agaclar.net

Geri Dön   agaclar.net > Üretim, Bakım, Düzenleme, Temel Malzemeler > Temel Konular (Toprak, Gübre, Tohum, Sulama)
(https)




Beğeni Düzeni3415Beğeniler

Cevapla
 
Bookmark and Share Dış Bağlantılar Konu Araçları Mod Seç
Eski 08-02-2011, 09:58   #1
Ağaç Dostu
 
sındırgılı's Avatar
 
Giriş Tarihi: 25-12-2007
Şehir: İstanbul
Mesajlar: 1,953
Galeri: 13
Başıma gelenleri, şaka yollu anlattım.
Gerçekten, gaz sıkışması nedeniyle vefat eden vatandaşlarımın toprağı bol olsun, mekanları cennet olsun.
Her şey, gönlünüzce olsun.

sındırgılı Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 08-02-2011, 12:42   #2
Ağaç Dostu
 
sındırgılı's Avatar
 
Giriş Tarihi: 25-12-2007
Şehir: İstanbul
Mesajlar: 1,953
Galeri: 13
Olayın şokunu atlatan mal sahibinin , '' o enzim şişesinin böyle bir olaya neden olacağını tahmin ettiğini , provakasyonlara da boyun eğmeyecegini '' anlattığı bildirildi.
Bilirkişi raporunu hazırlayan Tıda Mühendisleri, enzimdeki melas miktarının fazla olmasından şüphe ettiklerini fakat sonucun lab. Tahlillerinden sonra netlik kazanacağını beyan ettiler.
Mal sahibi, nefesi kuvvetli bir hoca arayışlarına başladı,

sındırgılı Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 08-02-2011, 12:43   #3
Ağaç Dostu
 
artemisia10's Avatar
 
Giriş Tarihi: 14-05-2010
Şehir: BALIKESİR
Mesajlar: 376
Galeri: 55
Sn. Sındırgılı kötü olmuş ama çok güzel haber olmuş benimkiler de taşıp balkonu rezil etmişlerdi. Aynı durumun daha beterini mutfakta domates patlaması şeklinde yaşamıştım

artemisia10 Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 10-02-2011, 19:41   #4
Ağaç Dostu
 
Giriş Tarihi: 26-10-2009
Şehir: Bandırma
Mesajlar: 934
Sn Sındırgılı,
Bilirkişi raporunu aldınızmı.) Kaçak enzim üretmenin cezası ne acaba. Ama siz üzülmeyin biz size yemek, sigara temiz çamaşır getiririz.) Selamlar.
Bende üretiyorum ama bakalım ne zaman basılacağız.!!!

Hoşgörünüz için teşekkürler.

amatör hobici Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 10-02-2011, 20:49   #5
Ağaç Dostu
 
sındırgılı's Avatar
 
Giriş Tarihi: 25-12-2007
Şehir: İstanbul
Mesajlar: 1,953
Galeri: 13
Sevgili Hemserim, Su na kadar kolluk ekipleri ziyarete gelmedi

Merdivenalti imalata devam......

sındırgılı Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 10-02-2011, 21:58   #6
Ağaç Dostu
 
Sarıcan's Avatar
 
Giriş Tarihi: 28-11-2008
Şehir: Küçükyalı-ISTANBUL
Mesajlar: 1,498
Galeri: 32
Sevgili Sındırgılı,

On gündür internetim yoktu. Haberi yeni gördüm. Melası veren arkadaş sabotaj yapmış olabilir. Zaten hiç gözüm tutmamıştı o arkadaşı. Bana verdiğin melaslar da patlamaz umarım.

