agaclar.net

Geri Dön   agaclar.net > Üretim, Bakım, Düzenleme, Temel Malzemeler > Temel Konular (Toprak, Gübre, Tohum, Sulama)
(https)




Beğeni Düzeni3415Beğeniler

Cevapla
 
Bookmark and Share Dış Bağlantılar Konu Araçları Mod Seç
Eski 24-09-2012, 15:04   #1
Ağaç Dostu
 
maki01's Avatar
 
Giriş Tarihi: 05-05-2008
Şehir: Adana
Mesajlar: 8,417
Galeri: 73
İlk enzim denemem başarısız oldu...

Gaz çıkışının son bulmasının ardından 10 gün geçtikten sonra pH ölçmek için ilk kez kapağı tam olarak açtım ve kötü kokunun anlamını öğrenmiş oldum. Yine de pH striple ölçüm yapmaya çalıştım ancak test kağıdında en ufacık bir renk değişimi olmadı. Test kağıdında sorun olabilir mi diye çeşme suyunda kontrol ettim, normal değerleri verdi, sağlam yani.

Enzim olamayan bu sıvıyı eski saksı topraklarını biriktirdiğim yığınına dökmemim faydası olur mu?

maki01 Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 26-09-2012, 23:35   #2
Ağaç Dostu
 
Giriş Tarihi: 13-06-2010
Şehir: K.Maraş
Mesajlar: 714
Galeri: 5
Dün gece 12 'de birden aklıma enzim geldi,hemen burdaki mesajlara biraz göz atıp,gecenin bir yarısı mutfağa gidip ilk enzim denememi yaptım.Bakalım sonuç ne olacak,şimdi bilgisi olan arkadaşlara birkaç sorum olacak.Ben 41 sayfayı tek tek okuyuncaya kadar,enzim elden gitmeden öğrenmek istiyorum da.
Önce yaptıklarımı yazayım,bir hatam varsa söylerseniz sevinirim.
10 tane muz kabuğu,
3-4 tane havuç,
4-5 tane salatalık,
1 tane karnıbaharın kök kısmı ve yaprakları,
2 dilim bayat ekmek,
2 kaşık yoğurt,
1 çay bardağı üzüm pekmezi,
1 çay kaşığı kuru maya.
Bunların hepsini eski mutfak robotum dan geçirdim,5 litrelik su bidonunun yarısına kadar su koyup,malzemeleri ilave ettim.Biraz çalkaladıktan sonra ağzına birkaç yerinden deldiğim balonu geçirdim.Yarım saat sonra kontrol ettiğimde balon şişmeye başlamış,şişede de hareketlenmeler vardı.Bugün kafama takılan enzimi gölgede mi bekletmem gerekiyor,yoksa güneşte mi?Birde arada çalkalıyorum,yaptıklarım ne kadar doğru merak ediyorum.Cevaplarınız için şimdiden teşekkürü borç bilirim.

Eklenen Resimler
 
ipektuğçe Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 27-09-2012, 00:31   #3
Ağaç Dostu
 
Giriş Tarihi: 18-01-2009
Şehir: izmir/aliağa
Mesajlar: 5,567
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi ipektuğçe Mesajı Göster
Dün gece 12 'de birden aklıma enzim geldi,hemen burdaki mesajlara biraz göz atıp,gecenin bir yarısı mutfağa gidip ilk enzim denememi yaptım.Bakalım sonuç ne olacak,şimdi bilgisi olan arkadaşlara birkaç sorum olacak.Ben 41 sayfayı tek tek okuyuncaya kadar,enzim elden gitmeden öğrenmek istiyorum da.
Önce yaptıklarımı yazayım,bir hatam varsa söylerseniz sevinirim.
10 tane muz kabuğu,
3-4 tane havuç,
4-5 tane salatalık,
1 tane karnıbaharın kök kısmı ve yaprakları,
2 dilim bayat ekmek,
2 kaşık yoğurt,
1 çay bardağı üzüm pekmezi,
1 çay kaşığı kuru maya.
Bunların hepsini eski mutfak robotum dan geçirdim,5 litrelik su bidonunun yarısına kadar su koyup,malzemeleri ilave ettim.Biraz çalkaladıktan sonra ağzına birkaç yerinden deldiğim balonu geçirdim.Yarım saat sonra kontrol ettiğimde balon şişmeye başlamış,şişede de hareketlenmeler vardı.Bugün kafama takılan enzimi gölgede mi bekletmem gerekiyor,yoksa güneşte mi?Birde arada çalkalıyorum,yaptıklarım ne kadar doğru merak ediyorum.Cevaplarınız için şimdiden teşekkürü borç bilirim.
Güzel bir karşım yapmışsınız; karını bahar biraz koku yapar _ haşlarken bilirsiniz_ ama gaz çıkışının azlığına inanmayın, biraz serin yerde kaldığındandır.

