View Single Post
Eski 27-08-2012, 16:25   #1055
MeyveliTepe
agaclar.net

MeyveliTepe's Avatar

Giriş Tarihi: 22-03-2007
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi ntosun Mesajı Göster
Mudanya'da 6.5 dönüm zeytinliğim/meyvalığım var. Doğaya ve benim şahsıma olan zararları nedeniyle artık kimyasal zehir kullanmak istemiyorum. Kimyasal zehir yerine kaolin kil kullanmak istiyorum. İnternet üzerinde yaptığım araştırmalarda kaolin kilin ithal edildiğini ve fahiş fiaytlarla satıldığını öğrenmiş oldum. Tarımda kullanılabilen ve fiyatı da uygun olan yerli kaolin kili nerden bulabilirim? Forumdaki mesajlardan anladığıma göre Ensar bey tarımda kullanılabilecek kaolin kili kendisi üretmiş. Ama ne yazıkki kendisi Şubat ayından beri foruma girmemiş ve benim mesajlarımda kendisine ulaşmıyor. Yardımcı olursanız memnun olurum.

Bu adreste paketin içindekinin bildirilen speklere uygun olacağından kuşku duymadığım tarımda kullanılabilir M97 speklerine uygun piyasada bulunan malzemeler var.

İçlerinde birim fiyat olarak pahalısı da var, ucuzu da. Amerikan kaynaklı olanların fiyatı daha yüksek, Çin kaynaklıların fiyatı epey daha uygun. Parçacık Film Teknolojisi speklerine ve yüzlerce bilimsel saha deneyinde kullanılan speklere uygun yerli üretim en azından henüz mevcut değil.

Konu ile ilgili daha fazla bilgiyi;

1) Bu adresteki Kaolin - Parçacık Film Teknolojisi altındaki otuz küsür yazıda, veya

2) Bu başlıkta bulabilirsiniz.

Bahçenizde kaolin kullanmak niyetinde iseniz bunları okumanız yararınıza olur.

MeyveliTepe Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön