temel mantığını anlatmaya çalıştım...
örnekleri artıramk gerekirse
bütün yaz çiçek açmasını istediğimiz güllerimize potasyum ağırlıklı patates
vb.nevale ile doyurmamız gerekır.
cılız kalmış ve boya gitmesini istediğimiz fidanımız var ise balık
vb.
dallarını ve gövdesini güçlendirsin ve sağlam bir yapıda büyütmek istediğimiz bitkilerimize ise içinde kalsiyum olan yumurta kabuklu enzimler ile ziyafet çekmeliyiz...
kısaca toparlamak gerekirse ev tipi küçük bahçelerde bu ayrıma gerek yok...
her gün sebzeli türlü kabilinden mutfak artıkları yeterlidir.
genelde doğamızda var olan ve büyüyen bitki kaynakları itibarıyla bahar mevsiminde büyüyen ve yeşeren kaynakalar azot kaynağıdır..
bakla,yonca,tüy,kıl
vb..
ara dönemde fosfor açısından zengin meyve ve sebzeler çokça bulunur.
son dönemde ise potasyum açısından zengin olan meyveler yetişir..
bezelye kozası,kavun kabuğu,şeker pancarı artıkları buna örnektir....
acizane benim bildiklerim bu şekildedir....
hep söylediğimi tekrar edeyim...
enzim yap denize at......