agaclar.net

Geri Dön   agaclar.net > Üretim, Bakım, Düzenleme, Temel Malzemeler > Temel Konular (Toprak, Gübre, Tohum, Sulama)
(https)




Beğeni Düzeni3415Beğeniler

Cevapla
 
Bookmark and Share Dış Bağlantılar Konu Araçları Mod Seç
Eski 29-06-2013, 05:27   #1
Ağaç Dostu
 
Giriş Tarihi: 30-06-2012
Şehir: istanbul
Mesajlar: 323
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi ertugrula66 Mesajı Göster
20 lt yoğurt kabına karpuz kabuğu,kıvırcık artıkları kabak,salatalık,üzüm posaları, hamur mayası(1 avuç kadar),1 bardak pekmez ,1 bardak yoğurt suyu ve 3 litre kadar su doldurdum nargile sistemini de kurmama rağmen hiç kabarcık çıkışı yok.Hatayı nerede yapıyorum?su koymamakmı lazımdı nargile sisteminde?malzeme miktarı 10 litrenin üzerinde acaba miktarlarlamı alakalı?kovanın üzerine kapaktan önce naylon poşette geçirdim sızdırmazlık sağlasın diye.2 gündür bekliyorum bozulmadan yardım edecek varmı?
sn ertugrula66

bana kalırsa oranlarda hata var. diger secenekler klorlu su kullandınız..ya da kapakta kaçak var.. ya da bunların hepsi..

malzeme miktari 10 lt derken ne demek istiyorsunuz? su+atık+pekmez mi sadece atık mı.. ama her halukarda hata var gibi gorunuyor,

enzim yaparken oran basit

1 ölçek pekmez + 3 ölçek organik atık + 10 ölçek su...(ölçek=kg)

1 bardak dediginiz pekmez ne kadar kg dir tam bilemesem de olsun 0.5 kg ..buna 1.5 kg civari atık ve uzerine 5 litre(=kg) su koymaniz gerekirdi..bu da toplamda (bahsettiginiz atıkların özgül ağırlıklarına bağlı degisiklik gosterecekse de) kabaca 7-8 litre eder. ki siz 3 litre su koymuşsunuz...

10 litreden kastınızın su, atık pekmez dahil herşey oldugunu dusunursek.
10 litre -3 litre su -0.2 lt(1 bardak pekmez)= 6.8 litre atık eder..bahsettiginiz atık cinsiyle 6.8 litre atık etsin 4.5 kg (gerçekten atıyorum bunu kestirmek mümkün degil) bu hesaplar altında ölçülerin şöyle olması gerekirdi..
1.5 kg pekmez - 4.5 kg atık - 15 litre su

çok karışık oldu biliyorum ama her halukarda oranlarda sorun var gibi..
sizin yerinizde olsam sıfırdan başlar ve 1-3-10 ağırlık oranına dikkat ederdim.

klorlu musluk suyu kullandıysanız boşuna hesap yaptırdınız o ayrı..

bu arada hava çıkışı başladıysa ne mutlu ama yine de kullandığınız atığın ağırlığını biliyorsanız yazın ki eklenmesi gerekeni söyleyebilelim..

sn safranlı bu konuya daha hakim, o fikir beyan ederse onu dinlemenizi tavsiye ederim..

sevgiler..

antihistaminik Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 29-06-2013, 10:44   #2
Yeni Üye
 
Giriş Tarihi: 01-01-2013
Şehir: istanbul
Mesajlar: 17
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi antihistaminik Mesajı Göster
sn ertugrula66

bana kalırsa oranlarda hata var. diger secenekler klorlu su kullandınız..ya da kapakta kaçak var.. ya da bunların hepsi..

malzeme miktari 10 lt derken ne demek istiyorsunuz? su+atık+pekmez mi sadece atık mı.. ama her halukarda hata var gibi gorunuyor,

enzim yaparken oran basit

1 ölçek pekmez + 3 ölçek organik atık + 10 ölçek su...(ölçek=kg)

1 bardak dediginiz pekmez ne kadar kg dir tam bilemesem de olsun 0.5 kg ..buna 1.5 kg civari atık ve uzerine 5 litre(=kg) su koymaniz gerekirdi..bu da toplamda (bahsettiginiz atıkların özgül ağırlıklarına bağlı degisiklik gosterecekse de) kabaca 7-8 litre eder. ki siz 3 litre su koymuşsunuz...

