![]() |
|
|
|
|
|
#1 |
|
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 13-01-2010
|
başlangıç tarihinizden en az 20 gün geçmiş ise.. içindeki tortular iyice kahve rengilesip önemli mikardakiler parçalanmış ise ve gaz çıkışı artık kabı etkileyemeyecek adar azalmış ise iş tamam dır havasını alırken kabı sertleştirip aşırı sıkısma olmuyor ise olgunlaşmış kabul edebiliriz örnegin bir gün hiç havasını almadan deneme yapıpta sonraki gün az bir hava çıkışı oluyorsa bitmiş kabul edebiliriz ancak benim geçenyıl yaptıgım enzimde dahi az da olsa hava çıkısı oluyor.. hava çıkısı tamamen hiç bitmez... iyice etkisiz vaziyete geldiyse rahatça kullanalım... bitkilerimiz ziyafetren daha fazla mahrum kalmasınlar.. |
|
|
|
|
|
#2 | |
|
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
Benim enzimde de 3-4 gündür hava çıkışı yok. Sadece çalkaladığım zaman hava fazla çıkıyor. Kullanıma hazır mı demek oluyor şimdi? |
|
|
|
|
|
|
#3 | |
|
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
Baharda bir an önce bitkiler bayram etsin.. |
|
|
|
|
|
|
#4 |
|
Ağaç Dostu
|
Sayın safranlı, Bir süre yetecek kadar sıvı gübrem var. 1- Bu enzimi nasıl saklamalıyım? İçindeki katı kısmı ile mi duracak yoksa süzeyim mi? 2- Nerede ve nasıl muhafaza edeyim? 3- Ortalama ne kadar süre bozulmaz? |
|
|
|
|
|
#5 | |
|
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
süzmeden oldığu gibi az az kullanıyorum bahçemde ekim kasımda yaptıgım balık enzimin aynen duruyor bence süzmeden oldugu gibi kalsın böylece besinler tamamen çözülür ve faydası artar... kendi tecrubelerime göre çok rahat 6 ay bekler... normal oda koşullarında dilediğiniz zaman kullanacak şekilde bekleyebilir.. temiz olsun diyorsanız süzersiniz meşrubat gibi çok uzun süre bekleyebilir. tortularınıda toprağa gömersiniz... benim yaptıgımı özetlersek; tercihen hiç süzmüyorum... bittimi aynı tortuların üzerine tazelerini ekleyip yeniden başlatıyorum.. Bir sefer süzdüĞümdede kalan tortuları yok gibi farzedip daha büyük enzim kabına aktardım ve imalatlarıma devam ettim.... Bu tortularda hazınedir ve organik maddedir.. her yerde faydalıdır... Artık gönlünüze göre saklyabilirsiniz tercih sizin... |
|
|
|
|
![]() |
|
|