agaclar.net

Geri Dön   agaclar.net > Üretim, Bakım, Düzenleme, Temel Malzemeler > Temel Konular (Toprak, Gübre, Tohum, Sulama)
(https)




Beğeni Düzeni3415Beğeniler

Cevapla
 
Bookmark and Share Dış Bağlantılar Konu Araçları Mod Seç
Eski 23-05-2013, 07:18   #1
Ağaçsever
 
Giriş Tarihi: 12-04-2013
Şehir: Düzce
Mesajlar: 35
Soğan koymayın bence .

cemas Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 26-05-2013, 00:21   #2
Ağaç Dostu
 
torkulu's Avatar
 
Giriş Tarihi: 11-07-2012
Şehir: ankara
Mesajlar: 233
enzimi saklarken neye dikkat etmek gerek ? buzdolabında dondurup saklamanın sakıncası var mı?

torkulu Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 29-05-2013, 22:55   #3
Ağaç Dostu
 
torkulu's Avatar
 
Giriş Tarihi: 11-07-2012
Şehir: ankara
Mesajlar: 233
arkadaşlar okuduklarımdan anladığıma göre enzim hava ile temas edince bozulmaya başlıyor, şu durumda nasıl bir şekilde muhafaza etmek gerek?
kapağı açılmayınca yıllarca saklayan varmış. 100/1 oranında seyrelterek, fazla fazla kullansam bile bu bana 5-6 ay yetecek gibi.
ben 2,5 litrelik şişede yaptım. yaklaşık 1,5 litre kadar enzim var diyelim. bunu 500 ml lik şişelere ayırıp serin bir yerde , ya da buzdolabında saklasam en azından kullanmadığım 2 şişe hava ile temasını keserim diyorum. ama süzme işleminde ve şişelere koyarken hava ile teması olacak mutlaka.
saklaması ile ilgili bilgi verebilecek tecrübeli arkadaşlar yardımcı olabilir mi acaba??

torkulu Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 30-05-2013, 09:56   #4
Ağaç Dostu
 
Giriş Tarihi: 13-01-2010
Şehir: YALOVA
Mesajlar: 1,281
Mirim neden saklıyorsunuz ki...
Bolca bitkilerinize zivafet çekit olsun bitsin
komşunuza verin sokaktaki ağaca verin
balkonunuzda ne varsa verin
saklamayın
bitirin her yerde bolca kullanın
nasılsa yenisini yaparsınız
bu mevsimde bitkiye haftada bir verebilirsin
sakın saklama....
Hazine saklanılırmı ya hu....
Enzimi dört gözle bekleyen ülkemin bitkilerini dah fazla bekletme....

Safranlı Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 30-05-2013, 10:20   #5
Ağaç Dostu
 
torkulu's Avatar
 
Giriş Tarihi: 11-07-2012
Şehir: ankara
Mesajlar: 233
sn safranlı sorun da o zaten , her ay yenisini yapmak istemiyorum.
saklama koşulları ya da yöntemleri ile ilgisi bilgisi olanlar, yardım lütfen...

torkulu Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 30-05-2013, 11:05   #6
Ağaç Dostu
 
Giriş Tarihi: 13-01-2010
Şehir: YALOVA
Mesajlar: 1,281
Peki madem öyle...
Süzüp küçük pet şişelere doldurabilir ve serin bir odada saklayabilirsiniz

Safranlı Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 30-05-2013, 11:20   #7
Ağaç Dostu
 
torkulu's Avatar
 
Giriş Tarihi: 11-07-2012
Şehir: ankara
Mesajlar: 233
buzdolabında olur sanırım. dondurarak saklanabilirmi?
süzme sırasında hava ile temas edecek yapısı bozulur mu?
süzdükten sonra serin bir yer veya buzdolabında ne kadar süre ile dayanır ?

teşekkürler....

torkulu Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 03-06-2013, 09:52   #8
Ağaç Dostu
 
kimyager147's Avatar
 
Giriş Tarihi: 04-04-2012
Şehir: Konya
Mesajlar: 103
Arkadaşlar bende enzim yapmıştım size bazı deneyimlerimi aktarayım.

1) Bilirsiniz arkadaşlar ev banyoları, banyo yaptıktan sonra temizlenmez ise kötü kokar. Eşiminde evde olmamasından faydalanarak 2 hafta temizlemedim. Banyoyu sadece banyodan sonra enzim ile şöyle bir suladım.( %50 ) Oran biraz fazlaymış ev 2 saat sirke gibi koktu. Ama banyoda temizlememekten kaynaklanan bir oluşmadı.

2) Bulaşık makinasında bulunan bulaşıklar koku yapıyordu. Üzerlerine spreyli kolonya şişesine koyduğum enzimi sıktım. Ertesi gün bulaşık makinasının içerisinde hiç koku yoktu tertemiz bir hava ile karşılaştım.

Bunlar nereden çıktı derseniz öyle içimden geldi paylaşmak vaktinizi almamışımdır umarım.

kimyager147 Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 06-06-2013, 12:56   #9
Ağaçsever
 
Giriş Tarihi: 12-04-2013
Şehir: Düzce
Mesajlar: 35
Ben de bi enzim yapıyım dedim içeriği :

220 gram armut ya da şeker kamışı pekmezi pek emin değilim

450 gram organik malzeme ( havuç, kuru fasulye, ıhlamur ,kuru incir, çay, kızılcık , maydanoz, ceviz , fındık, badem, kuru uzum, bol miktarda yumurta kabuğu,kuru menemen malzemesi (domates biber vb.), pirinç, arpa, leblebi, nohut )

1000 gram kadar su

1 , 3 ,10 'a pek uyamadık ama olsun ilk 2 gün gaz çıkışı gözlemlemedim.3. gün bu halde
Name:  06062013211.jpg
Views: 1286
Size:  58.9 KB

ara sıra eldiven iniyor çalkalıyorum, biraz şişiyor yine iniyor.Temmuz ortasına hazır olur mu ?

cemas Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 06-06-2013, 13:29   #10
Ağaç Dostu
 
Giriş Tarihi: 13-01-2010
Şehir: YALOVA
Mesajlar: 1,281
olur rahat rahat yetişir

Safranlı Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 10-06-2013, 19:25   #11
Ağaç Dostu
 
torkulu's Avatar
 
Giriş Tarihi: 11-07-2012
Şehir: ankara
Mesajlar: 233
arkadaşlar , 5-6 hafta önce hazırladığım enzim şimdi sirke benzeri bir koku çıkartıyor. ilk zamanlar ekşimiş yoğurt-bira gibi bir kokusu vardı. neden sirke gibi kokmaya başladı? yoksa enzim çöpe mi gidecek? 2 kere kullandım şimdiye kadar , sadece bir kere dikkatlice kapağını açtım. bu arada gaz çıkışı az da olsa devam ediyor. sizce sorun ne? teşekkürler...

torkulu Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 11-06-2013, 09:55   #12
Moderatör
 
Giriş Tarihi: 08-05-2012
Şehir: Istanbul
Mesajlar: 1,774
10 gün arayla iki enzim yaptım. 14 Mayıs'ta yaptığıma musluk suyu koymuştum, diğerine ise içme suyu. İkinci olmuş gibi geliyor ilkinden emin değilim. Ph ölçer olmadan hazır olup olmadığını anlama imkanımız yok mu?

Eklenen Resimler
 
Ozlem A Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 14-06-2013, 10:48   #13
Moderatör
 
Giriş Tarihi: 08-05-2012
Şehir: Istanbul
Mesajlar: 1,774
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi Ozlem A Mesajı Göster
10 gün arayla iki enzim yaptım. 14 Mayıs'ta yaptığıma musluk suyu koymuştum, diğerine ise içme suyu. İkinci olmuş gibi geliyor ilkinden emin değilim. Ph ölçer olmadan hazır olup olmadığını anlama imkanımız yok mu?
Sayın enzim uzmanları, gaz çıkışı durdu her iki şişede de. Süzmeli miyim artık? Şimdiden cevabınıza teşekkürler..

Ozlem A Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 14-06-2013, 11:11   #14
Ağaç Dostu
 
Giriş Tarihi: 13-01-2010
Şehir: YALOVA
Mesajlar: 1,281
Dibe çökmüş olan hazır gibi....
Kullanabilirsiniz

Safranlı Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 14-06-2013, 13:21   #15
Moderatör
 
Giriş Tarihi: 08-05-2012
Şehir: Istanbul
Mesajlar: 1,774
Çok teşekkürler sayın Safranlı. Diğerini de dibe çökene kadar beklememiz mi gerekiyor?

Ozlem A Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 14-06-2013, 13:58   #16
Ağaç Dostu
 
Giriş Tarihi: 13-01-2010
Şehir: YALOVA
Mesajlar: 1,281
Evet iyi olur

Safranlı Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 20-06-2013, 22:22   #17
Moderatör
 
Giriş Tarihi: 08-05-2012
Şehir: Istanbul
Mesajlar: 1,774
Süzdüğüm enzimi koyu renkli bir şişeye koydum, ne olur ne olmaz gaz çıkarsa diye kapağını kapamadım, tülbent geçirdim. Kokusu çok güzel oldu. Oda sıcaklığında tutuyorum. Buzdolabında tutmamız mı gerekiyor emin olamadım.

Bu sabah 1/20 oranında sulandırıp domates, salatalık, çilek ve biber saksılarına döktüm. Haftada bir kez bunu tekrarlamayı düşünüyorum.

