![]() |
|
|
|
|
|
#1 |
|
agaclar.net
Giriş Tarihi: 22-03-2007
|
Zeytinde son savunma
Havalar nisbeten serinledi, zeytin taneleri irileşti ve yağlanmaya başladı. Zeytin sineğinin saldırı vaktidir. ![]() Temmuz ilk yarısında yaptığımız kaolin uygulamasının son hali böyle. Bir kaç kuvvetli yağış ve fırtınalı döneme rağmen koruyucu kaplamanın durumu fena değil ama yine de güçlü bir sinek saldırısında zaiyat verir. Rüzgarın dindiği ilk gün Hasata kadar tam koruma sağlayacak tek bir uygulama yapmak emniyetli bir tedbir olacak. |
|
|
|
|
|
#2 | |
|
Ağaçsever
Giriş Tarihi: 26-07-2017
|
Alıntı:
|
|
|
|
|
|
|
#3 | |
|
agaclar.net
|
Alıntı:
ince memeli pulverizatör ile, sis gibi atıyorum. Yapıştırıcı olarak özel bir malzeme kullanıyorum ama piyasada bulunur bir şey değil. NU-FILM-17 gibi reçine esaslı bir yayıcı-yapıştırıcı kullanırsanız olur. Bir de, içinde kum olmayan, kalsine ve çok ince öğütülmüş kaolin kullanmanızı tavsiye ederim. |
|
|
|
|
|
|
#4 | |
|
Ağaçsever
Giriş Tarihi: 23-11-2009
|
Alıntı:
Kullanma fırsatım olmadı! |
|
|
|
|
|
|
#5 |
|
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 24-03-2009
|
Sn Lonicera, Gerçekten müthiş bir lezzet. Komşumun beni şaşırtan bir hediyesiydi. Şu an elimde 5 adet çekirdek var. 3 tanesi şimdiden gerçek sahiplerine rezerve edildi. bir tane de bende geriye bir adet kaldı. Bu şeftali çeşidi üzerine yazışmak, yorumlamak, konuyu detaylı paylaşmak düşüncem yok. Bu nedenle komşumun hediyesi olan şeftali burda 2 mesaj ile kalsın. Silmeye veya taşımaya niyetim yok. 2 mesaj fazladan sıkıntı yaratmaz. Asıl sıkıntı, komşumun beklentisine yanıt alamıyorum. İlginç!!!! |
|
|
|
|
|
#6 |
|
Ağaç Dostu
|
Bu vesile ile tekrar sormak istiyorum; 7 dönüm, 10 dönüm 15-20 dönüm veya daha fazlası elma bahçesi olup, kaolin kili kullanıp, üretimini pazarlayan üyemiz var mı? varsa kaolin kilini hasat sonrası nasıl temizledi, yıkadı, giderdi ve sattı. pratik ve teorik tüm paylaşımlar büyük ve önemli bir üretici bölgesi için net bir başlangıç olacaktır. Nihayetinde beklenti de budur sanırım. |
|
|
|
|
|
#7 | |
|
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
Yok herhal pratik tecrübe veya teorik bilgi, deney, tez, araştırma. Sanırım kolları sıvamak gerekiyor komşum için. Biraz zaman alacak ama buluruz illaki olumlu veya olumsuz bir sonuç. Paylaşmak üzere. ![]() Düzenleyen soilless : 12-09-2012 saat 23:44 |
|
|
|
|
|
|
#8 | |
|
Yeni Üye
Giriş Tarihi: 09-06-2011
|
Alıntı:
|
|
|
|
|
|
|
#9 |
|
Yeni Üye
Giriş Tarihi: 13-05-2013
|
kaolin kilini elmada kullanan,elma pazarlamasında türkiyede ilk sıralarda yer alan firmalar var. hasat sonrasında nasıl uygulamalar yapıldığını veya ürünün üzerinde beyazlık kalırsa sorun yaşanır mı gibi durumlarda kendileri ile irtibata geçebilirim.. |
|
|
|
|
|
#10 | |
|
agaclar.net
|
Dün hala sert esen rüzgara rağmen zeytinlerde bu yılın ikinci ve son kaolin uygulamasını yaptık. ![]() Bu yıl iklim yine bir tuhaf. Geçen yıl her şey yaklaşık bir ay geriye kaymıştı. Bu yıl, en azından bizim bölgede bir çok şey 20 gün kadar önde. Bazı zeytin tanelerinin rengi dönmeye başladı. Genelde problemli tanelerin rengi erken kararır. 5-6 taneyi kontrol ettim, herhangi bir problem yok. Önemli bir fark, taneler önceki yıllarda hasat sırasında olduğundan bile daha yağlı. Park halindeki araçlara yakın olan bir ağaca hiç bir şey atmıyorum. O ağaçtaki taneleri kontrol ettiğimde 3-5 tane zeytin sineği hasarı gördüm. Bu yıl sinek erken saldırmış anlaşılan. Neyseki diğer ağaçlarda Temmuzdaki uygulama önleyiciliğini devam ettirmiş. Egedeki durum hakkında bilgi alabilirsek makbule geçer. Alıntı:
