha haberi yok, herhalde internetten sipariş vereceğim.
Yahu ben çifçi değilim ,bir şey değilim anlamıyorumki anlatılanlardan amma sorun yaptınız...alt tarafı 50 metrekarelik bir yere 3 5 bir şey ekecez birde mevcut meyve ağaçlarını yaşatmaya çalışacaz,zaten anlasam gelip sormam size, neyse arkadaş kısaca yorum yapmış yeter bana, herhalde 5 kollu çocuğumuz olmaz, sanki dışarıda satılan meyve sebzeler çok sağlıklıda...

Eski 08-02-2009, 20:04   #630
Ağaç Dostu

B5A ile tanıştıktan sonra gördümki alanında B5A tek ürün değil ancak alternetifleri ile de aynı değil. Bioglobal Ltd. şirketinin de benzer ürünleri olduğu gibi farklı şekillerde tek tek satılan belirli bir amaca yönelik biyokatalizörler, bitki gelişimini uyaran bakteriler, mikorize mantarlar ve benzeri gibi alternetif ürünler var ve bunların bir kısmıda zaten forumda tartışıldı. Bütün bunlarla birlikte B5A nın bu diğer ürünlerden farkı organik gübre olarak tescil edilmiş olması (sanırım mikrobiyal gübre olarak tescil çalışmalarıda devam ediyor sadece süreçteler) ve her biri farklı görevler yerine getiren 11 çeşit bakterinin mikoplazmik replikasyonla güçlendirilip sonrasında ısıl işlemle uyutulup ortamında muhafaza edilmesidir.

Sadece okunabilir konu

Gönderme Kuralları
Yeni konu gönderemezsiniz
Konulara yanıt veremezsiniz
Ek dosya yükleyemezsiniz
Kendi gönderilerinizi düzenleyemezsiniz

BB code Açık
Smilies Açık
[IMG] Kodu Açık
HTML Kodu Kapalı
Trackbacks are Açık
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık

Forum saati Türkiye saatine göredir. GMT +2. Şu an saat: 07:20.
(Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.)

Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2025