![]() |
|
|
|
|
|
#1 |
|
Ağaçsever
Giriş Tarihi: 12-04-2013
|
Soğan koymayın bence . |
|
|
|
|
|
#2 |
|
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 11-07-2012
|
enzimi saklarken neye dikkat etmek gerek ? buzdolabında dondurup saklamanın sakıncası var mı? |
|
|
|
|
|
#3 |
|
Ağaç Dostu
|
arkadaşlar okuduklarımdan anladığıma göre enzim hava ile temas edince bozulmaya başlıyor, şu durumda nasıl bir şekilde muhafaza etmek gerek? kapağı açılmayınca yıllarca saklayan varmış. 100/1 oranında seyrelterek, fazla fazla kullansam bile bu bana 5-6 ay yetecek gibi. ben 2,5 litrelik şişede yaptım. yaklaşık 1,5 litre kadar enzim var diyelim. bunu 500 ml lik şişelere ayırıp serin bir yerde , ya da buzdolabında saklasam en azından kullanmadığım 2 şişe hava ile temasını keserim diyorum. ama süzme işleminde ve şişelere koyarken hava ile teması olacak mutlaka. saklaması ile ilgili bilgi verebilecek tecrübeli arkadaşlar yardımcı olabilir mi acaba?? |
|
|
|
|
|
#4 |
|
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 13-01-2010
|
Mirim neden saklıyorsunuz ki... Bolca bitkilerinize zivafet çekit olsun bitsin komşunuza verin sokaktaki ağaca verin balkonunuzda ne varsa verin saklamayın bitirin her yerde bolca kullanın nasılsa yenisini yaparsınız bu mevsimde bitkiye haftada bir verebilirsin sakın saklama.... Hazine saklanılırmı ya hu.... Enzimi dört gözle bekleyen ülkemin bitkilerini dah fazla bekletme.... |
|
|
|
|
|
#5 |
|
Ağaç Dostu
|
sn safranlı sorun da o zaten , her ay yenisini yapmak istemiyorum. saklama koşulları ya da yöntemleri ile ilgisi bilgisi olanlar, yardım lütfen... |
|
|
|
|
|
#6 |
|
Ağaç Dostu
|
Peki madem öyle... Süzüp küçük pet şişelere doldurabilir ve serin bir odada saklayabilirsiniz |
|
|
|
|
|
#7 |
|
Ağaç Dostu
|
buzdolabında olur sanırım. dondurarak saklanabilirmi? süzme sırasında hava ile temas edecek yapısı bozulur mu? süzdükten sonra serin bir yer veya buzdolabında ne kadar süre ile dayanır ? teşekkürler.... |
|
|
|
|
|
#8 |
|
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 04-04-2012
|
Arkadaşlar bende enzim yapmıştım size bazı deneyimlerimi aktarayım. 1) Bilirsiniz arkadaşlar ev banyoları, banyo yaptıktan sonra temizlenmez ise kötü kokar. Eşiminde evde olmamasından faydalanarak 2 hafta temizlemedim. Banyoyu sadece banyodan sonra enzim ile şöyle bir suladım.( %50 ) Oran biraz fazlaymış ev 2 saat sirke gibi koktu. Ama banyoda temizlememekten kaynaklanan bir oluşmadı. 2) Bulaşık makinasında bulunan bulaşıklar koku yapıyordu. Üzerlerine spreyli kolonya şişesine koyduğum enzimi sıktım. Ertesi gün bulaşık makinasının içerisinde hiç koku yoktu tertemiz bir hava ile karşılaştım. Bunlar nereden çıktı derseniz öyle içimden geldi paylaşmak vaktinizi almamışımdır umarım. |
|
|
|
|
|
#9 |
|
Ağaçsever
|
Ben de bi enzim yapıyım dedim içeriği : 220 gram armut ya da şeker kamışı pekmezi pek emin değilim 450 gram organik malzeme ( havuç, kuru fasulye, ıhlamur ,kuru incir, çay, kızılcık , maydanoz, ceviz , fındık, badem, kuru uzum, bol miktarda yumurta kabuğu,kuru menemen malzemesi (domates biber vb.), pirinç, arpa, leblebi, nohut ) 1000 gram kadar su 1 , 3 ,10 'a pek uyamadık ama olsun ilk 2 gün gaz çıkışı gözlemlemedim.3. gün bu halde ![]() ara sıra eldiven iniyor çalkalıyorum, biraz şişiyor yine iniyor.Temmuz ortasına hazır olur mu ? |
|
|
|
|
|
#10 |
|
Ağaç Dostu
|
olur rahat rahat yetişir |
|
|
|
|
|
#11 |
|
Ağaç Dostu
|
arkadaşlar , 5-6 hafta önce hazırladığım enzim şimdi sirke benzeri bir koku çıkartıyor. ilk zamanlar ekşimiş yoğurt-bira gibi bir kokusu vardı. neden sirke gibi kokmaya başladı? yoksa enzim çöpe mi gidecek? 2 kere kullandım şimdiye kadar , sadece bir kere dikkatlice kapağını açtım. bu arada gaz çıkışı az da olsa devam ediyor. sizce sorun ne? teşekkürler... |
|
|
|
|
|
#12 |
|
Moderatör
Giriş Tarihi: 08-05-2012
|
10 gün arayla iki enzim yaptım. 14 Mayıs'ta yaptığıma musluk suyu koymuştum, diğerine ise içme suyu. İkinci olmuş gibi geliyor ilkinden emin değilim. Ph ölçer olmadan hazır olup olmadığını anlama imkanımız yok mu? |
|
|
|
|
|
#13 |
|
Moderatör
|
Sayın enzim uzmanları, gaz çıkışı durdu her iki şişede de. Süzmeli miyim artık? Şimdiden cevabınıza teşekkürler.. |
|
|
|
|
|
#14 |
|
Ağaç Dostu
|
Dibe çökmüş olan hazır gibi.... Kullanabilirsiniz |
|
|
|
|
|
#15 |
|
Moderatör
|
Çok teşekkürler sayın Safranlı. Diğerini de dibe çökene kadar beklememiz mi gerekiyor? |
|
|
|
|
|
#16 |
|
Ağaç Dostu
|
Evet iyi olur |
|
|
|
|
|
#17 |
|
Moderatör
|
Süzdüğüm enzimi koyu renkli bir şişeye koydum, ne olur ne olmaz gaz çıkarsa diye kapağını kapamadım, tülbent geçirdim. Kokusu çok güzel oldu. Oda sıcaklığında tutuyorum. Buzdolabında tutmamız mı gerekiyor emin olamadım. Bu sabah 1/20 oranında sulandırıp domates, salatalık, çilek ve biber saksılarına döktüm. Haftada bir kez bunu tekrarlamayı düşünüyorum. Yardımlarınız için tekrar teşekkür ederim. |
|
|
|
|
|
#18 |
|
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 18-04-2012
|
Arkadaşlar benim son 40 litre enzimim kaldı 19 litrelik damacanalar da bu iş olmuyor 1 tonluk kafesli depo aldım.Hafta sonu 1 tonluk enzim hazırlamayı düşünüyorum. Bunun için ihtiyacım olan ; 62.5 litre Melas (hazır) 185 kilo Mutfak artığı (kurulan bir pazardan toplayacağım sadece meyve sebze) 625 litre Klorsuz su 1 litre Em-A Nargile sistemi yapacağım,depo bahçedeki evin yanında duracak (güneşin altında) merak ettiğim patlama riski olabilir mi ? hadi üzerine bir branda koysam bir nebze güneşi keser ama yine de tereddütlerim var... |
|
|
|
|
|
#19 |
|
Ağaç Dostu
|
üstadım narğile sistemini kurar isen niye patlasın... Merak etme bir şey olmaz... Bulabilir isen tazecik yeşil otlarıda bu enzime katabilirsin.... |
|
|
|
|
|
#20 |
|
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 18-04-2012