Sık sık çalkalamaya gerek yok, bir kaç gün de bir de olabilir.

Enzimi bu günlerde _ gerekli sıcaklığa ulaşması için_ güneşde de bekletebilirsiniz... Ortam ısının 25 C nin üstünde olması iyidir...

Oranlar iyidir...Bayat ekmek de maya görevi yapar...

Halil Önen Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 26-09-2012, 23:40   #4
Ağaç Dostu
 
tturt's Avatar
 
Giriş Tarihi: 20-04-2008
Şehir: İSTANBUL
Mesajlar: 4,506
Galeri: 112
Sayın İpektuğçe,

Bu konunun uzmanları daha ayrıntılı bilgi verecektir.

Bana kuru mayayı biraz az koymuşunuz gibi geldi. Kapalı ve mümkünse karanlık bir yere alın yine mümkünse sıcak bir yer olsun.

tturt Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 26-09-2012, 23:44   #5
Ağaç Dostu
 
Giriş Tarihi: 13-06-2010
Şehir: K.Maraş
Mesajlar: 714
Galeri: 5
Sn.tturt,hızlı cevabınız için teşekkür ediyorum,maya ne kadar daha ekliyebilirim acaba?

ipektuğçe Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 27-09-2012, 00:47   #6
Ağaç Dostu
 
Giriş Tarihi: 13-06-2010
Şehir: K.Maraş
Mesajlar: 714
Galeri: 5
Sn.Halil Önen,verdiğiniz bilgiler için çok teşekkür ediyorum,çok mutlu oldum.Dediklerinizi aynen uygulayacağım,bundan sonra karnıbahar da koymam artık.

ipektuğçe Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 15-11-2012, 21:08   #7
Ağaç Dostu
 
Giriş Tarihi: 15-07-2009
Şehir: İzmir-Bornova
Mesajlar: 2,974
Galeri: 9
Daha önce bu başlıkta okumuştum.. Eskiden kalan reçeller eklenmişti bidonlara..
Bu bilgiye karşılık, evde biraz sertleşmiş lokum var.. Çöpe gitmesin.. Karışıma eklenir mi?
Bir de, haşlanmış bir şeker pancarı var.. Tadını kimse beğenmedi buzluğa koymuştum..Çıkarıp rendeleyip eklesem mi?

Enzim yapımı çoğaldıkça pekmez değerleniyor. İnsan ister istemez başka çözümler arıyor..

selis Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 16-11-2012, 08:42   #8
Ağaç Dostu
 
Giriş Tarihi: 09-06-2008
Şehir: Aksaray
Mesajlar: 4,652
Galeri: 2
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi selis Mesajı Göster
Bu bilgiye karşılık, evde biraz sertleşmiş lokum var.. Çöpe gitmesin.. Karışıma eklenir mi?
Bir de, haşlanmış bir şeker pancarı var

İçilebilir ve çöp enziminde esas olan kahverengi şeker, pekmez ve melasdır.

Bana göre sağlıklı bir enzim için, reçel, lokum, hatta bizim piyasada melasa batırılarak rengi kaverengine dönüştürülmüş esmer şeker de olmaz.

