agaclar.net

agaclar.net (https://www.agaclar.net/forum/)
-   Sürdürülebilir Doğal Tarım Bahçeleri (https://www.agaclar.net/forum/surdurulebilir-dogal-tarim-bahceleri/)
-   -   TaşevliBahçe (Rafet Uzunok) Aliağa, İzmir (https://www.agaclar.net/forum/surdurulebilir-dogal-tarim-bahceleri/24749.htm)

loveforlife 11-10-2012 11:19

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi Halil Önen (Mesaj 1018130)
Meksika Biberi tozlaşma _döllenme_ için arı mı istiyor... 9. kata çıkacak yerli arı bilemiyorum...:)

Siz en iyisi Meksikalının yüzüne ayna tutun, üç defa tuhhh değin, utansın boyundan posundan...;) bak o zaman meyve verecektir...

Benim bacaksız Meksikalılar çıldırmış gibi biberde... Üstelik saksılarda bir buçuk karış boylarıyla yaz boyu hiç bitmedi biberleri... İş boy posla da olmuyor yani;) Sayın Deretepeorg'u tohum takas etkinliğinde benim morlu güzellerimin tohumlarına talip olmaya davet ediyorum...

loveforlife 11-10-2012 11:26

Rafet Bey,

Bahçeniz oldukça keyifli. Cıvıl cıvıl... Üstelik örnek alınacak bilgilerle bezeli.Bu arada biberler iştah açıyor gerçekten de...
Bereketiniz bol olsun...

Saygılarımla...

Murat Öz 11-10-2012 12:23

1 Eklenti(ler)
Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi loveforlife (Mesaj 1030424)
Benim bacaksız Meksikalılar çıldırmış gibi biberde... Üstelik saksılarda bir buçuk karış boylarıyla yaz boyu hiç bitmedi biberleri... İş boy posla da olmuyor yani;) Sayın Deretepeorg'u tohum takas etkinliğinde benim morlu güzellerimin tohumlarına talip olmaya davet ediyorum...

Hişttt,

Biberime laf atmayın bakayım.
:p

05 Ekim akşamı biberlerimin durumu. Yapraklarına bakmayın. 1-2 gün sulamamıştım o nedenle kuru durumda.

TaşevliBahçe 11-10-2012 13:15

1 Eklenti(ler)
Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi loveforlife (Mesaj 1030427)
Rafet Bey,

Bahçeniz oldukça keyifli. Cıvıl cıvıl... Üstelik örnek alınacak bilgilerle bezeli.Bu arada biberler iştah açıyor gerçekten de...
Bereketiniz bol olsun...

Saygılarımla...

Sayın loveforlife ,

Güzel temenniler için teşekkürler.

Biberler izlerken de yerken de çok iştah kabartıyor. Bu yıl bahçenin gözdesi oldu bu biberler , bundan sonraki yıllarda da gözde olmaya devam edecek görünüyor.

Geçen yaptığımız hasattan sonra kışın yemek üzere sirkeli sarımsaklı turşu yaptık , daha kışı beklemeden , yapılışının 3. gününde yemeye başladık.:D

Bu gidişle kışa yiyecek biberimiz de olmayacak.:(

TaşevliBahçe 16-10-2012 18:19

1 Eklenti(ler)
Budama yaptığımız patlıcanlar çiçek dökmeye başladı , sonbahar mahsülü olacak gibi ...

TaşevliBahçe 16-10-2012 18:20

1 Eklenti(ler)
geç diktiğimiz salatalık dökmeye başladı ...

TaşevliBahçe 16-10-2012 18:24

1 Eklenti(ler)
İlk pırasa denememiz...

Keyf Bahçesi 16-10-2012 23:24

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi TaşevliBahçe (Mesaj 1032993)
İlk pırasa denememiz...

sayın taşevlibahçe
pırasalar çok seyrek(aralıklı)dikilmişler.Daha sık ve ne kadar fazla olursa o kadar iyi büyürler.Onlar birbirlerinden destek alırlar (bizler gibi)Su işini de severler.Afiyet olsun.selam.:D

TaşevliBahçe 26-10-2012 12:16

2 Eklenti(ler)
Kurban kesimini bu yıl ilk olarak bahçede yapmaya karar verdik. şimdiye kadar bahçede kesmek nasip olmamıştı .