Sarıcan Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 10-02-2011, 22:55   #7
Ağaç Dostu
 
sındırgılı's Avatar
 
Giriş Tarihi: 25-12-2007
Şehir: İstanbul
Mesajlar: 1,953
Galeri: 13
Yok canim, o kadar da olmaz derdim amma sanki bana kivami pek tuhaf geldi

Sute, su katani duydum ama melasa ne katarlar bilmiyorum.Yarin, melasida TIDA (?) Muhendislerimize inceletmeli. Meymun arkadastan suphelenmiyor degilim ama Usta`dan ?
yOK, yok olmaz..... kanima girme, sevgili Sarican

Not; Belki, ates suyu katmislardir. Cunku, bana telefon ettiklerinde uclu Muratli da toplanti yapiyorlardi. Hani, sesleride pek keyifli geliyordu

Sana verdigim melasa da dikkat et;

sındırgılı Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 10-02-2011, 23:03   #8
Ağaç Dostu
 
Volkan Kesici's Avatar
 
Giriş Tarihi: 25-01-2010
Şehir: Çorlu
Mesajlar: 103
Konuyu bir solukta okudum. Gerçekten çok faydalı görünüyor. Atık su arıtması deneyen arkadaşlar da sonuçları paylaşırlarsa çok güzel olacak.


Düzenleyen Volkan Kesici : 10-02-2011 saat 23:04 Neden: ekleme
Volkan Kesici Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 12-02-2011, 13:50   #9
Ağaç Dostu
 
Yarkin's Avatar
 
Giriş Tarihi: 28-09-2008
Şehir: Izmir ve cevresi
Mesajlar: 115
Sayfalari hayranlikla okudum. Bilmedigimiz veya büyükleriniz bilipte aktaramadigi bilgilere, dostlar sayesinde tekrar kavusabilmek ne kadar güzel. Bunlarin hic farkina varmadan bu dünyadan gitmekte vardi! Iste o zaman üzülürdüm. Bugün bende ilk mutfak atiklarimdan siteden ögrendigim usul ile fermantosyona hazirladim. 2 saat gecti henüz hava yapmadi. Benim yasima uygun yavas hareket edecek galiba! Ev artiklari olarak evde yesil cikarmis sogan ve sarimsaklari da kullandim. Evi soganli sarimsakli yesil kokusu sardi.

Evde 1/2 litre domates suyu kalmis. Onu da döktüm Hatta 2 litre üzüm suyu var. Farkina vardim`ki, paketler biraz sismis. Halbu ki son kullanma tarihine 7 ay var.

üzüm suyundan Sn. Sarican`in usulu ile sarapi yapmayi deniyecegim.

Dostlar bir sorum var. Evde gecen seneden kalmis, 5-6 litrelik tursu var. Kimse yemiyor. Bu tursu ise yararmiydi?

Yarkin Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 12-02-2011, 20:29   #10
Ağaç Dostu
 
Yarkin's Avatar
 
Giriş Tarihi: 28-09-2008
Şehir: Izmir ve cevresi
Mesajlar: 115
Altin madeninin üstündeyiz! Tansiyon ve kolesterole zeytin yaprağı!

Yüksek tansiyon ve kolesterol için zeytin yaprağı

http://www.iyilikguzellik.com/haber.php?haber_id=4586

Bu habere göre zeytin yapraklarindan "enzim" yapsak, mükemmel bir ilacimiz olmazmiydi?

Yarkin Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 15-02-2011, 12:01   #11
Ağaç Dostu
 
Giriş Tarihi: 02-03-2009
Şehir: ankara
Mesajlar: 176
Thumbs down

Sayın Sındırgılı, geçmiş olsun, malum kimya dersi patlamasız olmuyor, dilerim tekrarlanmaz. Sormak istediğim bir şey var, patlama bir şişe ile sınırlı mı? yoksa ''o patladı ben de patlayayım'' hevesi ile zincirleme mi? Resimde birden fazla gibi sanki? Kolay gelsin.

zafersu Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 10-03-2011, 22:10   #12
Ağaç Dostu
 
Giriş Tarihi: 27-02-2007
Şehir: kuşadası-aydın
Mesajlar: 225
enzym ve solucan çiftliği

Sayın Sarıcan ve sayın epsody,
Gübre ve enzym konularında bilgilerinizle hem bir solucan çiftliğim oldu hemde
ikinizinde bilgileri ile kompost hazırlamaya başladım.İki üstadımada sevgiler
sunar önünüzde saygı ile eğilirim.
Bende kendi kompostumu sayın Sarıcan'ın yaptığını gözönünde bulundurarak
hazırladım. Burada yaptıklarımı paylaşmak istiyorum.Önce malzemelerimi hazırladım.kaplarımı hazırladım.İlk önce 17.5 kg lık boya kutusu ile başladım

Eklenen Resimler
    
orcanöbekçi Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 10-03-2011, 22:42   #13
Ağaç Dostu
 
Giriş Tarihi: 27-02-2007
Şehir: kuşadası-aydın
Mesajlar: 225
enzym ve solucan çiftliği

Daha sonra yoğurt suyundan 200ml alıp boş kaba döktüm.Üzerine 14 adet
siyah küp şekeri havanda dövüp döktüm,üzerine 35 ml kuru maya döktüm,
üzerinede 35 ml pekmez döktüm.ama en sonunda az geldi diye bir 35 mldaha
pekmez ve yoğurdun geri kalanını oda 35-40 ml civarında en üste döküverdim.
bundaki ölçüler,hani saıcan hocam sizin hazırlayıpta üstüne '' şimdi bir kaşık
pekmez,bir kaşık maya ve sonrada yoğurt suyunu ilave etmiştiniz.Ben bir l'cola kapağı suyu yemek kaşığına döktüm,yani coca cola kapağı da aynı ölçü.
Tam bir yemek kaşığı yapıyor.küçük bir ölçü kabım var,zirai malzeme satan yerlerde var istense hemen verirler,onun içine bir cola kapağı suyu döktüm
orada tam 0.5 ml ye karşılık geldi.Sizin kap 2.250 grlıktı benimki ise 17.5kg.
yedi katı eder diye her şeyi yedi katı yaptım.Diğer ölçülerde öyle ayarlandı.
Bunlarıkoyduktan sonra kabın içinde karıştırdım.malzemeleri doğruyana kadar
rafa kaldırdım.İki saat içinde nasıl kabarmış görmeye değerdi.
Sonra malzemeleri hazırlayıp kaba koydum arada bir karıştırdım.Pancar,
kereviz,elma,armut,havuç,balkabağı ve bahçeden topladığım kendiliğinden çıkan otları salataya doğrar gibi doğradıktan sonra koyup karıştırıp,hazırladığım
mayalık malzemeleri de üzerine döktükten sonra kapağı kapattım.Hatta kapak
iyi kapanmamış sonradan iyice kapattım.Şimdi beklemedeyim.Bir gün geçti
hala hava kabarcığı yok ama bekliyorum.Nasıl olsa kabarcıklar çıkar.

Eklenen Resimler
     
orcanöbekçi Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 10-03-2011, 22:48   #14
Ağaç Dostu
 
Giriş Tarihi: 27-02-2007
Şehir: kuşadası-aydın
Mesajlar: 225
enzyme ve solucan çiftliği

fotoğrafların devamı,yukarıda ölçü kabındaki maya ve pekmez.Şekeri ilk olarak dökmüştüm.

Eklenen Resimler
     
orcanöbekçi Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 11-03-2011, 14:58   #15
/
 
Giriş Tarihi: 30-03-2008
Şehir: Usa
Mesajlar: 29
Ben portakal kabuğu, yoğurt suyu, ekmek, maya, kefir, pekmez veelmadan oluşan malzemeyi 5 lt su içinde şarap yaparken kullandığım damacanaya koydum ve elde ettiğim enzimi ev çiçeklerinde kullandım. Alaca benjaminin yaprak gelişimi mükemmel oldu ama sarı renk olması gereken bölgeler açık yeşil diğer yerler çok parlak ve koyu yeşil oldular. Diğer çiçeklerdede canlı yaprak yapısı oluştu.

Bu sene kavun yetiştirmeyi düşündüğüm bahçemde enzim denemeleri yapmak istiyorum. Ucuz ama potasyumca zengin bir enzim hazırlamak istiyorum. Muz, tere, fasulye, barbunya, patateste potasyumun çok olduğunu okudum ama veriler bilimselmi bilmiyorum. Bilgisi olan arkadaşların yardımlarını bekliyorum.

Bu enzime güvercin gübresi katarsam fermantasyon olurmu?

rozkan Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 11-03-2011, 15:58   #16
Ağaç Dostu
 
üzüm's Avatar
 
Giriş Tarihi: 30-10-2007
Şehir: Sarıcakaya/Eskişehir
Mesajlar: 1,606
Galeri: 1
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi rozkan Mesajı Göster
...
Bu sene kavun yetiştirmeyi düşündüğüm bahçemde enzim denemeleri yapmak istiyorum. Ucuz ama potasyumca zengin bir enzim hazırlamak istiyorum. Muz, tere, fasulye, barbunya, patateste potasyumun çok olduğunu okudum ama veriler bilimselmi bilmiyorum. Bilgisi olan arkadaşların yardımlarını bekliyorum.
...

'Mikrobiyoloji ve Toprak' başlığında güzel bilgiler var. Ben bu mesajdan yararlanarak birşeyler yapmaya çalışıyorum.

üzüm Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 12-03-2011, 18:43   #17
Ağaç Dostu
 
Giriş Tarihi: 29-11-2009
Şehir: İstanbul - Gaziantep
Mesajlar: 1,194
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi üzüm Mesajı Göster
'Mikrobiyoloji ve Toprak' başlığında güzel bilgiler var. Ben bu mesajdan yararlanarak birşeyler yapmaya çalışıyorum.
Sevgili Üzümün belirttiği mesajda, oldukça besleyici ürünler var. Ayrıca bitkiler için enzim yaparken, limon ve portakal kabuğu, sarmısak, zencefil, ezilmiş kanola tohumu, ısırgan ve taze söğüt yaprağını ince ince kıyarak enzime katarsanız, nematod, mantar vb. zararlılara karşı bitkilerinize ekstra koruma sağlamış olursunuz.

Ayrıca enzim yaparken mümkün olduğunca küçük parçalayınız (mümkünse rendeleyerek) ve enzim şişelerini ılık bir odada saklayınız.

acemi_caylak Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 13-03-2011, 00:27   #18
Ağaç Dostu
 
Giriş Tarihi: 18-01-2009
Şehir: izmir/aliağa
Mesajlar: 5,567
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi acemi_caylak Mesajı Göster
Sevgili Üzümün belirttiği mesajda, oldukça besleyici ürünler var. Ayrıca bitkiler için enzim yaparken, limon ve portakal kabuğu, sarmısak, zencefil, ezilmiş kanola tohumu, ısırgan ve taze söğüt yaprağını ince ince kıyarak enzime katarsanız, nematod, mantar vb. zararlılara karşı bitkilerinize ekstra koruma sağlamış olursunuz.

Ayrıca enzim yaparken mümkün olduğunca küçük parçalayınız (mümkünse rendeleyerek) ve enzim şişelerini ılık bir odada saklayınız.
Limon kabuğu,
Portakal kabuğu,
Sarımsak,
Zencefil,
Ezilmiş kanola tohumu,
Isırgan otu,
( şu mevsim yok)
Taze söğüt yaprağı

buna;

Kekik suyu,
Sütleğen suyu,
Karanfil
,

de eklenirse;

bitkilerin temel hastalıklarından olan nematot ve mantar için tam çözüm bulunmuş demektir, diyebilir miyiz?

Halil Önen Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 11-03-2011, 16:35   #19
/
 
Giriş Tarihi: 30-03-2008
Şehir: Usa
Mesajlar: 29
Teşekkürler üzüm.Ben Emirdağlıyım iklim özellikleri Eskişehir'e yakındır. Deneyimlerini paylaşabilirmisin.

rozkan Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 11-03-2011, 17:29   #20
Ağaç Dostu
 
üzüm's Avatar
 
Giriş Tarihi: 30-10-2007
Şehir: Sarıcakaya/Eskişehir
Mesajlar: 1,606
Galeri: 1
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi rozkan Mesajı Göster
Teşekkürler üzüm.Ben Emirdağlıyım iklim özellikleri Eskişehir'e yakındır. Deneyimlerini paylaşabilirmisin.
Sayın rozkan, Sarıcan hocamın verdiği bilgiler doğrultusunda ilk defa enzim yapmaya çalışıyorum; bende öğreniyorum.