Yardımlarınız için tekrar teşekkür ederim.

Ozlem A Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 24-06-2013, 10:15   #18
Ağaç Dostu
 
aviator34's Avatar
 
Giriş Tarihi: 18-04-2012
Şehir: EDİRNE
Mesajlar: 277
Arkadaşlar benim son 40 litre enzimim kaldı 19 litrelik damacanalar da bu iş olmuyor 1 tonluk kafesli depo aldım.Hafta sonu 1 tonluk enzim hazırlamayı düşünüyorum.

Bunun için ihtiyacım olan ;

62.5 litre Melas (hazır)
185 kilo Mutfak artığı (kurulan bir pazardan toplayacağım sadece meyve sebze)
625 litre Klorsuz su
1 litre Em-A

Name:  su deposu3.jpg
Views: 2168
Size:  19.0 KB

Name:  22203_10151224923088663_1119641377_n.jpg
Views: 1710
Size:  61.4 KB

Nargile sistemi yapacağım,depo bahçedeki evin yanında duracak (güneşin altında) merak ettiğim patlama riski olabilir mi ? hadi üzerine bir branda koysam bir nebze güneşi keser ama yine de tereddütlerim var...

aviator34 Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 24-06-2013, 11:37   #19
Ağaç Dostu
 
Giriş Tarihi: 13-01-2010
Şehir: YALOVA
Mesajlar: 1,281
üstadım
narğile sistemini kurar isen niye patlasın...
Merak etme bir şey olmaz...
Bulabilir isen tazecik yeşil otlarıda bu enzime katabilirsin....

Safranlı Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 24-06-2013, 13:05   #20
Ağaç Dostu
 
aviator34's Avatar
 
Giriş Tarihi: 18-04-2012
Şehir: EDİRNE
Mesajlar: 277
Nargile sistemi şart,
Sayın safranlı her yer taze ot biçer biçer koyarım,
Fidanlara enzim dayandıramıyoruz )

aviator34 Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 24-06-2013, 14:15   #21
Ağaç Dostu
 
Giriş Tarihi: 13-01-2010
Şehir: YALOVA
Mesajlar: 1,281
Eee verimi görünce insan rüyasında bile enzim görüyor...
ya da etrafına enzim materyali olarak bakıyor

Safranlı Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 24-06-2013, 19:29   #22
Yeni Üye
 
Giriş Tarihi: 05-03-2012
Şehir: istanbul
Mesajlar: 12
Herkese merhaba.Selam ve saygılar.Hazırlanan malzeme içerisine 1.5 kg yoğurt kabı dolusu İnek idrarı ilave edersek doğru mu yaparız yanlış mı.

avahit Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 24-06-2013, 20:03   #23
Ağaç Dostu
 
ahsenn's Avatar
 
Giriş Tarihi: 03-06-2013
Şehir: Ankara
Mesajlar: 204
gerçekten de öyle Sn Safranlı :
nisan ayında yapmıştım ' nargile usulü ' sizlerden öğrendiğim bilgilerle, onbeş gündür seyreltip kullanıyorum saksı çiçeklerime sonuç güzel. Hele bodur narın yaprakları, aradaki fark belli.Nasıl rüyalarımızda görmeyelim ki

ahsenn Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 27-06-2013, 19:02   #24
Yeni Üye
 
Giriş Tarihi: 27-05-2013
Şehir: Ankara
Mesajlar: 23
baştan sona bütün mesajları okudum baya zamanımı aldı bu olay lakin güzel bilgiler edindim, sonra bende safranlı arkadaşın projesinden faydalanarak nargile usulü bir enzim hazırladım, içerisinde karpuz kabuğu , paates kabukları birkaç yumurta kabuğu, biraz fındık kabuğu 2 adet salatalık, iki adet havuç ,bir portakal ,pekmez ,maya , nohut, yeşil mercimek vs derken baya karışık birşeyler oldu,, artık hayırlısı diyeceğim gerçi havalarda çok sıcak bu günlerde ama inşallah istenilen şekilde sonuc alabilirim

Özgür Çifci Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 28-06-2013, 09:51   #25
Ağaç Dostu
 
Giriş Tarihi: 13-01-2010
Şehir: YALOVA
Mesajlar: 1,281
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi Özgür Çifci Mesajı Göster
baştan sona bütün mesajları okudum baya zamanımı aldı bu olay lakin güzel bilgiler edindim, sonra bende safranlı arkadaşın projesinden faydalanarak nargile usulü bir enzim hazırladım, içerisinde karpuz kabuğu , paates kabukları birkaç yumurta kabuğu, biraz fındık kabuğu 2 adet salatalık, iki adet havuç ,bir portakal ,pekmez ,maya , nohut, yeşil mercimek vs derken baya karışık birşeyler oldu,, artık hayırlısı diyeceğim gerçi havalarda çok sıcak bu günlerde ama inşallah istenilen şekilde sonuc alabilirim
enzimin çabuk olgunlaşması için bu aylar uygun
hiç durmayınız
sürekli bir sistem dahilinde enzim yapıp bitkilerimize vermeliyiz
enzim çok çabuk tesir ediyor
hemen belli oluyor
fazla degil 3 litrelik iki üç kola şisesinde bile yapsanız
evinizin tüm bitkilerine yeter
işi büyütmek isterseniz
varil maril ne bulduysanız onla yaparsınız