Tarımdaki muhtelif uygulamalar muhakkak bir literatür ile bağlantılıdır. Ancak uygulamalar bütününün tamamı neticede bir pratiktir ve bitkinin gelişimi, diğer uygulamalar, zamanlama, pazar kısıtları vb. pek çok şey çiftçinin kendi deneyimi ile şekillenir, neyi, ne zaman, nasıl yapması gerektiğini kendince belirler. Meraklı ve öğrenmek isteyenler de bulabildikleri kaynaklarda başkaları ne yapmış, nasıl yapmış anlamaya, kendi deneyimleriyle ilişkilendirmeye çalışırlar. Her neyse, komşu en azından 04.01.08.11 madde 3'de, 04.01.16'da ve diğer yazılarda işine yarayacak bir şeyler bulabilir. |
|
|
|
|
|
|
#11 |
|
agaclar.net
|
13 eylülden bu yana yazışmalar başka bir mecraya döküldü... Durumu değiştirmek için başka çare kalmadı... soilless'in yazılarını ve ona verilen cevapları ayrı bir konu olarak taşıdım: soilless soilless'in üyeliğini de esas amacının ne olduğunu anlayıncaya kadar kapattım. Kaolin Kili konusuna dönebilirsiniz... |
|
|
|
|
|
#12 |
|
agaclar.net
|
baymetin, mesajınızın bir üstündeki metinde ne yazıyor? Sadece soilless ile yazışmak istiyorsanız cevap alamazsınız. Çünkü genele sormadığınız için diğer arkadaşlar cevap yazmaya istekli olmayacaklardır. |
|
|
|
|
|
#13 |
|
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 18-10-2012
|
fındıkta kaokil kullanan ve sonuçları hakkında bilgi varmı .. |
|
|
|
|
|
#14 |
|
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 18-10-2012
|
Kaokil kullanan arkadaştan gerekli bilgiyi aldım üstteki msj dikkate almamanızı istiyorum herkese ******.. |
|
|
|
|
|
#15 |
|
Ağaç Dostu
|
Sn.MeyveliTepe 'den kaolin kilinin varlığını öğrendikten sonra Sn.Ensar, bana Sun Shader adlı ürününden göndermişti.2012 baharında bahçede bir kez zeytin uç tırtılı için kimyasal, bir kez de Sun Shader adlı kaolin kili uygulaması yapabilme fırsatım olmuştu.2 Aralık 2012 de iki ağaçtan 120 kg yağlık ,diğer minik fidanlardan da bir kovaya yakın gemlik zeytin topladık.İçlerinde bir tek kurtlu tane yoktu.Zeytinleri evde bir kere daha elden geçirirken bu durum yılların çiftçisi kayınvalidemin dikkatini de çekti."Etraf bahçe sahiplerinin zeytinleri hep kurtlu,bizim bahçede uç tırtılının da zararı daha az .dedi"Bu vesile ile MeyveliTepeye ve Sn, Ensar'a teşekkür ediyorum sağolsunlar ,varolsunlar. Düzenleyen yasarugur : 03-12-2012 saat 15:00 Neden: harf hatası |
|
|
|
|
|
#16 |
|
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 30-09-2007
|
Bugün Kaokil siparişi verdim. 25 kglık paket bana baya bir fazla gelecek. isteyen arkadaşlarla ücreti mukabili paylaşabilirim. |
|
|
|
|
|
#17 |
|
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 23-05-2013
|
Merhaba, İnternette aradım ama kaolin kilinin fiyatı nedir bulamadım.Ama sanıyorum hem pahalı hemde çok büyük paketlerde satılıyor.Ben 20-25 m2 küçük sebze bahçemde kullanmak istiyorum ama nasıl temin edebilirim bilmiyorum.Ensar beyin üretmiş olduğu kaolinden almak için acaba büyük üretici mi olmak lazım, yoksa ben 5 kg gibi küçük bir miktarı alabilir miyim?cevaplarsanız gerçekten çok sevirim.iyi günler. |
|
|
|
|
|
#18 | |
|
Ağaçsever
Giriş Tarihi: 05-10-2010
|
Alıntı:
Şekerpınar daki depomuza uğrayabilirseniz ufak tefek hasarlar yüzünden satışa sunamadığımız KAOKİL torbalarından dilediğiniz miktarda ücretsiz KAOKİL verebiliriz. Selamlar |
|
|
|
|
|
|
#19 |
|
Ağaç Dostu
|
Kaolin kullanımı
Çeşitli ağaç cinslerinden oluşan bahçemde sırt tulumbası ile bugün kaolin(kaokil) kullandım. 1 kg kaokil beraberinde 25 gr delfin ve 200 ml gülleci bulamacı da karışıma eklendi. Herhangi bir yapıştırıcı kullanmadım. Elle iyi karıştırmama rağmen bazen tıkanmalar oldu belki daha fazla karıştırmam gerekiyordu. Ağaçlarımın çoğunda herhangi bir hastalık yoktu. Daha önce gülleci bulamacı atmıştım. Yalnız elmalarda galiba yaprak biti ve eriklerde yaprak kıvırcıklığı başlamıştı. İnşallah onlara iyi gelir. Aşağıdaki resimlere bakarak eleştirilerinizi bekliyorum... ![]() ![]() ![]() Yapraklardaki sarılığın rengine olabilir? ![]() ![]() |