Haşlanmış pancar, olur.
Oranlara dikkat edin.

En uygunu ve ucuzu melastır. Çevrenizde şeker fabrikası veya hayvan yemi fabrikaları varsa, ihtiyacınız olan melası kolaylıkla bulabilirisin. Sizin ihtiyacınıza para bile almazlar.

Tura Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 16-11-2012, 09:03   #9
Ağaç Dostu
 
Giriş Tarihi: 13-01-2010
Şehir: YALOVA
Mesajlar: 1,281
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi selis Mesajı Göster
Daha önce bu başlıkta okumuştum.. Eskiden kalan reçeller eklenmişti bidonlara..
Bu bilgiye karşılık, evde biraz sertleşmiş lokum var.. Çöpe gitmesin.. Karışıma eklenir mi?
Bir de, haşlanmış bir şeker pancarı var.. Tadını kimse beğenmedi buzluğa koymuştum..Çıkarıp rendeleyip eklesem mi?

Enzim yapımı çoğaldıkça pekmez değerleniyor. İnsan ister istemez başka çözümler arıyor..
recel harici hepsini ekleyebilirsiniz

Safranlı Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 16-11-2012, 10:06   #10
Ağaç Dostu
 
Giriş Tarihi: 09-06-2008
Şehir: Aksaray
Mesajlar: 4,652
Galeri: 2
Ustalar daha iyi bilir ama bence lokum ve reçelin birbirinden hiç farkı yok.

Hatta lokumda, artık sanayi tipi şıra kullanılıyor...ve hatta piyasadan alınmış fabrikasyon pekmezlere dahi dikkatinizi çekerim...kullanılmamalı.

Tura Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 16-11-2012, 10:40   #11
Ağaç Dostu
 
Giriş Tarihi: 15-07-2009
Şehir: İzmir-Bornova
Mesajlar: 2,974
Galeri: 9
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi Tura Mesajı Göster
Hatta lokumda, artık sanayi tipi şıra kullanılıyor...
Lokum da yiyemeyeceğiz..

Değerli bilgiler için teşekkür ederim..

selis Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 16-11-2012, 10:49   #12
Ağaç Dostu
 
Giriş Tarihi: 09-06-2008
Şehir: Aksaray
Mesajlar: 4,652
Galeri: 2
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi selis Mesajı Göster
Lokum da yiyemeyeceğiz..
Olur mu...yersiniz. Sizde bu beceri olduktan sonra. Bu da sadesi.. Güllüsü, karafillisi.

Tura Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 21-11-2012, 13:47   #13
Ağaç Dostu
 
Dogasever's Avatar
 
Giriş Tarihi: 05-04-2007
Şehir: Appleton-İngiltere
Mesajlar: 1,706
Arkadaşlar enzim çalışmalarından en iyi neticeyi almak istiyorsak:

Kullanılan her türlü malzemenin mümkün olduğunca taze olmasına (evet atık da olsa taze olmasına) ve ayrıca doğada bulunduğu haline en yakın formda olmasına dikkat etmek gerekir. (Örneğin, reçel yerine kahverengi şeker kullanmayı tercih etmek gibi...)

Dogasever Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 04-12-2012, 15:43   #14
Ağaç Dostu
 
aviator34's Avatar
 
Giriş Tarihi: 18-04-2012
Şehir: EDİRNE
Mesajlar: 277
arkadaşlar herkese paylaşımlarından dolayı tebrik ediyorum.Enzim ile ilgili sayfanın başından başlayarak okumaya başladım yarısına geldim sayılır.benim size sorum
elimde 700 kg kadar olgunlaşmış balkabağı var bundan enzim yapabilirmiyim ? 10 dönüm ceviz bahçem var.20 tonluk damlama sulama depoma koyarak tüm yaz sulama yapmak istiyorum.kısacası balkabağını kullanarak nasıl bir enzim yapabilirim ?

aviator34 Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 04-12-2012, 15:55   #15
Ağaç Dostu
 
