agaclar.net

Geri Dön   agaclar.net > Üretim, Bakım, Düzenleme, Temel Malzemeler > Temel Konular (Toprak, Gübre, Tohum, Sulama)
(https)




Beğeni Düzeni3415Beğeniler

Cevapla
 
Bookmark and Share Dış Bağlantılar Konu Araçları Mod Seç
Eski 15-11-2012, 21:08   #1
Ağaç Dostu
 
Giriş Tarihi: 15-07-2009
Şehir: İzmir-Bornova
Mesajlar: 2,974
Galeri: 9
Daha önce bu başlıkta okumuştum.. Eskiden kalan reçeller eklenmişti bidonlara..
Bu bilgiye karşılık, evde biraz sertleşmiş lokum var.. Çöpe gitmesin.. Karışıma eklenir mi?
Bir de, haşlanmış bir şeker pancarı var.. Tadını kimse beğenmedi buzluğa koymuştum..Çıkarıp rendeleyip eklesem mi?

Enzim yapımı çoğaldıkça pekmez değerleniyor. İnsan ister istemez başka çözümler arıyor..

selis Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 16-11-2012, 08:42   #2
Ağaç Dostu
 
Giriş Tarihi: 09-06-2008
Şehir: Aksaray
Mesajlar: 4,652
Galeri: 2
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi selis Mesajı Göster
Bu bilgiye karşılık, evde biraz sertleşmiş lokum var.. Çöpe gitmesin.. Karışıma eklenir mi?
Bir de, haşlanmış bir şeker pancarı var

İçilebilir ve çöp enziminde esas olan kahverengi şeker, pekmez ve melasdır.

Bana göre sağlıklı bir enzim için, reçel, lokum, hatta bizim piyasada melasa batırılarak rengi kaverengine dönüştürülmüş esmer şeker de olmaz.

Haşlanmış pancar, olur.
Oranlara dikkat edin.

En uygunu ve ucuzu melastır. Çevrenizde şeker fabrikası veya hayvan yemi fabrikaları varsa, ihtiyacınız olan melası kolaylıkla bulabilirisin. Sizin ihtiyacınıza para bile almazlar.

Tura Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 16-11-2012, 09:03   #3
Ağaç Dostu
 
Giriş Tarihi: 13-01-2010
Şehir: YALOVA
Mesajlar: 1,281
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi selis Mesajı Göster
Daha önce bu başlıkta okumuştum.. Eskiden kalan reçeller eklenmişti bidonlara..
Bu bilgiye karşılık, evde biraz sertleşmiş lokum var.. Çöpe gitmesin.. Karışıma eklenir mi?
Bir de, haşlanmış bir şeker pancarı var.. Tadını kimse beğenmedi buzluğa koymuştum..Çıkarıp rendeleyip eklesem mi?

Enzim yapımı çoğaldıkça pekmez değerleniyor. İnsan ister istemez başka çözümler arıyor..
recel harici hepsini ekleyebilirsiniz

Safranlı Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 16-11-2012, 10:06   #4
Ağaç Dostu
 
Giriş Tarihi: 09-06-2008
Şehir: Aksaray
Mesajlar: 4,652
Galeri: 2
Ustalar daha iyi bilir ama bence lokum ve reçelin birbirinden hiç farkı yok.

Hatta lokumda, artık sanayi tipi şıra kullanılıyor...ve hatta piyasadan alınmış fabrikasyon pekmezlere dahi dikkatinizi çekerim...kullanılmamalı.

Tura Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 16-11-2012, 10:40   #5
Ağaç Dostu
 
Giriş Tarihi: 15-07-2009
Şehir: İzmir-Bornova
Mesajlar: 2,974
Galeri: 9
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi Tura Mesajı Göster
Hatta lokumda, artık sanayi tipi şıra kullanılıyor...
Lokum da yiyemeyeceğiz..

Değerli bilgiler için teşekkür ederim..

selis Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 16-11-2012, 10:49   #6
Ağaç Dostu
 
Giriş Tarihi: 09-06-2008
Şehir: Aksaray
Mesajlar: 4,652
Galeri: 2
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi selis Mesajı Göster
Lokum da yiyemeyeceğiz..
Olur mu...yersiniz. Sizde bu beceri olduktan sonra. Bu da sadesi.. Güllüsü, karafillisi.

Tura Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Cevapla


Gönderme Kuralları
Yeni konu gönderemezsiniz
Konulara yanıt veremezsiniz
Ek dosya yükleyemezsiniz
Kendi gönderilerinizi düzenleyemezsiniz

BB code Açık
Smilies Açık
[IMG] Kodu Açık
HTML Kodu Kapalı
Trackbacks are Açık
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Forum saati Türkiye saatine göredir. GMT +2. Şu an saat: 05:54.
(Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.)


Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2025