10 litreden kastınızın su, atık pekmez dahil herşey oldugunu dusunursek.
10 litre -3 litre su -0.2 lt(1 bardak pekmez)= 6.8 litre atık eder..bahsettiginiz atık cinsiyle 6.8 litre atık etsin 4.5 kg (gerçekten atıyorum bunu kestirmek mümkün degil) bu hesaplar altında ölçülerin şöyle olması gerekirdi..
1.5 kg pekmez - 4.5 kg atık - 15 litre su

çok karışık oldu biliyorum ama her halukarda oranlarda sorun var gibi..
sizin yerinizde olsam sıfırdan başlar ve 1-3-10 ağırlık oranına dikkat ederdim.

klorlu musluk suyu kullandıysanız boşuna hesap yaptırdınız o ayrı..

bu arada hava çıkışı başladıysa ne mutlu ama yine de kullandığınız atığın ağırlığını biliyorsanız yazın ki eklenmesi gerekeni söyleyebilelim..

sn safranlı bu konuya daha hakim, o fikir beyan ederse onu dinlemenizi tavsiye ederim..

sevgiler..
Evet şehir suyu kullandım ve de atık kilo olarak fazla,ilk nargile sistemi anlatılırken su kullanılacağı geçmiyordu ondan dolayı 10 kğ atığın hepsini blender da çektim üzerine yarım kg civarı pekmez,bir o kadar peynir suyu, yarım kg mayalı hamur,yogurt suyuilave edip kapattım.suyu sonradan okudum ve 3 lt suyu sonradan ilave ettim ve biraz daha maya ve yarın kğ daha pekmez ilave ettim.ama sorun zannedersem su.Suyu nasıl kullanmam lazım bekletilmiş sumu olması lazım,yağmur suyumu?selamlar.

ertugrula66 Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 29-06-2013, 17:02   #3
Ağaç Dostu
 
Giriş Tarihi: 30-06-2012
Şehir: istanbul
Mesajlar: 323
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi ertugrula66 Mesajı Göster
Evet şehir suyu kullandım ve de atık kilo olarak fazla,ilk nargile sistemi anlatılırken su kullanılacağı geçmiyordu ondan dolayı 10 kğ atığın hepsini blender da çektim üzerine yarım kg civarı pekmez,bir o kadar peynir suyu, yarım kg mayalı hamur,yogurt suyuilave edip kapattım.suyu sonradan okudum ve 3 lt suyu sonradan ilave ettim ve biraz daha maya ve yarın kğ daha pekmez ilave ettim.ama sorun zannedersem su.Suyu nasıl kullanmam lazım bekletilmiş sumu olması lazım,yağmur suyumu?selamlar.
ben içme suyu kullanıyorum.. bir gün bekletilmiş böylece kloru uçmuş çeşme suyu da kullanabilirsiniz.

10 kg atığa 10kg/3=3.33 kg pekmez, 33.3 litre su isterdi.. bunu da en az 45-50 litrelik kaba koymanız gerekirdi...

enzim yaparken ilk denemeleri daha kücük ama sayıca bol yapmakta yarar var.. benim yaptığım 3 pet şişeden biri tutmamıştı mesela, ama geriye 2 pet dolusu (8 er litrelik petler) sağlam enzimim oldu.

yogurt kabındansa 5-8-10 litrelik petlerde yapmanızı tavsiye ederim...
malzemeyi bölüştürün ve oranlara mümkün olduğunca sadık kalın..

başlatmaya calistiginiz 10 kg atık 3-4 gündür klorlu suyun icinde durdu.. şans vermek icin de bir hayli pekmez eklemeniz gerekiyor.. bence sıfırdan başlayın..

kolay gelsin.

antihistaminik Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 29-06-2013, 20:03   #4
Yeni Üye
 
Giriş Tarihi: 01-01-2013
Şehir: istanbul
Mesajlar: 17
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi antihistaminik Mesajı Göster
ben içme suyu kullanıyorum.. bir gün bekletilmiş böylece kloru uçmuş çeşme suyu da kullanabilirsiniz.

10 kg atığa 10kg/3=3.33 kg pekmez, 33.3 litre su isterdi.. bunu da en az 45-50 litrelik kaba koymanız gerekirdi...

enzim yaparken ilk denemeleri daha kücük ama sayıca bol yapmakta yarar var.. benim yaptığım 3 pet şişeden biri tutmamıştı mesela, ama geriye 2 pet dolusu (8 er litrelik petler) sağlam enzimim oldu.

yogurt kabındansa 5-8-10 litrelik petlerde yapmanızı tavsiye ederim...
malzemeyi bölüştürün ve oranlara mümkün olduğunca sadık kalın..

başlatmaya calistiginiz 10 kg atık 3-4 gündür klorlu suyun icinde durdu.. şans vermek icin de bir hayli pekmez eklemeniz gerekiyor.. bence sıfırdan başlayın..

kolay gelsin.
Teşekkür ederim,yeniden deniyeceğim.Fakat 10 litrelik su kabına musluklu nargile sistemi kurulabilirmi?Bir de balon takılıyor kapak kısmına herhalde.Ayrıca fermante olamayan bitki metve karışımı atığımın suyunu bitkilerimi ve fidanlarımı sulamada kullansam olur mu?


Düzenleyen ertugrula66 : 29-06-2013 saat 22:01 Neden: eksiklik ve yeni bilgi
ertugrula66 Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 28-06-2013, 17:42   #5
Ağaç Dostu
 
Giriş Tarihi: 13-01-2010
Şehir: YALOVA
Mesajlar: 1,281
yakında fokurdamaya başlar

Safranlı Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 28-06-2013, 18:13   #6
Ağaç Dostu
 
Giriş Tarihi: 30-06-2012
Şehir: istanbul
Mesajlar: 323
enzimi domates biberde kullanan ve etkisini gören var mı?
ben kullanıyorum ama etkisinden emin degilim..
az önce yine uyguladım..

antihistaminik Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 28-06-2013, 18:24   #7
Ağaç Dostu
 
Giriş Tarihi: 13-01-2010
Şehir: YALOVA
Mesajlar: 1,281
enzim sadece torf ile ekili olan saksı türü alanda etkisi biraz az oluyor
tabi bu kesin yargı degil
sadece gözlem

Safranlı Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 28-06-2013, 18:27   #8
Ağaç Dostu
 
Giriş Tarihi: 13-01-2010
Şehir: YALOVA
Mesajlar: 1,281
birde aklıma geldi
enzimde verim açısından bekletimiz var ise daha çok potasyum ağırlıklı üretmeye çalışmak lazım
yanı patates kabugu ve muz kabugu gibi....
yeşil aksam fazla olursa azot zengini olacagından meyvede geç kalabilir

Safranlı Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 28-06-2013, 18:30   #9
Ağaç Dostu
 
Giriş Tarihi: 30-06-2012
Şehir: istanbul
Mesajlar: 323
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi Safranlı Mesajı Göster
birde aklıma geldi
enzimde verim açısından bekletimiz var ise daha çok potasyum ağırlıklı üretmeye çalışmak lazım
yanı patates kabugu ve muz kabugu gibi....
yeşil aksam fazla olursa azot zengini olacagından meyvede geç kalabilir
bir dahaki sefere dikkate alacağım sn safranlı..

antihistaminik Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 29-06-2013, 14:08   #10
Ağaçsever
 
Giriş Tarihi: 12-04-2013
Şehir: Düzce
Mesajlar: 35
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi Safranlı Mesajı Göster
birde aklıma geldi
enzimde verim açısından bekletimiz var ise daha çok potasyum ağırlıklı üretmeye çalışmak lazım
yanı patates kabugu ve muz kabugu gibi....
yeşil aksam fazla olursa azot zengini olacagından meyvede geç kalabilir
100 gr muzda 350 mg potasyum bulunur.100 gr cevizde 700 mg potasyum bulunur' ve ıhlamur yaprağının %30'u potasyumdur.

Yani bol ceviz ve ıhlamur yaprağı da koyalım

Kaynak : Karatay Diyeti'yle Yaşam Boyu Sağlık'


Bir de çok fazla yumurta kabuğu koydum fakat koyduklarım hiç yukarı çıkmadı hep dipte kaldı normal mi birde kabuklar köy yumurtası kabuğu değil çiftlik yumurtası kabuğuydu.

cemas Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 29-06-2013, 14:48   #11
Ağaç Dostu
 
Giriş Tarihi: 13-01-2010
Şehir: YALOVA
Mesajlar: 1,281
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi cemas Mesajı Göster
100 gr muzda 350 mg potasyum bulunur.100 gr cevizde 700 mg potasyum bulunur' ve ıhlamur yaprağının %30'u potasyumdur.