Çamtepe's Avatar
 
Giriş Tarihi: 14-12-2010
Şehir: İstanbul, Çanakkale, İzmir
Mesajlar: 646
Küçük parçalara bölüp, mümkünse blender'dan geçirip melas/pekmez ilavesi ile enzim yapabilirsiniz. 700kg'ı enzim yaparsanız değil 10 dönüme 200 dönüme yeter muhtemelen

Şöyle bir-iki varil yapsanız yeter

Çamtepe Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 04-12-2012, 16:23   #16
Ağaç Dostu
 
aviator34's Avatar
 
Giriş Tarihi: 18-04-2012
Şehir: EDİRNE
Mesajlar: 277
[QUOTE=Çamtepe;1060372]Küçük parçalara bölüp, mümkünse blender'dan geçirip melas/pekmez ilavesi ile enzim yapabilirsiniz. 700kg'ı enzim yaparsanız değil 10 dönüme 200 dönüme yeter muhtemelen

Şöyle bir-iki varil yapsanız yeter [/QUOTE

) 5 kg lik pet bidonlarda birçok resim gördüm.Kontrolü kolayda bu kocaman mavi varillerde yapabilirmiyim onu düşünüyorum.

aviator34 Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 04-12-2012, 17:09   #17
Ağaç Dostu
 
Giriş Tarihi: 13-01-2010
Şehir: YALOVA
Mesajlar: 1,281
[QUOTE=aviator34;1060396]
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi Çamtepe Mesajı Göster
Küçük parçalara bölüp, mümkünse blender'dan geçirip melas/pekmez ilavesi ile enzim yapabilirsiniz. 700kg'ı enzim yaparsanız değil 10 dönüme 200 dönüme yeter muhtemelen

Şöyle bir-iki varil yapsanız yeter [/QUOTE

) 5 kg lik pet bidonlarda birçok resim gördüm.Kontrolü kolayda bu kocaman mavi varillerde yapabilirmiyim onu düşünüyorum.
mavi varillerde de rahatça olur
arada üşteki kapagını açarsınız olur biter
ancak asıl sizlere çok miktarda pekmez lazım olacak...

Safranlı Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 04-12-2012, 17:08   #18
Ağaç Dostu
 
Çamtepe's Avatar
 
Giriş Tarihi: 14-12-2010
Şehir: İstanbul, Çanakkale, İzmir
Mesajlar: 646
Plastik varil, çöp konteyner'ı satan yerler var İstanbul'da.

Örneğin şunun gibi bir plastik varil alıp ağzına bir hava kilidi takarsanız işinizi görecektir.

Alt tarafına bir de musluk koyarsanız hazır enzimi çok kolay alıp damlamanıza karıştırabilirsiniz.

Kolay gelsin..

Çamtepe Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 05-12-2012, 08:30   #19
Ağaç Dostu
 
aviator34's Avatar
 
Giriş Tarihi: 18-04-2012
Şehir: EDİRNE
Mesajlar: 277
Selamlar.Dayanamadım dün akşam 3 tane 5 litrelik balık enzimi hazırladım geçici olarak plastik operasyon eldiveni taktım kafalarına, sabah baktığımda ise 2 si şişmiş ortadaki şişmemiş pekmezimi az geldi acaba birde şeffaf plastik hortumum yoktu (biz bunlara şirkette suplex diyoruz) onuda bugün alayımda nargile olayına geçeceğim.internetten birde ph ölçer söyleyeyim.


