![]() |
|
|
|
|
|
#1 |
|
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 13-01-2010
|
okulumuzda artık kademe atlamaya başladık konular okundukca her arkadaş kendısi için uygun olanı secıyor benım kompost denememden sonra enzım maceramız gayet güzel gıdıyor forumdada konuştugumuz dogal gubrelerden dahı kat kat degerlı npk içeren sözde çöp,özde hazinelerimizin farkına vardık. sayfa olarak yazdırdığım npk oranları şu an önümde. bakıyorumda şaşmamak elde değil kavun kabuğu yuzde 12 potasyum yuzde 9.77 fosfor içeriyor patates kabugu yuzde 27,5 deger ile rekor sevıyelerde daha neler neler var patates kabugumuz koyun gubresıne göre yaklasık 10 katı daha fazla potasyum içeriyor benım hocalarımızdan ögrendıgım ve yorumlayabıldıgım kadarıyla olay şu: doğadan ne bulduysak hepsı hazınedır hepsi süper, süperdir reklamlarda gördügümüz ve gübrecılerın önerdıgı tırıple süper fosfat gıbı gübrelere gerek olmadıgı ortaya çıkacak bırde şu kanaatımı söylemek istıyorum toprakda bellı oranda gübre var ama toprağın ıştahı kalmamış bize küsmüş benım minik kızım gıbı yemek istemeyınce ıııı ıııı diye burun kıvırıyor tüm mesele bu ıstah sorununu çözmek ve topraga emın ellerde ve kendısını seven oldugunu hissettırmek dıye düşünüyorum son söz OKULUMU ÇOK SEVIYORUM ve mezun olmayı düşünmüyorum |
|
|
|
![]() |
|
|