üzüm Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 11-03-2011, 16:53   #21
Ağaç Dostu
 
Sarıcan's Avatar
 
Giriş Tarihi: 28-11-2008
Şehir: Küçükyalı-ISTANBUL
Mesajlar: 1,498
Galeri: 32
Sn. orcanöbekçi,

Sevgi dolu sözlerinize teşekkür ediyorum. Boynuz kulağı geçer derler, bundan sonra bende sizlerin yaptıklarından çok şeyler öğreniyorum. Benim amacım bir kıvılcım çakmaktı. Devamını ülkemin zeki insanları zaten getirecekti. Uygulamalardaki başarılı sonuçları gördükçe en az sizin kadar mutlu oluyorum. Çalışmalarınızda başarılar diliyorum.

Sarıcan Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 11-03-2011, 17:15   #22
Ağaç Dostu
 
Giriş Tarihi: 27-02-2007
Şehir: kuşadası-aydın
Mesajlar: 225
Sayın rozkan,
Yukarda açıkladığınız enzimi havasız ortamda ne kadar beklettiniz.Birde gramajlarını şöyle kabataslak verseniz çok mutlu oluruz, şimdiden teşekkürler.

orcanöbekçi Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 11-03-2011, 18:19   #23
/
 
Giriş Tarihi: 30-03-2008
Şehir: Usa
Mesajlar: 29
Sayın oranöbekçi,
forumdaki enzim ve soğuk kompostla ilgili yazıları okuyordum,misafirler geldi meyveler yendi bir yığın kabuk oluştu.Daha önce evde şarap yaptığım için fermantasyon aparatları yapmıştım. Büyük bir projem olmadığı için sırf atıklar boşa gitmesin diye, ölçü kullanmadan meyve atıklarını, ekmek atıklarını,biraz yeşilliği kabaca doğrayıp bir çay bardağı kefir,yarım çay bardağı pekmez kapta biriken yoğurt suyu ve yaş maya ekledim. Yaklaşık 15 gün fermantasyon devam etti. 2,5 ay sonra bitkilere sulandırarak fısfısla yapraklara sıktım. Çiçeklerdeki canlılık beni heveslendirdi, küçük bir arazi parçasına bağ dikmeyi ve arasına kavun ekmeye karar verdim. Sıvı gübre denemeleriyle kavunda verim sağlarsam 20 dekara kavun ekmeyi düşünüyorum. Yanmış hayvan gübresi ile tarlanın organik yapısını güçlendirdikten sonra değişik enzimleri deneyeceğim. Seneye şeker pancarı, patates gibi şeker,nisaşta oranı yüksek malzemeleri katarak mayaların besinini burdan sağlamayı düşünüyorum(Pekmez, melas yerine). Yeşil bitkilerden toprağa azot depolayan,yonca, bakla, fiğ gibi bitkileri de karışımda deneyeceğim. Şu anda tarlada denediğim bir ürün yok, karların erimesini ve baharı iple çekiyorum.

rozkan Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 11-03-2011, 23:55   #24
Ağaç Dostu
 
Murat Uysal's Avatar
 
Giriş Tarihi: 10-03-2011
Şehir: KARABÜK
Mesajlar: 337
yaaa neler varmışda ben bilmiyormuşum ...

Valla arkadaşlar öyle odaklandım ki öğrenmeye... Maşallah.. Rabbim hepinizi nazardan korusun.. Daha çok öğrenecek şeyim var.