Sayın çamtepe ve safranı bu mavi bidon 120 L dediği 120 litredir herhalde 1-3-10 a göre 6 kg pekmez ) (onuda nerden bulacaksam 1 bardak pekmeze bi ton laf yedik neyse) 18 kg balkabağı,muz kabuğu vs. 60 lt. su olsa toplamda 84 Lt. yapar 35 lt. Boşluk normaldir umarım.
Benim toprak analizimde fosfor,çinko,azot çok düşük,potasyum az çıktı buna göre sayın safranlı 1 kaç tüyo istiyorum sizden ) Humas'tan aldığım 20 Lt. Humik asitimde var bundan ne kadar eklemeliyim ?
Bu durumda içine başka bir şey koyayımmı ? Ema gibi
Saygılar,sevgiler

aviator34 Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 05-12-2012, 08:52   #20
Ağaç Dostu
 
Giriş Tarihi: 09-06-2008
Şehir: Aksaray
Mesajlar: 4,652
Galeri: 2
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi aviator34 Mesajı Göster
6 kg pekmez ) (onuda nerden bulacaksam 1 bardak pekmeze bi ton laf yedik neyse)

Pekmez yerine melas kullanın...çok ucuza gelir.

Şeker fabrikalarından ve hayvan yemi yapan fabrikalardan temin edebilirisiniz.

Muz kabuğu kullanmışsınız. Patates kabuğu da kullanın...

Tura Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 05-12-2012, 10:04   #21
Ağaç Dostu
 
Çamtepe's Avatar
 
Giriş Tarihi: 14-12-2010
Şehir: İstanbul, Çanakkale, İzmir
Mesajlar: 646
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi Tura Mesajı Göster

Pekmez yerine melas kullanın...çok ucuza gelir.

Şeker fabrikalarından ve hayvan yemi yapan fabrikalardan temin edebilirisiniz.

Muz kabuğu kullanmışsınız. Patates kabuğu da kullanın...
Sahibinden.com'da melas satan bir kaç yer vardı bir zamanlar. Hammadeler.com'da da melas vardı sanırım ama pahalıya geliyordu, siz yine de fiyatına bir bakın.

Eğer bulamazsanız marketlerde en uygun fiyatlı pekmez Real'de Tip (kendi markası) altında satılan keçiboynuzu pekmezi. kiloluk da değil, enteresandır 250 gr'lık kavanozlar inanılmaz ucuzdu

700 kg balkabağınız varsa 120 lt'lik varili doldurmak sorun olmaz muhtemelen

Bu forumdaki yazıları okursanız çinko, fosfor, potasyum içeren sebze/meyve atıklarını bulabilirsiniz. Balık enzimi azot ve fosfor'u karşılayacaktır, muz ve patates ile de potasyumu sağlarsınız. Ancak iyi ufaltın, zor çözünüyorlar.

Aktivite olmayan bidona biraz daha pekmez ilave edebilirsiniz, biraz da maya içeriği koyabilirsiniz.

EMA bulursanız en güzeli..

Çamtepe Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 05-12-2012, 10:47   #22
Ağaç Dostu
 
aviator34's Avatar
 
Giriş Tarihi: 18-04-2012
Şehir: EDİRNE
Mesajlar: 277
hesap yaptım bana çooook enzim lazım yaa.Önümüzdeki bir yaz boyunca 300 fidanı sulamak için takribi 100 ton suya ihtiyacım var.allahtan su sıkıntım yok.köyden elemanı aradım melas varmış uzunköprü'de hemde mavi varil ile birlikte satıyorlarmış ) birazdan fiyatını söyleyecek yazarım buraya.Sayın çamtepe humik asit ne kadar koymalıyım söylemediniz.birde o dediğiniz sayfaları buldum öğleden sonra hammaddeleri sıralıyayım.son olarak ema nın litre fiyatı ve aldıysanız satıcı adresi **** telefon numarası alabilirmiyim.

aviator34 Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 05-12-2012, 12:35   #23
agaclar.net
 
MeyveliTepe's Avatar
 
Giriş Tarihi: 22-03-2007
Şehir: Kocaeli
Mesajlar: 9,027
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi aviator34 Mesajı Göster
... humik asit ne kadar koymalıyım ...
Bence de hiç koymayın. Adı her ne kadar asit de olsa, leonarditin çok bazik bir ortamda çözünmüş hali olduğu için oldukça baz bir madde. PH 4 seviyelerinde asitik olması gereken enzim sürecini alkali yaparak mikroorganizma gelişimini önemli ölçüde saptırması kuvvetle muhtemel. Gerekiyor ise bahçenizi sularken sulama suyuna karıştırırsınız.

MeyveliTepe Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 05-12-2012, 15:16   #24
Ağaç Dostu
 
aviator34's Avatar
 
Giriş Tarihi: 18-04-2012
Şehir: EDİRNE
Mesajlar: 277
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi MeyveliTepe Mesajı Göster
Bence de hiç koymayın. Adı her ne kadar asit de olsa, leonarditin çok bazik bir ortamda çözünmüş hali olduğu için oldukça baz bir madde. PH 4 seviyelerinde asitik olması gereken enzim sürecini alkali yaparak mikroorganizma gelişimini önemli ölçüde saptırması kuvvetle muhtemel. Gerekiyor ise bahçenizi sularken sulama suyuna karıştırırsınız.
evet dediğiniz gibi Sulama zamanı 3-4 kez enzim vermediğim zamanlar humik asit vermeyi düşünüyordum zaten.Bu yıl ilk defa Yanmış ağır gübresi ile leonardit karışımı yaparak tüm fidanların 40 cm çapına gömerek kapatacaktım ama bu hafta alacağım toprak analizi sonucunun çıkması 3 haftayı bulur buda kış demek yağmurlar soğuk hava bu leonardit işlemi bahara kalıcak gibi.

aviator34 Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 05-12-2012, 10:51   #25
Ağaç Dostu
 
aviator34's Avatar
 
Giriş Tarihi: 18-04-2012
Şehir: EDİRNE
Mesajlar: 277
humik asit,fulvik asit,leonardit,tarımsal cips,melas,organik madde,hayvan gübresi vs. bu aralar millet acayip acayip bakıyor bana kayış kopmuş,devreleri yanmış,sıyırmış,gidici,cevizci gibi tabirlere alışıveriyor insan )

aviator34 Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 05-12-2012, 11:59   #26
Ağaç Dostu
 
Çamtepe's Avatar
 
Giriş Tarihi: 14-12-2010
Şehir: İstanbul, Çanakkale, İzmir
Mesajlar: 646
Bence enzime humik asit koymanıza gerek yok.
Yapabilirseniz yumurta kabuğu koyun enziminize, kalsiyum takviyesi olur.

100 ton suyun tamamına enzim karıştırmanıza gerek yok tabiiki de 2-3 haftada bir verseniz yeter. Siz şimdi 5 lt'lik petlerde acemiliğinizi atlatın, sonra Şubat-Mart gibi önce azotu yüksek olanlarla (balık) başlarsınız. Nisan-Mayıs gibi elinizde enzimleriniz hazır olur, taze taze kullanırsınız. Tabi düzenli yapmanız lazım ki elinizde Haziran-Temmuz-Ağustos aylarında da kullanacağınız enzim olsun.

Eğer fırsatınız olur da sabah erken saatlerde hale giderseniz istemediğiniz kadar yeşil malzeme bulacaksınız. Kilolarca marul, lahana, karnıbahar yaprakları atıyorlar. Teoride balık halinden de bol bol artık balık bulursunuz, hiç gitmedim ama yine de bir alternatif olarak belirtmekte fayda var.

EMA için EM başlığına bakın. Ankara'daki Agriton firması satıyor. Aktif durumda alırsanız size biraz daha pahalıya patlar ama aktifleştirmekle uğraşmazsınız. Sizin durumunuzda 1 lt EMA epey işinizi görecektir.


