View Single Post
Eski 13-09-2012, 00:09   #1066
MeyveliTepe
agaclar.net

MeyveliTepe's Avatar

Giriş Tarihi: 22-03-2007
Dün hala sert esen rüzgara rağmen zeytinlerde bu yılın ikinci ve son kaolin uygulamasını yaptık.

Name:  Zeytin_1.jpg
Views: 2121
Size:  61.8 KB

Bu yıl iklim yine bir tuhaf.

Geçen yıl her şey yaklaşık bir ay geriye kaymıştı. Bu yıl, en azından bizim bölgede bir çok şey 20 gün kadar önde. Bazı zeytin tanelerinin rengi dönmeye başladı. Genelde problemli tanelerin rengi erken kararır. 5-6 taneyi kontrol ettim, herhangi bir problem yok. Önemli bir fark, taneler önceki yıllarda hasat sırasında olduğundan bile daha yağlı.

Park halindeki araçlara yakın olan bir ağaca hiç bir şey atmıyorum. O ağaçtaki taneleri kontrol ettiğimde 3-5 tane zeytin sineği hasarı gördüm. Bu yıl sinek erken saldırmış anlaşılan. Neyseki diğer ağaçlarda Temmuzdaki uygulama önleyiciliğini devam ettirmiş. Egedeki durum hakkında bilgi alabilirsek makbule geçer.

Alıntı:
Yoksa mikron size, formülasyon, standart, uluslararası bilimsel araştırmalar, sonuçları, patentler v.s pazarda tezgaha gelmiyor.
gibi söylemlerle komşunun kaolin kaplı elmaları pazarda ne olacak sorusu için, şayet okursa mikron size, formülasyon vs. ile birlikte komşu ihtiyaç duyduğu gereken bilgiyi de edinebilir diyebilirim.

Tarımdaki muhtelif uygulamalar muhakkak bir literatür ile bağlantılıdır. Ancak uygulamalar bütününün tamamı neticede bir pratiktir ve bitkinin gelişimi, diğer uygulamalar, zamanlama, pazar kısıtları vb. pek çok şey çiftçinin kendi deneyimi ile şekillenir, neyi, ne zaman, nasıl yapması gerektiğini kendince belirler. Meraklı ve öğrenmek isteyenler de bulabildikleri kaynaklarda başkaları ne yapmış, nasıl yapmış anlamaya, kendi deneyimleriyle ilişkilendirmeye çalışırlar. Her neyse, komşu en azından 04.01.08.11 madde 3'de, 04.01.16'da ve diğer yazılarda işine yarayacak bir şeyler bulabilir.

MeyveliTepe Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön