![]() |
|
|
|
|
|
#1 | |
|
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 13-01-2010
Şehir: YALOVA
Mesajlar: 1,281
|
Alıntı:
bence içindeki artıkları hemen çıkartın pekmez ve su kısmını süzün içine yeniden mutfak artıkları koyun meyve sevze artıgı bolca olsun turunçgillerden olmasın sogan sarmısak ta olmasın |
|
|
|
|
|
|
#2 | |
|
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 13-01-2010
Şehir: YALOVA
Mesajlar: 1,281
|
Alıntı:
ben enzim yaparken dah öncede yazdım bahçemde potasyum eksikliği çıktığından ona göre artık ekliyorum patates kabugu ve muz kabuguna agırlık veriyorum genelde meyve kabukları bu açıdan zengin azor açısındanda avantajlı maddeler çok bu konuda mikrobiloji ve toprak sayfasından çok yararlandım aslında topragımızın çok çok enzime ihtiyacı var ne bulduysanız yapın fazla degil ilk yılda fark belirgin olarak anlaşılacaktır türk külüründeki mutfak alışkanlıkları altın degerinde enzim yapmak için fazlasıyla müsait düşünsenize çöpe giden elma ve patates kabugu bile bir bahçe kurtulabilir enzim enzim enzim.... |
|
|
|
|
|
|
#3 |
|
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 04-04-2012
Şehir: Konya
Mesajlar: 103
|
Merhaba arkadaşlar. Bende evde kendi emzim çalışmama 2 gün içerisinde başlayacağım inşallah olumlu sonuç verecektir. |
|
|
|
|
|
#4 |
|
agaclar.net
Giriş Tarihi: 22-03-2007
Şehir: Kocaeli
Mesajlar: 9,027
|
Turunçgillerin problemi ne? Biz çok yapıyoruz çiçeklerde de gayet iyi. |
|
|
|
|
|
#5 | |
|
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 13-01-2010
Şehir: YALOVA
Mesajlar: 1,281
|
Alıntı:
siz onay verdikten sonra her yer süt liman bir hatamızıda böylece düzelmiş oluyoruz... |
|
|
|
|
|
|
#6 |
|
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 04-04-2012
Şehir: Konya
Mesajlar: 103
|
enzim yaparken yaş mi kuru maya mi kullanılmalı |
|
|
|
|
|
#7 |
|
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 18-01-2009
Şehir: izmir/aliağa
Mesajlar: 5,567
|
İkisi de _ ayrı ayrı_ kullanılabilir. |
|
|
|
|
|
#8 |
|
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 18-04-2012
Şehir: EDİRNE
Mesajlar: 277
|
arkadaşlar Çinko ve fosfor eksikliğim için aşağıdaki yazıyı buldum Yarım bardak kabak çekirdeği, günlük magnezyum ihtiyacının %46 sını demirin %28.’ni, manganezin %52’sini, çinkonun %17.’sini ve proteinin yüzde 17si’ni karşılar. Bir bardak kabak çekirdeğinde, 16 mg kadar çinko bulunur.demiş Haliyle 700 kg kabağı çöpe atmamak için çekirdeğinden bile faydalanmam gerekiyor.Şimdilik ihtiyacımı görmesi için köyden 10 kg'lık melasımıda aldım.pekmez kullanmaktan yırttık ) |
|
|
|
|
|
#9 |
|
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 13-01-2010
Şehir: YALOVA
Mesajlar: 1,281
|
şu melasın resimlerini görebilirmiyiz pekmez gercekten pahalıya gelebilir maliyetlerini de yazmanızı rica ediyoruz |
|
|
|
|
|
#10 | |
|
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 18-04-2012
Şehir: EDİRNE
Mesajlar: 277
|
Alıntı:
Selamlar sayın safranlı Melas (köy tabiri meles ) ) gerçekten bildiğimiz pekmez gibi ve soğukta viskozitesi inanılmaz yüksek bir sıvı (akmaya karşı göstermiş olduğu direnç) dün akşam dayanamadım 2 tane 10'ar litrelik 2 tane 5 litrelik pet'lerde enzim hazırladım. (balkabağı ağırlıklı)Akşam hem melas'ın hemde benim hazır askerlerin fotoğrafını çekip siteye koyacağım. Köydeki insanların Melası kullanmalarının sebebi Büyükbaş hayvanlarının yemlerine ve samanlarının içerisine melası su ile incelterek verdiklerinde hayvanlarda sütün fazla olduğunu ve hayvanın etlendiğini söylediler aslında melas sıcak tutması bakımından da bir fayda sağlıyordur diye düşünüyorum. Fiyat olarak ben 10 kg. aldım eniştemiz sağolsun para almadı benden 180 kg ayırttırdım(1 mavi bidon) 130tl verdim.Litre Fiyatıda 1.384 tl ye geliyor. |
|
|
|
|
|
|
#11 | |
|
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 13-01-2010
Şehir: YALOVA
Mesajlar: 1,281
|
Alıntı:
aslında bedava gerçekten melas olduktan sonra her türlü nevale altın olarak geri dönebilir ve bizde keyfimize bakabiliriz aslında enzimin bu aylarda ve erken ilk baharda verilmesini çok faydalı buluyorum belki arkadaşlardan katılmayan olabilir ancak ben bitkinin her daim çalıştığını ve uyanık oldugunu düşünüyorum yani verdiğimiz besinin alındıgını düşünüyorum |
|
|
|
|
|
|
#12 | |
|
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 12-03-2010
Şehir: denizli
Mesajlar: 114
|
Alıntı:
Bizim buralarda da hayvan samanı iştahlı yiyor diye veriyorlar. Ancak pek kullanan yok bulmak mesele oluyor Denizli'de. |
|
|
|
|
|
|
#13 |
|
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 18-04-2012
Şehir: EDİRNE
Mesajlar: 277
|
çook pardon yaa 130 tl bölü 180kg = 0.722 kuruş. |
|
|
|
|
|
#14 |
|
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 12-03-2010
Şehir: denizli
Mesajlar: 114
|
Estağfurullah dikkatim çekti şaka yollu söyledim kafalar karışık olur o kadar ![]() |
|
|
|
|
|
#15 |
|
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 18-04-2012
Şehir: EDİRNE
Mesajlar: 277
|
Melas ![]() |
|
|
|
|
|
#16 |
|
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 18-04-2012
Şehir: EDİRNE
Mesajlar: 277
|
ve 1-2-3 derken salonun en güzel köşesi balık enzimleri ile dolar... ![]() ![]() Öndeki üçlü Balkabağı ağırlıkta, meyve ve sebze karışımı,aktivatör olarak melas kulandım *bunları blendır'dan bilerek geçirmedim dönüşüm süresi uzun olsun istedim kokuları turşu gibi gaz çıkışı çok yoğun değil normal mi ?.nargile olayıda gayet pratikmiş ve kullanışlı. Arka üçlü balık enzimi (mandalina kabuğu-elma-armut-muz-turp-pekmez) blendır'dan geçirdiğim için 11 günde bu hale geldiler.gaz çıkışı yoğun koku İĞRENÇ bu normalmi ? ve bu enzim 20 günde kullanıma hazır olurmu ? ![]() saygılar... |
|
|
|
|
|
#17 |
|
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 04-04-2012
Şehir: Konya
Mesajlar: 103
|
Biriktirdiğim evsel atıkları örneğin; muz kabuğu, patates kabuğu, domates, salatalık, çay posası vb ürünleri mutfak robotundan geçirdim. Gerçi ortalığı baya bi batırdım ama olsun değeçek insallah. |
|
|
|
|
|
#18 |
|
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 04-04-2012
Şehir: Konya
Mesajlar: 103
|
Sonra sistemi kurdum. Gaz çıkışı 10-15 dk sonra başladı. Yalnız anlamadığım şekilde enzim içeriği kabarmaya başladı, hava tahliyesini kapatıp patlayacaktı yetişmeseydim. Şimdi durum iyi herşey yolunda. |
|
|
|
|
|
#19 |
|
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 18-04-2012
Şehir: EDİRNE
Mesajlar: 277
|
Arkadaşlar 1-3-10 oranına göre koyacağımız em miktarı ne olmalıdır ? Agriton'un em'ini kullanan **** başka bir em ürününü kullanıp tavsiye edecek olan varmı ? |
|
|
|
|
|
#20 |
|
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 18-01-2009
Şehir: izmir/aliağa
Mesajlar: 5,567
|
5 lt. lik kaba yarım ya da bir çay bardağı kadar ema olur. EM i bu firmadan başka satan bilmiyorum Yok galiba... |
|
|
|
|
|
#21 |
|
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 12-03-2010
Şehir: denizli
Mesajlar: 114
|
Arkadaşlar merhaba 3 ay kadar önce yaptığım enzimleri ucuz analog tip ph ölçerlerle ölçüyordum, 5-7 arası çıkıyordu. Dün ph ölçer kağıtlarla ölçtüğümde ise değeri 3.5 4 civarı çıktı. Tadı ise sirkeye yakındı sizce enzimim olmuş mu ![]() |
|
|
|
|
|
#22 | |
|
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 18-01-2009
Şehir: izmir/aliağa
Mesajlar: 5,567
|
Alıntı:
![]() |
|
|
|
|
|
|
#23 |
|
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 12-03-2010
Şehir: denizli
Mesajlar: 114
|
Peki abi bu benim Analog ucuz tip ph metre ile sadece toprak ph değeri mi ölçeyim yoksa yanlış mı ölçüyor ? Toprak Nem-pH-Işık Ölçer - MagicPlant Bendeki ürünle linkteki ürünle aynı tip ve özellikte, belki de aynısıdır ![]() |
|
|
|
|
|
#24 | |
|
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 18-01-2009
Şehir: izmir/aliağa
Mesajlar: 5,567
|
Alıntı:
Toprağın pH ını ölçen sıvı için aynı değeri verir mi?.. |
|
|
|
|
|
|
#25 |
|
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 12-03-2010
Şehir: denizli
Mesajlar: 114
|
Ben araştırayım o zaman, tekrar teşekkürler Halil abi iyi geceler. |
|
|
|
|
|
#26 |
|
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 18-04-2012
Şehir: EDİRNE
Mesajlar: 277
|
enzim konusunun 1. sayfasında resimli çok güzel bir anlatım var ''oluşum esnasında şişenin üzerinde beyaz bir katman olabilir paniğe kapılmayın bir avuç şeker atın'' diyor bu bizim bildiğimiz beyaz şekerdenmi bahsediyorlar yoksa pekmez **** melas mı ? aynı olay benim 2 enzim şişemde olduda ne yapmalıyım acaba ? saygılar... |
|
|
|
|
|
#27 |
|
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 14-12-2010
Şehir: İstanbul, Çanakkale, İzmir
Mesajlar: 646
|
Beyaz katman beni hiç paniğe sevketmemişti zaten.. Ama illaki şeker ekleyecekseniz pekmez/melas ekleyin.. |
|
|
|
|
|
#28 |
|
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 18-04-2012
Şehir: EDİRNE
Mesajlar: 277
|
teşekkürler. |
|
|
|
|
|
#29 |
|
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 04-04-2012
Şehir: Konya
Mesajlar: 103
|
Bu enzimin son hali. |
|
|
|
|
|
#30 |
|
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 18-04-2012
Şehir: EDİRNE
Mesajlar: 277
|
Arkadaşlar aldığım ph ölçerin kalibrasyonunu yaptıktan sonra 25 günlük olan balık enzimlerinde uyguladım.değer 5.7 çıktı. Öğrenmek istediğim ph'ın 3,5 - 4 olması enzimin oluşum süresinemi bağlı ? Sayın safranlı sanırım balıklı enzimler 2 aydan kısa sürede olmuyorlar. |
|
|
|
![]() |
| Konu Araçları | |
| Mod Seç | |
|
|