Düzenleyen Çamtepe : 05-12-2012 saat 12:40 Neden: Sn. Meyvelitepe'nin mesajından sonra düzelttim :)
Çamtepe Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 05-12-2012, 13:09   #27
Ağaç Dostu
 
aviator34's Avatar
 
Giriş Tarihi: 18-04-2012
Şehir: EDİRNE
Mesajlar: 277
170-180 litrelik mavi varildeki melas fiyatı varil dahil 130 tl imiş.Köye belirli zamanlarda geliyorlarmış iyi oldu nakliyeden kurtulmuş olucam varilde bedavaya gelecek. 130 litre melas 1-3-10 hesabına göre 13.000 litre sek enzim yapıyor 1/100 e göre 130 ton kullanıma hazır enzim yapar bu da ben dahil bütün köye yeter.

aviator34 Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 05-12-2012, 15:39   #28
Ağaç Dostu
 
Giriş Tarihi: 13-01-2010
Şehir: YALOVA
Mesajlar: 1,281
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi aviator34 Mesajı Göster
170-180 litrelik mavi varildeki melas fiyatı varil dahil 130 tl imiş.köye belirli zamanlarda geliyorlarmış iyi oldu nakliyeden kurtulmuş olucam varilde bedavaya gelecek. 130 litre melas 1-3-10 hesabına göre 13.000 litre sek enzim yapıyor 1/100 e göre 130 ton kullanıma hazır enzim yapar bu da ben dahil bütün köye yeter.
işlem tamamdır
yürekten bir tebriği fazlasıyla hakettiniz
artık evdeki nevaleyede sataşırsınız
aman fazla abartmayın
hatunun tepesi atmasın

Safranlı Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 05-12-2012, 19:12   #29
Ağaç Dostu
 
aviator34's Avatar
 
Giriş Tarihi: 18-04-2012
Şehir: EDİRNE
Mesajlar: 277
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi Safranlı Mesajı Göster
işlem tamamdır
yürekten bir tebriği fazlasıyla hakettiniz
artık evdeki nevaleyede sataşırsınız
aman fazla abartmayın
hatunun tepesi atmasın
Sayın safranlı ben hurma pekmezini arabistan'dan cidde'den getiriyorum ve hurma pekmezi cilde çok iyi geliyormuş(yüz bölgesine maske).O yüzden hatun olsun annem,kayınvalide baldız hepsinde fazladan bir kavanoz vardır ama istesen yoktur )

Benim bir sorum olacak yaptığımız enzimin ph'ını ph ölçer ile ölçebiliyoruz.peki içerisindeki mesela fosforu,azotu,potasyumu ölçen portatif bir alet yokmudur internette satılan ? illaki analizmi yaptırmamız gerekir ?

aviator34 Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 05-12-2012, 21:06   #30
Yeni Üye
 
Giriş Tarihi: 05-03-2012
Şehir: istanbul
Mesajlar: 12
Merbaha arkadaşlar. Herkese selam ve saygılar. Ben 5lt lik pet şişe içersine bir kilo Limo ve Limon kabuğu;biraz portakal,300gr hKeçiboynuzu pekmezi,bir paket maya koydum. su miktarı 3000 gr. Sarıcan Mühendisin yaptığı nargile sisteminide kurdumve26.11.2012tarihini yazarak şişeye yapıştırdım. Birkaç gün gaz çıkışı güzeldi.Fakat Üç dört gündür gaz çıkışı görülmüyor. Şişeyi çalkalayınca veya sıkınca nargile olan ufak şişe fokurduyor. Daha sonra duruyor. Yanlış mı yaptım yoksa normal mi?Tecrübeli ve bilgili arkadaşlar cevaplarsa memnun olurum.Daha on gün oldu gaz çıkışı durdu. Moralim de bozuldu. Ne yapmalıyım bilmiyorum. Şimdiden herkese teşekkür ve saygılar sunarım.

avahit Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Cevapla

Konu Araçları
Mod Seç

Gönderme Kuralları
Yeni konu gönderemezsiniz
Konulara yanıt veremezsiniz
Ek dosya yükleyemezsiniz
Kendi gönderilerinizi düzenleyemezsiniz

BB code Açık
Smilies Açık
[IMG] Kodu Açık
HTML Kodu Kapalı
Trackbacks are Açık
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Forum saati Türkiye saatine göredir. GMT +2. Şu an saat: 22:27.
(Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.)


Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2025