Elimizden geldiğince kurbanın hiç bir yerini israf etmeyiz. Her yıl gelenek haline gelen kokoreç yapmayı bu yıl yine ihmal etmedik.

TaşevliBahçe 26-10-2012 12:22

1 Eklenti(ler)
İşkembe , Kelle paça temizlendi , kaynatıldı..

TaşevliBahçe 26-10-2012 12:32

1 Eklenti(ler)
Etler şişe dizildi ve yenildi. Biz etleri şişe dizdik , arılarda bizi şişledi. Resmen arı istilasına uğradık , Ete öle saldırdılar ki , Tavana soğusun diye astığımız Etin yanına zor yanaştık ,Eti istiladan kurtaralım derken hatta biri elimden soktu.:D

Keyf Bahçesi 26-10-2012 17:19

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi TaşevliBahçe (Mesaj 1037679)
Etler şişe dizildi ve yenildi. Biz etleri şişe dizdik , arılarda bizi şişledi. Resmen arı istilasına uğradık , Ete öle saldırdılar ki , Tavana soğusun diye astığımız Etin yanına zor yanaştık ,Eti istiladan kurtaralım derken hatta biri elimden soktu.:D

sayın taşevlibahçe,
nice bayramlara sağlık ve mutlulukla.artık nezle'de olmazsınız şişlendiğinize göre.(öyle derler,arı sokanı grip gelmezmiş.)afiyet olsun.selamlar.
:)

TaşevliBahçe 26-10-2012 19:55

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi Keyf Bahçesi (Mesaj 1037732)
sayın taşevlibahçe,
nice bayramlara sağlık ve mutlulukla.artık nezle'de olmazsınız şişlendiğinize göre.(öyle derler,arı sokanı grip gelmezmiş.)afiyet olsun.selamlar.
:)

Sayın Keyf Bahçesi ,

Allah sizede sağlık ve mutluluk içinde nice bayramlar nasip etsin. Arı sokmasının bir çok rahatsızlığa iyi geldiğini biliyordum fakat nezle'ye iyi geldiğini sizden öğrenmiş oldum.

Her mesajda engin tecrübelerinizi espirili anlatımınızla sunmanızı şans olarak nitelendiriyorum.

saygılar , selamlar .....;)

miyawy 27-10-2012 09:54

Afiyet olsun,

İyi bayramlar,

Saygılar

peyyide 27-10-2012 10:58

Afiyet olsun. Kokorece diyecek yok yani:)

TaşevliBahçe 27-10-2012 23:05

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi miyawy (Mesaj 1037838)
Afiyet olsun,

İyi bayramlar,

Saygılar

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi peyyide (Mesaj 1037847)
Afiyet olsun. Kokoreçe diyecek yok yani:)

Teşekkür ederim , iyi bayramlar ..

saygılar...

TaşevliBahçe 27-10-2012 23:17

2 Eklenti(ler)
Bahçede yeni bir düzen oluşturmaya karar verdim. Düzen olmadığından en basit işler bile oldukça fazla zaman harcamaya neden oluyordu.

Temizlikle başladık ve kullanamayacağımız miktarda stokladığımız çalıları yaktık.

Keyf Bahçesi 27-10-2012 23:28

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi TaşevliBahçe (Mesaj 1038007)
Bahçede yeni bir düzen oluşturmaya karar verdim. Düzen olmadığından en basit işler bile oldukça fazla zaman harcamaya neden oluyordu.

Temizlikle başladık ve kullanamayacağımız miktarda stokladığımız çalıları yaktık.

sayın taşevlibahçe,
evin önü çok açık ,orayı da tente yapsan çok güzel olur sanırım!!!.hem gölge hem de manzara.(fazlalıkları da yakardın) .yine de nereden başlasan kardır.selamlar.:D:D:D

TaşevliBahçe 27-10-2012 23:34

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi Keyf Bahçesi (Mesaj 1038017)
sayın taşevlibahçe,
evin önü çok açık ,orayı da tente yapsan çok güzel olur sanırım!!!.hem gölge hem de manzara.(fazlalıkları da yakardın) .yine de nereden başlasan kardır.selamlar.:D:D:D

Mızıkçılık yok sayın müdürüm , yoksa bahçede çektiğim resimlerinizi yayınlarım bak , sonrasına karışmam..:D:D

TaşevliBahçe 28-10-2012 17:05

4 Eklenti(ler)
Evin arkasında bulunan sebze ekim alanını ön tarafa almayı planladığımdan su depolarını da yeni sebze ekim alanına ve kuyuya yakın bölgeye taşımaya karar verdim.

