Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi ntosun
Mudanya'da 6.5 dönüm zeytinliğim/meyvalığım var. Doğaya ve benim şahsıma olan zararları nedeniyle artık kimyasal zehir kullanmak istemiyorum. Kimyasal zehir yerine kaolin kil kullanmak istiyorum. İnternet üzerinde yaptığım araştırmalarda kaolin kilin ithal edildiğini ve fahiş fiaytlarla satıldığını öğrenmiş oldum. Tarımda kullanılabilen ve fiyatı da uygun olan yerli kaolin kili nerden bulabilirim? Forumdaki mesajlardan anladığıma göre Ensar bey tarımda kullanılabilecek kaolin kili kendisi üretmiş. Ama ne yazıkki kendisi Şubat ayından beri foruma girmemiş ve benim mesajlarımda kendisine ulaşmıyor. Yardımcı olursanız memnun olurum.
|
Buna çok sevindik Necdet bey, aramıza hoş geldiniz...
Tel ile de görüştüğümüz gibi;
zeytin pamuklu bitine kaolin kili, gülleci bulamacı ve Delfin iyi gelmiyor... Nimsk, nem azal gibi ilaçlar kullanmak mümkün...
Kış aylarında bir defa kabuklu bit ilacı atılırsa pamuklu bit olmuyor... İlçe tarım uygun kabuklu bit ilacı tavsiye ediyor, kontrollü tarım da uygulanan...
Piyasada mevcut kaolin killerinin kaliteleri birbirine benzer, fiyat konusunu araştırmak da gerekir...
Toprağı, ağacı, meyveyi ve kendimizi zehirlemeden seçtiğiniz yol için her zaman yardıma hazırız.
Kolay gelsin...