Murat Uysal Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 13-03-2011, 22:31   #25
Ağaç Dostu
 
hanndan's Avatar
 
Giriş Tarihi: 22-02-2011
Şehir: Gölbaşı-Ankara
Mesajlar: 1,691
bahçe ve çiçek yetiştirmeye yeni bilgiler öğrendikce dahada hevesleniyorum.ne güzel yazılar yazmışsınız,doğa için çalışmanız ne güzel.5 aydır bahçeli bi evde yaşıyoruz.bahar gelmesiyle bizde hazırlıklara başladık.hele ki bu başlıkda okudugum yazılarla yarın hemen bende bi kompost hazırlamak istiyorum.yapımı kolaymış.hazırladığımızı kaç derecelik bi yerde bekletmeliyiz,bide çiçeğe verilme vakti geldiğini nasıl anlamalıyım.2 ay diye okudum ama öylemi.......

hanndan Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 16-03-2011, 01:21   #26
Ağaç Dostu
 
Murat Uysal's Avatar
 
Giriş Tarihi: 10-03-2011
Şehir: KARABÜK
Mesajlar: 337
Peki bu hazırlanan Enzimler EMA ile aynı işlevi görüyomu bahçelerde.. Yoksa Enzim yapalımda EMA almaya da gerek var mı?

Murat Uysal Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 16-03-2011, 09:45   #27
Ağaç Dostu
 
Giriş Tarihi: 29-11-2009
Şehir: İstanbul - Gaziantep
Mesajlar: 1,194
Sn. Muratuysal2010,

Evet aynı işlevi görür. Hatta biraz araştırırsanız daha iyisini bile yapabilirsiniz.

acemi_caylak Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 16-03-2011, 16:32   #28
Ağaç Dostu
 
hanndan's Avatar
 
Giriş Tarihi: 22-02-2011
Şehir: Gölbaşı-Ankara
Mesajlar: 1,691
formu okudukça kafam karıştı.bende bugun bi enzim yaptım.pet şişeye meyve sebze kabukları maya ekmek kağıt fln koydum.kapağını sıkıca kapatıp sıcak ortama koydum.doğrumu yaptım yanlışmı.yardım lütfen....

hanndan Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 16-03-2011, 17:42   #29
Ağaç Dostu
 
Sarıcan's Avatar
 
Giriş Tarihi: 28-11-2008
Şehir: Küçükyalı-ISTANBUL
Mesajlar: 1,498
Galeri: 32
Sn. hanndan,

Pet şişeniz yakında patlayabilir. Böyle bir şeyle karşılaşmamak için bir adet balon alıp pet şişenin kapağının yerine balon takınız. Balonun patlamaması içinde siz daha başından balonun tepe noktasına toplu iğne ile iki veya üç adet delik deliniz. Fermentasyon bitene kadar balon şişkin vaziyette duracaktır.

Sarıcan Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 17-03-2011, 00:40   #30
Ağaç Dostu
 
Murat Uysal's Avatar
 
Giriş Tarihi: 10-03-2011
Şehir: KARABÜK
Mesajlar: 337
Sn. Sarıcan ve diğer arkadaşlar. Daha önce de yazdığım gibi okulumda proje yapmayı planlıyorum. Önce küçük bir proje belde çapında daha sonra büyütmek istiyorum.
Bu yaptıklarımızı bütün gençler ve insanlar öğrensin istiyorum.
Bu amaçla yapacağımız çalışmalar için Burada seminer, panel verecek arkadaşlara ihtiyacım var. Masrafları için özelden görüşürüz. Çalışmalar 10 Mayıs 20 Haziran tarihleri arasında olmalı..
Hepinizin destek ve fikirlerini bekliyorum. Lütfen bu genç dimağlara örnek olacak bir çalışma yapalım.

Hatta projeyi beraber yapalım. Hayata geçirelim. Sizinde bi tuzunuz olsun.. Fikirlerinize açığım.

Murat UYSAL
Yortanpazarı Lisesi Müd. Yrd.

(NOT: Proje konusu olarak Enzimler geliyor aklıma)


Düzenleyen Murat Uysal : 17-03-2011 saat 00:41 Neden: not:
Murat Uysal Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Cevapla

Konu Araçları
Mod Seç

Gönderme Kuralları
Yeni konu gönderemezsiniz
Konulara yanıt veremezsiniz
Ek dosya yükleyemezsiniz
Kendi gönderilerinizi düzenleyemezsiniz

BB code Açık
Smilies Açık
[IMG] Kodu Açık
HTML Kodu Kapalı
Trackbacks are Açık
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Forum saati Türkiye saatine göredir. GMT +2. Şu an saat: 07:13.
(Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.)


Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2025