|
Nargile sistemi şart, Sayın safranlı her yer taze ot biçer biçer koyarım,Fidanlara enzim dayandıramıyoruz ) |
|
|
|
|
|
#21 |
|
Ağaç Dostu
|
Eee verimi görünce insan rüyasında bile enzim görüyor... ya da etrafına enzim materyali olarak bakıyor |
|
|
|
|
|
#22 |
|
Yeni Üye
Giriş Tarihi: 05-03-2012
|
Herkese merhaba.Selam ve saygılar.Hazırlanan malzeme içerisine 1.5 kg yoğurt kabı dolusu İnek idrarı ilave edersek doğru mu yaparız yanlış mı. |
|
|
|
|
|
#23 |
|
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 03-06-2013
|
gerçekten de öyle Sn Safranlı : nisan ayında yapmıştım ' nargile usulü ' sizlerden öğrendiğim bilgilerle, onbeş gündür seyreltip kullanıyorum saksı çiçeklerime sonuç güzel. Hele bodur narın yaprakları, aradaki fark belli.Nasıl rüyalarımızda görmeyelim ki ![]() |
|
|
|
|
|
#24 |
|
Yeni Üye
Giriş Tarihi: 27-05-2013
|
baştan sona bütün mesajları okudum baya zamanımı aldı bu olay lakin güzel bilgiler edindim, sonra bende safranlı arkadaşın projesinden faydalanarak nargile usulü bir enzim hazırladım, içerisinde karpuz kabuğu , paates kabukları birkaç yumurta kabuğu, biraz fındık kabuğu 2 adet salatalık, iki adet havuç ,bir portakal ,pekmez ,maya , nohut, yeşil mercimek vs derken baya karışık birşeyler oldu,, artık hayırlısı diyeceğim gerçi havalarda çok sıcak bu günlerde ama inşallah istenilen şekilde sonuc alabilirim |
|
|
|
|
|
#25 | |
|
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
hiç durmayınız sürekli bir sistem dahilinde enzim yapıp bitkilerimize vermeliyiz enzim çok çabuk tesir ediyor hemen belli oluyor fazla degil 3 litrelik iki üç kola şisesinde bile yapsanız evinizin tüm bitkilerine yeter işi büyütmek isterseniz varil maril ne bulduysanız onla yaparsınız |
|
|
|
|
|
|
#26 | |
|
Yeni Üye
Giriş Tarihi: 27-05-2013
|
Alıntı:
lakin bir hafta olmasına rağmen henüz dostumuz olan beyaz küfü hala göremedim acaba pekmezimi az attım kararsız kaldım , hayırlısı bakalım |
|
|
|
|
|
|
#27 |
|
Ağaçsever
|
Sanırım enzim 1 haftaya hazır http://www.agaclar.net/forum/attachm...1&d=1372407850 üstte ince bir tabaka kaldı sadece çay kaldı nerdeyse elime aldığımda çok fokurduyor . 1 haftaya hazır mı ? |
|
|
|
|
|
#28 |
|
Ağaç Dostu
|
yaklasık olarak hazır olacaktır |
|
|
|
|
|
#29 |
|
Yeni Üye
Giriş Tarihi: 01-01-2013
|
20 lt yoğurt kabına karpuz kabuğu,kıvırcık artıkları kabak,salatalık,üzüm posaları, hamur mayası(1 avuç kadar),1 bardak pekmez ,1 bardak yoğurt suyu ve 3 litre kadar su doldurdum nargile sistemini de kurmama rağmen hiç kabarcık çıkışı yok.Hatayı nerede yapıyorum?su koymamakmı lazımdı nargile sisteminde?malzeme miktarı 10 litrenin üzerinde acaba miktarlarlamı alakalı?kovanın üzerine kapaktan önce naylon poşette geçirdim sızdırmazlık sağlasın diye.2 gündür bekliyorum bozulmadan yardım edecek varmı? |
|
|
|
|
|
#30 | |
|
Yeni Üye
Giriş Tarihi: 01-01-2013
|
Alıntı:
|