Yani bol ceviz ve ıhlamur yaprağı da koyalım

Kaynak : Karatay Diyeti'yle Yaşam Boyu Sağlık'


Bir de çok fazla yumurta kabuğu koydum fakat koyduklarım hiç yukarı çıkmadı hep dipte kaldı normal mi birde kabuklar köy yumurtası kabuğu değil çiftlik yumurtası kabuğuydu.
Bu sayfaların mudavimleri tabi ki doğal olandan yanadır
köy tavugu olsa idi çok daha iyi olurdu
ama zararı yok
şehirli tavuklarımızın yumurtası da olur
enzimde aşure gibi ne bulduysanız koyabilirsizin
tabi et kemik hariç
aşuredeki gibi şöyle üstünde nar taneleinin oldugu bol cevizli kavrulmuş fındıklı
ve bolca geleneksel üç ürünümüz (kuru kayısı,üzüm,incir)koyabilirsek deymeyin keyfimize.....
doğadaki sevdiklerimiz bu kaliteli emzimi hak ediyorlar

Safranlı Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 29-06-2013, 09:35   #12
Moderatör
 
Giriş Tarihi: 08-05-2012
Şehir: Istanbul
Mesajlar: 1,774
Sayın uzmanlar, enzime yumurta kabuğu koymanın sebebi kalsiyumca zengin hale getirmek mi oluyor? Ben üç şişe yaptım hepsinde de limon kabuğu ve pekmez kullandım bozulursa çok fena kokmaz diye. Domates ve biberlere kullandım bu enzimi, domateslerde çiçek dökülmesi durdu ve meyve tutma başladı, bilmiyorum tesadüf mü..


Düzenleyen Ozlem A : 29-06-2013 saat 09:36 Neden: İmla hatası
Ozlem A Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 29-06-2013, 10:15   #13
Ağaç Dostu
 
Giriş Tarihi: 13-01-2010
Şehir: YALOVA
Mesajlar: 1,281
Asla tesadüf degil
hele domateste çifte kavrulmuş olucaktır

Safranlı Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 29-06-2013, 10:50   #14
Moderatör
 
Giriş Tarihi: 08-05-2012
Şehir: Istanbul
Mesajlar: 1,774
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi Safranlı Mesajı Göster
Asla tesadüf degil
hele domateste çifte kavrulmuş olucaktır
Sayın Safranlı haftada bir 1/20 oranında dinlendirilmiş su ile veriyorum. Ama domatesler ufak saksıda meyve uçlarında çürüme başladı. Yumurta kabuğu karıştırdım toprağına ve yapraktan da limon suyunda bekletilmiş yumurta kabuğu sulandırılmuş halde uyguladım ama yeterli değil sanırım. Enzim içinde kullanılan yumurt kabuğu kalsiyum eksikliğinde etkili midir sizce?

Ozlem A Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 29-06-2013, 10:46   #15
Yeni Üye
 
Giriş Tarihi: 01-01-2013
Şehir: istanbul
Mesajlar: 17
Yeni tertipbe göre ayarlama yaparsam sulandırılmış bu atığı yeniden kullanabilirmiyim?**** ziyan olmasın diye nasıl kullanabilirim?

ertugrula66 Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 29-06-2013, 11:24   #16
Yeni Üye
 
Giriş Tarihi: 05-03-2012
Şehir: istanbul
Mesajlar: 12
Herkese selam.Forumu zevkle ve merakla takibediyorum. Benim sorum Enzim hazırlığında koyduğumuz suya 1.5kg İnek veya koyun idrarı ilave edebilirmiyiz.Bunun bir faydası olur mu.Konuya vakıf uzmanlaşmış arkadaşların cevabını bekliyorum.Sade ce su mu İdrar lı su mu?

avahit Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 29-06-2013, 17:05   #17
Ağaç Dostu
 
Giriş Tarihi: 30-06-2012
Şehir: istanbul
Mesajlar: 323
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi avahit Mesajı Göster
Herkese selam.Forumu zevkle ve merakla takibediyorum. Benim sorum Enzim hazırlığında koyduğumuz suya 1.5kg İnek veya koyun idrarı ilave edebilirmiyiz.Bunun bir faydası olur mu.Konuya vakıf uzmanlaşmış arkadaşların cevabını bekliyorum.Sade ce su mu İdrar lı su mu?
idrar koymayın sn avahit. klorsuz su koyun..

antihistaminik Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 29-06-2013, 11:24   #18
Ağaç Dostu
 