Kuyuya yakın bölgeyi temizledikten sonra depoları koyabileceğimiz platform yapımına başladık

TaşevliBahçe 28-10-2012 17:23

4 Eklenti(ler)
Toprak zeminin zamanla ağırlık nedeniyle dengesinin bozulacağını düşündüğümüzden zemine beton atıldı..

TaşevliBahçe 29-10-2012 21:25

4 Eklenti(ler)
Yağmurlu havada yağıştan , sıcak yaz günlerinde güneşten korunmak için evin ön cephesini komple kapatmaya karar verdim.

TaşevliBahçe 29-10-2012 21:40

Evin önüne sundurma yapınca , bahçeyi ilk aldığımda kendi elimle yaptığım kamelyayı yıkmak zorunda kaldım.

Kamelya Yıkılışı - YouTube

Bir çok misafirimizi konuk ettiğimiz , çok güzel sohbetlerin edildiği , hatıralarla dolu kamelyaya veda etme zamanı geldiğinde içimi hüzün kaplamış olmasına rağmen , yapısının bozulup emniyeti tehdit etmesinden dolayıda birisinin canını yakmadan yıkılmasına da sevinçliydim.

YeniGine 30-10-2012 00:52

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi TaşevliBahçe (Mesaj 827162)
ürünlerden toplamaya başladık..

Süper!.. Maşallah Sayın Taşevlibahçe, toplantılar, bahçe, imece, paylaşım, sebzeler, ürünler çok güzel.

Halil Önen 30-10-2012 07:54

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi TaşevliBahçe (Mesaj 1038826)
Yağmurlu havada yağıştan , sıcak yaz günlerinde güneşten korunmak için evin ön cephesini komple kapatmaya karar verdim.

Kamelyayı yıkmışsın iyi olmuş, benim de gözüm tutmamıştı zaten...:)

Teras güzel olacak, iyi düşünmüşsün...

Kolay gelsin

TaşevliBahçe 30-10-2012 13:30

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi YeniGine (Mesaj 1038899)
Süper!.. Maşallah Sayın Taşevlibahçe, toplantılar, bahçe, imece, paylaşım, sebzeler, ürünler çok güzel.

Bahçemi beğenmiş olmanıza sevindim , hoşgeldiniz sefa getirdiniz..

abay54 30-10-2012 14:43

kolay gelsin bayağı güzel olmuş

gtatas 31-10-2012 08:00

Ne yapalım şimdi abi eski kamelya da enzimleri tadamadık çok üzüldüm ama. Şimdi ne yapıcaz ??????? Şaka şaka hayırlısı olsun Halil abiden de okeyi almışsınız demek ki gerekliymiş. İşleriniz de kolaylıklar dilerim.

YeniGine 31-10-2012 23:30

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi TaşevliBahçe (Mesaj 1008009)
8-10 tane fidan kaybettik. Su hayat demek diyoruz. Peki suyun içindeki hayatın da sona ermesine ne diyecez . Suyun içindeki de suya ihtiyacı olanda ölünce insan üzülüyor ister istemez...:(:(

Rafet Bey merhaba; özür dileyerek hatırlayamıyorum ama değerli üyelerimizden birinin sayfasında da fanus içersinde balıklar görmüş idim. Ve değerli bir üyemiz fanus içerisinde balık yetiştirmenin yanlış ve sakıncalı olduğunu belirtmişler idi. Nacizane...

YeniGine 31-10-2012 23:34

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi TaşevliBahçe (Mesaj 1014159)
kuruyacak sandığımız fidanlar kendini yavaş yavaş toplamaya başladı...

Maşallah; ne kadar güzel!.. Ben de yeşillendiklerini görünce çok sevindim inanın. Çok şükür.

Forum saati Türkiye saatine göredir. GMT +2. Şu an saat: 20:16.
(Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.)

Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2025