Safranlı Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 30-06-2013, 07:23   #26
Yeni Üye
 
Giriş Tarihi: 27-05-2013
Şehir: Ankara
Mesajlar: 23
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi Safranlı Mesajı Göster
enzimin çabuk olgunlaşması için bu aylar uygun
hiç durmayınız
sürekli bir sistem dahilinde enzim yapıp bitkilerimize vermeliyiz
enzim çok çabuk tesir ediyor
hemen belli oluyor
fazla degil 3 litrelik iki üç kola şisesinde bile yapsanız
evinizin tüm bitkilerine yeter
işi büyütmek isterseniz
varil maril ne bulduysanız onla yaparsınız
evet sıcaklıklar konusundaki olumlu durumlar enzim için oldukça uygun, lakin teras bahçeciliği yapıyorum kendimce bilirsiniz şehir hayatı işte elimizden geldiğince lakin bir hafta olmasına rağmen henüz dostumuz olan beyaz küfü hala göremedim acaba pekmezimi az attım kararsız kaldım , hayırlısı bakalım

Özgür Çifci Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 28-06-2013, 11:25   #27
Ağaçsever
 
Giriş Tarihi: 12-04-2013
Şehir: Düzce
Mesajlar: 35
Sanırım enzim 1 haftaya hazır http://www.agaclar.net/forum/attachm...1&d=1372407850


üstte ince bir tabaka kaldı sadece çay kaldı nerdeyse elime aldığımda çok fokurduyor . 1 haftaya hazır mı ?

Eklenen Resimler
 
cemas Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 28-06-2013, 11:52   #28
Ağaç Dostu
 
Giriş Tarihi: 13-01-2010
Şehir: YALOVA
Mesajlar: 1,281
yaklasık olarak hazır olacaktır

Safranlı Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 28-06-2013, 14:29   #29
Yeni Üye
 
Giriş Tarihi: 01-01-2013
Şehir: istanbul
Mesajlar: 17
20 lt yoğurt kabına karpuz kabuğu,kıvırcık artıkları kabak,salatalık,üzüm posaları, hamur mayası(1 avuç kadar),1 bardak pekmez ,1 bardak yoğurt suyu ve 3 litre kadar su doldurdum nargile sistemini de kurmama rağmen hiç kabarcık çıkışı yok.Hatayı nerede yapıyorum?su koymamakmı lazımdı nargile sisteminde?malzeme miktarı 10 litrenin üzerinde acaba miktarlarlamı alakalı?kovanın üzerine kapaktan önce naylon poşette geçirdim sızdırmazlık sağlasın diye.2 gündür bekliyorum bozulmadan yardım edecek varmı?

ertugrula66 Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 28-06-2013, 19:31   #30
Yeni Üye
 
Giriş Tarihi: 01-01-2013
Şehir: istanbul
Mesajlar: 17
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi ertugrula66 Mesajı Göster
20 lt yoğurt kabına karpuz kabuğu,kıvırcık artıkları kabak,salatalık,üzüm posaları, hamur mayası(1 avuç kadar),1 bardak pekmez ,1 bardak yoğurt suyu ve 3 litre kadar su doldurdum nargile sistemini de kurmama rağmen hiç kabarcık çıkışı yok.Hatayı nerede yapıyorum?su koymamakmı lazımdı nargile sisteminde?malzeme miktarı 10 litrenin üzerinde acaba miktarlarlamı alakalı?kovanın üzerine kapaktan önce naylon poşette geçirdim sızdırmazlık sağlasın diye.2 gündür bekliyorum bozulmadan yardım edecek varmı?
acaba pekmez azmı oldu biraz daha ilave edeyim mi?

ertugrula66 Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Cevapla

Konu Araçları
Mod Seç

Gönderme Kuralları
Yeni konu gönderemezsiniz
Konulara yanıt veremezsiniz
Ek dosya yükleyemezsiniz
Kendi gönderilerinizi düzenleyemezsiniz

BB code Açık
Smilies Açık
[IMG] Kodu Açık
HTML Kodu Kapalı
Trackbacks are Açık
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Forum saati Türkiye saatine göredir. GMT +2. Şu an saat: 06:51.
(Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.)


Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2025