Giriş Tarihi: 13-01-2010
Şehir: YALOVA
Mesajlar: 1,281
Enzimde kullandıgınız yumurta kabukları direk kalsiyumdur...
Domatesinize yeter...
Ancak saksınız küçükse topragı az olduğundan yeterli beslenemiyordur
toprağınızın iyi kalitede olduğunu düşünüyorsanız sürekli azar azar enzim katarak sorunuzu çözebilirsiniz
ama saksının yeterli derecede toprağı olmalı....
değerli dostlarım
enzim çok çok faydalıdır
her yerde kullanılabilir
dahada meraklı arkadaşalarımız
bitki beslemede organik esaslı tüm yöntemleri kullanabilirler

Safranlı Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 29-06-2013, 14:17   #19
Ağaç Dostu
 
Giriş Tarihi: 29-08-2012
Şehir: BARTIN
Mesajlar: 220
Merhabalar bahçelerimizin kenarlarında yabani can erikleri var napolyon kirazı gibi olmuşlar hemde çok tatlılar çok yoğun olduğu için yere dökülüyorlar bu bordo renkteki can eriklerini enzim yapabilirmiyim eğer olursa çekirdeklerini ayıklamak gereklimidir cevap yazacak arkadaşlara şimdiden teşekkürler.

fındıkçı74 Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 29-06-2013, 14:34   #20
Ağaçsever
 
Giriş Tarihi: 12-04-2013
Şehir: Düzce
Mesajlar: 35
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi fındıkçı74 Mesajı Göster
Merhabalar bahçelerimizin kenarlarında yabani can erikleri var napolyon kirazı gibi olmuşlar hemde çok tatlılar çok yoğun olduğu için yere dökülüyorlar bu bordo renkteki can eriklerini enzim yapabilirmiyim eğer olursa çekirdeklerini ayıklamak gereklimidir cevap yazacak arkadaşlara şimdiden teşekkürler.
Olur tabii ,fakat çeşitliliği artırın derim daha yararlı olur.Bence çekirdekleri katmayın.

cemas Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 01-07-2013, 09:32   #21
ezo
Ağaç Dostu
 
Giriş Tarihi: 24-09-2007
Şehir: kocaeli
Mesajlar: 215
Şubat ayında diktiğim ceviz ağaçlarıma bu hafta sonu yaptığım enzimden verdim. Ama bu sefer daha profesyonel düşünüp cevizlerin iyi gelişimini sağlayacak enzim yapmak istiyorum. Bunun içinde sizlerin yardımına ihtiyacım var. Hangi atıklardan kullanırsam cevizlerim daha iyi gelişir?

ezo Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 01-07-2013, 17:58   #22
Ağaç Dostu
 
Giriş Tarihi: 13-01-2010
Şehir: YALOVA
Mesajlar: 1,281
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi ezo Mesajı Göster
şubat ayında diktiğim ceviz ağaçlarıma bu hafta sonu yaptığım enzimden verdim. Ama bu sefer daha profesyonel düşünüp cevizlerin iyi gelişimini sağlayacak enzim yapmak istiyorum. Bunun içinde sizlerin yardımına ihtiyacım var. Hangi atıklardan kullanırsam cevizlerim daha iyi gelişir?
dostlarım....
Kendinizi sıkmayınınz
ne buluyorsanız katabilirsiniz
hiç strese gerek yok
toprak gerekni yapacaktır
temel felsefe söyledir
büyüme döneminde azot içerikli
meyve döneminde ise potasyum içerikli nevale kulanmak...

Safranlı Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 02-07-2013, 09:17   #23
Ağaç Dostu
 
COYOTE's Avatar
 
Giriş Tarihi: 11-01-2007
Şehir: Giresun
Mesajlar: 1,515
Galeri: 1
Valla günllerdir okuyorum başlığı( vakit buldukça biraz uzun zaman aldı bitirmem) sevgili Nevsuneye de danıştım nihayet dün akşam bir enzim yaptım .
İçinde kabak, salatalık, muz, patates kabuğu fındık yaprağı ve yeşil fındık öbeği, salatalık yaprağı, kabak çiçeği, ahududu yaprağı, bir kaç dal semizotu ve yonca maya, yoğurt, iki dilim ananas ve iki küçük kavanoz pekmez var bakalım ne olacak

Biraz ceviz kabuğu, üç ya da dört köy yumurtası kabuğu, yer fıstığı kabuğu da var..

Eklenen Resimler
 
COYOTE Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 02-07-2013, 09:27   #24
Ağaç Dostu
 
Giriş Tarihi: 13-01-2010
Şehir: YALOVA
Mesajlar: 1,281
Süpersiniz yaaaa...