|
|
|
|
|
#20 |
|
Ağaç Dostu
|
Sayın hatipali74, kullandığınız kaolinin markası nedir. Nereden aldınız. |
|
|
|
|
|
#21 |
|
Ağaç Dostu
|
Kaokil Sayın Lilium. İnternet sitesi yoluyla iletişim telefonla sipariş verdim. 3 gün içinde sürat kargo aracılığıyla geldi. |
|
|
|
|
|
#22 | |
|
agaclar.net
|
Alıntı:
Kaolin, ortalama 1 mikrondan daha küçük parçacıklardan oluşur. Sizin gözle görebildiğiniz en küçük parçacık en az 50-60 parçacığın bir araya gelmiş halidir. İyi bir uygulama yapmak için parçacıkları suda disperse edebilmek (her bir parçacığın biribirinden ayrılarak suda dağılması) gerekir. Bunu yaparken, bilhassa sırt tipi tulumba ile uygulama yapılacak ise, önce kovada disperse edip oradan tulumbaya aktarmak, gerekiyorsa su ilave edip tekrar karıştırmak gerekir. Kovada solusyon hazırlarken önce su konmalı, sonra kaolin yavaş yavaş kovaya dökülürken de bir yandan karıştırılmalıdır. Önce kaolin koyup sonra su ilave etmek sıklıkla yapılabilen bir hatadır. Kuru kaolinin üzerine dökülen su büyük kümelerin etrafını ıslatır ama içlerindeki parçacıklar kuru kalır. Bahsettiğiniz durumun sebebi genellikle budur. ![]() Malzeme hazırlığı ile ilgili detaya buradan erişebilirsiniz. |
|
|
|
|
|
|
#23 |
|
Ağaç Dostu
|
sayın Meyvelitepe, öncelikle teşekkür ediyorum.Yazdıklarınızı okuyunca uygulama aşamalarımı göz önüne alınca haklısınız. İkinci tulumba için önce kaolin sonra su koymuştum. Dipte tortu oluşmuştu. Pekala bu şekilde iyi disperse edilmemiş kaolin uygulamasının zararı var mıdır? Sizce frenk elmasının yapraklarının sarı olmasının sebebi nedir? |
|
|
|
|
|
#24 |
|
Yeni Üye
Giriş Tarihi: 19-07-2011
|
SUN SHIELD bu adresi de ziyaret edin.. |
|
|
|
|
|
#25 |
|
Ağaçsever
Giriş Tarihi: 17-02-2013
|
Ağaç dostları merhaba, Benim bahçemde 36 ağaç 9 yaşında ceviz ve 60 ağaç 6 yaşında gemlik zeytini var. Birkaç elma, birkaç armut birazda üzüm var. Ağaçların büyüklüğü yaşına göre normal. Anladığım kadarıyla, kaolin karışımıyla ağacın yapraklarını iyice yıkamak gerekiyor. Bahsettiğim ağaçlar için ilk %5 lik uygulamada ne kadar kaolin ihtiyacım olur? Saygılamla. |
|
|
|
|
|
#26 | |
|
agaclar.net
|
Alıntı:
İsterseniz önce bu başlığı ziyaret edip kendinizi tanıtın.Bahsettiğiniz miktar kaolin kili kolay, Karamürsele yakınsanız uğrayın geçen seneden elimdeki muhtelif iyi markalardan istediğiniz kadar bedelsiz olarak vereyim. |
|
|
|
|
|
|
#27 | |
|
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 23-05-2013
|
Alıntı:
haklısınız uğradım, kendimi tanıttım.sanıyorum biz yeni üyelerin bunu es geçme sebebimiz,uzun zamandır "okuyucu" olarak forumda dolanınca sanki tanışma faslı geçmiş gibi geliyor insana ama aslında öyle değil tabi. gelebilsek çok güzel olurdu gerçekten.hemde sebzelerinizi dünya gözüyle görme şansım olurdu belki ![]() |
|
|
|
|
|
|
#28 |
|
agaclar.net
|
Gebzedeymişsiniz ama bizim burası yol üstü sayılır, siz ya da bir tanıdığınız bu civardan geçerse seve seve size yetecek kadar malzeme veririm. |
|
|
|
|
|
#29 |
|
agaclar.net
|
Bahsettiğiniz sarılık lime-sulfur (gülleci bulamacı) sebebiyledir. Hazırladığınız solusyonda rengi sarı olan ve tek aktif kimyasal budur. Oran olarak %0,5 (yüzde yarım)'den daha fazla kullanılmamalıdır. Uygulamanızın bir zararı olmaz ancak solusyonun iyi disperse olmamış olması, yapraklarda ince ama kesintisiz bir kaplama olmasını engellemiş olabilir. |
|
|
|
|
|
#30 | |
|
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
|