![]() |
|
|
|
|
|
#1 |
|
Ağaç Dostu
|
Daha önce bu başlıkta okumuştum.. Eskiden kalan reçeller eklenmişti bidonlara.. Bu bilgiye karşılık, evde biraz sertleşmiş lokum var.. Çöpe gitmesin.. Karışıma eklenir mi? Bir de, haşlanmış bir şeker pancarı var.. Tadını kimse beğenmedi buzluğa koymuştum..Çıkarıp rendeleyip eklesem mi? Enzim yapımı çoğaldıkça pekmez değerleniyor. İnsan ister istemez başka çözümler arıyor.. ![]() |
|
|
|
|
|
#2 | |
|
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
İçilebilir ve çöp enziminde esas olan kahverengi şeker, pekmez ve melasdır. Bana göre sağlıklı bir enzim için, reçel, lokum, hatta bizim piyasada melasa batırılarak rengi kaverengine dönüştürülmüş esmer şeker de olmaz. Haşlanmış pancar, olur. Oranlara dikkat edin. En uygunu ve ucuzu melastır. Çevrenizde şeker fabrikası veya hayvan yemi fabrikaları varsa, ihtiyacınız olan melası kolaylıkla bulabilirisin. Sizin ihtiyacınıza para bile almazlar. |
|
|
|
|
|
|
#3 | |
|
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 13-01-2010
Şehir: YALOVA
Mesajlar: 1,281
|
Alıntı:
|
|
|
|
|
|
|
#4 |
|
Ağaç Dostu
|
Ustalar daha iyi bilir ama bence lokum ve reçelin birbirinden hiç farkı yok. Hatta lokumda, artık sanayi tipi şıra kullanılıyor...ve hatta piyasadan alınmış fabrikasyon pekmezlere dahi dikkatinizi çekerim...kullanılmamalı. |
|
|
|
![]() |
|
|