Safranlı Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 02-07-2013, 09:35   #25
Ağaç Dostu
 
COYOTE's Avatar
 
Giriş Tarihi: 11-01-2007
Şehir: Giresun
Mesajlar: 1,515
Galeri: 1
Sn Safranlı ne dersiniz iyi bir karışım mı?
Aslında solucan gübresi de koyacaktım daha gelmedi belki eldiveni değiştirirken ilave ederim gelince. Bir de benim bir tavşanım var onun da bol miktarda gübresi eklesem mi ki

COYOTE Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 02-07-2013, 11:06   #26
Ağaç Dostu
 
COYOTE's Avatar
 
Giriş Tarihi: 11-01-2007
Şehir: Giresun
Mesajlar: 1,515
Galeri: 1
An itibarı ile eldivendeki durum, ümitliyim.

Eklenen Resimler
 
COYOTE Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 02-07-2013, 14:53   #27
Ağaç Dostu
 
Giriş Tarihi: 13-01-2010
Şehir: YALOVA
Mesajlar: 1,281
valla gidiş çok süper
tavşanı katmayın bence
tavşanı direk toprag katın

Safranlı Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 04-07-2013, 11:29   #28
Ağaçsever
 
Giriş Tarihi: 05-06-2013
Şehir: istanbul
Mesajlar: 80
[IMG][/IMG][IMG][/IMG]
Merhaba arkadaslar siteden bayadan beri takip ediyorum salatalık ve biberlerime kullanmak icin enzim denemesi yapmaya karar verdim umarım basarılı olurum.bunun ne kadar beklmesi gerekmektedir.sabırsızlanıyorum acaba faydası olacakmı diye merak ediyorum.
simdiden yorumlarınız icin tesekkur ederim..
icindekiler
kavun kabugu
kiraz
kayısı
pekmez
bol miktarda kara dut
2 adet salatalık
yogurt
limon
1 adet patates

bonsaist Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 04-07-2013, 15:39   #29
Ağaçsever
 
Derya Hanim's Avatar
 
Giriş Tarihi: 06-05-2013
Şehir: Melbourne
Mesajlar: 78
Bende siteden ogrendigim kadariyla gecen hafta bir enzim karisimi hazirladim. Meyve kabuklarini robottan gecirdim. Bos bir kahve kutusu vardi onun icine koydum. Icine biraz yogurt suyu ve iki cimdik ekmek attim. Agzini kapayip lavabonun altina koydum. Dun kutunun arkasindan birsey almak icin kenara cekmek istedim ve benim enzim sanki bir bomba olmus. Elimde bir patladi bu yer gok enzim posalari icinde kaldi. Rahat iki saat mutfat temizledim. Halisi, dolaplarin ici disi. Yani arkadaslar enzimlerinizi evde tutmayin, ben yandim siz yanmayin bari

Derya Hanim Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 04-07-2013, 16:14   #30
Ağaç Dostu
 
Giriş Tarihi: 13-01-2010
Şehir: YALOVA
Mesajlar: 1,281
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi derya hanim Mesajı Göster
bende siteden ogrendigim kadariyla gecen hafta bir enzim karisimi hazirladim. Meyve kabuklarini robottan gecirdim. Bos bir kahve kutusu vardi onun icine koydum. ıcine biraz yogurt suyu ve iki cimdik ekmek attim. Agzini kapayip lavabonun altina koydum. Dun kutunun arkasindan birsey almak icin kenara cekmek istedim ve benim enzim sanki bir bomba olmus. Elimde bir patladi bu yer gok enzim posalari icinde kaldi. Rahat iki saat mutfat temizledim. Halisi, dolaplarin ici disi. Yani arkadaslar enzimlerinizi evde tutmayin, ben yandim siz yanmayin bari
geçmiş olsun
sitede bir kaç kişinin başına da geldi
ancak her defasında burada uyarılar yapılmıştı
gözünüzden kaçtı demekki....

Safranlı Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Cevapla

Konu Araçları
Mod Seç

Gönderme Kuralları
Yeni konu gönderemezsiniz
Konulara yanıt veremezsiniz
Ek dosya yükleyemezsiniz
Kendi gönderilerinizi düzenleyemezsiniz

BB code Açık
Smilies Açık
[IMG] Kodu Açık
HTML Kodu Kapalı
Trackbacks are Açık
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Forum saati Türkiye saatine göredir. GMT +2. Şu an saat: 02:16.
(Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.)


Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2025